Şimdi Ara

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisiyim Sorularınızı Yanıtlayabilirim (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
28
Favori
15.450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iychan İ kullanıcısına yanıt
    Hocam maaşlar gayet tatmin edici, merak etmeyin. En azından ODTÜ Bilgisayar mezunu iseniz aldığınız para sizi memnun edecektir.
  • @Fil Yutmus Boa Yılanı tabi hocam ufak bir bilgi vereyim: makine ve havacılık ağırlıklı olarak fiziğin mekanik bölümüne ağırlık veriyor. dinamik çekme, termodinamik gibi ağır fizik dersleri var. endistrü ise biraz daha ortaya karışık. endistrünin asıl amacı yönetici olabilecek mühendis yetiştirmek. fakat ekonomi ve iktisattan dersleri var eğer ezber veya bu alanları sevmiyorsanız uzak durmanızı öneririm.

    @banlıyımkmesne hocam makine fazla programla ilgilenmiyorlar makinenin asıl amacı program yazmak değil. çizim için keycreator(autocad e benzer bir program) giriş olarak c alıyorlarda hani kimse sallamıyor kullanmıyorlar da zaten. 3. sınıfta applied maths diye bir ders için matlab öğreniyorlar. böyle yani yazılımla fazla alakaları yok adamların. eğer robotiğe yönelirseniz ardunio kullanılıyor.

    @Bahçe Hortumu hocam ben tıptan koşarak kaçtım çünkü cidden aşırı derecede ezber gerekiyor. biyolojiyi sevmeniz gerekiyor. eğer matematikten hoşlanıyorsanız bence kendinizi tıpta heba etmeyin derim. problem çözmeyi sorunlar üzerine düşünmeyi seviyorsanız müh. sizin için daha iyi bence. bir arkadaşım misal hacettepe tıptan kaçıp tekrar sınava girip bizim bölüme geldi şimdide mutlu. 2. olarak ise ya eğer yata yata geçersen falan derslerden fazla bir şey öğrenmeyip zar zor 2 ye yakın ortalama ile mezun olursan biraz boş oluyorsun.
  • hocam 7700 gibi bir sıralamam var. odtü itü vs isim yapmış üniversiteler gelmiyor. aklim çok karışık. tobbun 75 burlusu gelir diye düşünüyorum. biraz arastirinca okulun 3 dönem olması genel olarak ögrencilerdeki mutsuzluk vs beni biraz caydırdı. sonradan puanımın yettigi güzel üniversitelerde bölümlere baktıgımda itü endüstriyi düşündüm. sabahtan beri de arastırıyorum sevdim de endüstri mühendisligini. üniversite hayatımı iyi bir üniversitede iyi bir ortamda geçirme istegi de var. ama çocukluktan beri yapay zekaya cok büyük bir ilgim var. itü de endüstri okuyup sonradan bilgisayar bölümüne kaymayı düşündüm ama bunda da emin degilim. öneriniz ne olur bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonOctovia -- 14 Temmuz 2017; 16:52:18 >
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrik ederim hocam, harika bir sonuç elde etmişsiniz. Yurtdışında doktora yapan çoğu kimse burslu yapıyor zaten, üstüne çalışıyor gibi para veren yerler de çok. ODTÜ, BOUN, Koç, Bilkent gibi yerlerden güzel bir ortalama ve birkaç referans ile mezun olduğunuz vakit çok yüksek ihtimal istediğiniz yerlerde kabul alacaksınız, burslu bir şekilde. Bu noktada kimse diyemez ki Bilkent yazma kabul alamazsın yada ODTÜ yaz kesin kabul alırsın. Bahsettiğiniz her okul size istediğiniz imkanı sunar fakat elde etmesi size kalmış.

