Şimdi Ara

odtü havacılık ve uzay müh.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bilgili arkadaşlar yorum yapabilir mi acaba? Iyi diyen de var yeren de var net bisey olusmadi kafamda. Insaat yerine tercih edilir mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnşaat garantidir.Bu bölüm uzayı da kapsadığı için türkiye de iş alanı biraz daha dardır.Yani itü uçağı yada thk uçağı tavsiye ederim bunun yerine
  • itü uçakla farkı yokmuş ad olarak değişik deniyor ( odtüden mezun birinden duydum çok eski de olsa havacılık ve uzay mezunu )
  • quote:

Orijinalden alıntı: misterozsilit

itü uçakla farkı yokmuş ad olarak değişik deniyor ( odtüden mezun birinden duydum çok eski de olsa havacılık ve uzay mezunu )

Itu de ayri olarak uzay da var ikisi farkli bolumler

• Ad olarak farkli olmasi olayi yalan.aldiklari dersleri incele farkli alanda cogu.cakisanlarda var tabii

Dedigim gibi tavsiyem itu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoenix__ -- 6 Temmuz 2013; 1:10:53 >
  • Hocam bence de kesinlikle İTU veya THK. İlk yerli helikopteri da İTU yaptı biliyorsundur belki. (Arıkopter)

• Ben düşünüyorum. İş bulabilme oranı çok yüksekmiş. Zaten beş bin makinacı çıkıyorsa her yıl 150 uçak-havacılık öğrencisi çıkıyor. İtü ve odtü de var sadece. Bir de thk. Yurtdışı imkanları da çok. Her yerde iş bulabilirmişsin odtü havacılık okuyan arkadaşım söylüyor. Sonuç olarak %90 odtü havacılıktayım ben seneye. Tutmama ihtimaline karşı %10 bırakıyorum :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • büyük hayallerle odtü'ye girmiş okurken çok zorlanan ve hayatı burnundan fitil fitil gelen bir akrabam var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoenix__

İnşaat garantidir.Bu bölüm uzayı da kapsadığı için türkiye de iş alanı biraz daha dardır.Yani itü uçağı yada thk uçağı tavsiye ederim bunun yerine

Abicim resmen cahillik damlıyor sözlerinden bu kadar iddialı olmasak mı ne? Havacılık ve uzay-uçak-uzay bu üç bölümün piyasada birbirinden hiçbir farkı yok bunu ezberleyin artık. Ben ayrım yapanı görmedim. Sadece Thy ilanlarında bazen İTÜ Uçak ya da Uzay Mühendisliği mezunu arıyoruz der. Onun dışındaki ilanlara göz gezdirirseniz uçak/havacılık/uzay mühendisliği bölümü mezunu arıyoruz gibi ibareler görürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 7 Temmuz 2013; 1:15:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twilight Darkness

quote:

itü uçakla farkı yokmuş ad olarak değişik deniyor ( odtüden mezun birinden duydum çok eski de olsa havacılık ve uzay mezunu )

Canım kardeşim bilip bilmeden yorum yapmayın yahu. Uzay ile uçak isim olarak farklı gibi dursalar da aldıkları eğitim hemen hemen aynıdır hatta havacılık ve uzayı da eklersek bu 3 bölüm genel anlamda hava-uzay araçları üzerine eğitim alır temel de ise makina mühendisliği dersleri alır. Farktan kastın ne mesela açıklar mısın biraz? Burada tercih yapacak kişileri biliyormuşçasına yorum yaparak yanlış bilgilendiriyorsun. Uzay derken 4 yıl boyunca salt uzay ya da gezegen ya da astronomi dersleri mi alıyoruz biz onu mu kastediyorsun Uzay ile alakalı bizim aldığımız 5 tane ders var 4 yılda :) Diğerleri havacılık+makina yani uçak mühendisliği ile tamamen ortak. Bunun içindir ki bugün thy teknik ve diğer havayolu şirketleri, tai, tei, roketsan, ford otosan, vestel havacılık, kale havacılık, arçelik gibi şirketlerde uzay mühendisliği mezunlarının çalıştığını görürsünüz. Ayrıca uzay mühendisliği bölüm olarak uçak ve havacılık ve uzay kadar eski değil. İlk mezunlarını yanılmıyorsam 1985'te veriyor. Piyasada uçak mezunlarına nazaran daha az sayıdalar. Uçak 1940 lardan beri mezun veriyor. Özetle yarım yamalak bilgilerle buradaki arkadaşları yanlış bir şekilde yönlendirmeyin. Ve ayrıca THK Uçak mı İTÜ Uzay mı ikileminde olanlara benden tavsiye kesinlikle İTÜ Uzay. Eğer olurda THK Uçak yazar ve mezun olursanız ne demek istediğimi o gün daha iyi anlarsınız ve bu yazdıklarım aklınıza gelir ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 7 Temmuz 2013; 1:26:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aerosoldreams

