Şimdi Ara

ODTÜ Havacılık vs İTÜ Uçak Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
2.352
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

ODTÜ Havacılık vs İTÜ Uçak Mühendisliği

(En Son Oy Tarihi: 25.8.2023)
Giriş
  • Selamlar dostlar. Cevap vermeden önce yazıyı okursanız çok sevinirim. Ben 2016 ÖSYS sonucunda İTÜ Bilgisayar Mühendisliğine yerleştim. Hazırlık okurken katıldığım yazılım kurslarında bu iş için uygun olmadığımı ve bu işi çok da sevmediğimi fark ettim. Yarı dönemde hazırlığı geçtikten sonra ders almadım ve Ankara'ya döndüm. Olur da ODTÜ'nün hazırlığını geçersem belki burası olur diye bir dönem ingilizce çalıştım ve sınavda başarılı olup ODTÜ Prof'u verdim. Şimdi önümde 2 seçenek var : ODTÜ Havacılık veya İTÜ Uçak. Ankara'da yaşadığım için ve uçak sanayisinin burada olmasından dolayı ODTÜ'ye sıcak bakıyorum. Ancak şöyle bir sorun var, doğrudan 1.sınıftan başlayacağım için daha kimseyi tanımamış olacağım, açıkçası yalnızlık çekmekten korkuyorum biraz. İstanbulda oldukça güzel bir arkadaş ortamım vardı çünkü. İstanbul'da da yurt parası vs ek masraflar oluyor. Görüldüğü gibi oldukça kararsızım. Siz olsanız hangisini seçerdiniz bir akıl danışayım dedim

• Tabi ki ODTÜ.İstanbul'da yaşasan da ODTÜ derdim.
  • Odtu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Ankarada yaşadığın çin ODTÜ derim arkadaş ortamı kolay kurulan bir şeydir hocam
  • Bir up daha , oy veren arkadaşlar yorum olarak da nedenini yazabilirse çok memnun olurum
  • Konuyu okumadım ama ankara da yaşıyorsan odtüye git istanbuldaysan itüye
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ UÇAK MÜHENDİSLİĞİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yukarı alalım

• Ben masraf olmayacaksa İTÜ uçak derim. Ben de İtü uzay'da okuyorum. Şahsen fakültemizden memnunum. Zorlayıcı bir eğitim süreci var ancak dalında başarılı hocalarımız mevcut. Sadece biraz bireysel çabalama gerekiyor. Proje kovalamadır, hoca çalışmalarıdır, bitirmedir. Ama bu durumun ODTU'de de çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

Ek not: Biliyorum biraz erken ama eğer ısı üzerine çalışma yapmayı düşünüyorsan itü uçaktan uzak dur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hopelesscase

Ben masraf olmayacaksa İTÜ uçak derim. Ben de İtü uzay'da okuyorum. Şahsen fakültemizden memnunum. Zorlayıcı bir eğitim süreci var ancak dalında başarılı hocalarımız mevcut. Sadece biraz bireysel çabalama gerekiyor. Proje kovalamadır, hoca çalışmalarıdır, bitirmedir. Ama bu durumun ODTU'de de çok farklı olduğunu düşünmüyorum.

Ek not: Biliyorum biraz erken ama eğer ısı üzerine çalışma yapmayı düşünüyorsan itü uçaktan uzak dur.

Ileride aerodinamik / rüzgar alanında çalışmayı istiyorum hocam. Üniversitenin yarışma takımlarında da yer almayı isterim, ITU zaten bu konularda çok aktif. Her sene farklı bir başarı haberi ile geliyorlar. Odtude bu tip yarışmalarla ilgili başarı haberlerine rastlamadım, tercih günlerinde gidip soracağım.(Bilen varsa aydınlatabilir .) Ancak şöyle bir şey de var odtuden mezun olanların büyük bir çoğunluğu TAI veya diğer savunma sanayi şirketlerinde ise başlıyorlar. Itu için de x ortalamayı tutturursak bu savunma sanayi şirketlerine hemen kabul ediliyoruz gibi bir durum var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chane -- 28 Haziran 2017; 17:16:10 >

• Hocam bende bu 2 bölümü düşünüyorum ama puanın makineye yetiyorsa direk odtü makine yaz diyenlerde var baya ortak dersin olduğunu söylüyorlar.şimdilik kafamda öncelikli başka bir bölüm var sonuçlar açıklansın ondan sonra daha detaylı araştıracağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cityofstars

Ben de bilgisayar muh yazacagim. Ve bu kadar ugrastigim neredeyse 3kez hazirlanacagim meslegin bana uygun olmamasindan korkuyorum. Nasil anlayabilirim?

