Şimdi Ara

ODAMA RGB 3 RENKLİ LED LAMBA IŞIK SİSTEMİ YAPACAĞIM !! (ELEKTRİK İŞİNDEN ANLAYAN VAR MI ?? )

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
5.728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Odama rgb üç renkli led lamba döşeyeceğim ihtiyacım olan malzemeler trafo, yeterli uzunlukta şerit dış ortam slikonlu rgb led, lehim makinesi aç kapma düğmesi uzaktan kumandalı düşünüyorum zaten 3 renkli olduğu için kontrol etmek için şart. Şimdiye kadar hiç yapmadım ama dayım elektrik teknikeri biraz anlattı nasıl yapacağımı zor bir şey değil sanırsam. Yapmış olan arkadaşlar varsa tavsiyesi olabilir belki deneyimlerini paylaşırsa sevinirim. Yarın okula gidicem çarşamba geri geleceğim en geç cumartesi Karaköye gidip gerekli malzemeleri almayı düşünüyorum ortalama olarak 60-70 tl bir fiyata mal olur diye tahmin ediyorum. Odamın led takılmadan önceki hali ve sonraki haliyle ilgili resimlerde paylaşacağım. Yol göstermesi amacıyla yapılış aşamalarını gösteren bir video da çekip buraya eklemek istiyorum.

RGB LED CONTROLLER

Arkadaşlar her paketten videoda da var 5 m çıkıyor odam 15 m2 civarında 5 m yeter mi yoksa abartıp iki paket mi alıyım yaktın mı içerisi acayip derecede parlar =))

LEDLER HAKKINDA BİLGİ:

Şerit Led Çeşitleri:

Silikonlu esnek şerit led: Dış mekan kullanımına uygundur, yağmura toza v.s. dayanıklı şerit led türüdür.

Silikonsuz esnek şerit led: İç mekan veya suya neme maruz kalmayacak yerlerde kullanılan şerit led türüdür.

Metredeki LED adedine göre

1 metrede 30 led
    1 metrede 60 led

Çekirdekteki LED sayısına göre

Tek çip: Her bir ışık kaynağında tek ışık hücresi bulunur, en yaygın kullanılan şerit led‘dir
    Üç çip: Her bir ışık kaynağında üç ışık hücresi (çip) bulunur, tek çipli led’in ışığının yetersiz kalacağı durumlarda tercih edilir.

Rengine göre

RGB Şerit led: Renk değiştiren şerit led çeşididir. RGB sürücü modül sayesinde değişik renk efektleri oluşturulabilir

Tek renk şerit led: Renk değiştirmez, sabit bir renge sahiptir (kırmızı, mavi, yeşil, beyaz, gün ışığı, amber gibi.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeYaBaN. -- 23 Haziran 2012; 21:06:30 >

• Trafoyla ledler çalışmaz. DC güç kaynağı lazım. En uygunu bilgisayar power supply i olabilir. RGB power led öneririm güçlü ışık için ayrıca kırmızı yeşil mavi ayrı ayrı yapmak için bir anahtar lazım. üçü birden yanınca beyaz çıkıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

Trafoyla ledler çalışmaz. DC güç kaynağı lazım. En uygunu bilgisayar power supply i olabilir. RGB power led öneririm güçlü ışık için ayrıca kırmızı yeşil mavi ayrı ayrı yapmak için bir anahtar lazım. üçü birden yanınca beyaz çıkıyor

Ben dün Karaköye gittiğimde trafoyla birlikte veriyordu çalıştıracağım led uzunluğuna uygun trafo veriyordu. Anahtar zaten kullanacağım renkli kontrol etmek için 9 dolara çok güzel uzaktan kumandalı anahtarlar var.
  • Nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok ama yaptıktan sonra bi ss beklerim :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eRsn-

Nasıl yapılacağı hakkında bilgim yok ama yaptıktan sonra bi ss beklerim :d

SS koyucağım kardeşim güzel birşey yapmak istiyorum =)
  • Fişten alternatif akım gelir trafo sadece gerilimi düşürür dc ye çevirmez. Benim önerim adaptör kullanın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaR_LoRd

Fişten alternatif akım gelir trafo sadece gerilimi düşürür dc ye çevirmez. Benim önerim adaptör kullanın.