quote:

quote:

Canım kardeşim bilip bilmeden yorum yapmayın yahu. Uzay ile uçak isim olarak farklı gibi dursalar da aldıkları eğitim hemen hemen aynıdır hatta havacılık ve uzayı da eklersek bu 3 bölüm genel anlamda hava-uzay araçları üzerine eğitim alır temel de ise makina mühendisliği dersleri alır. Farktan kastın ne mesela açıklar mısın biraz? Burada tercih yapacak kişileri biliyormuşçasına yorum yaparak yanlış bilgilendiriyorsun. Uzay derken 4 yıl boyunca salt uzay ya da gezegen ya da astronomi dersleri mi alıyoruz biz onu mu kastediyorsun Uzay ile alakalı bizim aldığımız 5 tane ders var 4 yılda :) Diğerleri havacılık+makina yani uçak mühendisliği ile tamamen ortak. Bunun içindir ki bugün thy teknik ve diğer havayolu şirketleri, tai, tei, roketsan, ford otosan, vestel havacılık, kale havacılık, arçelik gibi şirketlerde uzay mühendisliği mezunlarının çalıştığını görürsünüz. Ayrıca uzay mühendisliği bölüm olarak uçak ve havacılık ve uzay kadar eski değil. İlk mezunlarını yanılmıyorsam 1985'te veriyor. Piyasada uçak mezunlarına nazaran daha az sayıdalar. Uçak 1940 lardan beri mezun veriyor. Özetle yarım yamalak bilgilerle buradaki arkadaşları yanlış bir şekilde yönlendirmeyin. Ve ayrıca THK Uçak mı İTÜ Uzay mı ikileminde olanlara benden tavsiye kesinlikle İTÜ Uzay. Eğer olurda THK Uçak yazar ve mezun olursanız ne demek istediğimi o gün daha iyi anlarsınız ve bu yazdıklarım aklınıza gelir ;)

Kardesim bilip bilimeden konusanin kim oldugu belli oluyor.Fizyoterapi okuyanlarda anatomi fizyoloji gibi baba dersleri goruyor tiptan farki yok doktor mu diyelim onlara da.Asil sen milleti yanlis bilgilendirme uzay ucagin cok altinda bir bolum yediremiyorsun kendine tabi ayniymis diyor bir de.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Kardesim bilip bilimeden konusanin kim oldugu belli oluyor.Fizyoterapi okuyanlarda anatomi fizyoloji gibi baba dersleri goruyor tiptan farki yok doktor mu diyelim onlara da.Asil sen milleti yanlis bilgilendirme uzay ucagin cok altinda bir bolum yediremiyorsun kendine tabi ayniymis diyor bir de.

Normalde böyle bir şeyi onaylamazdım ama haklısınız hocam. Arkadaş 2 tane çok kesin ve agresif mesaj atmış. Bu normal değil. Bence de bir çekememezlik var.

• quote:

Orijinalden alıntı: ArtificialIntelligence

quote:

quote:

quote:

quote:

Normalde böyle bir şeyi onaylamazdım ama haklısınız hocam. Arkadaş 2 tane çok kesin ve agresif mesaj atmış. Bu normal değil. Bence de bir çekememezlik var.

