Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisiyim Sorularınızı Yanıtlayabilirim (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
28
Favori
15.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nibelungen27 kullanıcısına yanıt
    yatay geçiş yapan kimse tanımıyorum açıkçası. ya gelen olmadı ya da ben tanımıyorum o yüzden bir şey diyemeyeceğim.

    ikinci soru için, web ile ilgili herhangi bir şey gösterilmiyor. web mantığını HTTP protokolünün ne olduğunu web application da MVC nin ne olduğunu öğrenmek işe yarıyor. + mobil ile ilgili de herhangi bir şey gösterilmiyor mobil ile ilgili her şey de faydalı olacaktır.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Marmara Üniversitesi'nin müfredatında "Mobile Device Programming" diye bir ders var ama içeriği nedir acaba?



    Ayrıca weble ilgili hiçbir şey gösterilmiyor dediniz ama HTML, PHP falan da mı yok? Kusura bakmayın internette bu konuları bulamıyorum, derslerin isimleri var sadece içerikleri hakkında bilgi yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nibelungen27 kullanıcısına yanıt
    yok direk web ile ilgili hiçbir şey yok. bazı taknik seçmeli derslerde dolaylı olarak gösteriyorlar web (object oriented programming, bulut teknolojileri vs) fakat asıl mantığı kavradıktan sonra bunları öğrenmesi çok sıkıntı olmuyor işe girdikten sonra en fazla 1 ay içersinde kavrıyorsunuz. benim odtü hakkında en sevdiğim şey şu aslında: orda her şeyi gösteremeyeceklerini biliyorlar ve bu işte öğrenmenin hiç bitmeyeceğini biliyorlar. okulda verilen en önemli eğitim bence kendi kendine öğrenme becerisini öğretme.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Hocam ikisine de özel bir ilgimiz yoksa sence ee mi cmpe mi seçmeliyiz ? Bir de benim her üni her bölüm tutuyor sizce sizin seçin dediğiniz bölümdeki en iyi üniversiteler hangisidir , ve dendiği gibi ( biraz saçma olacak ama ) eecilerin çoğu gerçekten kendi işini yapma konusunda sıkıntı yaşayıp içlerinde hep bir bilgisayar uktesi kalıyır mu ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben şeyi merak ediyorum ödevler falan genelde ful bilgisayara bakmayı gerektiriyor mesela. göz sorunu olan birisi için bu sıkıntı olur mu ya da çevrenizde bölüme başladıktan sonra gözleri ciddi derecede bozulanlar vs var mı?
  • @Sad Amore ya dediğiniz gibi bilg. içinde ukte kalanlar var tanıdıklarım. eğer fiziğe yatkınlığınız varsa ee derim ama eğer matematiğe yatkınlığınız var biraz daha analitik düşünmeyi, sorunlar üzerinde düşünmeyi seviyorsanız ceng derim fakat bu sizin yapacağınız bir tercih. biraz kod yazmaya bakın çünkü genelde kod yazılıyor bizim alanda. üniversite olarak da şehir tercihi önemli olur odtü bana göre güzel fakat derseniz ki ben istanbulu severim boun da çok iyidir bu daha kişisel bir tercih.

    @isimsizmiyim ilginç bir soru kimse sormamıştı şu ana dek :) o kadar sıkıntı olmuyor hocam benim üni ye gelmeden önce miyop+astiğmat i bulan gözlük kullanıyorum şu anda da buna yakın değerler var bu yaştan sonra fazla etkilemiyor. bölümde bölüm yüzünden gözlük takmaya başlayan pek tanıdığım da yok sanki. + ben bir de bol bol oyun oynarım ona rağmen bir yaştan sonra durduğu için oyun+bölüm bile fazla ilerletmedi çok şükür bir şey olmaz o yüzden inş.




