Şimdi Ara

İTÜ UÇAK MÜHENDİSLİĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
7.652
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben tercihimi başlıkta gördüğünüz üzere Uçak Mühendisliği üzerine yapacağım.
    Size sormak istediğim (özellikle itülü arkadaşlar) birkaç soru var.
    Ben iyi bir anadolu lisesi çıkışlıyım,fakat İngilizcem fazla iyi değil , hatta başlangıç diyebiliriz.

Şimdi ben Uçak Mühendisliğinin İngilizcesini mi yazayım yoksa Türkçe mi ?
    İş hayatı için elbette İngilizce öğreneceğim ama işin aslı okurken fazla çekmek istemiyorum.
    İyi bir hazırlıktan sonra İngilizce bölüm okursam sonrasında pişman olurmuyum ? (anlamam vs.)
    İTÜ'de İngilizce dersleri nasıl seviyede ?
    Türkçe okusam sonrasında İngilizce öğrensem iş hayatımda fazla fark edermi ??

Teşekkür ederim

• Ben yerinde olsam Ingilizce bolum secerdim. Cunku 4 sene boyunca ogrenecegin teknik Ingilizce'yi kurslarda ogrenmen cok zor.
  • İTÜ'de tamamen Türkçe bölüm yok. İki tip program var: %100 İngilizce ve minimum %30 İngilizce.

%100 İngilizce programlar "İngilizce" ibaresiyle belirtiliyor. Bu programda okuyan öğrenciler derslerin tümünü İngilizce almak zorunda. Ayrıca diplomalarında "İngilizce" ibaresi olacak.

Öteki programda ise şöyle bir şey var: Lisans eğitimi süresince derslerin en az %30'unu İngilizce almak zorundalar. Bu programlar "İngilizce" ibaresiyle belirtilmiyor, ayrıca diplomalarında bu ibare yer almayacak. Ancak alınan İngilizce ders yüzdesi, kontenjanlar açıldığı ve müsait olduğu müddetçe arttırılabilir. Bu programdan mezun olan öğrencilerin diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer almasa bile transkriptte alınan tüm dersler ve alınan İngilizce ders yüzdesi gözükecek.

Mesela ben Bilgisayar Mühendisliğinin min. %30 İngilizce programındayım. Geçen dönem zorunlu olmadığı hâlde kontenjanlar müsait olduğu için ve İngilizce dersler bizim programa da açıldığı için, derslerin tümünü İngilizce almıştım. Bu alınmış İngilizce ders yüzdesini daha da arttırma olanağım mevcut.

• Hazırlık sınıfını atlama sınavı olan Proficiency ne çok zor bir sınavdır ne de çok basit bir sınavdır. Essay yazmayı bilmeden ve yeterli pratik kazanmadıktan sonra sınavı geçmen çok zor. Bunu da hazırlık sınıfında yeterince kazanacaksın. Zaten anlattığına göre hazırlık sınıfına kalacakmışsın.

Hazırlık sınıfında A, B, C ve D olmak üzere 4 kur var. Bir sınavla İngilizce düzeyine göre bu 4 kurdan birine yerleşiyorsun. D kuru en düşük kur. (Beginner/Elementary) A kuru da en iyi kur. (Upper-Intermediate/Advanced)

İTÜ'nün hazırlık sınıfında çok mükemmel bir eğitim de bekleme. Kötü demiyorum. İngilizce düzeyinde mutlaka hissedilir bir ilerleme kaydedeceksin. Ancak İTÜ'nün hazırlık sınıfı bir ODTÜ, bir Bilkent Üniversitesi, bir Boğaziçi Üniversitesi kadar ciddi, ağır değil. Oralarda hazırlık sınıfını 2-3 yılda ancak bitirenler duyuyoruz. İTÜ'deki hazırlık sınıfı ise çoğu kişi tarafından genellikle 1 dönemde/yılda bitirilebiliyor. Kullanılan kitaplar da ağır ve kalın değildir. Üniversite hayatının en rahat, sosyal hayata en çok zaman ayıracağın dönemi bu dönem olur.

• Hazırlık sınıfını bitirdikten sonra artık lisans programına başlıyorsun. Okul, %100 İngilizce programa geçen yıl ilk defa geçtiği için, İngilizcesi zamanla biraz körelmiş hocalar da var. Mesela bizim Matematik (MAT101E) hocası, ders İngilizce olmasına rağmen, dersi Türkçe anlatıp sadece tahtaya İngilizce yazmayı yeğliyordu. Çünkü dersi anlatırken kullanacağı cümleler gittikçe kompleksleşince İngilizce anlatmaya çalıştığı zaman tıkanmaya başlıyordu. Fizik (FIZ101E) hocası da derse başlamadan önce "Sınıfta gavur var mı?" diye soruyordu. İngilizcesi çok iyiydi; ancak telaffuzu pek anlaşılmıyordu, bu nedenle öğrencilerden çok şikayet alıyordu.

