Şimdi Ara

Odtü İşletme mi Boun Politika mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biraz kişiden kişiye değişir. Açıkçası İşletme okumak bana fazla yavan gelir. İşletme bir şey öğretmez demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasına aksine alana dönük çok iyi dersleri var ve mezunları direk olarak mesleğe hazırlıyor. Bu bir avantaj fakat tatmin olacağım bir alan asla değil. İktisat veya siyaset gibi bir şey okuyup hem okuduğum şeyi entelektüel bir etkinliğe dönüştürmek, keyif alacağım şeyleri kendime katmak ister hem de beyaz yakalı işlere talip olabilmek isterim. Üniversite sadece meslek kazanma yeri değil, ömür boyu kullanılabilecek bir düşünce şeklini size verebilir. Dolayısıyla işletme okuyup keyif alacağıma kanaat getirdiysem evet işletme okurdum, fakat durum öyle değilse ve ilgimi çeken başka bir İİBF bölümü varsa tercihim o olurdu. Nitekim şahsen öyle yaptım Benim gibi düşünenler olduğu gibi işletme tutmadığı için iktisat/siyaset yazanlar da var. Mülkiye'ye falan gidince de kamu yönetimi tutmadığı için iktisat yazanlar var. Durum karmakarışık
  • Boun politika

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kesinlikle boun politika. boun'u diger devlet universiteleriyle kiyaslamam bile

• Boun Politika.
  • boun politika'nın havada karaada skeceği versus
  • böyle bir soruyu TYT/AYT forumuna sorman çok doğru değil bence. Yani seni yanlış yönlendirebilir.
  • Bi gün Ankara Hukuk’ta bi gün boğaziçi siyasette bi gün odtü işletmede arkadaş. Valla foruma kafan bu kadar karışık giriyorsan çok kolay yanılırsın. Kafanda bazı şeyler net olsun bence.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi iktisat mı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • atişehinşah A kullanıcısına yanıt
    ve sen mezun olduktan sonra neye yönlenmek istiyorsun mesela? onu da belirtsen iyi olur
    benim mezunlarından, okuyanlarından bildiğim kadarı ile odtü işletmede çok ağır olmasa da boğaziçi işletmeye kıyasla falan daha ağır bir matematik var. analitik düşünme becerini boğaziçi iktisat kadar geliştirecek bir matematik veriliyor yani. mezunları da genellikle finans alanına yöneliyor. finans sektöründe türkiyede çok başarılı odtü işletmeliler var. odtü etkisi var. yani gayet iyi bölüm.

boğaziçi politika ise çok fazla okuma yapman gereken bir bölüm. matematik dersleri çok daha az ama buranın mezunları da finans-bankacılık alanlarına yöneliyor. hatta boğaziçi iktisattan bir hoca politika okuyup finansçı oluyorlar diye dalga geçiyormuş bi arkadaşımdan duyduğum kadarıyla. benim için gerek istanbul hayalim, gerek boğaziçi kültürü, gerek okuma yapmayı sevmem, bölüm içeriğine olan ilgim sebebi ile daha önde bu bölüm ama senin için böyle olmayabilir.

iibf’ye paket bakılması algısı nedeniyle oluyor ne yazık ki. Oysaki siyaset bilimi okuyan adamın ekonomi bilgisi oldukça kısıtlıdır ama insanlar burayı okuyup bankacı finansçı oluyorlar garip yani. O kadar sene sen tamamen alakasız metinler kitaplar üzerinde çalıştıktan sonra bankaya vs gir bana mantıksız geliyor açıkçası. Yapıp da çok başarılı olanlar vardır elbette ama siyaset bilimi ile ekonomi-işletme arasında büyük bir korelasyon yok benim gözümde ama neden iibf paketi altında olduğunu anlamıyorum. Kısaca demek istediğim siyaset bilimini iibf gözüyle seçip sonra ilginiz olmadığını keşfedebilirsiniz bu da sizi zorlar belki boşa yıl kaybettirir.

• JusteMilieu kullanıcısına yanıt
    evet hocam kesinlikle ilk cümlede belirttiğiniz gibi. kaan kural, nil karaibrahimgil vs. hep boğaziçi politika mezunu mesela. buradan mezun olup kendi alanında çalışan pek kimse yok.

ben de gerçi boğaziçi iibf'yi paket halinde değil ama iktisat ve politika olarak ilk2'ye yazmak istiyorum kendi tercih listemde. dinime küfreden müslüman olsa denmesin hemen. eğer olurda ikisinden birine yerleşirsem diğeri ile yan dal da yapmak istiyorum

Çap yaparsınız ya boğaziçi’nde çap kontenjanları geniş baya. 1 sene uzar okul en kötü.