  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Ben boğaziçi bilgisayar yazmıştım da bu fiziğe yatkınlık ne oluyor? Ee ile bilgsayar arasında kalmıştım. Lisede matematik olimpiyatıyla ilgilendim zevkliydi eğlenceliydi. Fizik derslerini de çok seviyorum( modern fizikteki değişik şeyler ve ezber konular dışında, dinamik ve elektrik falan güzel)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gözünüz kac numaraydı hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam aklımda 2 bölüm var ,elektrik elektronik ve bilgisayar.Sınava daha girmemiş biri olarak bilgisayar mühendisliğini tercih edersem daha önce hiç C, C++, Java gibi dillerle ilgilenmemiş olmam çok zorluk çıkaracak gibi geliyor.O bölümü seçenlerin hepsi en azından diller hakkında bilgili olarakmı başlıyorlar, yoksa 0dan başlayanlar varmı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolgaReis_24 -- 25 Temmuz 2017; 15:39:13 >
  • @alimmm78 ya dediğim gibi bu size bağlı. genelde ikisinden birini sever insanlar oyüzden yatkınlık dedim. fakat matematik olimpiyatları hoşunuza gidiyorsa bilgisayar da hoşunuza gidecektir bence

    @eekrcl 5 numara civarında totalde.

    @TolgaReis_24 yok hocam yukarda da yazdığım gibi gelenlerin %70 i benim gibi hiç bir dil bilmeden geliyorlar ve o adamlardan biri 1. diğeri 2. eğer bu tarz kodlama işleri hoşunuza gidiyorsa bence bilgisayar yazın o tarz şeyleri düşünmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi manesfirst -- 25 Temmuz 2017; 15:45:33 >
  • Ben başka bir Üniversite de okurken Odtu deki dersleri internet üzerinden takip edebiliyor muyum ? Öyle bir muhabbet dönüyordu hocalarını , hocalarının projelerini vs takip ederek en azindan bu şekilde binevi uzaktan eğitim alabiliyormusuz bu doğru mu ayni şekilde Boğaziçi itu gibi okullar içinde geçerli mi ?



    Normal bir Üniversite de kendimizi geliştirmek adına neler önerirsiniz ? Mesela benim araştırdığım kadariyla erasmusun yaninda birde wat yapın diyorlar. Sonra yaz kamplari felan oluyormus galiba onlara katilin diyorlar siz başka neler onerirsiniz ?



    Udemy takip ediyor musunuz ? Udemy online kurslar nasıldır ?



    Birde başka bir sorum mesela ben Ankarada bi X devlet üniversitesinde okuyorum diyelim Odtu Teknokent de staj yapma veya çalışma imkanlarım olabilir mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @neworldgames malesef odtü nün o tarz bir hizmeti yok hocam. MIT nin var fakat komple ingilizce hani çok iyi ingilizceniz yoksa sıkıntı olur. çok fazla iş gerektiriyor o o yüzden pek uğraşılmıyor. diğer üni. lerde de olduğunu sanmıyorum.

    2. soru hakkında pek bir fikrim yok hocam eğer iyi ingilizceniz varsa tutorial lar ve videoları öneririm fakat türkçe kaynakları pek bilmiyorum açıkçası.

    udemy baya güzel 4-5 tane kursu indirime girdiğinde almıştım. bazı konsetplere giriş için çok güzel. genelde dersler detaylı olmuyor hani giriş düzeyinde oluyor fakat bir şeyi sıfırdan öğrenmek gerektiği zaman baya faydalı oluyor tavsiye ederim.

    tabi oluyor. başvuru sitesi var odtü teknokentin orda cv ile başvurabiliyorsunuz. hatta diğer teknokentlere de başvurabilirsiniz hacettepe bilkent ankara üni. vs
  • Hocam ben arada bir programlamayla uğraşıyorum. Uğraşmaktan hoşlanıyorum ama şimdiden bile arada bıktığım oluyor. Sürekli kod yazarsam baya sıkılırım gibi geliyor. Bir bilgisayar mühendisi daha çok kod mu yazar yoksa işi mi yönetir? Kodu yazılım mühendisleri mi yazar? İş açısından çok cahilim ama biraz da ilerisini düşünmek gerek.