Ancak tabii ki her hoca da böyle değil. Çok sağlam İngilizcesi olan hocalar da var.

• Dersin Türkçesini alıp dışarıdan İngilizce öğrenmeyi söylemişsin. İngilizce anlatılan derste teknik terimlerin İngilizceleri öğretiliyor. Bunları dışarıdan takviye etmen zamanla zorlaşabilir. Zaten senden bu derslerde iyi bir gramer, iyi bir Speaking isteyen yok. Asıl önemli olan şey teknik terimlerin İngilizcelerini kavrayabilmen. Okuduğunu anlayabilmeyi de hazırlık sınıfında ilerletebilirsin. Zaten en rahat dönemin hazırlık sınıfı olacak, bunu da iyi değerlendir.

Bir de her kaynak Türkçeye çevrilmiş değil maalesef. Araştırmalarında yabancı kaynakları incelediğinde okuduğunu daha iyi anlayabilmen, İngilizce eğitimin verebileceği avantajlardan.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 3 Temmuz 2011; 23:10:21 >

• @:AlacaKaranlık:
    Acayip bilgilendim hocam sağolasın valla.Yani iş hayatında daha başarılı olmak için %100 İngilizce diyoruz o zaman değil mi ? (yazdıklarının hepsini noktası virgülüne kadar okudum yanlıs anlama teyit edelim )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intelligence Cube

@:AlacaKaranlık:
    Acayip bilgilendim hocam sağolasın valla.Yani iş hayatında daha başarılı olmak için %100 İngilizce diyoruz o zaman değil mi ? (yazdıklarının hepsini noktası virgülüne kadar okudum yanlıs anlama teyit edelim )

Günümüz şartlarında İngilizce eğitimin daha iyi olacağını düşünüyorum.
  • Sormak istediğim tek bir şey kaldı,diyelimki İngilizce'yi seçtim hazırlık okudum lisansa başladım ama baktım ki iyi gitmiyor,
    hiç bir şey kaybetmeden Türkçe ağırlıklı Uçak Müh. geçebilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Intelligence Cube

Sormak istediğim tek bir şey kaldı,diyelimki İngilizce'yi seçtim hazırlık okudum lisansa başladım ama baktım ki iyi gitmiyor,
    hiç bir şey kaybetmeden Türkçe ağırlıklı Uçak Müh. geçebilirmiyim

Maalesef aynı bölümün farklı tip programları (%100 İngilizceden min. %30 İngilizceye ya da tam tersi) arasında yatay geçiş olanağı yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen İngilizcede kendine güvenemeyeceksin gibi. Belli olmaz; ancak çok zorlanacağın bir şey de yok ortada. Teknik İngilizceyi okulda öğrenmen daha iyi olur, dışarıdan takviye yapman zor. Senden çok iyi bir gramer ve konuşma isteyen de yok. Derste Türkçe konuşursan, sorunu Türkçe sorarsan hoca seni sınıftan atmaz, merak etme. Terimlerin İngilizcelerini kavrayabilmen önemli. Okuduğunu anlamayı ve anlatmak istediğini kâğıda dökmeyi geliştirmek için de hazırlık sınıfını iyi değerlendirebilirsin işte.

Dersleri İngilizce alıp AA, BA ya da BB getiren (AA en iyi not oluyor.) ve hazırlık sınıfındayken D kurunda okumuş olan öğrenciler de var ona bakarsan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Temmuz 2011; 17:18:15 >
  • hey hey hey :D çok önemli bir not var, ingilizce okuyanlar 2 katı harç ödüyor . halbuki aynı dersi alıyoruz :D, bende mat101e alıyorum o da :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: XMERTCANAVAR2X

hey hey hey :D çok önemli bir not var, ingilizce okuyanlar 2 katı harç ödüyor . halbuki aynı dersi alıyoruz :D, bende mat101e alıyorum o da :D

E bazı dersler iki programda da İngilizce tabii ki. Ama hepsi değil. MAT101E ve MAT103E zaten çoğu bölüme açılıyor ve taraflarınca seçilebiliyor, program dili ayrımı olmadan.

Eğer şöyle bir şey olursa sorun olabilir: Bundan sonra bütün İngilizce dersler hem %100 İngilizce programındaki öğrencilere hem de %30 İngilizce programındaki öğrencilere açılacak ve kontenjan fazlası olacak. İşte böyle olursa, 2 katı harç ödemenin hiçbir anlamı kalmaz.

Böyle bir şey havuz derslerinde mümkün olabilir; ancak bütün bölüm derslerinde de böyle bir olanak olacağını hiç sanmıyorum. Yani min. %30 İngilizce programındaki bir öğrenci, aldığı İngilizce ders yüzdesini tutup %100'e kadar çıkartamaz bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Temmuz 2011; 19:27:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

hey hey hey :D çok önemli bir not var, ingilizce okuyanlar 2 katı harç ödüyor . halbuki aynı dersi alıyoruz :D, bende mat101e alıyorum o da :D

E bazı dersler iki programda da İngilizce tabii ki. Ama hepsi değil. MAT101E ve MAT103E zaten çoğu bölüme açılıyor ve taraflarınca seçilebiliyor, program dili ayrımı olmadan.

