|
ODTÜ CENG için sınava hazırlanıyorum

-
-
Dur tahmin edeyim MLde, low levelda ya da mimari konularında para mı var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Haziran 2025; 19:49:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
yok ya herkes bir şeyleri bırakıp başka şeyler için bırakıyo ya
ben bir şeyleri hep kendi kendime öğrendim zaten ha odtü ceng bitirmişim ha bilkent ctis fark etmiyo. zaten şu an matematik, algoritma, kod yazma gibi konularda ortalama bir bilkent cs öğrencisinden çok daha iyiyim (denendi).
-
Bilkent cs öğrencisi bir yandan logic design finali Verilog'a ya da assembly'ye (?) haftalar harcadığı için olabilir
Distributed systems için aklında kısa zamanlı roadmap var mı merak ettim (harbiden nasıl ilerleniyor merak ettim)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 8 Haziran 2025; 20:18:5 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
30 yasinda dershanelerde gezecen deneme cozecen john hopkins olmadiktan sonra kac yazar
-
ders disinda nelere calisiyosun
-
yok kanka 1. sınıflarla kıyasladım.
valla planım bozuldu maalesef. computer networks dersini yaz okulunda açmadılar yeterli talep yok diye. bölümden database, matematikten de lineer/diff dersini çektim. Eğer network alsaydım bize anlatılandan fazlasına, grad düzeyinde self-study yapacaktım. şu anki planım yaz okulundaki dersler ve c++ öğrenme, leetcode medium/hard çözme falan.
2. sınıf bitince yaz okulu almicam, os öğrencem backend stajı yapacam, 3. sınıf uzun dönemde yine backend stajı yapcam. 4. sınıfta distributed systems'e gircem. master'da tamamen oraya yoğunlaşcam. teorik derinliği olan bi alan. research düzeyinde de işler yapılıyor o taraflarda.
-
şu an bir şeye çalışmıom yaz okulu başlıyor birkaç gün sonra. onlar dışında leetcode'da takılcam sürekli.
-
bu eleman bana takıntılı. bir bka diğeri bu. bir konu açınca hemen spawn oluyorlar. düğmeci de değilim ki istediklerini vereyim
-
4 sene ODTÜ CENG ayırmaya değmez.
Diploma için iyi oldu, ismi il yapıyor, 3-5 istisna ders/hoca
Gerisi -meh-
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu işin en başında olsan nasıl bir yol çizerdin kendine peki hocam?
-
30 yaşında uzmanlık+zorunlu bitiyo
-
ooo harikaymis o zaman
-
Üzerine düşündüğüm bir konu, kesin konuşamıyorum, artı ve eksiler var, sildiğin zaman eksi ile birlikte artı da gidiyor.
Genel olarak bakış açımda değişiklik yapardım diyebilirim.
Üniversiteye bakış açım "yarı zamanlı iş" olurdu, tam zamanlı değil. Kalan yarı zamanı da olabildiğimce verimli geçirmek, sadece iş/kariyer anlamında değil, sosyal aktiviteler, spor vb. de dahil.
1-2. sınıfta üniversiteye "lise" gibi devam etmiş olabilirim, 3-4 daha verimli geçti.
Mentor eksikliği problem, görüş açını artıracak insanlar ile beraber ilerlemek gerek.
Benzer içerikler
- iki noktadan sonra tırnak işareti gelir mi
- uluslararası ilişkiler mezunu avukat olabilir mı
- ayt kimya kolay konular
- youtube playlist indirme
- siber güvenlik yorum
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X