5 mt led için 12v luk bir trafo yetmez mi sıkıntı yaşatır mı ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • obama rgb 3 diye okudum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimli anlatım vs vs varsa biri buraya atsın
  • Arkadaşlar her paketten videoda da var 5 m çıkıyor odam 15 m2 civarında 5 m yeter mi yoksa abartıp iki paket mi alıyım yaktın mı içerisi acayip derecede parlar =))

EDİT: Yok mu yapan uygulayan koskoca DH de =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeYaBaN. -- 23 Haziran 2012; 21:05:17 >
  • Yardımcı olacak yok mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeYaBaN.

quote:

Fişten alternatif akım gelir trafo sadece gerilimi düşürür dc ye çevirmez. Benim önerim adaptör kullanın.

O ledlerin paketinde çalışma gerilimi yazar zaten ona göre bağlayın. Bende 1 metre şerit led var 12 volt bağladım sıkıntı yok ama size yeter mi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cLao

obama rgb 3 diye okudum

• quote:

quote:

quote:

O ledlerin paketinde çalışma gerilimi yazar zaten ona göre bağlayın. Bende 1 metre şerit led var 12 volt bağladım sıkıntı yok ama size yeter mi bilmiyorum.

Biraz arastirdim yanar ama sizinki kadar parlak olmaz galiba birde ortadan baglarsam eger daha orantili bir işık alirmisim oyle yaziyordu nette.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Biraz arastirdim yanar ama sizinki kadar parlak olmaz galiba birde ortadan baglarsam eger daha orantili bir işık alirmisim oyle yaziyordu nette.

Eğer seri bağlıysa dediğiniz doğrudur ama her ledin açılma potansiyeli eşit değildir o yüzden 12 volt yeter mi yetmez mi emin olamadım. Değişken potansiyelli adaptörünüz varsa düşükten yükseğe doğru deneyerek gidin tabi fazla abartmayın yakabilirsiniz.

Ortadan bağlarsanız iki taraf birbirine paralel gibi olur ve daha parlak yanar doğrudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: cLao

obama rgb 3 diye okudum

bende obama 3gb rgb renkli led lamba almış gibi bişey anladım ilk bakışta
  • Ben de yakın zamanda yapacağım için merakla bekliyorum yapacağın çalışmayı.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Eğer seri bağlıysa dediğiniz doğrudur ama her ledin açılma potansiyeli eşit değildir o yüzden 12 volt yeter mi yetmez mi emin olamadım. Değişken potansiyelli adaptörünüz varsa düşükten yükseğe doğru deneyerek gidin tabi fazla abartmayın yakabilirsiniz.

Ortadan bağlarsanız iki taraf birbirine paralel gibi olur ve daha parlak yanar doğrudur.

Deneyelim bakalim nasil birsey olacak ins.becerebilicez ama elektrikci birinede sormayi dusunuyorum ledler elimde patlamasin sonra .d

• quote:

Orijinalden alıntı: dangerous

Ben de yakın zamanda yapacağım için merakla bekliyorum yapacağın çalışmayı.

Bende merak ediyorum nasil birsey olacak ruyalarima giriyor artik en gec haftaya pazara kadar sistemi bitirmeyi hedefliyorum.d

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Deneyelim bakalim nasil birsey olacak ins.becerebilicez ama elektrikci birinede sormayi dusunuyorum ledler elimde patlamasin sonra .d

Bence de elektrikçilere bir sorun elinizde kalmasın. Hatta lehimlerini de orada yaptırabilirsiniz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.