    Onun dışında, ülkemizde üretime dayalı mühendislik çalışmalarında biraz geriyiz. Bunu inkar edemeyiz fakat şöyle de bir gerçek var ki yeni yeni teknolojileri Türkiye'ye getirmek, burada üretim gerçekleştirmek beraberinde ciddi kâr da getiriyor. Tıp için bahsettiğiniz uzmanlık maaşlarını belki siz, çalışanlarınıza verecek hale geleceksiniz. Abartı gelmesin bu size, ciddi anlamda teşvikler ve hibeler mevcut. Hatta bahsettiğiniz pazarın Türkiye'de olmaması belki de sizin için durumu daha avantajlı kılıyor.
  • @DonOctovia hocam hacettepeye bakmanızı öneririm orası da geçen senelerde full ingilziceye geçti sanırım orası da güzel diyorlar eğer itü odtü tutmuyorsa oraya bakmanızı tavsiye ederim TOBB dan daha iyidir bence
  • Hocam bilkent ile ODTÜ yü kısaca karşılartırır mısınız kendinizce?
    Benim ODTÜ tutuyor bilkent tutmuyor,mezuna kalmaya değer mi?
    (Bilkenti çok istiyordum ama işte sınav anında çok heyecan yapıyorum)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakınbo123 -- 17 Temmuz 2017; 9:21:0 >
  • sakınbo123 kullanıcısına yanıt
    hocam yapmayın etmeyin :D ortü tutarken mezuna kalınır mı :) hadi 20 bin falan olsanız da üst üniversiteler tutmasa diyecem ki kalın ama odtü tutarken 1 senenizi heba etmeyin. bence odtü hem öğrenci profili hem akademisyen kalitesi olarak çok iyi bir okuldur. o strese kesinlikle değmez.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    O kadar kolay burs alinmiyor iyi arastir

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerim102 A kullanıcısına yanıt
    her açıdan göreceli olan bir kavramı mı tartışıcaz burada? kime göre kolay kime göre zor? sorusunu cevapladığım arkadaş herhangi bir üniversite de belirtmemiş, dolayısıyla genel bir yorum yapmak durumundayız. Yazdığımı tekrardan okudum, herhangi bir yanlışlık göremedim. Tekrardan araştırılacak bir mevzu yok yani. Düşünceme katılırsınız, katılmazsınız o ayrı mesele ama kimseye göre ölçeklenebilir olmayan bir olguyu burada yanlış olarak nitelendiremezsiniz. İyi forumlar.
  • manesfirst M kullanıcısına yanıt
    Çok sağolun hocam valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bilgisayar mühendislerinin matematik önemli demesinin sebebi nedir,yapay zeka alanı için matematik neden çok önemli?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Odtu bilgisayar 1 donemden kac kisi burs alip gidebiliyor arastir bakalim ne kadar göreceli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerim102 A kullanıcısına yanıt
    Kaç kişinin istediğini, kaç tane başvuru yapıldığını, başvuranların not ortalamalarını, hangi üniversitelere başvurulduğunu, nerelerden ret yediklerini, vb. kaç tane sorunun cevabını biliyorsun ki bir neticeye varıyorsun. Zorluk ve kolaylığın bu noktada göreceli olmadığını hiçbir argüman üretmeden savunmaya çalışıyorsun. Kaç kişi gitmiş sorusu tek başına bir şey ifade etmez.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Bazi gerçekler dos doğrudur gorememen benim sucum degil

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam şöyle bi liste çıkarmıştım, bu hafta zaten üniversiteye gideceğim de size de yöneltiyim dedim sorularımı,

    1- calculus 1 ile odtü'deki calculus dersleri arasında bir fark var mı? ( isimleri farklı gözüküyor internette de )
    2- cs ve ceng arasındaki fark? (bilkentte cs var, odtüde ceng)
    3- odtüdeki hocalar nasıl? hiç nefret ettiğiniz oldu mu? internette genelde hocaları intrrnette yayınlanan dökümanlarına göre kıyaslıyorlar, bu ne kadar doğru? Buna göre yapılan yorumlarda bilkentte daha az hoca olmasına karşın verimli hoca oranı daha fazla. Örneğin bilkent 7/10, odtü 12/20 tarzında.
    4- yakında hazırlık sınavlarının çıktısı olan kırtasiyeler varmış. isimlerini nelerdir acaba?
    5- 4. sınıfta derslerin çoğu seçmeli, sanırım bu özelleşeceğimiz konuyu belirleyen yıl olacak, hangi dallara ayrılıyor bilgisayar mühendisliği ve bu 4. sınıfta olan şeyler hakkında biraz bilgi verebilir misiniz?

    sıralamam 2.1 girememe ihtimalim baya düşük, o yüzden daha çok üniversiteyle ilgili ayrıntılı sorular sordum.
  • Hocam tahminimce bölümün gerektirdiği çoğu şeyi araştırdım ama hala arada kaldığım 2-3 bölüm var. size sormak istediğim sorular tamamen ayrı diye düşünüyorum. Sormak istediğim şey ise bana biraz aldığınız derslerin içeriklerinden bahsedebilir misiniz ? Hangi derslerin ne tür zorlukları olduğundan ve bunun matematik ve fizik ile ilgili bir lise eğitimine bağlı olup olmadığından ? Aynı zamanda bunlardan temelimin az olmasına karşın bunları üniversite eğitiminde iyi bir şekilde öğrenip öğrenemeyeceğimden? Ha ama odtü kazanma olasılığım olduğunu zaten sanmıyorum. Sıralamam 20k mf4 hacettepe, ytü, bahçeşehir açısından bu altyapıyı tamamlayabilecek miyim? Bunları cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.
  • PJBP P kullanıcısına yanıt
    1) Calculus 1 dediğimiz math119 dersinin içeriğini buradan görüntüleyebilirsin. Ne ile karşılaştırmak istiyorsan, bakıp kontrol edebilirsin içeriği.

