Şimdi Ara

Oda termostatı sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar kiracıyım evde eca protheus marka kombi var kablolu oda termostatı bağlı termostatın markası Siemens raa21. Şimdi asıl sorum şu ben termostatın üstündeki dönen ayarlama çubuğunu çevirdiğimde oda sıcaklığı kaç olursa olsun 24-25 derece arasında çalışmaya başlıyor kombi. Ayar çubuğunu çevirirken tık diye bi ses geldikten sonra kombi çalışmaya başlıyor. Bu tık sesi dediğim gibi sadece 24-25 derece gibi geliyor termostattan. Ön kapağını açtım sadece bağlantı kabloları var bunun ayarının olduğu biyer göremedim. 25 derecenin altında hiçbir derecede kombi çalışmaya başlamıyor. Kış geldiğinde gece yatarken veya evden çıkacağım zaman kombiyi 10-15 dereceye ayarlama imkanım olması gerekmez mi? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
    Oda termostatı sorunu
    Oda termostatı sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Awkward -- 4 Ekim 2017; 23:39:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Hocam sorunuzun cevabından ziyade tavsiyem olur size hemen değişin. 0.1 hassasiyetli kablolu bir termostat alın evi değişince de yanınızda götürürsünüz. Kombinize uyarmı bir araştırın uygun olarak intherm 300 kablolu mavi ekran olan. Hassasiyetini 0.1 e ayarlayın çok memnun kalırsınız.
  • Tavsiyeniz için teşekkür ederim hocam lakin yeni termostat almayı düşünmüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz malum önümüz kış biran önce ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalışayım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mekanik oda termostatları hiç olmamasından iyidir ancak anlatımınıza göre sorunlu. Hassas, programlanabilen bir oda termostatı alabilirsiniz. Oda Termostatı Seçimi konusunu incelemenizi öneririm. Yok almayacağım, ben elimle de ayarımı yaparım diyorsanız ki, zaten bu termostatla gece gündüz evden çıkarkan girerken sürekli kendiniz ayar yapmanız gerekir, termostatı iptal edin, kombiden sökün, nasıl sökeceğinizi internetten bulabilirsiniz, köprü yapmanız gerekiyor. Daha sonra da kombi üzerinden kazan suyu sıcaklığı ayarı yaparak bakın eviniz kaç derece oluyor. Bir kaç denemeden sonra istediğiniz değeri bulursunuz. Havalar soğuduğunda, yetmediğinde arttırır, ısındığında azaltırsınız.

    Ama uygun fiyatlı, hassas, programalanabilir bir oda termostatı alırsanız hem kendi maliyetini çıkarıp size kar ettirir, hem konforlu oturursunuz, hem de ikide bir kombinin yolunu aşındırmazsınız. Saygılar
  • Merhaba, aynı termostatdan bende aldım ve dediğiniz gibi, bir çözüm bulabildiniz mi ?
  • Konunun üstünden epey zaman geçmiş ama sorayım yine de : bir çözüm bulabildiniz mi? Ayni model termostat ile ayni sorunu yaşıyorum. Bende se bahsettiğiniz tık sesi 22 derecede geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mekanik oda termostatında tık sesi yani açma sesi ortam sıcaklığına bağlı olarak değişik derecelerde gelebilir, o anki oda sıcaklığının epey üstünde bir değere aldığınızda o sesi duyabilirsiniz, bu bir sorun değil, termostatın çalışma prensibindendir. O nedenle termostatlarınızda bir preblem falan yok, hassasiyeti o kadar düşüktür ki her defasında farklı bir derecede o sesi duyabilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.