    Birde ben bilgisayar olimpiyatlarına çalışıyorum. Odtüde olimpiyatçı var mı, olimpiyat onlara çok yarar sağlamış mı
  • Hynx kullanıcısına yanıt
    şöyle: tercihlerinize bağlı olarak 5 ila 15 sene arasında genelde kod yazar yani yazılım geliştirme işi yaparsınız. fakat bu gece gündüz kod yazma anlamına gelmez. bunun testleri var dokümantasyonu var ar-ge'si var, var da var. bu süreden sonra takım ldieri konumuna geçerseniz veya proje yöneticisi kodlama bilen yönetici gibi olursunuz ve şirketlerde projeler yönetirsiniz.

    olimpiyatlar için de fayadsı oluyor tabi programlamanın temel mantığını bilerek geliyorsunuz tanıdğım kişiler var olimpiyatçı onlara yardımı dokunmuştu.
  • odtü bilgisayarda yüksek ortalama yapmak ne kadar zor ? mesela ee bölümünden stanford a doktora kabulü alan öğrenciler var ortalamaları 4 e çok yakındır büyük ihtimalle. cüneyt özdemirin programında görmüştüm.

    bilgisayar bölümünde bu ne kadar mümkün ? verilen ödevler projeler çok zor oluyor mu ? hocalar puan konusunda cimri mi ?
  • Benden de bi +1 şu soruya cevap verir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıldız teknik bilgisayar mı yoksa hacettepe mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anladığım kadarıyla odtü rektörü olarak seçimde 2.olan aday atanmış geçen sene ve mezuniyette de tepki gösterilmiş bu duruma. benim sorum şu siz okulun bir öğrencisi olarak bu durumdan rahatsız mısınız rektörün uygulamaları haraketleri vs. gördüğü tepkiyi hakedecek cinsten mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Dr. Donanım şöyle söyleyeyim: çalışmaya bağlı. çok yuvarlak ve genel bir cevap olacak ama işin özü bu. eğer çok az sosyal hayat-oyun-spor vs yaparsanız ve o zamanlarda ders çalışırsanız 4 e yakın bir şeyler yapabilirsiniz. haa ama ben ömrümü heba edemem hayatımı da yaşarım ama dersimi de çalışırım derseniz ve düzenli olursanız 3 ve üstü bir ortalamayı çok rahat yakalarsınız tercih sizin. ben 2. yi tercih ettim çok şükür ortalamamda fena değil memnunum öyle uçayım kaçayım hedeflerim de yok zaten ülkeme katkım olsun yeter şeklinde bakıyorum size de bunu tavsiye ederim.

    @Metasploit bunu cevaplamıştım sanırım ya genelde iyi üniversite çok etkili oluyor özellikle devlet kurumlarında. aselsan tai havelsan gibi yerlerde nerdeyse yarısı ODTÜ dendir. ama eğer kendinizi geliştirirseniz neden olmasın.

    @insanhayvan yıldız teknik hakkında pek bir fikrim yok açıkçası ama hacettepe ile ilgili güzel şeyler duyuyorum tercih sizin tabii.

    @y9t 1. si bunun konuyla pek alakası olduğunu düşünmüyorum açıkçası odtü ortamı ve bilgisayar müh. ile ilgili soruları tercih ederim

    2. si umrumda değil açıkçası öğretim görevlileri ve öğrenciler aynı olduğu sürece iki rektör arasında %20 lik bir fark bile olmuyor genelde. size de tavsiyem bu tarz şeyleri takmayın fazla kafanıza daha mühim olan eğitimi ve öğrenci potansiyeli üzerine araştırma yapmanız olacaktır.




  • Hocam Tobb bilgisayar hakkında bilginiz var mı tobb ile itü arasında kaldım sizce hangisi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.