    2) CS ile CENG arasında bir fark yok, toplumumuzda mühendis algısı daha ön plana çıktığı için science yerine engineering demiş odtü ama müfredat arasında bir fark yok. Dünya genelinde Computer Science diye geçer zaten ekseriyetle.

    3) Hoca karşılaştırmalarını içeren bi link vardı konu başında. Muhtemelen bakmışsınızdır ona, oradaki rakamlar gerçeği yansıtır nitelikte. Elbette sevilmeyen, dersi anlatamayan hocalar oluyor, olacak da. Fakat bize açılan bir dersi 3 hoca veriyorsa mutlaka 1 tanesi mükemmel oluyor diyebilirim. Sen de genelde o hocanın dersine gidiyorsun zaten. İki türlü kıyaslama yapabiliriz hocalar için, 1.si paper sayısına göre, 2.si ise dersi anlatabilmesi ve bildiklerini aktarabilmesine göre. İkisinde de kendi bölümümün gayet yeterli olduğunu düşünüyorum. Bilkent'e de kötü diyemem tabi ki orada hiç bulunmadım, ders görmedim ama ODTÜ'nün bu konuda öğrenciyi tatmin ettiğini söyleyebilirim.

    4) Profiency Exam lerin çıktılarını bulman mümkün değil, paylaşılan çıktılar değil onlar. Fakat örnek sınavlar ve çalışmak için farklı materyaller bulabilirsin. Aşağıdaki linklere göz atmanı tavsiye ederim.
    link1: http://www.dbe.metu.edu.tr/prf/
    link2: http://metuepepractice.blogspot.com.tr/
    link3: http://www.dbe.metu.edu.tr/prf/EPE_booklet_ENG.pdf

    5) Her dönem açılan teknik seçmeli dersler farklılık gösterebiliyor. Farklılık derken olduğu gibi yeni bir liste gelmiyor, birkaçı değişiyor. Örneğin geçtiğimiz dönem açılan teknik seçmeli dersler aşağıdaki gibi;
    CENG 443 Int. to Object Oriented P. L. and System
    CENG 451 Information Systems Analysis and Design
    CENG 462 Artificial Intelligence
    CENG 476 System Simulation
    CENG 478 Introduction to Parallel Computing
    CENG 495 Cloud Computing
    CENG 497 Mainframe Arc. & Computing
    CENG 499 Int.to Machine Learning
    Derslerin çoğu isminden anlaşılıyor zaten, o yüzden tek tek açıklamıyorum. Bunlar dışında isteğe bağlı olarak da ders açtırabilirsin, talep eden kişi sayısı ve uygun hoca durumuna göre açılır. Senin için hayırlısı olur umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jin123

    Hocam tahminimce bölümün gerektirdiği çoğu şeyi araştırdım ama hala arada kaldığım 2-3 bölüm var. size sormak istediğim sorular tamamen ayrı diye düşünüyorum. Sormak istediğim şey ise bana biraz aldığınız derslerin içeriklerinden bahsedebilir misiniz ? Hangi derslerin ne tür zorlukları olduğundan ve bunun matematik ve fizik ile ilgili bir lise eğitimine bağlı olup olmadığından ? Aynı zamanda bunlardan temelimin az olmasına karşın bunları üniversite eğitiminde iyi bir şekilde öğrenip öğrenemeyeceğimden? Ha ama odtü kazanma olasılığım olduğunu zaten sanmıyorum. Sıralamam 20k mf4 hacettepe, ytü, bahçeşehir açısından bu altyapıyı tamamlayabilecek miyim? Bunları cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

