Şimdi Ara

ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
697
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl ODTÜ elektrik elektronik kazandım. Ve okulda yaklaşık 1.5 ay geçirdim. Eğer sorularınız varsa cevaplamak isterim. Nasıl çalıştın şeklinde değil de ODTÜ hakkında. Nasıl çalıştın şeklindeki sorulara profilimde çok kez cevap verdim.

>>ÖNEMLİ : PMLERE CEVAP VEREMİYORUM ARKADAŞLAR MAALESEF :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taizun -- 14 Kasım 2017; 10:30:24 >

• Hocam ODTÜ EE nin akademik kadrosu yurt dışındaki okullarda master/doktora programları için sizce uygun referansı sağlayabilecek düzeyde mi? Yani muhtemelen öyledir ama yine de bunu güncel olarak bi daha öğrenmek iyi olabilir. İkinci sorum ise ODTÜ ee den son 5 yıl içinde MIT gibi abd deki top 10 okullara kabul edilen oldu mu bu konuda bi bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğrenci profili nasıl acaba, ODTÜ kazandığı için egosu tavan yapan bir sürü insan var mı? Yoksa keyifli, neşeli arkadaşlıklar kurması kolay mı? Derslikler çok büyük mü, hocalar öğrencilerine rahatça ulaşabiliyor mu? Hocalarla ilişkileriniz nasıl, samimi misiniz, dersler esprili ve keyifli mi işleniyor yoksa sadece konu anlatılarak tek bir çizgide mi ilerleniyor? Ayrıca okulu bitirdikten sonra yurtdışında master programlarına başvurmak için güzel bir network oluşturmanı sağlıyorlar mı, güzel referans mektupları falan... Stajlar ne zaman başlıyor ve atıyorum bilgisayar mühendisliği bölümü için Google gibi büyük şirketlerden staj teklifleri alınıyor mu? 1,5 aylık bir öğrenci için biraz fazla soru oldu galiba ama en azından çevrende bu sorularımı açıklayacak örnekler gördüysen söyleyebilir misin

• Herr Professor kullanıcısına yanıt
    E de misin

• Hocamlar merhabalar başlığı görünce heyecanlandım benimde çorbada tuzum olsun istedim.3 senedir ODTÜ'deyim bende bilgisayar mühendisliği 1.sınıf öğrencisiyim.(evet 1 sene kaldım maalesef)Bilgisayar mühendisliği ve okul ile ilgili genel sorularınıza bende elimden geldince cevap vermek başlığı açan arkadaşımıza yardımcı olmak istiyorum.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: leeshuss

Öğrenci profili nasıl acaba, ODTÜ kazandığı için egosu tavan yapan bir sürü insan var mı? Yoksa keyifli, neşeli arkadaşlıklar kurması kolay mı? Derslikler çok büyük mü, hocalar öğrencilerine rahatça ulaşabiliyor mu? Hocalarla ilişkileriniz nasıl, samimi misiniz, dersler esprili ve keyifli mi işleniyor yoksa sadece konu anlatılarak tek bir çizgide mi ilerleniyor? Ayrıca okulu bitirdikten sonra yurtdışında master programlarına başvurmak için güzel bir network oluşturmanı sağlıyorlar mı, güzel referans mektupları falan... Stajlar ne zaman başlıyor ve atıyorum bilgisayar mühendisliği bölümü için Google gibi büyük şirketlerden staj teklifleri alınıyor mu? 1,5 aylık bir öğrenci için biraz fazla soru oldu galiba ama en azından çevrende bu sorularımı açıklayacak örnekler gördüysen söyleyebilir misin

Hocam bu soruya ben cevap vereyim isterseniz bilgisayar mühendisliğini gördüm hemen atlayayım :)

