Şimdi Ara

ODTÜ ceng vs ODTÜ ee

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İkisi de birbiriyle alakasız bölümler aslında, arada kalmam saçma gelebilir kimilerine. Ama ben yapay zeka veya robotikle ilgilenmek istediğim ve iki bölüm de bana bu alanlarda hem bir şeyler katabileceği hem de ders verebileceği için arada kaldım esasında. 9 ayrı alandan birini veya birkaçını seçebildiğimizden dolayı ee daha geniş bi yelpaze sunuyomuş gibi geliyo bana. Hem ileride ai veya robotik artık çalışmak istediğim alan olmaktan çıkarsa illaki eede istediğimi bulabilirim diye düşünüyorum.(haberleşme veya biyomedikal olabilir örneğin)Ama cenge gidip bu alanlara ilgimi kaybettiğimde -ihtimal dahilinde- orda da otonom sistemler veya siber güvenliğe yoğunlaşabilirim.
    İkisi de okumak isteyeceğim bölümler. İkisinde de alternatif çok ama kararsız kalmak gerçekten çok kötü. Benim yerimde olsanız ne yapardınız dostlar? Farklı görüşleri dinlemek de iyi olur diye düşünüyorum

(Ps: sayda 1043. oldum iki bölüm de geliyo, gelmeme açısından bı sıkıntım yok)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ÇAP yap 2 sini de oku

• Yandal yönelmek istediğin alan için yapınca daha mantıklı sanki. Ben sadece birini seçip tamamen ona yöneleyim diyorum

• Ceng tabi ki

• EE YAZ

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Mr.İbrahim kullanıcısına yanıt
    Anaa trol

• Yapay zeka dediğin olay ceng alanı robotik ise ee bence ona karar ver once

• CENGI BEN YAZACAM

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eede doğrudan robotik verilmiyo lisansta, kontrol alanına yönelmek mantıklı onun için. Eğer yaparsam yüksek lisansta robotiğe kayarım. Ai için çok bı fark görmemiştim bakınca ama tekrar bı bakıyım

• hocam geçen sene odtü ceng 2100'den 1400'e 700 kişi çekti bi 400 daha çekse sizin iş riske giriyor gelmeme açısından bir sıkıntı yok dediniz diye yazıyorum. ben olsam ceng yazardım 1'e sonra elektronikten ders falan alırdım ilgimi çeken alanlardan.

çünkü ai dünyasına girdiğinizde machine learning, reinforcement learning ile uğraştıkça robotikten çok daha fazlasını görüp bence buraya yöneleceksiniz geneli işin istatistik ve matematikle alakalı kısmını seviyor sadece tahmin.

şöyle de bir şey var ceng okuduğunuzda sizi bu alanlara yöneltecek bir ders programı olmayacak yazılımla içli dışlı olduğunuzdan zaman ayırmanız kolaylaşabilir belki. o yüzden ikilemde değilim de bolluktayım hangi bölüme gitsem istediğimle uğraşabileceğim gibi düşünebilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burtazan -- 5 Ağustos 2020; 21:9:34 >
  • İkisi de çok iyi bölümler gönül rahatlığıyla yazabilirsin. EE nin daha çok alan sunduğu doğru ancak bilgisayarda da yönelebileceğin çok fazla alan var. İkisinden birini tercih et, hazırlık okursan eğer hazırlık ve birinci sınıf boyunca ilerlemek istediğin alanı iyice düşünüp 1.sınıf sonunda merkezi puan ile birinden diğerine geçiş de yapabilirsin. Onun dışında bölüme net karar veremediysen sabancıyı da düşünebilirsin bölüm seçme özgürlüğü için ancak benim kişisel önerim odtü yönünde.
    İkisinde de machine learning var aslında ki yapay zeka bu da. Deep learning cengte ama. Robotik de iki ders programında da geçiyo. Ama bence de yapay zeka cengteyken daha kolay olabilir bilemedim şimdi

• Burtazan kullanıcısına yanıt
    Aynen hocam riskte biraz ama ihtimal dahilinde gelmesi, biraz kesin gözüyle bakmışım

Doğru aslında her ikisine de yönelme açısından bı bolluk söz konusu. Ama hangi ee konusuna girsem cengteyken ee bölümü dersi alan adam ya yapamaz ya zorlanır diye yorumlar görüyorum. Böyle olunca ben yapamaz mıyım acabaya dönüyo muhabbet

• Ben baştan beri ODTÜ istiyorum aslında. Özel üni seçmeyi de pek düşünmedim
    Ama şimdi 1in sonunda geçiş yapmış oldum diyelim ki o zaman tekrar 1i okumam gerekir mi?

• Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    İstanbulda okumayı pek istemiyorum ya. Ankaradayım zaten benim için ODTÜ daha rahat olur.
    Ama sizce neden ceng? Ee yabana atılmış durumda

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.