Şimdi Ara

Odamı kendim boyayabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
5.458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kız kardeşimin isteği ile geçen 15 tatilde odanın alt yarısını kırmızı üst yarısını sarı yapmıştık, Galatasaray nevresimleriyle güzel bir görüntü olmuştu lakin biraz çocukça ve diğer eşyalara uymuyor (dolaplar, pc masam siyah renkte) bu yüzden odamı mat gri ye boyamak istiyorum acaba boyayı kendim alsam boyayabilir miyim ?

• Tek kat çift kat olayına dikkat edersen boyayabilirsin

İlk boyamanda 20 yıllık usta gibi tabi boyayamazsın ama bir yerden başlamak lazım

Uyarı:Tavan bölgesine dikkat et
  • quote:

Orijinalden alıntı: @Majesty

Tabi ki bende usta gibi boyamayı beklemiyorum da ne bilim kendim yapmak istiyorum deneyim kazanmak amacıyla.:) Tek çift kata dikkat ederim tabiki de ama tavandan korkuyorum işte :D:D: olmazsa 1 tane de tavan boyası alırım geçtiğim yerleri tekrar boyarım :D :D
  • Bu soruyu bize mi soruyorsun, kendine mi? Boya yetenek işidir. Eline her fırça, rulo alan evimi boyarım der ama her yeri batırdıktan sonra usta arar. Zaten piyasadaki çoğu 'usta' da çıraktan beter olduğundan bu bir kısır döngüye dönüşür.

Önerim, koyu renklerin ilerde açık renge dönüşmesi zor olur. Ayrıca gri renk içeriyi boğar. Dolabın ve bilgisayarının siyah olması, duvarın da ona yakın bir tonda olmasını gerektirmez. Siyah ile beyaz birbirine yakışan renklerdir. Siyaha kırmızı, sarı ve pempe tonları da yakışır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tahrikk

Kendime ve size soruyorum :) Ya zaten usta var akrabamız da kendim bir şeyler yapmak istiyorum.İlk önce kapalı renkte bir kırmızı yapmayı düşündüm ne bilim gri daha sade olur diye düşündüm.

ÖRNEK KIRMIZI:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FTaze -- 14 Kasım 2010; 20:59:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Oprichniki

O renk biraz fazla romantik kacıyo
  • Tek renk yapma. Resimde ki gibi bir duvarı değişik diğerlerini değişik yap. Daha güzel olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Tek renk yapma. Resimde ki gibi bir duvarı değişik diğerlerini değişik yap. Daha güzel olur.

Tek renk modası geçdi artık bizim evin de boyası geldi 2 renk seçmek iyi olacak

Yeşil,beyaz kesinlikle önermiyorum hangi akla hizmet yapdık zmanında bişiler, iğrenç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @Majesty -- 14 Kasım 2010; 21:05:02 >
  • quote:

Bir tanede mum koyarım bilgisayar masama ohhh şahane :D

quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

balkon odasında olduğumdan (solumda cam sağımda duvar arkada da tüm duvar dolap var) bu yüzden 2 tane duvar sadece renk görülebilir bu şekilde de sanki para yokta ayrı ayrı boyanmış gibi durabilceğinden korkuyorum :D:D
  • İki duvar boyamakla tecrübe olmaz ama el aşıklanlığı kazanman için birkaç öneri sunabilirim.

Öncelikle duvarda alçı tamiratı varsa onları belirlemen ve onarman gerekir. Nalburdan kiloyla alçı alıp, ufak ve kolay yerleri yapabilirsin. Karton piyer alçısı çabuk donar ama el becerin olmaığını var sayarak saten alçı almanı öneririm. Su ve alçıyı yoğurt kıvamında karıştırıp kırık veya çatlağa sürüp, spatulayla da sıyırarak tamir işlemini yapabilirsin. Boyada ise kalite önemlidir. Aslında şu anda piyasada normal kalitede bir boyanın kutu fiyatı en az 200 TL olması gerekir ama eski kalitedeki boyalar maalesef Türkiye'de kalmadı. Dyo bile artık (Sadosan) üretmiyor. Şu anda alabileceğin en iyi marka Filli Boya. Boyayla birlikte boyayı karıştırıp uygulayabileceğin bir kap, rulodaki fazla boyayı sıyıracağın ızgara ve duvar, yer, kapı, pencere diplerini almak için fırça gerekecek. Ayrıca duvar, kapı, pencere kenarlarına kâğıt bant yapıştırarak maskeleme yaparsan istenmeyen yerleri boyamazsın. Yere naylon serersen de etraf batmaz. Tabi bir yerele mutlaka boya bulaşacağın için de boya yaparken yanına ıslak bez alıp anında silmen gerekir. Eğer birkaç saat içinde silmek istersen de kolonya ile boyaları çıakrtırsın. Aklına takılan olursa bana sorabilirsin.

• quote:

İki duvar boyamakla tecrübe olmaz ama el aşıklanlığı kazanman için birkaç öneri sunabilirim.