Kardeşim olayın çekememezlikte ne alakası var? Benim mesajlarıma bakarsanız genel anlamda uçak mühendisliğini ve uzay mühendisliğini anlatma amacı gütmektedir. Uçak kelimesine çok takılmaya gerek yok yüksek lisansa devam edildiğinde ve mezun olunduğunda zaten "yüksek uçak ve uzay mühendisi" ünvanı alıyorsun. Yani fazlasıyla uçak ve fazlasıyla uzay mühendisi oluyorsun. Kasmayın bence kendinizi bu kadar, terimlere çok takılmayın. Sizden tek ricam hem uzay mühendisliğini hem de havacılık ve uzay mühendisliğini yanlış şekilde öğrencilere aktarmayın. Adında sırf uzay geçiyor diye öğrenciler olayı farklı algılıyor. Ne okuyorsunuz, yaşınız kaç, bu sektörde kaç tane mezun tanıyorsunuz bilmiyorum ama benim burada yazdıklarım tamamen piyasanın durumuna göre ve mezunların şuan nerelerde çalıştıklarına göre şekilleniyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Olayı fizyoterapi ile tıp şeklinde bağdaştırmana hayret ve ibretle bakıyorum açıkçası. Hani elektrik mühendisliği ile elektrik-elektronik mühendisliğini aynı kefeye koysan sana teknik açıdan gerekli açıklamaları yapardım lakin bu konuda yorum bile yapmayı gerekli bulmuyorum Ayrıca şunu da bilmediğinden adım gibi eminim; bugün Avrupa'daki uzay mühendisliği eğitimi ile İTÜ'deki uzay mühendisliği eğitimi aynı değidlir. Avrupa'daki uzay mühendisliği bölümlerinin ders planlarını incelersen havacılık+uzay ile ilgili İTÜ' uzay mühendisliğinde bulunan bir sürü dersi almadıklarını görürsün. Nedir bu dersler; havayolu işletmeciliği, havayolu bakım yönetimi, aerodinamik, sıkıştırılabilir aerodinamik, hesaplamalı aerodinamik, makina elemanları tasarımı, hava-uzay yapıları, akışkanlar mekaniği, sınır tabaka, elektrik itkisi, uçak yapıları, uçak sistemleri, uçak motor tasarımı, güdüm kontrol seyrüsefer, helikopter teorisi, aeroelastisite, hava ve uzay hukuku, aviyonik sistemler, sonlu elemanlar analizi, yapı tasarımı gibi. Sen araştırıp incelemezsin o nedenle sana yurtdışındaki bir "uzay mühendisliği bölümünün" ders planını örnek olarak koyuyorum al bak incele.http://astronautics.usc.edu/academics/degree_programs/bs/ Bu nedenledir ki İTÜ uzay mühendisliği mezunları o bir önceki mesajımda saymış olduğum kurumlarda rahatlıkla çalışabiliyor. Şirketler artık uçak-uzay ya da havacılık ve uzay ayrımı yapmıyor. Senin o söylediğin şey belki 9-10 yıl öncesine kadar öyleydi ama artık böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca uçağın uzayın çok çok üstünde olduğunu söyledin bu konuyu detaylandır da bu forumda bilgi almaya çalışacak kişiler bunu detaylıca öğrensin. Hani benim bilmediğim uçak mezununun sahip olduğu fazladan bir imza yetkisi mi var uzay mezununa nazaran bilemedim ki şimdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 7 Temmuz 2013; 16:02:00 >

• İnternet ortamında UÇAK-UZAY-HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİĞİ bölümlerini en doğru şekilde anlatan ender yazılardan bir tanesi. Özellikle gerçekte olmayan ve kafalarından uydurdukları Astronomi ve Uzay Mühendisliği şeklindeki bölümü (ki aslı Astronomi ve Uzay Bilimleri olup mezunları kırım kırım kıvranmaktadır) Uzay-Havacılık ve Uzay mühendisliği bölümleriyle aynıymış gibi lanse eden kafadan uydurma bilgilere kapak tadında. Okumanızı şiddetle tavsiye ederim.

