Şimdi Ara

odtü fizik düşünüyorum veya odtü matematik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
4.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar fizyoterapi düşünüyordum ama şu an baktım odtü fizik ve matematigin puanı baya düşmüş merak ettigim çap yapınca sadece fen edebiyat bölümlerindemi çap yapabiliyoruz sitede bişey yazmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

arkadaşlar fizyoterapi düşünüyordum ama şu an baktım odtü fizik ve matematigin puanı baya düşmüş merak ettigim çap yapınca sadece fen edebiyat bölümlerindemi çap yapabiliyoruz sitede bişey yazmıyor.

Odtü fizik Türkiye'nin en zor bölümü denilebilir. Odtü fizik'e gidenlerin bölümü hiç uzatmadan tamamlayabilenlerin sayısı 5 civarıdır. Odtü Fizik'te çap yapanların sayısı bölüm açıldığından beri yaklaşık 0 civarıdır. Yani kolay bir bölüm değil lysde ilk 100'e girmek daha kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Odtü fizikte okuyan bi tanıdık vardı ilk senesinden bıraktı gazi iibf'de şuan

• birde odtü fizik bitirirsem dönüo bi elektrik elektronik müh okumak istedigimde heralde 1 yılda alırım dimi dersler çok benzer.
  • yok üstad söylenenlerin hepsi şehir efsanesi.
    Bölüm evet gerçekten zordur.Ama yok senede 5 kişi bitiriyo yok giden yaşlı çıkıyo vs. fasa fiso.Annem odtü de memur ordan biliyorum az çok bişeyler.
    Advanced ve normal seviye olmak üzere iki grup var.İlk senenin sonundaydı sanırım bi sınav oluyo bazıları advanced sınıfda ders görmeye başlıyo yani gerçekten bilim adamı olmak isteyenler o sınıfta diyebiliriz.Fizikle uğraşmayı severim iifde ki gibi yatıp biyerlerimi büyütmem diyosan tabiki okunur.Öyle senede 5 kişi falan bunların hepsi kulakdan dolma bilgiler düzenli çalışırsan rahat biter.Zaten bi çoğu da bitirdikden sonra odtü de bi çok mühendislikte master programına başlıyo.Söyliceklerim bu kadar umarım aydınlatabilmişimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Symphatic

yok üstad söylenenlerin hepsi şehir efsanesi.
    Bölüm evet gerçekten zordur.Ama yok senede 5 kişi bitiriyo yok giden yaşlı çıkıyo vs. fasa fiso.Annem odtü de memur ordan biliyorum az çok bişeyler.
    Advanced ve normal seviye olmak üzere iki grup var.İlk senenin sonundaydı sanırım bi sınav oluyo bazıları advanced sınıfda ders görmeye başlıyo yani gerçekten bilim adamı olmak isteyenler o sınıfta diyebiliriz.Fizikle uğraşmayı severim iifde ki gibi yatıp biyerlerimi büyütmem diyosan tabiki okunur.Öyle senede 5 kişi falan bunların hepsi kulakdan dolma bilgiler düzenli çalışırsan rahat biter.Zaten bi çoğu da bitirdikden sonra odtü de bi çok mühendislikte master programına başlıyo.Söyliceklerim bu kadar umarım aydınlatabilmişimdir

hocam daha fazla bilgin vasa yaz odtü fizik veya matematik herhangi bi fizyoterapiden iyi bence şu an yeni bi hesap yaptım ordan biliyorum.

• hocam odtü fizikden mezun 2 kişi var yakınımızda bende kendim için sordurttum anneme.Kızlar şuanda birisi elektrikde diğeri havacılıkda master yapıyo.İyi bir mühendislik olmuyosa fizik zaten mühendisliklerin temelidir demişler.Çalışırsa da biter denmiş.Matematik için olan yorumum da sen zaten mühendislik okucaksan mühendislikde de bi okadar zorlanıcaksın ''ODTÜ'' de.Zorluklarını çok fazla düşünme.Bi çok mühendislikte master şansın da var mezun olduğun zaman.Fizyoterapi hakkında hiç bi bilgim yok ama oraya göre ne olur ne eder diye.Sen puanını al tanıtım günlerinde git odtü'ye hocalarla da konuş şimdi çok düşünme bunları.Ama girilmicek bölüm değil ikisi de hele de sonunda da ''ODTÜ'' den çıkıcaksan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende bilkent fizik dusunuyorum. Acaba gitme isteğin fizikci olmak mı yoksa fiziğini gelistirip mühendisliğe yönelmek mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: nemesis2014

Bende bilkent fizik dusunuyorum. Acaba gitme isteğin fizikci olmak mı yoksa fiziğini gelistirip mühendisliğe yönelmek mi?

bilkentin puanı daha yüksek ve bilkentte hocalar daha ilgili deniyor.
    anlamadıgım bilkent tam olarak özel mi oluyor yoksa yarı özel mi.
  • Yarı ozel? Bilkent bildigin ozel bir üniversite. Bir de arastirmalarima gore bilkentin yurtdisi bağlantilari daha iyi ve amerikada eğitime devam etme sansi daha yuksek.

