Şimdi Ara

Odtü hazırlık vs Boğaziçi hazırlık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Bilkent hazırlığı neye göre övüyorlar verilen eğitime göre mi sınavların zorluğuna göre mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: avarel29

Bilkent hazırlığı neye göre övüyorlar verilen eğitime göre mi sınavların zorluğuna göre mi
    Ben Yıldırım Beyazıt hazırlığı geçtim bizim muafiyete çalışırken Bilkent muafiyetini Bilkent'e üye olarak indirip çözme şansım olmuştu eğer Bilkent sınavına girseydim onuda geçerdim diye tahmin ediyorum.

Ki bizim üniversite Ankara'da devlet üniversitesi olması bakımından belki ortalamanın üstünde olabilir(Türkiye'de) lakin Bilkent'in 10'da 1'i etmez benim gözümde tartışılmaz bile lakin hazırlık olayı bence çok abartılıyor. Hazırlıkta bizden istenen belli bu iş belli standartlara göre yapılıyor %100 İngilizce eğitim veren üniversitelerin hazırlıklarının birbirine yakın olduğunu düşünüyorum aradaki fark belki yabancı hoca ve sınıf ortamından kaynaklanıyordur(Teknolojik imkanlar.)

İngilizce öğrenme olayı kişide bitiyor bence İnternet denilen inanılmaz nimeti dijital eğitim alanında etkili kullanmaya başlayınca ''Neden okula gidiyorum?'' sorusunu bile kendi kendinize soruyorsunuz.

Dediğim gibi %100 ingilizce şartı ağırlıklı olan Üniversiteler için hazırlık eğitimi standartı vardır diye düşünüyorum bizim okulun kaynaklarını sağlayan Odtü'nün kaynaklarını da sağlıyor(Pearson) ki yine bizim okul Odtü'nün 10'da 1'i değil ama bu hazırlık olayında standartı tutturmuşlar sanırım.

Bizim okulun istatiklerine bakarsak Bilkent-Odtü gibi efsane olması lazım ama konuşan yok son muafiyet sınavına 800 kişi girdi 220 kişi geçti sonuçlar sitede var oranı siz yapın. A kurunda 22 kişi ile başladığım bölümümde(İlk kur aynı bölümden olanları aynı sınıfa verdiler sonraki 3 kur sınıflar karma oldu.) 6 kişi geçti. Sınav aşırı zor muydu? HAYIR. Ben meslek liseliyim ingilizce dersi bile görmedim 85 alarak bölümdeki ders için de muaf oldum. Okula bile gitmedim son kurda 45 saat devamsızlığım vardı ki sınır 30 saat hoca izin vermişti çalışıyorum dediğim için.

Yaptığım şey İNTERNET denilen nimeti etkili kullanmak en iyi hocaların öğretebileceği her şeye 24 saat boyunca ulaşabiliyorsunuz İngilizce öğrenmek konusunda ise diğer alanların tamamından daha etkili olabilir sayısız ingilizce video, film, dizi var.

Benim en büyük avantajım lise 1'de tv olayını bitirip yabancı dizi izlemek oldu 4-5 yıl yüzlerce bölüm dizi izledim hepsi Türkçe altyazılı hazırlığa 0'dan başladığımda A kurunda hocamız ingilizce konuşuyordu ve hiç bir gramer bilgim olmamasına rağmen hocayı anlıyordum millet beni kolejli felan sanıyordu ortalamanın 13-14 olduğu ilk gramer testinden(Past tense-Simple tense vb. basit) 20 üzerinden 3 almıştım bu 2. haftaydı bilerek yanlış yaptım sandı herkes o kadar gramer bilgim yoktu internetten 3-4 günde lise hayatımda gördüğüm tüm grameri öğrenmiştim meğer hiç bir şey öğrenmemişiz diye derin bir iç çektim.

Özetle en iyi hazırlık İNTERNET'tir. Odtü-Bilkent-Boğaziçi bunların arasında ciddi fark yoktur merak etmeyin belki bire bir hocadan etüt gibi ders alma imkanı veriyorlardır bizim Üniversitede yabancı hocadan randevu alıp speaking çalışabiliyordun istersen ona özel bölüm açmışlardı o belki ekstra sayılabilir. (Bir kere bile kullanmadım ama güzel bir uygulama olduğunu düşünüyorum tabi burayı işgal edenler de oluyordu amaçları öğrenmek değil eğlenmek olanlar onları dikkate almayın.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 3 Ağustos 2019; 3:8:24 >

• ea_guru kullanıcısına yanıt
    Bilkent’e iyi denmesinin sebebi speaking onun haricinde Boğaziçi ile eşit ama istediği kadar speaking versin bu ülkede İngilizce hep önemsiz gibi görüldüğü için Bilkent’teki kalifiye mezunlar dışında diğerlerinin speaking becerisi çok zayıf kalıyor ha belki yazılı sınavlarda çok başarılı olurlar ama konuşma becerileri sönük kalıyor sonra anlıyorum ama anladığım gibi bildiklerimi dile getiremiyorum gibi cümleler boy gösteriyor.Ayrıca speaking 1 senede öğrenilecek şey değil o yüzden çok büyütmemek lazım bazı şeyleri.
    Ama seviye olarak eşitler Boğaziçi ile Bilkent .ODTÜ’nün onlardan daha zayıf kaldığını ancak yine de kaliteli bir hazırlık eğitimi olduğunu düşünüyorum .
    ODTÜ de more to read diye bir kitap okutuluyor olması lazım o kitaptan az çok seviyesini anlarsınız .
    Boğaziçi’nizde sitesinde (yadyök) buept örnekleri var onları da inceleyerek mukayese edebilirsiniz .

• O iş kişide bitiyor abicim. Her iki hazırlıktan da çıkıp muhteşem İngilizceye sahipte olabilirsin veya sınavları ucu ucuna verip normal seviye konuşma, yazı ve dinlemeyede sahip olabilirsin. Ama ikisindende kötü İngilizceye cikmazsin, çıkartmazlar zaten. O yüzden böyle gereksiz muhabbetlerle vakit kaybetmenin anlamı yok

Orijinalden alıntı: ClassımDeğilsin

O iş kişide bitiyor abicim. Her iki hazırlıktan da çıkıp muhteşem İngilizceye sahipte olabilirsin veya sınavları ucu ucuna verip normal seviye konuşma, yazı ve dinlemeyede sahip olabilirsin. Ama ikisindende kötü İngilizceye cikmazsin, çıkartmazlar zaten. O yüzden böyle gereksiz muhabbetlerle vakit kaybetmenin anlamı yok
    Ben de belirtmiştim başta aralarında uçurum olmadığını..amacım buralarda okuyan öğrencilerin tecrübelerini öğrenmek..gereksiz muhabbet olarak görmüyorum..

Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.