İnsanlık tarih boyunca merak duygusunun peşinden gitmekten hiçbir zaman vazgeçmemiştir. Bu merakın bizleri sürekli yönelttiği en önemli inceleme alanı ise gökyüzü olmuştur. İnsanların uçma isteği tarihin eski dönemlerine kadar gitmektedir. Bu amaca yönelik birçok tasarım ve deneme, bilim tarihi içinde göze çarpmaktadır.

Havacılık mühendisi, havada ve uzayda hareket eden her türlü aracın tasarlanması, projelerinin hazırlanması, üretilmesi, bakım ve onarım teknolojisi ve işletmesi konularında eğitim ve araştırma yapar. Uçak yapımı için gerekli üretim yöntemleri arasından hangisinin niçin daha ekonomik olacağına karar verir. Bu konuda gerekli analitik yaklaşımları kullanarak ön tasarım hesaplarını yapar, deneyler gerçekleştirir ve tasarladığı hava taşıtının performans özelliklerini saptar.

Neden Türkiye'de Havacılık Mühendisliği Bölümü?

Bugün ses hızının üzerinde hareket kabiliyetine sahip uçaklar, atmosfer dışına çıkan ve uzun yıllar görevlerini devam ettirebilen uydular geliştirildi. Hatta uzayın boşluğuna bırakılan ve biz insanların evrende nerede bulunduğunu gösteren uydularımız bile var. Hedefte daha hafif, daha hızlı, çevreye daha az zarar veren ve daha az gürültü salınımına sahip hava araçlarının yapılması var. Bu hedeflerin gerçekleşmesi ise kendi içinde iyi programlanmış ve eğitim kalitesi yüksek kurumlar ile gerçekleşebilir. Türkiye'deki Havacılık Mühendisliği bölümlerinin bu nitelikleri sağladıkları rahatlıkla söylenebilir.

Tübitak ve Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından üzerinde çalışılan en önemli proje, Türkiye'nin kendi hava aracını üretebilmesidir. Bu eksende gerçekleştirilen önemli ve uzun soluklu ilk araştırma projesi İTÜ'de geliştirilmekte olan helikopter projesidir. Bunun yanında Türkiye'de uçak üretiminde yer alacak tüm araştırma birimleri, üniversiteler ve Türk Hava Yolları ile teknik düzeyde çalışmalar devam etmektedir. Uzay çalışmalarında ise, kısa süre önce yörüngeye gönderilen Göktürk 2 uydusu tamamen Türk mühendislik imkanları ile üretilmiştir. Bu önemli projenin yanında Tübitak Uzay tarafından uzayda elektrik itki ile hareket edecek uydularda kullanılacak motor üretimi çalışmaları devam etmektedir.

Havacılık Mühendisliği Eğitimi

Lisans süresi 4 yıldır. Mezunlarına lisans diploması ve "Uçak Mühendisi/Havacılık Mühendisi/Uzay Mühendisi" unvanı verilir. Türkiye'de Havacılık Mühendisliği dalında eğitim veren iki kurum vardır: İstanbul Teknik Üniversitesi, "Uçak Mühendisliği" ve "Uzay Mühendisliği" adı altında iki ayrı lisans programı yürütmektedir. Ortadoğu Teknik Üniversitesi ise, "Havacılık ve Uzay Mühendisliği" adı altında benzer bir lisans programı yürütmektedir. Her iki üniversitede de yüksek lisans ve doktora eğitimi verilmektedir.

Tüm mühendisliklerde olduğu gibi ilk yıllarda matematik, fizik, kimya, gibi temel fen dersleri ağırlıklı olarak verilir. Daha sonra termodinamik, statik, dinamik, mukavemet, akışkanlar mekaniği, elektrik, elektronik, aerodinamik, gaz dinamiği, yapı-malzeme, itki sistemleri, ısı transferi gibi mühendislik dersleri okutulmaktadır. Yüksek lisans ve doktora programlarında okutulan derslere örnekler de şu şekildedir: Introduction to Aircraft Performance, Propulsion Systems Automatic Control Systems, Aircraft Engine Design, Introduction to Rocket Technology, Introduction to Helicopter Aerodynamics and Helicopter Design, Finite Element Applications in Aerospace Structures, Space Propulsion, Wind Energy and Wind Turbine Technology.