Ama is her zaman ogrencide bitiyor tabi.

• hocam okulda iki tane dersime girmiş ingilizce öğretmeni odtü fizik mezunu . adamların ingilizcesine diyecek yok bilmiyorum fizik bir insanı nasıl etkiler ama adamlar gerçekten kaliteli bir eğitim almışlar ve neden ingilizce öğretmeni olduklarını sorduğumuzda fizik gerçekten zor bir bölüm tamam okuduk falan ama bundan sonrada fiziğe devam etmemiz kendimizi aşırı yıpratmamız demek oluyordu ve aldığımız iyi ingilizce eğitimi ve ingilizce öğretmeni olabilme şansından dolayı öğretmen olduk fizik okuyupta daha sonrada bu işle uğraşmak isteyenleri gerçekten zorlu işler bekliyormuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Symphatic

yok üstad söylenenlerin hepsi şehir efsanesi.

Hocamın mezun olduğu dönemde arkadaşlarıyla beraber 5 kişilermiş. Benimki biraz eski oldu ama idare edin işte

• Arkadaşlar acil yardım eder misiniz? Benim ilgi alanım fizik ve biyoloji üzerine. Sizce odtu fizik mi biyoloji mi seçmeliyim karar veremiyorum.

• ODTÜ fizik mi hmm....
  • Benimde hayalimdi boğaziçi fizik

Çok araştırdım, bütün hocalarına mail attım.
    Fizik tam bana göre idi. Hala içimte kalan bir uktedir.
    Veşhasılı kelam kazanmıştım boğaziçi odtü fizik
    Yazıcaktım ve gidicektim. Akademisyen olmak hayalimdi, fizik okuyup ünide kalacaktım, hoca olacaktım. Ama yemedi

Sonuç olarak yazmadım. Bana boun fizikten bir profosörün attığı bir sözle bitirmek istiyorum:
    Para önemli değilse, idealistsen, fiziği gerçekten ama gerçekten seviyorsan gönül rahatlığıyla yaz.

Yani parayı dert etmeyen yazsın, hayallerinizin peşinden gidin. Ben cesaret edemedim siz edin.
    Zor falan da aldırmayın. Zorluk görecelidir. Bana türkçe çok zor gelirdi fizik çok kolay, yani seviyorsan zor değildir.

• Bilim kazanında Alp Sipahigil diye biri vardı, Boğaziçi Üni'de Elektronik ve Fizik Çap yapmış daha sonrada Harvard'da Fizik Doktorası yapmış. İmkansız değil yani :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F246E119 -- 12 Ağustos 2015; 14:25:03 >
  • Lisedeki ingilizce hocamız odtü fizik mezunu sen git odtüde fizik oku sonra meslek lisesinde ingilizce öğretmenliği yap

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BrKTrM

Bilim kazanında Alp Sipahigil diye biri vardı, Boğaziçi Üni'de Elektronik ve Fizik Çap yapmış daha sonrada Harvard'da Fizik Doktorası yapmış. İmkansız değil yani :D

Dediğin üniversite Boğaziçi yalnız belirtirim. Odtü'den daha kolay bir üniversite(bölüm olarak da). Tabii ki de imkansız değil imkansız olsa adamlar neden fizikte çap imkanı koysunlar ki. Ama bunu yapabilen adamın özellikleri arasında küçük yaştan beri fiziğe karşı aşırı bir ilgisinin olması gerekir. Fizikle uğraşırken 'dinlenen adam' yakıştırması yapılabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cheap Thrills

Arkadaşlar acil yardım eder misiniz? Benim ilgi alanım fizik ve biyoloji üzerine. Sizce odtu fizik mi biyoloji mi seçmeliyim karar veremiyorum.

Aynen benim de fizik ve biyolojiye ilgim var :) Mesajı yazalı 1 sene geçmiş. Ne yaptınız hocam?

• hangi mantıkla 93 kişi alıyor anlamıyorum adam türkiye derecesi yapmış gelmiş 80 bin yapan adamla beraber okuyor.birisi hayallerinin peşinde diğeri aha odtü geldi peşinde

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.