Şimdi Ara

ödenmeyen sözleşme parası direk icraya verilirmi ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yapılan bir sözleşme vardı sözleşmedeki ücretin yarısı ödenmedi ama ürün istenildiği gibi yapılmadı sözleşmedeki 1.sınıf olayı yapılmadı hatalar giderilmedi fakat sözleşmede imzam var ödenmesi gereeken borcum var bu sözleşme ile beni direk icraya verebilirmi ödemediği için ? yoksa beni mahkemeye verip icra izni çıkarsa mı icraya verebilir .

diyelimki icraya verdi eve geldiler bende yapılan ürünü gelen arkadaşlara gösterirsem eksikleri falan bu mazeret kabul görürmü yoksa gelenler ben icra memuruyum bunlardan anlamam diyip borcum olan parayı mı alırlar ?

şuan ki durumda ben direk tüketici mahkemesine gidip dilekçemi yazmam gerekiyor konu ile alakalı verilecek miktar 2 bin tl yi geçtiği için tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyor. bu konu için avukat tutmam gerekiyormu? yoksa dilekçe ile bu durumu iletmem yeterli olacakmı ?

Alınan para çok fakat yapılan iş çok berbat yol gösterecek olursa sevinirm

• sözleşme maddelerine iyi bakman lazım. senet kadar icrada geçerliliği olmasada maddelere göre icraya verilebilir. diğer türlü sadece mahkeme kararıyla tazminat ödemeye mahkum olursunuz. dediğim gibi maddeler önemli.
  • tazminat diyorsunuz fakat benim bir maduriyetim var eğer direk icraya veremiyorsa . maddelerde icra tabiri geçmiyor. mahkemeye verildiği taktirde kendimi savunarak olayı tam tersine çevirebilirim herhalde
  • Tamam işte mağduriyetin için ileride elinde belge olması adına ayıplı ürün veya hizmet denilebilmesi adına tüketici mahkemesine git ve yaz dilekçeni.Ki onlar ileride icraya verseler bile kardesim ayıplı malın nesinin parasını ödeyeyim dedim konu kapatılır.
  • benim bildiğim ancak beni mahkemeye verebiliyorlar eskisi gibi direk icraya verip kapıma gelemiyorlarmış mahkeme kararıyla icra çıkıyormuş sonuçta mahkeme de paranın neden ödenmediği ortaya çıkacak haksızmıyıım bilgili arkadaş varsa yardımcı olsun

benim mahkemeye başvuru yapmam gerekirmi yoksa onlar para için başvuru yapsınlar benim üründe ayıplı mal olduğu için mahkeme benim tarafımdan cevap vereceğini düşünüyorm hatalı ürün yapıldı
  • ürününü ayıplı kullanırsan ne işe yarıcakki mahkeme. ürünü gidip iade etmen lazım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    kyk borcu ödenmezse ne olur
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.