Havacılık Mühendisliğinin araştırma alanlarından bazıları şunlardır: Deneysel aerodinamik ve akışkanlar dinamiği, yanma ve içten yanmalı motorlarda türbülans, insansız hava taşıtları, kompozit malzemeler, yapısal tasarım, kontrol sistemleri, robot kontrolü, uydu tasarımı, helikopter tasarımı ve prototip imalatı.

Adaylarda Aranan Özellikler ve İş İmkanları

Türkiye'de eğitim vermekte olan tüm mühendislik bölümlerine girişte gerekli eğitim alt yapısını matematik ve fen bilimlerindeki düzey belirlemektedir. Ayrıca analitik düşünme, mekanik sistemlere ve matematiksel ifadelere yatkınlık ile üç boyutlu düşünebilme yeteneği dört yıllık mühendislik eğitiminde önemlidir. Bu özellikler ayrıca mühendislik bölümlerinde eğitim süresince öğretilen matematik, fizik, kimya gibi temel bilimler ve statik, malzeme, mukavemet, dinamik, akışkanlar mekaniği, termodinamik, ısı iletimi, otomatik kontrol gibi mühendislik derslerinde de kolaylık sağlar.

Yüksek lisans eğitiminde ise, başvurulan bölüm mezuniyet alanından farklı ise, örneğin Makine Mühendisliğinden gelen bir aday Endüstri ya da Havacılık Mühendisliğine başvurursa, kabul alması halinde bu öğrencinin bir yıllık (genelde 6 ile 8 ders arasında değişen) bilimsel hazırlık eğitimi alması gerekir.

Havacılık Mühendisliği, yukarıda sayılan alanların yanı sıra kara taşıtları gibi diğer endüstri dallarını ilgilendiren konularda da araştırma-geliştirme ve tasarım etkinliklerine katkıda bulunur. Dolayısıyla Uçak/Uzay mühendislerinin savunma ve uçak endüstrisinden otomotiv endüstrisine kadar uzanan geniş bir alanda iş bulma olanağı vardır. Bu çerçevede Uçak/Uzay mühendislerinin başlıca çalışma alanları olarak şunlar sayılabilir: Ticari havayolu şirketleri, uçak bakım Şirketleri, otomotiv sanayii, üniversiteler (akademik kariyer).

Kaynak:http://www.egitimekrani.com/haber.php?haber_id=43389#ixzz2YVJNeWrv

Ek olarak çalışma alanlarına savunma sanayii şirketleri (tai ,tei, baykar makina, kale havacılık, vestel havacılık, roketsan, havelsan, tübitak uzay, tübitak sage vs.) ve beyaz-eşya firmaları (arçelik, bosch vs.) eklenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aerosoldreams -- 8 Temmuz 2013; 3:45:05 >

• arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.
    mf4 10.384 sıralamaya geçen sene 9.850 ile kapatan odtü uzay ve havacılık mühendisliği gelir mi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: madcow165

arkadaşlar yeni konu açmak istemedim.
    mf4 10.384 sıralamaya geçen sene 9.850 ile kapatan odtü uzay ve havacılık mühendisliği gelir mi :)

Gelebilir hocam.Tercih listeni ona göre hazırla ihtimal var yani
  • Mersata kullanıcısına yanıt
    makına ıcın ne dusunuosun sence tıp mı makına mı ?
  • madcow165 kullanıcısına yanıt
    gelme ıhtımalı yuzde 50 ama kesın deıl altına ne yazıcaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: masa70

gelme ıhtımalı yuzde 50 ama kesın deıl altına ne yazıcaksın

bilemiyorum ki.hiç alternatifim yoktu.sizin önereceğiniz bir fakülte var mı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.