Şimdi Ara

Odtü için İstanbul'daki düzenden vazgeçilir mi yoksa İtü mü (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Homo.sapiens.sapiens

itu'nun bir ismi ve tarihi var. ayrica istanbul dunya'da bilinen bir sehir, sehrin tarihi gecmisinden kaynakli, yani en azindan yarin obur gun yurt disinda master, doktora dusunursen istanbul teknik universitesi deyince cok kotu durmaz turkiye'den gelen birisi icin. peki obur yanda ne var her? her odtulu tipin de soylemeyi tercih ettigi "middle east" technical university?lol evet bu soyledigim cok fuzuli gelebilir ama egitim kalitesi acisindan fark yok zaten olay sende biter

kisacasi itu yaz, tatava yapma gec
    Hahaha İTÜ'den mezun olunca çıkar yurt dışına kesin. Abi bir şey bilmeden yorum yazıyorsunuz şuraya gıcık oluyorum.
  • derde bak ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düzenden kastın aile ile yaşamaksa herhangi bir yerdeki bir üniversite için bile bozulabilir.

• sen hiçbirşey bilmeden yazmışsın yorumunu kusura bakma. ben ytü makina 1.sınıfı bitirdim, bizim bölümden sadece benim tanıdığım 3 kişi yurt dışındaki ünilerden kabul aldı bu sene. ytü lü olup da kabul alabiliyosan itü lü olup da hayli hayli alırsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Hahaha İTÜ'den mezun olunca çıkar yurt dışına kesin. Abi bir şey bilmeden yorum yazıyorsunuz şuraya gıcık oluyorum.

Alıntıları Göster
    bos yapma, bildigin tek sey itululerin oransal olarak daha az yurt disina gitmeleri ve onu da boyle sig bir sekilde yorumluyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: euroynomos

Hocam odtü zaten ankara değil. Odtü farklı bir yer. Geçen sene uğradığımda hayran kaldım. Çarşı var. Her ama her bölüm için bir tane bina hatta bilgisayar için iki tane.
    elektrik elektronikte A B C D E F G var. H var mı bilmiyorum

ben istanbulun ortasından odtü ee ye geldim 2015te.
    yine olsa yine odtü.
    itünün dönem ödevleri bizim 8 lab çalışmasının 1 tanesi ediyor. (analog dersi için konuşuyorum, gözlerimle gördüm )

• quote:

Orijinalden alıntı: Homo.sapiens.sapiens

itu'nun bir ismi ve tarihi var. ayrica istanbul dunya'da bilinen bir sehir, sehrin tarihi gecmisinden kaynakli, yani en azindan yarin obur gun yurt disinda master, doktora dusunursen istanbul teknik universitesi deyince cok kotu durmaz turkiye'den gelen birisi icin. peki obur yanda ne var her? her odtulu tipin de soylemeyi tercih ettigi "middle east" technical university?lol evet bu soyledigim cok fuzuli gelebilir ama egitim kalitesi acisindan fark yok zaten olay sende biter

kisacasi itu yaz, tatava yapma gec
    dostum böyle bir şey yok haberin olsun.
    olur da dışarıda normal sosyal hayatında böyle bir şey söylersin, gülerler
    middle east vs istanbul muş asdhhd
    odtü eenin yarısı yurt dışında bu sene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleynatilki321 -- 7 Haziran 2019; 11:30:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Xhipin

Benim düşüncem, sırf ODTÜ diye istemediğin bölüme geleceksen hiç gelme. İstediğin bölüm İTÜ'de tutuyorsa oraya git. Sonuçta bu iki üniversite ülkedeki en iyi üniversitelerden. Ben İTÜ ile ODTÜ arasında kalite bakımından bir uçurum olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca, yorumlara biraz baktım da, bazı insanlarda neden bu kadar ODTÜ hayranlığı var anlamak işten bile değil.
    dostum tabii ki de istediğiniz okulu seçin. 1500. adam seçmezse, 1501. adam seçer ne sıralama değişir ne prestij.
    ben size içeriden biri olarak söylüyorum.
    hem düşünce, hem sosyal hayat hem de eğitim anlamında itü ile odtü arasında uçurum var ve uçurumun boyu büyümeye devam edecek.

itü'lü arkadaşlar kızmasın, gerek yok.
    itü de iyi okul.
    stajlarda olsun, liseden arkadaşlar olsun bir sürü itülü arkadaşla karşılaştık biz de. reaktif gücün ne olduğunu bilmeyen 3 ortalamalı elektrik 3. sınıf öğrencisi gördü bu gözler. itülü arkadaşlar 'kariyer' yaparken, pazarlama seminerine giderken odtülü arkadaşlar 9. labından çıkıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aleynatilki321 -- 7 Haziran 2019; 11:30:57 >

• bir de şöyle bir şey ekleyeyim.
    ne kadar odtü iyi desek de:

itü bilgisayar > odtü makine
    itü bilgisayar > odtü havacılık vs.

bölümü de göz önünde bulundurmak lazım.
    bir de yanlış olmasın ben elektronik ve bilgisayar hakkında yukarıda yazdıklarımı destekleyebilirim. diğer bölümlri bilmem. sonuçta 'okul öncesi öğretmenlik' bölümü de var odtüde
  • quote:

Orijinalden alıntı: owoselammicsuedcheck

Alıntıları Göster
    Hocam İTÜnün daha iyi olduğunu iddia etmiyorum nitekim üstte de yazdım görüşümü fakat bilgisayar ve elektronik için İTÜde de yurt dışı oranı çok fazla belirtmek isterim. İngilizce EHBden 60 kişinin 23ü yurt dışındaydı mesela. Böyle küçümsemeniz hoş olmamış.