Öncelikle öğrenci profilinden bahsedeyim,egosu tavan yapan birini görmedim şu ana kadar sonuçta 27.000 kişi civarı falan okul nüfusu var hepimiz bir şekilde emek harcayarak bu okulu kazanmışız gelip birisi ODTÜ kazandım diye ego yapsa garip olurdu zaten.Ayrıca hazırlıktan ve içinde bulunduğum topluluk sayesinde bölüm dışından birçok arkadaşım var hatta bölümdeki arkadaş sayım diğer bölümdekilerin çeyreği kadar bile yoktur,hiç kendi aramızda bölüm yarışına girdiğimiz falanda olmadı sonuçta her bölümün kendine göre zorluğu herkesinde kendine göre bir ideali .Farklı bölümlerden arkadaşlarımın hepsinin farklı farklı hedefleri var zaten.Hocalar ile ilgili olan ilişkilere gelirsek bvaren biraz bilgisayar mühendisliği bölümündenki hocalardan bahsedeyim.Zaten 1.sınıf iken genel olarak sadece bölüm hocalarından ders almıyoruz genel olarak diğer mühendis arkadaşlar ile ortak dersleri alıyoruz.Onun dışında ilerleyen senelerde 2.sınıftan itibaren en azından biraz daha bölümdeki hocalar ile kaynaşma imkanınız oluyor kaynaşma derken 4 sene boyunca bölüme gelip hiçbir hocayla muhabbetiniz olmadanda mezun olabilirsiniz o tamamen size kalmış.Derslerin işleyişi konusunada gelirsek ODTÜ'deki her hocanın kendine göre bir tarzı var diyebiliriz.Bir standarta oturtmak yanlış olur ondan dolayı derslerin işleyişini.Kiminde kurtarın beni bu amfiden derken kiminde de zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız dersler olabiliyor.Staj konusuna gelirsek 2. ve 3. sınıfta 2 tane zorunlu staj yapmak zorundasın nerede yaptığın yine sende bitiyor.Staj konusuna ayrınca yazının en sonunda değinicem.Referans mektubu ve yüksek lisans için yakın bir arkadaşım ortalama bir derece ile (2.9/4.0 du sanırım derecesi) İtalya'ya başvurdu kabul alamadı.Referans için bölümden yakın olduğu 2 tane hocası referans mektubu yazmıştı sanırım.Gercekten bölümde bu işi severek yapan emek vermiş gerçekten çok güzel kariyerlere sahip hocalarımız var onların referans mektupları ve çevresi yurtdışındaki birçok üniversitede kapı açar ancak bölüm içindede ciddi bir rekabet olduğundan dolayı hocaların gözüne girip bir farklılık yaratmazsan açıkcası çok yardımcı olmuyorlar.Şimdi staj konusuna gelicem çevremde çok fazla 3. ve 4. sınıf arkadaşlarım var sadece bilgisardan da değil tüm bölümler için geçerli aslında bu söyleceklerim.Okuldan kimseye google'dan microsofttan yada başka bir şirketten staj teklifi geldiğini duymadım.Stajlar için şirketler yeterince başvuru alıyorlar zaten ve orası da kurtlar sofrası türkiye de sadece ODTÜ yok sonuçta diğer tüm üniversitelerden de binlerce başvuru alıyorlar bu şirketler.Zaten artık başvurdum cv mi incelesinler beni staja kabul etsinler tarzında yürümüyor işler pek.Her şirket kendi staj alım sürecini yaratmış durumda hepsinin izlediği farklı stratejiler var.Bu stratijilerden örnek vermek gerekirse artık büyük şirketlerin bir çoğu etkinlikler üzerinden staj almaya orada öğrencileri gözlemleme ve seçmeye yönelmeye başladı.Etkinlikler derken o kısmıda biraz açayım.Örneğin google veya microsoft bir hackathon düzenliyor veya bir case yarışması düzenliyor önce öğrenciler oralara başvuruyorlar.Orada öğrenciler belirlenen problemleri ve sorunları çözerken bir yandan da gözlemleniyorlar.Etkinlik dışında ise genelde birkaç aşamadan oluşan online testlere tabi tutuluyorsunuz.Bu testler genelde analitik yetenek,sosyal yetenek,kişilik testi vs. üzerinden ilerliyor buradan belirli scoreları alan kişiler yüz yüze görüşmelere(online veya direk olarak)katılıyorlar.Bu testlerin dışında ayrıca üniversite hayatınız boyunca yaptıklarınıza da bakıyorlar ayrıca sosyal faaliyetler,yan dal,yabancı dil vs.Yani kısacası artık şirketlerde bana bir sürü başvuru geldi senin bu kişilerden farkın ne diye bakıyorlar.Sonuçta herkes google gibi şirketlerde staj yapmak istiyor talep çok fazla.

