Şimdi Ara

Odtü İşletme Mezunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
25.778
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Odtü İşletme Düşünüyorum.Cevremden tepki alıyorum iş bulamazsın işletme okuma felan diye.Sonuçta Odtü İşletme boru değil puanında düşüş var 435 olmus.Odtü İşletme Mezununun İş imkanı azmış felan arkadaşım dio bizim bi arkadaşın abisi odtü işletme okudu şimdi kpss'ye hazırlanıyor içimde kötü bir his uyandırıyor bunlar yardım lütfen.

• Ben çevremdekileri dinleseydim sınava çalışmazdım.Senin istedigin bölüm buysa bitmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aintmybtch -- 12 Ağustos 2013; 10:18:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aintmybtch

Ben çevremdekileri dinleseydim sınava çalışmazdım.Senin istedigin bölüm buysa bitmiştir.

Haklısın galiba.
  • Ben de ODTÜ İktisat düşünüyordum ama çevremden çok tepki aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: naçizane

Ben de ODTÜ İktisat düşünüyordum ama çevremden çok tepki aldım.

Sonuç ne ki .
  • quote:

Orijinalden alıntı: trajle1453

quote:

Orijinalden alıntı: naçizane

Ben de ODTÜ İktisat düşünüyordum ama çevremden çok tepki aldım.

Sonuç ne ki .

Bu yıl gireceğim ben de.

• Kendini geliştirmekte bitiyor iş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işsiz odtü endüstri mezunu
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İşletme meslek vermiyor diye böyle yorumları her vasıfsızdan duyarsın. Ben ekonomiyle falan küçüklüğümden beri ilgiliyim ve babam da 25-30 yıldır bu sektörün içinde gayet sağlam çevresi de var. Mezun olunca iş sıkıntısı çekeceğimle ilgili en ufak bir düşünce yok.

Her mesleği o işte belli bir seviyeyi aşmış kişilere sorarak araştıracaksın, teyzeye amcaya falan değil.

Tabi işletmede kapağı atıyım kurtulayım olayı yok, sürekli kendini geliştirmelisin yoksa dibi de görebilirsin.

Bir de en sevmediğim olay şu tanıdığım odtüden mezun iş bulamadı olayı. Kardeşim üniversite iş vaat etmez zaten, işletme gibi uçsuz bucaksız bir alanda da iş bulamamak için ayrıca vasıfsız olmak gerekiyor. Ona bakarsan Ali Babacan odtü iibf mezunu ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı. Örnek gösterilmesi gereken adamlar bunlar.

Ayrıca puanının düşmesi hiçbir şeyi değiştirmez, işverenler ellerinde 2013-2014 taban puanları listesiyle işe alım yapmıyor. Odtü iibf 1957de kurulmuş kendini kanıtlamış bir fakülte. Bütün işverenlerin, patronların gözünde Boğaziçi'den sonra 1 numaralı marka.

Bütün bunları odtü işletme kazandığımdan yazmadım, dediğim gibi babam 25-30 yıldır bu işin içinde orta ölçekli de bir şirketimiz var. Tabi çok fazla patron arkadaşları falan var ve Odtü işletmeyi başa yazarken onların fikrini de aldık.

Anlayacağın işletme kendini geliştirenin tepeyi göreceği, aylak aylak gezenin dibi görebileceği bir bölüm. Hangi okul olduğu fark etmez öncelik kendini geliştirmekte. Etraftan işletmeye her zaman tepki gelebilir odtü olsa bile. Ama bana sorarsan kaale alınacak insanlar değil bunlar.

• Sen onlara aldirma. Odtu isletme mezunu adam is bulamiyorsa kim bulacak? Bir akrabamiz bitirdi bu bolumu, teklifler geldi pek cok yerden. En uygununu secti, simdi calisiyor bankada. Maasi cok guzel, dolasiyor dunyayi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rotarian

İşletme meslek vermiyor diye böyle yorumları her vasıfsızdan duyarsın. Ben ekonomiyle falan küçüklüğümden beri ilgiliyim ve babam da 25-30 yıldır bu sektörün içinde gayet sağlam çevresi de var. Mezun olunca iş sıkıntısı çekeceğimle ilgili en ufak bir düşünce yok.

Her mesleği o işte belli bir seviyeyi aşmış kişilere sorarak araştıracaksın, teyzeye amcaya falan değil.

Tabi işletmede kapağı atıyım kurtulayım olayı yok, sürekli kendini geliştirmelisin yoksa dibi de görebilirsin.

Bir de en sevmediğim olay şu tanıdığım odtüden mezun iş bulamadı olayı. Kardeşim üniversite iş vaat etmez zaten, işletme gibi uçsuz bucaksız bir alanda da iş bulamamak için ayrıca vasıfsız olmak gerekiyor. Ona bakarsan Ali Babacan odtü iibf mezunu ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı. Örnek gösterilmesi gereken adamlar bunlar.

Ayrıca puanının düşmesi hiçbir şeyi değiştirmez, işverenler ellerinde 2013-2014 taban puanları listesiyle işe alım yapmıyor. Odtü iibf 1957de kurulmuş kendini kanıtlamış bir fakülte. Bütün işverenlerin, patronların gözünde Boğaziçi'den sonra 1 numaralı marka.

Bütün bunları odtü işletme kazandığımdan yazmadım, dediğim gibi babam 25-30 yıldır bu işin içinde orta ölçekli de bir şirketimiz var. Tabi çok fazla patron arkadaşları falan var ve Odtü işletmeyi başa yazarken onların fikrini de aldık.