• DHTürkMan D kullanıcısına yanıt
    hocam mesela sırf bu sebepten dolayı ben de iü bilgisayar yerine atıyorum gtü ya da ege bilgisayar yazarım, ama aileyi buralara gitmek için ikna etme süreci konusunda sıkıntılarım olabilir, malum kafa yapısına sahip aile yani ege falan sıkıntı olabilir bunlarla ilgili ne yapılabilir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kıyı şehirlerinden gelenler iç anadoluda bunalıp yapamayabiliyor fakat iklim ve deniz derdin yoksa ve odtü tutuyorsa ankara gerçekten öğrenci olarak en rahat edeceğin şehirdir. Kampüsün güzelliği ve olanakları da bonusu.

• Yine bölünmüşüz ikiye

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Klasik yöntemler deneyebilirsiniz bence ilk olarak. Mesela "Okumayıp ne yapayım?" "Çocuğunun iyi bir geleceği olsun istemez misin?" tarzı.

Bunlar sökmediğinde ege taraflarında hoşlarına gitmeyen şey her ne ise o şey sanki sizin de hoşunuza gitmiyormuş gibi yapabilirsiniz. Mesela "Beni siz yetiştirdiniz öyle şeylerle işim olmayacağını bilmiyor musunuz?" "Kendi çocuğunuza da mı güvenmiyorsunuz?" tarzı.

Ya da direkt olarak alır karşınıza "Böyleyken böyle ya destek verirsiniz ya da köstek olmayı bırakırsınız" denilebilir.

Sıkıntı olabilir diye düşünsenizde genelde sıkıntı olmuyor zaten. Ne istediğinizi bilin ve çizginizi çekin gerisi geliyor zaten. Buradan ailenize isyan edin anlamı çıkmasın bu arada. "3 Idiots" filmindeki Farhan'ın fotoğrafçılık konusunda babasını ikna etmeye çalıştığı sahnenin benzeri en ideali olabilir.

• İtü ve odtü arasında sadece şehir farkına bakılır öbür imkanlarda zaten yakın okullar son derece ve ülkede düzgün mühendislik eğitimi verilen az okullardan biri. Odtüden bir sürü kişiyle tanıştık bu yıl itüye geldiler hiç de eğitim olarak bir ayrım göremedik hayatında belki de üniversite görmemiş insanlar bu iki güzel okula laf atmasın lütfen. Soruya gelecek olursam doğma büyüme İstanbullu olarak odtüye gitmezdim çünkü burada bir defa aile yanında kalarak çok büyük oranda masrafımı düşürüyorum (100 tl civarına yol yemek paranız tamam) öte yandan İstanbula alışmış biri olarak Ankara pek sarmazdı açıkçası tamam kampüsü çok güzel ancak İstanbul havasını vereceğini zannetmiyorum bu dediklerim itünün maslakta olmasından dolayı biraz yıldız gibi esenler tarafında olsa kesinlikle odtü derdim bir de ekonomi İstanbulda dönüyor çok büyük oranda bu da bir sürü şirketi gezme büyük staj olanakları sonra itünün girişimcilik departmanlarının imkanları gibi bir sürü kapı açıyor elinizdeki imkanlar daha fazla yurt dışı içinse zannetmiyorum okul bazında farklılık olduğunu pek size kalmış tamamen

• DHTürkMan D kullanıcısına yanıt
    çok sağolasın hocam. normal dönemde illa ki öyle olur ama bence sanki tercih döneminde yumuşarlar diye düşünüyorum. bi de artık iyice yoruldum ailenin yanında kalmaktan. hiçbir istediğimi doğru düzgün yapamıyorum, gece giriş çıkış saatleri bile geç olamıyor birkaç günlük olsa bile. yani tam hapis hayatı gibi psikolojik olarak. o yüzden istanbulda okumak benim için pek iyi durmuyor. boğaziçi fen bilgisi öğretmenliğindeyim şuan ama yeniden hazırlanıyorum.

• İstanbul’da mevcut düzeninize bağlı bence. Bi şişlide olmak var, bir de arnavutköyde olmak var

• Hocam selamlar.İTÜ'de okuyorum ve forumda bu okula çok haksızlık yapıldığını düşünüyorum.Okul milliyetçiliği yapmaya gerek yok.İki okulun mezun ve öğrenci profili arasında çok bir fark yok söylediğin bölümler için.Eğer Bilkent deseydin kesinlikle gitmene değer derdim fakat ODTÜ için aynı şeyi kesin olarak söyleyemem çünkü mezun/öğrenci profili yakın ve şehir burda önemli bir tercih oluyor.ODTÜ'ye gitmeye değmez demiyorum tabiki yanlış anlaşılmasın.Ne olursa olsun okuldan önce okurken mutlu olacağın bölümü ve eğitimi seçmelisin.İTÜ'nün ya da başka üniversitelerin yaptığı meslek tanıtımı etkinliklerine gitmeni kesinlikle tavsiye ederim akademisyen ve mezunlarla uzun bir süre konuşabilirsin.Sınavında başarılar!
    Edit:Yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tavukdoner_651 -- 8 Haziran 2019; 2:41:49 >
  • Sene içerisinde deli gibi ODTÜ tarih isterken vazgeçtim ve Bilgi'de kaldım. Sene içerisinde Gazi Üniversitesi ve ODTÜ ile maç oldu, 2 kere Ankara'ya gitmek zorunda kaldım. 2 seferde de anladım ki İstanbul'da kalarak çok doğru yapmışım. Berbat şehir, hiçbir numarası yok. Eğitim düzeylerini bilmiyorum ama ODTÜ çok yüksek bir dark atmıyorsa uzak dur Ankara'dan.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.