https://www.youtube.com/playlist?list=PLUl4u3cNGP63WbdFxL8giv4yhgdMGaZNA

---

Bu arada İTÜ Bilgisayar nasıl, hazırlık okuyor olsan bile az çok havasını sezmişsindir lisans öğrencilerinden.
  • hocam izninle ben de bi soru sormak istiyorum.

sanırık itü bilgisayar yazacağım bu sene. fakat benin de şüphelerim ve ya beğenmezsem diye. öyle bi durum olursa yarı dönemde falan itü uçağa geçiş yapabilir miyim? yapmak için ne lazımdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Philedelphia

hocam izninle ben de bi soru sormak istiyorum.

sanırık itü bilgisayar yazacağım bu sene. fakat benin de şüphelerim ve ya beğenmezsem diye. öyle bi durum olursa yarı dönemde falan itü uçağa geçiş yapabilir miyim? yapmak için ne lazımdır ?

Hocam beğenmezsen Merkezi Puanla Yatay Geçiş ile yaz döneminde geçiş yazabilirsin. Tarihleri ünilerin internet sitesinde duyurulur ve genelde ağustosta oluyor. Ama itü için şöyle bir durum var. Eger hazırlığı yarı dönemde geçersen ikinci dönem için ders seçme zorunluluğun yok. 1 dönem tatil yazabilirsin ki ben öyle yaptım. Yok ben tatil istemiyorum dersen ortak olan dersleri seçer sene sonunda yatay geçiş yaptığında onları saydırırsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Chane

quote:

Orijinalden alıntı: Philedelphia

hocam izninle ben de bi soru sormak istiyorum.

Hocam beğenmezsen Merkezi Puanla Yatay Geçiş ile yaz döneminde geçiş yazabilirsin. Tarihleri ünilerin internet sitesinde duyurulur ve genelde ağustosta oluyor. Ama itü için şöyle bir durum var. Eger hazırlığı yarı dönemde geçersen ikinci dönem için ders seçme zorunluluğun yok. 1 dönem tatil yazabilirsin ki ben öyle yaptım. Yok ben tatil istemiyorum dersen ortak olan dersleri seçer sene sonunda yatay geçiş yaptığında onları saydırırsın

anladım. kolay sayılır yani bölümler arası geçiş yapmak itüde

• Philedelphia P kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle puanın tuttuğu taktirde oldukça rahat. MYP sonuçta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chane -- 28 Haziran 2017; 18:55:41 >
  • Chane kullanıcısına yanıt
    Aerodinamik, akışkan dalında bizim fakültedeki hocalar gibisini bulamazsın. Kesinlikle itü uçak derim bu yüzden. Hem anlayışlılar hem de alanında başarılılar.

Takımlar konusunda zaten fakülte takımları fazlaca duyuluyor. Gerçekten Başarılılar. Rover roket uydu çeşitli alanlarda çalışıyorlar. Girmek için biraz kapılarını çalarsan eminim ki girersin.

Savunma sanayi konusuna girersek İTÜ ODTÜ arasında fark yok diyebilirim. İtü olarak Bir çok ortak projemiz var savunma sanayi kurumlarıyla. Örneğin Tusaş ile daha yeni yüksek hızlı insansız araç projesi için öğrenci arıyorlardı. Ama tabi bu kuruluşlarda çalışmak için staj için veya projeleri için yüksek ortalama mecburi. Ki bölüm de zor onun için gerçekten biraz asosyal olacak düzeyde bir çalışma istiyor yüksek ortalama . Bu da aklında bulunsun. Bu odtüde de böyle zaten.

Her ne kadar odtüde çoğu böylr başlıyor desen de ortalama savunma sanayi için önemli tekrar edeyim. ODTÜ de olsa itü de olsa TÜBİTAK sage örneğin 3 altı ortalamayı staj başvurusuna bile almadı bu dönem.

Özetle Ben söylediklerine göre itü uçak devam etmeni tavsiye ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hopelesscase kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam ilginiz için

• aerodinamik konusunda ODTÜ de şu anda inşaat halinde olan bir laboratuvar var.https://ruzgem.metu.edu.tr/ bu linkten detaylarına ulaşabilirsin.türkiyenin en büyük rüzgar tüneli olucak kendisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jhiy

aerodinamik konusunda ODTÜ de şu anda inşaat halinde olan bir laboratuvar var.https://ruzgem.metu.edu.tr/ bu linkten detaylarına ulaşabilirsin.türkiyenin en büyük rüzgar tüneli olucak kendisi.

Teşekkür ederim hocam, bakacağım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.