Eğer şöyle bir şey olursa sorun olabilir: Bundan sonra bütün İngilizce dersler hem %100 İngilizce programındaki öğrencilere hem de %30 İngilizce programındaki öğrencilere açılacak ve kontenjan fazlası olacak. İşte böyle olursa, 2 katı harç ödemenin hiçbir anlamı kalmaz.

Böyle bir şey havuz derslerinde mümkün olabilir; ancak bütün bölüm derslerinde de böyle bir olanak olacağını hiç sanmıyorum. Yani min. %30 İngilizce programındaki bir öğrenci, aldığı İngilizce ders yüzdesini tutup %100'e kadar çıkartamaz bence.

yok ingilizce ders açılmışsa alabilme hakkı var herzaman. sistemde zaten kısıtlama yok ders alırken, ki olsa bile ingilizce alan sayısı ok az olduğu için hocaya dilekçe yazdırıp koalylıkla alabilir. ama ne gereği var ya :D, okuduğum hazırlık, havuz derslerine çalıuşırkenki mecbur kalıp aldıım %60 ing ders yüzdesi sayesinde yabancı kaynaklardan kolaylıkla çalışabiliyorum. Ha bu arada o %30da yalan söliyim :D bildiğin %50yi geçio. labaratuvar dersleri normalde programda türkçeyken ingilizce açılıyor sadece. 42,5 kredi verdim şuan normal ders programımdan aldığım halde 26,5i ingilizceydi. Heee bu arada eğer %30a gidersen, matematikleri kesinlikle ingilizce al .
    benim bölümüme zorunlu ingilizceydi ama türkçeden farkı yok, :D sonucta işlem görüyosun, ingilizce olsada matematik evrensel :D

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

yok ingilizce ders açılmışsa alabilme hakkı var herzaman. sistemde zaten kısıtlama yok ders alırken, ki olsa bile ingilizce alan sayısı ok az olduğu için hocaya dilekçe yazdırıp koalylıkla alabilir. ama ne gereği var ya :D, okuduğum hazırlık, havuz derslerine çalıuşırkenki mecbur kalıp aldıım %60 ing ders yüzdesi sayesinde yabancı kaynaklardan kolaylıkla çalışabiliyorum. Ha bu arada o %30da yalan söliyim :D bildiğin %50yi geçio. labaratuvar dersleri normalde programda türkçeyken ingilizce açılıyor sadece. 42,5 kredi verdim şuan normal ders programımdan aldığım halde 26,5i ingilizceydi. Heee bu arada eğer %30a gidersen, matematikleri kesinlikle ingilizce al .
    benim bölümüme zorunlu ingilizceydi ama türkçeden farkı yok, :D sonucta işlem görüyosun, ingilizce olsada matematik evrensel :D

E sağdaki, dersi alabilen bölümleri gösteren sütunda, "XXX" biçimindeki bölümler yokken "XXXE" biçimindeki bölümler yazıyordu.

İngilizce alan sayısı da pek az değil, artık hiç olmaz. Çünkü zorunlu %100 İngilizce bölümler arttı. Her bölümün %100 İngilizce programı da mevcut artık.

Evet, o %30 da yalan olabiliyor. Laboratuvar ve bilgisayar dersleri banko İngilizce. Programda Türkçe gözükse de Matematik dersleri daha çok İngilizce açılıyor.

İngilizce eğitimin avantajı hem yurtdışı hem de yabancı kaynaklarla daha rahat çalışabilmek işte. Dediğim gibi, İTÜ'de İngilizcesi çok iyi olmayan ve dersi zaman zaman Türkçe anlatmayı yeğleyen hocalar da olduğu gibi, sağlam İngilizcesi olup dersleri İngilizce işleyen hocalar da var. Ama bu çeşitliliklerin, bu tip kusurların her üniversitede olabileceğini düşünüyorum.

Neyse, konu çok uzadı ve ayrıntıya girdi bence. Daha sınav sonuçları bile açıklanmadı; ama inşAllah istediğin yeri kazanırsın. Önce İTÜ'ye gel, sonra bu meseleleri tekrar konuşuruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 4 Temmuz 2011; 20:53:33 >

• ingilizce bilmeyen muhendis olmaz en azından okuduğunu rahatça anlamalı ve bulduklarını anlatabilmelisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aborjin44

ingilizce bilmeyen muhendis olmaz en azından okuduğunu rahatça anlamalı ve bulduklarını anlatabilmelisin

evet kesinlikle katılıyorum. bilim dili ingilizce. ama hazırlık sınavını atlayabildiin zaman böyle bir sorunun olmayacak.
  • Bu bölümün yüzde yüz ingilizce puanı yazmıyor acaba kalktı mı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.