Öncelikle duvarda alçı tamiratı varsa onları belirlemen ve onarman gerekir. Nalburdan kiloyla alçı alıp, ufak ve kolay yerleri yapabilirsin. Karton piyer alçısı çabuk donar ama el becerin olmaığını var sayarak saten alçı almanı öneririm. Su ve alçıyı yoğurt kıvamında karıştırıp kırık veya çatlağa sürüp, spatulayla da sıyırarak tamir işlemini yapabilirsin. Boyada ise kalite önemlidir. Aslında şu anda piyasada normal kalitede bir boyanın kutu fiyatı en az 200 TL olması gerekir ama eski kalitedeki boyalar maalesef Türkiye'de kalmadı. Dyo bile artık (Sadosan) üretmiyor. Şu anda alabileceğin en iyi marka Filli Boya. Boyayla birlikte boyayı karıştırıp uygulayabileceğin bir kap, rulodaki fazla boyayı sıyıracağın ızgara ve duvar, yer, kapı, pencere diplerini almak için fırça gerekecek. Ayrıca duvar, kapı, pencere kenarlarına kâğıt bant yapıştırarak maskeleme yaparsan istenmeyen yerleri boyamazsın. Yere naylon serersen de etraf batmaz. Tabi bir yerele mutlaka boya bulaşacağın için de boya yaparken yanına ıslak bez alıp anında silmen gerekir. Eğer birkaç saat içinde silmek istersen de kolonya ile boyaları çıakrtırsın. Aklına takılan olursa bana sorabilirsin.

Arkadaş çok güzel anlatmış yalnız en önemli nokta arkadaşın belirttiği gibi yeniden sıva isteyen bölümlerdir sıva ben de hiç yapmadım ama yaparım gibi geliyo

• quote:

2-2'nin verdiği mutlulukla olabilir :D

quote:

Doğru söylüyorsunuz da heves kırmak böyle bir şey olsa gerek :D Biliyorum bende tecrübe olunmayacağını ama farklılık olsun.Oda da hiç bir şekilde alçı tamiratı yok.Yani eşyalar çekinecek ve boyanacağını düşünüyorum.Bizimkileri ikna edebilirsem sorularımı sorarım size :D
  • Allah cezanı verecek, ne sıvası lan alçı o alçı. Sıva dediğin kum+çimentodur. :D

Hevesini kırmak istemem. Yardımcı olmak istiyorum. Yalnız tamirat yok dediğin yerlere bakarak belki ben onlarca tamir edilecek yer bulabilirim. Şimdi fark etmeyebilirsin ama boyadıktan sonra gözüne takılacaktır. Geri çekilmesi gereken eşyaları çekip arka taraflarına bak; kapı ve pencere kenarlarına özellikle.

Ayrıca, odanın fotoğrafını eklersen renk seçiminde daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.
  • quote:

Allah cezanı verecek, ne sıvası lan alçı o alçı. Sıva dediğin kum+çimentodur. :D

Hevesini kırmak istemem. Yardımcı olmak istiyorum. Yalnız tamirat yok dediğin yerlere bakarak belki ben onlarca tamir edilecek yer bulabilirim. Şimdi fark etmeyebilirsin ama boyadıktan sonra gözüne takılacaktır. Geri çekilmesi gereken eşyaları çekip arka taraflarına bak; kapı ve pencere kenarlarına özellikle.

Ayrıca, odanın fotoğrafını eklersen renk seçiminde daha iyi yardımcı olabiliriz sanırım.

Dediğin yama isteyen yerlere başdan sıva çekilirse tam olur çimentoyla o kadar dayanıklı olmaz ki başdan sıva yap gitsin

• Şu 3-4 günlük süre içinde foto koyabileceğimi sanmıyorum :/ odam küçük değil lakin işte 1 tarafı cam olması kötü :)
  • Boyayamazsın izin vermiyorum

Boya tabancaları var piyasada 60-100 TL idi sanırsam.İlk boyan vs ise işini görebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pimpirik Domates

Boşuna masfara girmeye ne gerek var :D:D

Gri olayı depreşti yine küfür edeceksiniz belkide ama ... :D:D

• Benim oda lavanta rengi. Tavsiye ederim güzel oluyor.
    Keşisim yerlerini boyamak mesele yalnız. Ufak bir fırça ile önce kenarları düzgünce boya. Sonra ortaya vur ruloyu...
    Lavantayla yukarıdaki resimde görünen kırmızı güzel uyum sağlayacaktır. Boyamak ve alçı ile gerekli rütuşları yapmak zor değildir. Fakat birkez birinden izleyip görmen kendince teknik geliştirmen için iyi olacaktır. Geçen sene odamı kendim boyadım. Hayatım kaydı Evin diğer kalan odalarına da alçı sıvası ve duvar diplerini keşisim yerlerini minicik fırçayla boyadım. Ama inan bana en son kısmı benim yaptığım kısımdı. Çok ince davranmak gerekiyor.
  • Koridor lavanta rengi yoksa düşünmek isterdim :).Canlı bir renkten ziyade daha böyle mat bir renk istiyorum :) Demek ki göründüğü gibi kolay değilmiş ehh 15 tatil kadar uzun bir süre var zarar ede ede boyıcaz :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.