Şimdi Ara

Ödev Var Yardım Edebilir Misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    üniversiteye yerleşmiştim.Daha okul başlar
    başlamaz ilkokul ödevi gibi ödev verdi bir
    hocamız.Internette baktım ama tatmin edici
    cevaplar bulamadım.Siz bulursanız çok
    sevineceğim.Konu Sokrates ' in Savunması adlı kitaptan.Neyse birkaç soru var onları yazayım.
    1 . ) Sokrates zamanında antik yunanda
    mahkeme kimlerden ve nasıl
    oluşmaktaydı ?
    2 . ) Sokrates neden yargılandı ?
    3 . ) Sokrates savunmasını
    hangi temele oturtmuştur ?

Bu sorular Sokrates ' in Savunması adlı kitaptan
    baz alınarak sorulmuştur . Son olarak " Hayvan Çiftliği " adlı kitapta ;
    " Bütün hayvanlar eşittir ama domuzlar daha
    eşittir " sözüyle ne demek istenmiştir. Cevap verirken ödeve yazılabilecek cevap
    olabilmesi için düzgün yazarsanız sevinirim.
    Herkese teşekkürler arkadaşlar.

• İki eseri de okudum, ikisi de gayet kısa. Benim tavsiyem iki eseri de okuyun biran önce. Socrates ile ilgili sorular kitapta ki gözlemlerden yararlanarak cevaplarsınız, Hayvan Çiftliğinin sorusu ise biraz düşünerek cevap verebilirsiniz. Okulun başından miskinliğe alışırsanız işiniz zor. Klasik olacak ama sizin iyiliğiniz için söylüyorum .
  • Teşekkür ediyorum.Profil fotoğrafınızı büyük olarak göremiyorum mobil olduğum için neyse Lev Tolstoy a benzettim :)
  • Ödevi kendin yapsan daha iyi. Emin ol bu iki kitabı 1 haftada bitirirsin. Sokrates'in Savunması zaten incecik bir şey. Üniversitenin liseden farkı; kocaman bir kütüphane ile araştırma isteğidir. Araştırma yapmak kadar güzel bir şey yok. Bence ödevlerini kendin yapmalısın dost.
  • Birazcık okumaktan kimseye zarar gelmez
  • Hayvan Çiftliği kitabında domuzlar insanları yöneten dünya liderleri gibi düşünülebilir. O söz iktidarı elinde tutanın zamanla eşitliği kendi lehlerine bozmasını anlatıyor bence. Başa gelenin kendi cebini doldurması, kendi ideolojisine göre kararlar alması, kendini üstün tutması. Kitabı okuman daha iyi olur. Çünkü aslında çiftliği yöneten domuz başta eşitlik vadediyordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta okuttu bize de felsefe hocası Sokrates'in Savunması'nı, bir akşamda okursun kendin okusan muhakkak daha iyi olur,
    3.soruna cevabı kesin olmamakla beraber verebilirim, savunmasını din, dönemin zihniyeti üzerine oturtmuş sayabiliriz, zaten suçlanması da bu sebeple, ki sen kitabı okurken zaten en başından olayı kavrayacaksın, Sokrates sürekli insanlara sorular sorardı, ve gençlere ders verirdi, suçlanmasının temeli tanrıları tanımadığıdır, ve para karşılığı ders verdiği iddia edilmiştir, Sokrates ise bu suçlamaları toplum üzerinden cevaplar, gayet hoştur güzeldir kitap anlıycağın şekilde.
    Sen okurken notlar alarak okursan daha iyi olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Gençler kitapları okudum.Sıkıntı yok o konuda ama misal Sokrates ' in Savunması adlı kitapta , o dönemin mahkemeleri hakkında bi bilgi yok.Onun için sizlere bu soruları sordum.Ayrıca bunlar için vakit çok az cumaya kadar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.