Şimdi Ara

ODTU Havacılık ve Uzay Mühendisliğinde okuyorum, sorularınızı cevaplamaya hazırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, başlıkta da belirttiğim üzere ODTU havacılık ve uzay mühendisliğinde okuyorum ve bu sene 3. sınıf olacağım.Okul ve bölüm özelinde sorularınız cevaplamaya hazırım.



  • Okul içinde öğrenciler arası kavga münakaşa yok denecek kadar az bilakis herkes her konuda birbirine destek olmak için can atar vaziyette.Ki okulda sağcı yok denecek kadar az.Okula dışarıdan müdahale etmek isteyen kesimlerle sorun çıkıyor sadece ve bu meselede okul öğrencileri çoğunlukla birlikte hareket ediyor.
  • Hocam kurum içi yatay geçişler nasıl ?
  • lustral seyahat kullanıcısına yanıt
    Okul içinde öğrenciler arası kavga münakaşa yok denecek kadar az bilakis herkes her konuda birbirine destek olmak için can atar vaziyette.Ki okulda sağcı yok denecek kadar az.Okula dışarıdan müdahale etmek isteyen kesimlerle sorun çıkıyor sadece ve bu meselede okul öğrencileri çoğunlukla birlikte hareket ediyor.
  • Hocam hiç başka okuldan sizin bölüme geleni duydunuz mu? Gelen varsa hangi okullar mesela
  • FFact F kullanıcısına yanıt
    Ortalamaya ve kontenjana bağlı, her bölümden her bölüme geçilemiyor.Şahsi tavsiyem yatay geçiş umuduyla tercih yapmamanız.
  • Askeri okullar kapatıldıktan sonra bizim bölüme gelen kişiler var onun dışında varsa da hiç duymadım.
  • Merhabalar. Uzay ve havacılık yerine alanı daha geniş olduğu için makineye gitmemi söyleyen çok kişi oluyor siz ne dersiniz bu konuda? Benim çocukluktan beri hayalim havacilik muhendisi olmakti ama ilgilendikleri konular daha kısıtlı duruyor, makine okuyuo seçmeli derslerle ve yüksek lisansta uzay ve havacilik dersleri alirsin diyenler oldu ama çok arada kaldım şu an. İkisi arasında çap veya yan dal imkanı varsa onu da yapmayı düşünmeye başladım napsam bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • StrangerLovely kullanıcısına yanıt
    Makine mühendisliği ile derslerimiz isim ve içerik olarak %80 aynı.Biz mezun olduğumuzda makine mühendisi olarak da çalışabiliyoruz yani bunun için yeterli teknik eğitimimiz ve resmi olarak lisansımız bulunuyor.Makine mühendisi olup yandal olarak ya da yüksek lisansta havacılığa yönelen kişiler ok ve bizzat öyle kişileri tanıyorum.İki yolu da seçebilirsiniz birbirinden çok farkı yok.Bizde mesela motor dersinde uçak ve mekik motorları üstünde daha fazla duruluyor dinamik dersi uçağın uçuşu üstünden anlatılıyor temelinde anlatılan şeyler benzer.Ciddi fark olarak bizim eğitimimizde doğal olarak akışkanlar ve aerodinamik daha ağır veriliyor ve Havacılık okuduğunuzda havacılık sektöründe çalışan çevreniz daha çok olacaktır ve bu size ileride avantaj sağlayacaktır.Yine de havacılık sektöründe çalışan makina elektronik bilgisayar malzeme mühendisleri de çok sayıda var.Sonuç olarak bu konuda ilerlemek istiyorsanız iki tercih de sizi üzmeyecektir gönül rahatlığıyla ikisinden birini seçebiilirsiniz.




  • Havacılık endüstri arası geçiş hakkı var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • limon1907 kullanıcısına yanıt
    Bu konuda bilgim yok yanlış yönlendirmek istemem.Makina ile endüstri arasında belli bir kontenjana bağlı olarak geçiş hakkı olduğunu biliyorum sadece.
  • hocam mezunların itü uçak ile farkı oluyor mu ileride savunma sanayinde çalışmak isteyen birisi sizce itü mü seçmeli yoksa odtü mü?
    mezunların ne kadarını tai işe alıyor ne kadarı nerelerde iş bulup ne kadar maaşla başlıyorlar.
    çevremdeki kimseler puanından çok düşük diyerek vazgeçirmeye çalışıyor 1.7k sıralamam var ileride pişman olabilirsin diyorlar sizce sektör üzer mi?
    teşekkürler
  • İtüden hiç tanıdığım yok o yüzden tam cevap veremeyeceğim.Odtünün ve bizim bölümün savunma sanayiinde çalışan çok fazla mezunu var bu anlamda odtü daha iyi bir seçenek olabilir.Mezunlar çoğunlukla tai, roketsan, havelsan, tei, baykar, tubitak ve vestelsavunma gibi şirketlerde işe giriyor, otomotiv sektöründe de işe giren çok.Bunların dışında bir makina mühendisinin çalışabildiği her pozisyonda çalışabiliyoruz.Maaş mevzusu tahmin edebileceğin üzere çok göreceli, hangi iş için işe alındığın kişisel becerilerin maaşını 3e 5e katlayabilir.İlla ki bir rakam istersen de demin bahsettiğim şirketlerde 5binin altında başlamazsın.Bunların dışında şuan aynı odayı paylaştığım havacılıktan arkadaşım 600. olarak girdi, bölümden bir diğer yakın arkadaşım 400. girmiş.Yani yüksek sıralamayla da tercih edenler var.ODTÜ Bilkent Boğaziçi İtü de iyi mühendisliklerde hangi sıralamayla girdiğinin bir önemi yok, hiçbir şekilde puanının yanmış olması söz konusu olmaz.




  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    TOBB da saydığınız gibi iyi bir üniversite mi sizce ?
  • ssadıkacar kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam sağ olun.
  • cynox C kullanıcısına yanıt
    Öğretim kadrosu gayet iyi ancak bir üniversitenin kalitesini sadece akademik üyeleri belirlemez, mezun profili,öğrenci ortamı, sosyal imkanları, bunların sana katacağı vizyonun yanında piyasada aranan "soft" skiller de çok önemli.TOBBda okuyanlar niteliksizdir kültürsüzdür demiyorum tabi ki, ODTÜde hayatında ihtiyaç duyacağın mental olgunluğa ve arkadaş çevresine ulaşman daha kolay olur diyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.