Anlayacağın işletme kendini geliştirenin tepeyi göreceği, aylak aylak gezenin dibi görebileceği bir bölüm. Hangi okul olduğu fark etmez öncelik kendini geliştirmekte. Etraftan işletmeye her zaman tepki gelebilir odtü olsa bile. Ama bana sorarsan kaale alınacak insanlar değil bunlar.

Teşekkür ederim yorum için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

Sen onlara aldirma. Odtu isletme mezunu adam is bulamiyorsa kim bulacak? Bir akrabamiz bitirdi bu bolumu, teklifler geldi pek cok yerden. En uygununu secti, simdi calisiyor bankada. Maasi cok guzel, dolasiyor dunyayi.

Yok hukuk oku felan diyorlar dedim benim hayatım benim kararım işşiz kalda gör diyorlar sinir ediyorlar.
  • Çevredeki insanları dinleme. Onlara göre 3 meslek var Tıp-Diş-Hukuk

kimse ideallerinden bezdirmesin seni.
  • Sen boğaziçi işletme hedefle çalışırken olmazsa odtüyü düşün derim çünkü bu tarz bölümleri teknik ünide okumaktansa normal ünide okumak iyidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: radamelfalcao

Sen boğaziçi işletme hedefle çalışırken olmazsa odtüyü düşün derim çünkü bu tarz bölümleri teknik ünide okumaktansa normal ünide okumak iyidir.

Hedefim Bounda dalga geçiyorlar yok olmaz filan ama inat ya boun yada odtü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KneeL.

Çevredeki insanları dinleme. Onlara göre 3 meslek var Tıp-Diş-Hukuk

kimse ideallerinden bezdirmesin seni.

Aynen ya akrabamız istanbul'da iyi bi avukat iyide kazanıyo helal olsun.yok hukuk oku işin hazır ben sevmem ki öyle mesleği adamın sosyal hayatı yok sürekli dava bakıyor kuzenimin dügününe geldi 3 saat durdu geri gitti işi varmış.Dayım var ank. hukuk mezunu sırf dedemin zoruyla okumus adam şimdi almanya'da işçi olarak çalısıyor örnekleri birebir aileme söylüyorum hala hukuk diyorlar.
  • Sen kendine güveniyorsan fazla takma onları.Akrabalarının öyle söylemesinin sebebi etrafta bir çok donanımsız işletme mezunu olması(komşu akraba sohbetlerinde o işsiz kalanları duyuyolar),açıköğretiminin olması ve işletme bölümü bitirince kendine avukat doktor gibi bir ünvan alamaman.Ben de hukuk seçmeden önce çok araştırdım boğaziçi işletmeyi ancak yıllardır hukuk istediğim için (çevrem mühendis olmamı istemesine rağmen) ankara hukuk seçtim.Yakınların hukuk seçmeni istiyor ancak bu kontenjan artışları ve hakim-savcılık sınavlarındaki torpil olaylarıyla hukuğun da önü eskisi kadar açık değil sevmediğin bir bölümü seçme.Artık tıp dışında garanti bir bölüm olduğunu düşünmüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: radamelfalcao

Sen kendine güveniyorsan fazla takma onları.Akrabalarının öyle söylemesinin sebebi etrafta bir çok donanımsız işletme mezunu olması(komşu akraba sohbetlerinde o işsiz kalanları duyuyolar),açıköğretiminin olması ve işletme bölümü bitirince kendine avukat doktor gibi bir ünvan alamaman.Ben de hukuk seçmeden önce çok araştırdım boğaziçi işletmeyi ancak yıllardır hukuk istediğim için (çevrem mühendis olmamı istemesine rağmen) ankara hukuk seçtim.Yakınların hukuk seçmeni istiyor ancak bu kontenjan artışları ve hakim-savcılık sınavlarındaki torpil olaylarıyla hukuğun da önü eskisi kadar açık değil sevmediğin bir bölümü seçme.Artık tıp dışında garanti bir bölüm olduğunu düşünmüyorum

Aynen öyle düşünüyorum kontejyan artısı her üninin hukuk fakultesi var.İşletme yada İktisat Boun yda Odtü de okuyup geri kalanı kendini geliştirmek zaten oradan cıkınca süper ingilizce olcak yazları almanyaya gitmeyi düşünüyorum.Dayımın yanına almancamı geliştirmek için yandal veya anadal yapmayıda düşünüyorum.Sabah 8 akşam 5 siyah italyan takımla işe gitmek istiyorum.

• arkadaşım marmara işletme mezunu ve işsiz şu an. Gerçi çok hataları var ama bana sayısalcı olmadığı için pişman olduğunu söyledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

arkadaşım marmara işletme mezunu ve işsiz şu an. Gerçi çok hataları var ama bana sayısalcı olmadığı için pişman olduğunu söyledi.

Peki iş aramış mı yabancı dilini geliştirmiş mi master yüksek lisans anadal yandal yapmış mı .
  • quote:

Orijinalden alıntı: trajle1453

quote:

Orijinalden alıntı: Nicotinell

arkadaşım marmara işletme mezunu ve işsiz şu an. Gerçi çok hataları var ama bana sayısalcı olmadığı için pişman olduğunu söyledi.

Peki iş aramış mı yabancı dilini geliştirmiş mi master yüksek lisans anadal yandal yapmış mı .

arkadaş mavi jeans te çalışmaya başladı. Mağazada. Kot falan satıyormuş millete. Sonra orayı bırakıp babasını işinin başına geçmiş. Babası iflas edince işsiz kalmış. Falan filan. Yani hataları var. İşi bırakmasaydı iyi yerlere gelebilirdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.