Sorularına beklediğin cevapları verebildiysem ne mutlu bana.Cümlelerdeki düşüklüğe ve grammer hatalarını görmezden gelirseniz sevinirim.Tam sınav haftası aşırı çalışmaktan birazcık algım kaymış olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bossmy07

quote:

Öğrenci profili nasıl acaba, ODTÜ kazandığı için egosu tavan yapan bir sürü insan var mı? Yoksa keyifli, neşeli arkadaşlıklar kurması kolay mı? Derslikler çok büyük mü, hocalar öğrencilerine rahatça ulaşabiliyor mu? Hocalarla ilişkileriniz nasıl, samimi misiniz, dersler esprili ve keyifli mi işleniyor yoksa sadece konu anlatılarak tek bir çizgide mi ilerleniyor? Ayrıca okulu bitirdikten sonra yurtdışında master programlarına başvurmak için güzel bir network oluşturmanı sağlıyorlar mı, güzel referans mektupları falan... Stajlar ne zaman başlıyor ve atıyorum bilgisayar mühendisliği bölümü için Google gibi büyük şirketlerden staj teklifleri alınıyor mu? 1,5 aylık bir öğrenci için biraz fazla soru oldu galiba ama en azından çevrende bu sorularımı açıklayacak örnekler gördüysen söyleyebilir misin

Hocam bu soruya ben cevap vereyim isterseniz bilgisayar mühendisliğini gördüm hemen atlayayım :)