Gayet güzel bir açıklama.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    olur da girersem
    olur da o zamana kadar gelirsem
    bakarım hocam. derdim ,çap mı yoksa yan dal mı yapsam, olur umarım
    Yanlış bir hareket olmaz. Evet İktisat ve Politika çok başka bölümler fakat madem ki paket bakılıyor iibf'ye, eğer niyet beyaz yakalı tabir edilen mesleklerse ve boun isteniyorsa politika yazılır gayet. Geçenlerde Erhan Erkut'u dinledim, 2017'de evrim ağacına katılmış. Dediği kadarıyla ABD'de verilen diplomaların yüzde 24'ü işletme imiş. Türkiye'de bu oran yanlış hatırlamıyorsam yüzde 7 gibi bir şey dedi. Yani aslında İİBF'ye paket bakılma sebebi yeterince işletme mezunu olmamasıymış Yeterince işletme mezunu olmayınca iktisat okuyan, siyaset okuyan, endüstri okuyanlar da işletmenin alanına kayıyor. Oysa hep deriz ki ortalık işletme kaynıyor, demek ki yanlış bir bilgi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1AB9A40D5

Yanlış bir hareket olmaz. Evet İktisat ve Politika çok başka bölümler fakat madem ki paket bakılıyor iibf'ye, eğer niyet beyaz yakalı tabir edilen mesleklerse ve boun isteniyorsa politika yazılır gayet. Geçenlerde Erhan Erkut'u dinledim, 2017'de evrim ağacına katılmış. Dediği kadarıyla ABD'de verilen diplomaların yüzde 24'ü işletme imiş. Türkiye'de bu oran yanlış hatırlamıyorsam yüzde 7 gibi bir şey dedi. Yani aslında İİBF'ye paket bakılma sebebi yeterince işletme mezunu olmamasıymış Yeterince işletme mezunu olmayınca iktisat okuyan, siyaset okuyan, endüstri okuyanlar da işletmenin alanına kayıyor. Oysa hep deriz ki ortalık işletme kaynıyor, demek ki yanlış bir bilgi
    güzel bilgi. ama ben şahsen işletme mezununun yaptığı işi yapacaksam ve puanım da işletmeye yetiyorsa gidip ekonomi veya politika okuyup işime yaramayacak tonla teorik bilgiyi beynime doldurmam, vakit kaybetmem.
    örneğin boğaziçi işletmede 3. ve 4. sınıfta tüm dersler haftanın 3 gününe sığdırılıyor ve öğrencilerin kalan günlerde şirketlerde yarı zamanlı çalışmasına olanak sağlıyor. aynı zamanda 4 yıl boyunca direkt olarak sektöre yönelik sektörün içinden kişilerin verdiği dersler de cabası...

bir yandan da ekonomi mezunu bir kişinin aldığı analitik temelin üzerine mba masterı yapıp işletmecilerin önüne geçmesi oldukça mantıklı geliyor

• bölüm seçmeni tavsiye ederim üniversite değil
  • Project Cupertino kullanıcısına yanıt
    dediğin doğru bence de. ama üniversite olarak da bakmak lazım.yani akademi düşünmeyen birisi için boun işletme>boun siyaset her türlü.ama benim kişisel fikrim boun siyaset>gsü,odtü,itü işletme ve econ. biraz da olaya etiket,yabancı dil,ortam olarak bakmak lazım.hatta bana kalırsa boun ut de saydıklarımın önünde.boun ut'de de sektöre yönelik eğitim veriliyormuş zaten ders programı da diğerlerinden çok daha hoş duruyor(odtü'de lineer cebir almaktansa ut'de ihracat-ithalat dersi almak daha mantıklı geliyor) bir de ut'nin uygulamalı bilimler olarak geçmesinin de avantaları varmış.
  • Project Cupertino kullanıcısına yanıt
    Biraz kişiden kişiye değişir. Açıkçası İşletme okumak bana fazla yavan gelir. İşletme bir şey öğretmez demek istemiyorum, yanlış anlaşılmasına aksine alana dönük çok iyi dersleri var ve mezunları direk olarak mesleğe hazırlıyor. Bu bir avantaj fakat tatmin olacağım bir alan asla değil. İktisat veya siyaset gibi bir şey okuyup hem okuduğum şeyi entelektüel bir etkinliğe dönüştürmek, keyif alacağım şeyleri kendime katmak ister hem de beyaz yakalı işlere talip olabilmek isterim. Üniversite sadece meslek kazanma yeri değil, ömür boyu kullanılabilecek bir düşünce şeklini size verebilir. Dolayısıyla işletme okuyup keyif alacağıma kanaat getirdiysem evet işletme okurdum, fakat durum öyle değilse ve ilgimi çeken başka bir İİBF bölümü varsa tercihim o olurdu. Nitekim şahsen öyle yaptım Benim gibi düşünenler olduğu gibi işletme tutmadığı için iktisat/siyaset yazanlar da var. Mülkiye'ye falan gidince de kamu yönetimi tutmadığı için iktisat yazanlar var. Durum karmakarışık

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.