Şimdi Ara

ODTÜ BİLGİSAYAR VS TOBB ETÜ ELEKTRİK ELEKTRONİK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
2
Favori
942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler bu allahın belası obp yüzünden 6kdan mezuna bıraktığım odtü ee hayalim çöp oldu. Hamda tutarken obp sağolsun atıyor. Bu konuda sinirimi belirtmiycem, ama 4 yıl boyunca hayvan gibi gereksiz derslere bile çalışanlar iş ygs lys ye gelince son 2 senelik emeğimin gerisinde kalıyorsa zaten hakeden bellidir.

Neyse size sorum şu, ben donanım yönünde de yazılım yönünde de geliştirmek istiyorum kendimi. Ama donanım öncelikli. Bunu bilgisayar mühendisliği okurken tamamlayabilir miyim? Veya odtü bilgisayar ardından yüksek lisansı elektrik elektronik üzerine yaparak? Tecrübeli abi ablalarım lütfen yardımcı olsun.
    Bir de tobb elektrik elektronik nasıldır? Kampüs ortamının iyi olmadığını duydum, peki eğitim nasıl? ODTÜ EE ile yarışabilir mi?

• Bence tobb ee hocam

Konuya bekleniyorsunuz furkey hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avcı Bekılayv -- 12 Temmuz 2017; 21:20:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sebepleriyle yazar mısın?
  • Hocam tobb ee'nin eğitimi çok iyidir düşünmeden yazabilirsin ha kampüs istiyorum dersen ona bir şey diyemem ama eğitiminden şüphen olmasın ayrıca tam burslu yerleşipbilk 5000 içerisindeysen aylık 600 tl burs alacaksın diye biliyorum

• Odtü hocam bence ama hiçbir dayanağım yok

• eksibirbölüoniki kullanıcısına yanıt
    3 dönemdir mezun olmadan 1 yıllık staj yapmış olarak mezun olursun yurtdışı imkanları iyidir ortalamanı yüksek tutarsan aselsan vb tüm savunma sanayi şirketlerine girebilirsin akademik kadrosu çok iyidir

• Bir de illa ee istiyorum diyorsan odtü için bölümü değiştirme derim

Iki okul arasında eğitim anlamında bir fark olduğunu düşünmüyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam ben kafamdaki projeleri hayata geçirebilicek donanım istiyorum bunun içinde hem yazılım hem donanım ihtiyacım var. O yüzden odtü ceng artı elektrik elektronik yüksek lisansını düşündüm.

Peki hocam tobb ee için hocaların yurtdışı referansları nasıldır? Siz tobb ee mi okuyosunuz bu arada

• eksibirbölüoniki kullanıcısına yanıt
    Yok hocam bende bu sene sınava girdim ama forumda tobb ee de okuyan çok kişiyle konuştum eğer donanım istiyorsan ceng seçmen seni ileride seni pişman edebilir bence ee lisansı yapıp yurtdışında elektrik ve bilgisayar mühendisliği yükseği yada türkiyede bilgisayar yükseği yapmak daha mantıklı hicam şu konuya bakabilirsin konuda şuan tobb ee okuyan ve tobb ee den mezun olmuş kişiler var

• Ustune yuksek lisans yapmaktansa tobb ee secerdim ben

• 1) hiç bir proje tek kişi ile hayata geçmez, donanım da yazılımda öğreneyim telefonu sıfırdan yapayım diye hayal edersin ama yeri gelir telefonun içindeki uygulamanın yazılımını bile tek başına yapamazsın. Bu yüzden hedefini küçült derim, "büyük projem var her şeyi öğrenip yapacağım" yerine "yapmaktan hoşlandığım şey ne?" sorusuna yanıt bul, aklındaki projede yeri gelir hayata geçer, ama tek başına değil.

2) Üniversitede göreceğin eğitim teorik ağırlıklı olacak, göreceğin derslerin %50-80'ni matematik olacak. Sayıların olmadığı, bir şey tanımlamak için alfabelerde harf kalmayan matematik. Eem yazınca robot yapmayacaksın (istersen evde uğraşırsın ama okulda sana matematik gösterecekler). Bu gerçeği de göz önünde bulundur.

3) sonuç; gideceğin üniversitede okula bağlı kalma kendini teknik yönden geliştir.

Üniversite konusunda bir mantıklı bir karşılaştırma yapamayacağım ama senin yerinde kendimi hayal ediyorum, galiba odtü yazardım. Kolay gelsin hayatının en zor dönemlerinden biri olacak, tercih dönemi. İyi araştır, internetle sınırlı kalma.

Edit: Bu arada, yüksek lisans öyle kolay bir şey değil, özellikle 4 sene lisans okuduktan sonra bıkıyor insan, şimdi sizleri anlıyorum, bende zamanında eem yazar bil yüksek yaparım diyordum, yandal, çift anadallar havada uçuşuyordu, şimdi bezdim okumaktan, kişisel bir sorunda olabilir, fakat siz yinede uzun süreli plan yapmayın sevdiğiniz bölümü yazın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sherlock Domates -- 12 Temmuz 2017; 23:38:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aitheph

Ustune yuksek lisans yapmaktansa tobb ee secerdim ben

Adam haklı beyler.

• Tek başına EE'de donanım ve yazılım alabilecek iken hayalinde bu varsa CENG yazmak mantıklı değil bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yogi22

Bence tobb ee hocam

Konuya bekleniyorsunuz furkey hocam

Biraz geç oldu ama geldim :) Soru varsa alabilirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.