< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
hocam kendi okulun diye övmeyi bırak bir kere. akademik kadrosu koç un da iyi. ama her şey akademik kadro değil. ortam üniversite bilinci her şey önemli. koç üniversitesi öğrenciye bir şey katmaktan daha çok paraya bakıyor -bunu bu yıl koç işletmeye giden arkadaşımdan da biliyorum- boğaziçi ve bilkent hem akademik kadro hem de üniversite olarak koçtan çok daha üstün. kendi üniversiten diye kandırma kendini.
|
hocam bu konuda rasyonel bir şekilde bu okul bundan üstündür demek tam olarak doğru değil zaten. burada nicel bir ölçüm yapamıyoruz. herkes kendine yakın gelen okulu seçmek ister. bana boğaziçi olmadı bilkent yakın geliyor. zaten aralarındaki fark pireyle deve değil birbirine çok yakın okullar. istediğini seçmek kendini orada ''iyi'' hissetmek en önemlisi.
umarım başarırım. size de başarılar dilerim. |
Dostum boş yapma istesem saydığın okullara da gidebiliyordum , koç en yüksek sıradan alıyor. Boun ve bilkentin eğitimini en iyi diye nitelemişsin sonra da odtü demişsin. Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Koçun odtüden filan aşağıda olması. İyi araştırırsan işletme ve ekonomide dünyada ilk 100de olduğunu görürsün. MBA için türkiyede 1. Dünyda ise 60. Koç. Bu kadar taraflı olma. İlave olarak okul pahalı evet ama her sene açık veriyor finansal anlamda. Yatırım- harcama gelen paradan daha fazla. Biraz araştırarak bu sonuca varabilirsin.
İlave olarak tartışmayalım lütfen. Umarım sen de bu sene hedefine ulaşırsın. |
Odtü iktisat Türkiye'nin en iyi iktisat bölümlerinden bir tanesi. Son yıllarda kan kayıpları yaşadığı söyleniyor, ben tanıklık etmedim ama bir kısım hocası ya Türkiye'deki özel okullara ya da yurt dışına gitmiş. Misal Nadir Öcal, ODTÜ'den emekli olup Çankaya Üniversitesi'ne geçti diye biliyorum. Bu kan kaybını her okul yaşadı, Bilkent gibi özeller de yaşadı, tabi ki devlet okulları ekonomik imkanlarının daha kısıtlı olması sebebiyle daha çok etkilendi bu durumdan. Her şeye rağmen Bilkent üniversitesinin ardından ODTÜ iktisat, Türkiye'de en iyi ekonomi eğitimi veren okul olabilir Boğaziçiyle beraber.
Okuldan bahsettik, bölüme geçecek olursak şöyle diyeyim : iktisadın son yıllarda fazlaca matematiksel metotların tahakkümüne girmesiyle oldukça yoğun bir matematik ve istatistik vardır ODTÜ iktisatta da. Sosyal bilimler arasında en matematikle haşır neşir olanıdır ekonomi. Tarihsel veya politik ekonomiye yönelik bakış açısı kazandırmaya çalışan okul var mı bilmiyorum Türkiye'de, pek çok iktisat bölümü adeta ekonomi uygulamaları yapan matematikçiler yetiştiriyor gibime geliyor. ODTÜ'de de benzer durum söz konusu, aynı Bilkent ve Boğaziçi gibi. Matematik isteyen, kritik düşünme arayan, teorik iktisat eğitimini iyi veren bir okuldur ve iyi bir teorik iktisat eğitimi vermesiyle, konumunun da Ankara'da olması sebebiyle Merkez Bankası ekonomistlerini ağırlıklı burası yetiştirir misal. Özel sektörde saygındır, ODTÜ'nün adı muhakkak işe yarar. İktisat istiyorsan gayet hoş bölümdür. |
mesela ozyeginde bir kultur var mi ?
tobb etü'de var mı ? bilgi,bahcesehirde var mi ? yok. |
Yurt dışı bağlantısı açısından akademik kariyeri mi kastesdiyorsunuz yoksa yurt dışında şirketleri bankaları falan mı? Bunu söylerseniz bilgim ölçeğinde yardımcı olurum.
Odtü ekonomi gereksiz kasıyor mudur, belki de evet. Ama Bilkent'te kasar. Bahsettiğim gibi iktisadın Türkiye'de icra ediliş biçimi budur. Matematiksel metotlar ağır basar, istatistik ve ekonometri ağır basar. Yani ben genel olarak iktisat eğitimin kastırlıldığını düşünüyorum, özel olarak ODTÜ çok ekstra kasıyor mudur bilmiyorum. Bilkent de mesela oldukça sert bir iktisat eğitimi verir. Baştan etkilemiş olmayayım ama ODTÜ kampüsüne gidince çok seveceğin kanaatindeyim. Bilkent iibf öğrencisiyim (siyaset bilimi) ve ODTÜ kampüsü hakikaten aşırı güzel bana göre. Yeşil,yaşayan,güzel insanlar barındıran, medeni bir kampüs. Henüz dün oradaydım arkadaşlarımı ziyaret etmek için, gerçekten güzel bir yer. Misal Bilkent kampüsü de çok güzel olmasına rağmen ODTÜ'nün yanında sönük kalıyor bence. Bilkent daha zengin, bakımlı ve imkanları geniş olsa da her şey para ve iyi imkan değil neticede. ODTÜ bir sivil toplum kuruluşu gibi, yaşayan bir kültürü var, aidiyet duygusu var. Yazmadan edemedim bunu da ![]() Her okulda bazı hocaların ünü kötüdür, odtüye özel değil. Kimisi sinirli olmakla, kimisi notunun kıtlığıyla kimisi egosuyla kimisi de kötü ders anlattığı için kaçılan hocalar olur. İsim isim değerlendiremem ama ODTÜ İktisadın hocalarının bir kısmının egoları yüksek insanlar olduğunu duymuştum. Şikayet edenler vardı bu durumdan mesela. Hasan Cömert'e yorum yapamam, bilmiyorum. |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QualityDommage -- 25 Ekim 2019; 19:57:14 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 26 Ekim 2019; 12:38:32 > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1AB9A40D5 -- 26 Ekim 2019; 13:32:5 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C92BB3303 -- 26 Ekim 2019; 14:25:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |