Şimdi Ara

İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bölümler hakkında bilgisi olan var mı?

    Makineye daha sıcak bakıyorum, makine mezunu ya da okumakta olan arkadaşlar var mıdır?




  • Emek performans en iyisi açık ara endüstri makineyi düşünme bile ben Kom okuyorum endüstrinin arkasına koyulabilir tabi ilgi alakani bilmiyorum ders içeriklerini incele bence



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilk mezun senem -- 2 Temmuz 2022; 20:57:12 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1 e endüstri 2 ye makine 3 e kom 4 e uçak koyarım

  • tercihleri ve sıralamaları bir kenarıya bırak,


    meslek araştır. hangi mesleği yapmak istiyorsun gelecekte?

  • Makina okumayın eskide kalmış bir "profession"

  • Gazi Üni. Otomotiv Müh. hakkında fikriniz var mı? Ankara'da yaşıyorum burada iş imkanları iyi midir sizce?

  • 1)endüstri

    2)kom

    3)uçak

    4)makine

  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

    eskide kalmış bir "profession"mış lmao, blockİTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK 

  • Evet üstteki çok bilmiş arkadaşımız geçen sene Bilkent makineye yerleşmiş ve şimdi bize akıl veriyor. Öncelikle açtığı konulardan bilgisayar mühendisliğini istediğini ama sıralamasını da harcamak istemediği anlaşılıyor:

    İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK

    Bilkent'te thermo ve fluid birlikte veriliyor oysa ki ODTÜ'de fluid 1-2, thermo 1-2 toplamda 4 ders var. Bilkent'te sadece 2.

    https://catalog.bilkent.edu.tr/course/c16211.html

    Tam müfredat: https://catalog.bilkent.edu.tr/dep/d16.html


    Şu an en fazla 1. sınıfı bitirecek kişi ben yaptım diğerleri de bu işin altına girsin diyor kısaca. Açtığı konuyu inceledim yarım dönem hazırlık okumuş yani arkadaşın makine mühendisliği lisans eğitiminde tecrübesi sadece bir dönem. Daha bölüm derslerine tam geçmemiş burada insanlar aklını karıştırıyor. İstemeden, sıralamasını en optimum şekilde kullanarak seçtiği bölüme laf gelmesi hoşuna gitmedi. Ben eminimi ki ODTÜ EE tutsa düşünmeden orayı yazardı.


    Seçim sizin arkadaşlar İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK 





  • 1-uçak

  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

    Ad hominem yapma bana burada. Bomboş analiz kasmışsın bir de İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK Merak ediyorsan tercihimin açıklamasını yaparım fakat senin amaç farklı. Odtü ee tutsa düşünmeden orayı yazardı demişsin sonda. ee'yi makineden üstün bir uzmanlık alanı olarak görsem de bana uygun olduğunu düşünmüyorum bölümün. Halihazırda gpa'imle odtü ee çok rahat geçebileceğimi düşünüyorum fakat bi yere gittiğim yok İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK 


    "diğerleri de bu işin altına girsin diyor kısaca"

    Makine bölümü hakkında soru soran, tercih için benden yardım isteyen birçok kişi oluyor. Mekanik fizik aşığı olsa bile ben bu adama gönlüm rahat makine tavsiye edemiyorum, hatta soğutmak için olumsuz yanlarını öne çıkarıyorum. Bölüm hakkında düşüncelerimiz ortak aslında, neden bu kadar saldırdığını anlamadım.


    İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK

    Fakat senin dediğin, makinenin ölü bir uzmanlık alanı olması, düpedüz cahillik. Bunu anlamak için mezun olmama gerek yok.





  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

    Yaw derslerin beraber olmasina bakip 1 2 3 diye saymak nasi bi mantık. Bizim okulda sanırım 2005e kadar mikro makro teoriler iki derste veriliyordu (201-202), kocta bu hala boyle ama bizde artik mikro 1 mikro 2 makro 1 makro 2 diye 4e bölündü (203-4-5-6) şimdi bu degisiklikle biz bir anda koctan bariz daha mi iyi oldukİTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @pandie evet blok açılmış İTÜ MAKİNE/ENDÜSTRİ/KOM/UÇAK  Ad hominem yapmadım. İnsanların, yorum yapan üyelerin şu an nerede ne yaptıklarını bilmelerini istiyorum. Burada ne okuduğunu belli olmadan sallayan, henüz üniversiteye yerleşmeyip şu bölümde okuyorum diyen insanlar var. Yorumları okuyacak kişiler için bu durum açık olsun istedim. O işler sadece GPA ile olmuyor kontenjan ve diğer başvuru yapan adayların GPAsi ile yarışıyorsun. Tek dönemde İngilizce1-2, Calculus1-2 ve fizik1-2'yi birlikte aldığını düşünmüyorum o yüzden o kadar rahat olmaz.

    Makinenin ölü uzmanlık alanı olduğu Türkiye'de doğmuş, memur bir ailenin çocuğu için doğru. Yoksa bir sürü makine mühendisi sayesinde şu an insanlık adına çok iyi işlerin ortaya çıktığını biz de biliyoruz. Mülakatları geçip hak kazandığın stajlara birileri, tanıdıkları var diye hiç zorlanmadan giriyor. Kendi birikiminizle bir şeyler yapmanız makine için çok zor.

    Çok uzatmayacağım eklediğin görselde belirtmişim en özet biçimde: o emeklere kesinlikle değmiyor. Türkiye'de en iyi başlangıç maaşını savunma sanayi veriyor sonra bir giriyorsun içeride sütçü imam endüstri mühendisi var o da seninle aynı parayı alıyor. Bölüme ayrı bir tutkun varsa akademisyen olursun, orada kimse senin işine karışmaz ama o da mühendislik değil.



    @The Killing Road hocam şimdi sizde dersler ayrılmış. Belki önceden çok konuyu tek dönemde yetiştirmek hem hocalar hem de öğrenciler için eziyet oluyordu ve böyle karar alınmış olabilir. Bilkent müfredatını tekrar incelediğimde Heat dersleri bile zorunlu değil. Heat ve termali katarsak toplamda 6 derslik konuyu Bilkent sadece 2 derste öğretebilir diyorsanız tamam bir lafım yok.


    Bilkent de daha fazla kültürel ders var bence öylesi daha iyi. ODTÜ'nün müfredatı eski ama makine mühendisliğine ait her şeyin temelini içeriyor. Makine yazmayı aklınıza koyduysanız ODTÜ'yü son sıraya alın zaten. Ben insanların, makine mühendisliği lisans eğitimini en geniş kapsamlı aldığımı bilerek fikirlerime kulak vermesini istiyorum.





  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

    Onceden ilk donem ayi gibi mikro yukluyolardi ikinci donem de sadece makro veriyorlardı, tek dersti ama daha agirdi simdi ikiye bolduler ikisini de. Agirliktan degil de ikisi birbirini hafiften tamamladigi icjn yapmis olmaları lazım bunu.

    Her dersin ağırlığı aynı değil, sizdeki makine dersleri haftada 3 saat teori gozukurken bilkentte 4+2 şeklinde, overall islenme yoğunluğu ve konu miktari olarak cok fark olmayabilirler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sp!deR kullanıcısına yanıt

    Cehaletin pacandan siyriliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LET THE LINC BEGIN kullanıcısına yanıt
    Evet, mükemmel bir argüman.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.