Öncelikle öğrenci profilinden bahsedeyim,egosu tavan yapan birini görmedim şu ana kadar sonuçta 27.000 kişi civarı falan okul nüfusu var hepimiz bir şekilde emek harcayarak bu okulu kazanmışız gelip birisi ODTÜ kazandım diye ego yapsa garip olurdu zaten.Ayrıca hazırlıktan ve içinde bulunduğum topluluk sayesinde bölüm dışından birçok arkadaşım var hatta bölümdeki arkadaş sayım diğer bölümdekilerin çeyreği kadar bile yoktur,hiç kendi aramızda bölüm yarışına girdiğimiz falanda olmadı sonuçta her bölümün kendine göre zorluğu herkesinde kendine göre bir ideali .Farklı bölümlerden arkadaşlarımın hepsinin farklı farklı hedefleri var zaten.Hocalar ile ilgili olan ilişkilere gelirsek bvaren biraz bilgisayar mühendisliği bölümündenki hocalardan bahsedeyim.Zaten 1.sınıf iken genel olarak sadece bölüm hocalarından ders almıyoruz genel olarak diğer mühendis arkadaşlar ile ortak dersleri alıyoruz.Onun dışında ilerleyen senelerde 2.sınıftan itibaren en azından biraz daha bölümdeki hocalar ile kaynaşma imkanınız oluyor kaynaşma derken 4 sene boyunca bölüme gelip hiçbir hocayla muhabbetiniz olmadanda mezun olabilirsiniz o tamamen size kalmış.Derslerin işleyişi konusunada gelirsek ODTÜ'deki her hocanın kendine göre bir tarzı var diyebiliriz.Bir standarta oturtmak yanlış olur ondan dolayı derslerin işleyişini.Kiminde kurtarın beni bu amfiden derken kiminde de zamanın nasıl geçtiğini anlamadığınız dersler olabiliyor.Staj konusuna gelirsek 2. ve 3. sınıfta 2 tane zorunlu staj yapmak zorundasın nerede yaptığın yine sende bitiyor.Staj konusuna ayrınca yazının en sonunda değinicem.Referans mektubu ve yüksek lisans için yakın bir arkadaşım ortalama bir derece ile (2.9/4.0 du sanırım derecesi) İtalya'ya başvurdu kabul alamadı.Referans için bölümden yakın olduğu 2 tane hocası referans mektubu yazmıştı sanırım.Gercekten bölümde bu işi severek yapan emek vermiş gerçekten çok güzel kariyerlere sahip hocalarımız var onların referans mektupları ve çevresi yurtdışındaki birçok üniversitede kapı açar ancak bölüm içindede ciddi bir rekabet olduğundan dolayı hocaların gözüne girip bir farklılık yaratmazsan açıkcası çok yardımcı olmuyorlar.Şimdi staj konusuna gelicem çevremde çok fazla 3. ve 4. sınıf arkadaşlarım var sadece bilgisardan da değil tüm bölümler için geçerli aslında bu söyleceklerim.Okuldan kimseye google'dan microsofttan yada başka bir şirketten staj teklifi geldiğini duymadım.Stajlar için şirketler yeterince başvuru alıyorlar zaten ve orası da kurtlar sofrası türkiye de sadece ODTÜ yok sonuçta diğer tüm üniversitelerden de binlerce başvuru alıyorlar bu şirketler.Zaten artık başvurdum cv mi incelesinler beni staja kabul etsinler tarzında yürümüyor işler pek.Her şirket kendi staj alım sürecini yaratmış durumda hepsinin izlediği farklı stratejiler var.Bu stratijilerden örnek vermek gerekirse artık büyük şirketlerin bir çoğu etkinlikler üzerinden staj almaya orada öğrencileri gözlemleme ve seçmeye yönelmeye başladı.Etkinlikler derken o kısmıda biraz açayım.Örneğin google veya microsoft bir hackathon düzenliyor veya bir case yarışması düzenliyor önce öğrenciler oralara başvuruyorlar.Orada öğrenciler belirlenen problemleri ve sorunları çözerken bir yandan da gözlemleniyorlar.Etkinlik dışında ise genelde birkaç aşamadan oluşan online testlere tabi tutuluyorsunuz.Bu testler genelde analitik yetenek,sosyal yetenek,kişilik testi vs. üzerinden ilerliyor buradan belirli scoreları alan kişiler yüz yüze görüşmelere(online veya direk olarak)katılıyorlar.Bu testlerin dışında ayrıca üniversite hayatınız boyunca yaptıklarınıza da bakıyorlar ayrıca sosyal faaliyetler,yan dal,yabancı dil vs.Yani kısacası artık şirketlerde bana bir sürü başvuru geldi senin bu kişilerden farkın ne diye bakıyorlar.Sonuçta herkes google gibi şirketlerde staj yapmak istiyor talep çok fazla.

Sorularına beklediğin cevapları verebildiysem ne mutlu bana.Cümlelerdeki düşüklüğe ve grammer hatalarını görmezden gelirseniz sevinirim.Tam sınav haftası aşırı çalışmaktan birazcık algım kaymış olabilir.

Bazı soruları atlamışım kusura bakmayın.
    Ben çok keyifli arkadaşlıklar kurdum hazırlıktan,bölümden,içinde bulunduğum örenci topluluğundan vs.Ayrıca bence ODTÜ Türkiye'de arkadaşlık kurmanın en kolay olduğu yer falandır.Kimse birbirini yargılamaz,statü oluşturulmaz her bireyin kendi fikri,yaşam tarzı,deneyimleri,hayalleri vardır ve bunlar tanışmak için bir engel değildir.Akşamları kampüste tek başına gezinirken bir anda daha önceden tanımadığınız insanlarla tanışabilir,eğlenebilir,sohbet edebilir aralarına katılabilir hatta o kişiler ileride çok sıkı dostunuz bile olabilir.Bana ODTÜ'nün en fazla neyini seviyorsun deseler direk sosyal ortamı ve insanları derim.Derslikler bölümlere göre değişiyor.Diğer bölümler ile ortak aldığınız dersler kalabalık olabilir ancak bölümünüzde ve dönemizde kişi sayısı az ise veya o dersi alan kişi sayısı az ise derslikler ona göre şekilleniyor.Önceki mesajda da belirttiğim gibi hocaların öğrencilere ulaşması da daha çok örenciye bakıyor.