    hocam lise alt yapısı ile fazla bir alakası yok açıkçası. eğer çalışırsanız yaparsınız. ilk sene genllikle ortak dersler oluyor zaten diğer mühendisliklerle calculus fizik vs. ilk sene kodlamaya giriş için 2 ders alınıyor giriş dili olarak python veriliyor ilk dönem 2. dönem de C veriliyor ayrıntılı bir şekilde. 3. sınıfda diferansiyel denklemler alınıyor yine ortak bölüm dersi olarak discrete math. görülüyor işte numara teorisi set teorisi graph teorisi görülüyor biraz teorik bir ders. ayrıca veri yapıları dersi var ve c++ öğretiliyor orda. 2-2 de programlama dillerinin genel mantığı anlatılıyor. haskell-c++-prolog gösteriliyor. 3-1'de ilk iki sene böyle tüm dersler bunlar değil tabii ama biraz fikir verir. eğer fizikten nefret ediyorsan CENG tam sana göre ilk seneden sonra zerre fizik yok. ilk iki sene yoğu matematik görsen de eğer yapay zeka veya görüntü işleme gibi alanlara yönelmezsen o kadar fazla "dört işlem" denecek işte türev-integral fazla görmüyorsun. eğer fiziği seviyorsan makine-EE-havacılık lara bakmanı tavsiye ederim. genelde fizik-matematik ayrımı çok oluyor bilgisayar seçerken. haa bu demek değil ki fiziği seven CENG i sevmez öyle bir şey yok ama genel yapı bu çünkü fizikle uğraşmıyorsun hani. biraz kodlama mantığına bakın internette bir sürü video var. eğer kodlama hoşunuza giderse tekrar düşünürsünüz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: manesfirst


    quote:

    Orijinalden alıntı: Jin123

    Hocam tahminimce bölümün gerektirdiği çoğu şeyi araştırdım ama hala arada kaldığım 2-3 bölüm var. size sormak istediğim sorular tamamen ayrı diye düşünüyorum. Sormak istediğim şey ise bana biraz aldığınız derslerin içeriklerinden bahsedebilir misiniz ? Hangi derslerin ne tür zorlukları olduğundan ve bunun matematik ve fizik ile ilgili bir lise eğitimine bağlı olup olmadığından ? Aynı zamanda bunlardan temelimin az olmasına karşın bunları üniversite eğitiminde iyi bir şekilde öğrenip öğrenemeyeceğimden? Ha ama odtü kazanma olasılığım olduğunu zaten sanmıyorum. Sıralamam 20k mf4 hacettepe, ytü, bahçeşehir açısından bu altyapıyı tamamlayabilecek miyim? Bunları cevaplayabilirseniz çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

    hocam lise alt yapısı ile fazla bir alakası yok açıkçası. eğer çalışırsanız yaparsınız. ilk sene genllikle ortak dersler oluyor zaten diğer mühendisliklerle calculus fizik vs. ilk sene kodlamaya giriş için 2 ders alınıyor giriş dili olarak python veriliyor ilk dönem 2. dönem de C veriliyor ayrıntılı bir şekilde. 3. sınıfda diferansiyel denklemler alınıyor yine ortak bölüm dersi olarak discrete math. görülüyor işte numara teorisi set teorisi graph teorisi görülüyor biraz teorik bir ders. ayrıca veri yapıları dersi var ve c++ öğretiliyor orda. 2-2 de programlama dillerinin genel mantığı anlatılıyor. haskell-c++-prolog gösteriliyor. 3-1'de ilk iki sene böyle tüm dersler bunlar değil tabii ama biraz fikir verir. eğer fizikten nefret ediyorsan CENG tam sana göre ilk seneden sonra zerre fizik yok. ilk iki sene yoğu matematik görsen de eğer yapay zeka veya görüntü işleme gibi alanlara yönelmezsen o kadar fazla "dört işlem" denecek işte türev-integral fazla görmüyorsun. eğer fiziği seviyorsan makine-EE-havacılık lara bakmanı tavsiye ederim. genelde fizik-matematik ayrımı çok oluyor bilgisayar seçerken. haa bu demek değil ki fiziği seven CENG i sevmez öyle bir şey yok ama genel yapı bu çünkü fizikle uğraşmıyorsun hani. biraz kodlama mantığına bakın internette bir sürü video var. eğer kodlama hoşunuza giderse tekrar düşünürsünüz.

    her cümle için ayrı ayrı teşekkürler. Peki bahsettiğim üniversitelerin arasında ceng eğitimi yorumunu yapabilecek misiniz bir bilginiz var mı bunlardan herhangi birinden?
  • atılım bilgisayar veya elektrık elektronık düşünüyorum benım kafamda bılgısayar vardı ama babamın bır arkdaşı alman şirketinde makıne muhendısı ve şirketlerindeki yazılımla ilgilenen 2 kişi var ikiside lıse mezunuymuş bana iyi düşün dedi bende sabah 10 dan beri araştırıyorum ama daha kara veremedım senın bana önerın nedır bilgisayar mı elektrık elektronık mı. Atılım bilgisayardan mezun olup işsiz kalır mıyım.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.