Şimdi Ara

ODTÜ/BOĞAZİÇİ moleküler biyoloji ve genetik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
7.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu bölümler hakkında bilgisi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kazandinmi kaç puanla girdim abi oraya ders çaKısma planın basıldı paylasirmisin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IMehmeTBeeY I kullanıcısına yanıt
    Kardeş bende bu bilgileri almak için açtım konuyu yani daha kazanmadım :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlihanSama -- 26 Şubat 2015; 21:37:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyur cevaplayabilirim sorularını.
  • Cayaith kullanıcısına yanıt
    Buradan soruyorum ki herkes faydalansın.

    1) Yukarıda yazdığım iki üniversite için MBG teknik olanakları ve eğitim kadrosu nasıldır?

    2) Bu üniversitelerin mezunları çoğunlukla ne iş yapar akademik olarak devam etmek isteyenler hangi üniversitelerden kabul görür?

    3) Düşük seviye ingilizce bilen biri bu okulların hazırlıklarında ingilizceyi öğrenebilir mi?

    4) Ve son olarak yurt dışına master için giden bir öğrenci kendi geçimini sağlayabilir mi?

    Teşekkür ediyorum hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlihanSama

    Bu bölümler hakkında bilgisi olan var mı?

    Uzun uzun yazdım, fakat forum ani bir hata verip yazımı kaydetmeden silmeye karar verdi, baştan yazıyorum.

    Genetik, temel bilim. Araştıma, geliştirme üzerine kurulu yani. Çok sevilecek bir meslek, ama çok çok zengin olmak istiyorum diyorsan seçmeni önermem, hayatını devam ettirecek kadar para kazanırsın tabii de, devletin araştırma kadroları ve yüksek lisans öğrencileri için öngördüğü ücret belli. Sektörde önemli bir mevkiye gelmediğin sürece deli gibi para kazanmak zor.

    Sevilerek okunacak bir bölüm genetik, zor bir bölüm. İki üniversite de alanlarında çok iyiler, çok değerli öğretim üyelerine sahipler. İki üniversite birbirinden çok farklı zaten aura olarak, ama ODTÜ de biyoloji lisansı da var, dolayısı ile daha geniş bir skala görüyorum. Boğaziçi' nin lab ekipmanlarından haberim yok pek, ama iki üniversitede de çok iyi bir araştırmacı olacağın kesin. Sanırım Boğaziçi' nin lab fonu biraz daha fazla, ama dediğim gibi emin olamayacağım.

    İki üniversite de %100 ingilizce, hazırlık zorunlu. Hazırlıkta bölüme hazırlıyorlar seni, ingilizce öğrenememe gibi bir durumun yok. Ha, adını bile söylemiyorsundur ingilizcede, belki 1 senede değil 1.5 senede geçersin hazırlığı, ama yine de üniversite bitttiğinde yurtdışına hazır olursun.

    http://zephyrusblogus.tumblr.com Lisedeyken takip ederdim Aslı' yı. Eski postlarına bak, ne okumalıyım ile ilgili çok güzel yazıları var. Boğaziçi genetik mezunu, şimdi Amerika' da doktora yapıyor. ODTÜ' den de takip ettiğim biri vardı Biyoloji çıkışlı, o da Amerika' da doktora yapıyordu. İstersen onu da bulurum sana. Ne kadar kazandığını da " hayatımı devam ettirebiliyorum" gibi politik bir cevapla açıklamıştı. Deli gibi kazanmazsın, ama seviyorsan çok mutlu olursun.

    Ortalaman çok önemli bu tarz bölümlerde, çünkü yurtdışına başvurmak isteyeceksin. Aynı zamanda kendini ne kadar doldurduğun da önemli. Ortalaman yeterli ise bu üniversitelerden mezun olup MIT' ye de gidebilirsin, örnekleri çok var.

    Başka sorun olursa cevaplayabilirim, özel mesaj da atabilirsin. Bu arada ben ODTÜ'de kimya müh. okuyorum. Lisede uzun bir süre düşünmüştüm genetiği. Oradan biliyorum.




  • Cayaith kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ediyorum hocam merak ettiğim başka hususlar olursa pm'den size iletirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Moleküler Biyoloji ve Genetik
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ikisi de guzel ama bir bilkent mbg degil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biraz alakasız gibi olabilir ama benim sormak istediğimde bu biyoloji bölümleri ile alakalı şimdi ben biyomühendisliğe merak sarmıştım bir ara ama sonra tam araştırınca asıl istediğim olmadığını anladım tabi yanlış anlamamışsam şimdi arkadaşlar biyomühendislik, moleküler biyoloji genetetik, genetik ve biyomühendislik, biyomedikal müh falan benim istediğim olay mesela böyle monoton bi meslek hayatı değil de sürekli gelişim içinde olabilecek yani teknoloji ile bağlantılı bir şey istiyorum biyomühendislikte makine ile biyoloji birleşimiymiş ondan vazgeçtim makine olayını anlamadım tam benim istediğim şimdi nasıl anlatcam onuda bilmiyorum yapacağım yorumlar saçma yada hayal gücü olabilir de şimdi hani vardı ya beyin gücü ile bilgisayar kullanma yada biyonik kolları sadece düşünerek normal kolumuzu kullanır gibi düşünerek oynatabileceğimiz şeylerin içinde olduğu bölümü istiyorum biyoloji ve makine olunca orda mesela beyin sinyalleri muhabbeti giriyor o zaman makine olmuş olmuyo diye düşündüm
    bilgisi olan birisi biraz bilgilendirirse çok sevinirim türkiyede pek bi iş alanı, gelişmişlik ve bilime verilen önem az olsada yazabilirim puanlar geldikten sonra düşünücem




  • Moleküler biyoloji ve genetik Bir ara çopu üniversitede popülerdi ancak son zamanlarda baya düşüşte. Ben bu bölümün Türkiye de iş olanağının pek olmadığı düşüncesindeyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkan1zek kullanıcısına yanıt
    bilkent mbg mezunu arkadaşıma bir ilaç firması 1500 tl teklif etmişti, gerçekten de akademik kariyerden başka pek bir kariyer yolu yok gibi. bir de şöyle bir yazı varhttp://genetikbolumu.blogspot.com.tr/2012/07/gelecegin-meslegi-genetik.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.