• Ne kadar odtülü varmış ya
    Metalurji 1.sınıfım ben de hazırlığı atladım.
    It won't show, I constantly lose all

ODTÜ Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
  • bossmy07 kullanıcısına yanıt
    Yok aksine çok açıklayıcı ve anlaşılır bir şekilde durumu anlattınız. Sorularımın tümüne cevap bulabildim teşekkür ederim. Ben şu anda 12.sınıf öğrencisiyim bir sakatlık çıkmazsa bu sene sınava gireceğim aklımda tam olarak bir bölüm belirleyemedim birkaç haftamı okumak istediğim bölümü tespit etmeye ayırmaya karar verdim o yüzden sorularım bilgisayar mühendisliği üzerineydi gel-gitler yaşıyorum şu anda biraz Tekrardan teşekkür ederim bilgisayar mühendisliği bölümündesiniz herhalde, başarılar dilerim umarım kendinize, çevrenize faydalı bir mühendis ve insan olursunuz iyi günler

• Herr Professor kullanıcısına yanıt
    yurt arkadaşlarımın hepsi ele,beginner. acaba arkadaşlarımdan biri misiniz?

odtükent yurdundan selamlar

(intermediate)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muzy1463 -- 14 Kasım 2017; 2:24:47 >

Orijinalden alıntı: muzy1463

yurt arkadaşlarımın hepsi ele,beginner. acaba arkadaşlarımdan biri misiniz?

odtükent yurdundan selamlar

(intermediate)

Keşke olsaydım hocam da 4.yurttayım ben

Orijinalden alıntı: Teslas

Hocam ODTÜ EE nin akademik kadrosu yurt dışındaki okullarda master/doktora programları için sizce uygun referansı sağlayabilecek düzeyde mi? Yani muhtemelen öyledir ama yine de bunu güncel olarak bi daha öğrenmek iyi olabilir. İkinci sorum ise ODTÜ ee den son 5 yıl içinde MIT gibi abd deki top 10 okullara kabul edilen oldu mu bu konuda bi bilginiz var mı?

İlk soruya tabiki diyerek cevap vereyim, ikinci soru hakkında bilgim yok. Zaten hocalarımız çok büyük okullardan mezun olup gelmişler.

Orijinalden alıntı: mimaradayıxxx

hazırlıktan bahsedermisin hocam biraz

Seviyenize göre bir sınıfa yerleştiriliyorsunuz, quizler, midtermler, hocanın vereceği not falan, konuşma değerlendirmesi gibi bir sürü not ortalanınca 65 alabilirseniz proficiency sınavına katılma hakkınız oluyor, geçerseniz hazırlığı geçiyorsunuz :) Ben genel olarak o günkü konuya bağlı ya çok sıkıcı ya da çok eğlenceli buluyorum .

Profil olarak egolu insanlar elbette vardır ancak çoğunluk için bunu söyleyemeyeceğim. Hazırlık sınıfları 20 kişilik ve küçük. Hazırlık dersleri tabiki samimi ve hoca ilgili. Diğerleri için tabiki bişey söyleyemeyeceğim :( Ama odtü ee ve makine öğrencilerinin büyük bi kısmının aselsan havelsan gibi dev şirketlere gittiğini biliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Herr Professor

Hazırlıkta mısın? Hangi kurdasın?
    Elementaryden sevgiler

Geçmiş olsun hocam, upperım ben xd
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.