Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 128 GB vs. Corsair FORCE 3 180 GB (Veya 240GB)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • OCZ Vertex 4 Serisi (VTX4-25SAT3-128G) 2.5" 128GB SATA III SSD Disk
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=95521

Fiyat : 271 (Vatan %25 indirimde)

CORSAIR Force 3 Serisi (CSSD-F180GB3-BK) 2.5" 180GB Sata 3 SSD
    http://www.eksenbilgisayar.com/store/ProductDetails.aspx?productid=93437

Fiyat : 348 (Word ve 9 taksit seçeneğiyle 358 e gelecek)

Edit :
    Birde Corsair Force 3 ün 240GB modeli eklendi
    http://www.trimshop.com.tr/240GB-FORCE-3-25-SATA3-6Gb550520-MBsCORSAIR,PR-620.html
    Fiyat : 12 Taksit Word 420,73 TL

OCZ de IOPS değerinin yüksek olması aklımı çelen en önemli şey .
    IOPS değerlerinde %40 lık bir fark var . Bu durum 4K random hızına doğrudan etki mi yapar ? 30MB a 42MB gibi?
    İki seriyide tanıyan bilenler ne düşünüyor bilmek istedim .

Ayrıca şunu da belirtmek isterim Vertex 4 serisi yeni çıkmış , yakın zamanda daha üst bir model çıkmaz gibi düşünüyorum . Mesela Force3 alırsam 1-2 ay gibi bir sürede Force4 çıkarsa kahrolurum bu konularda çok takıntılı bir insanım Cevap yazarken yeni seri çıkma durumundada yorum atarsanız sevinirim.

Kısacası 60 tl farkla Corsair alınmalı mı ? Ve hız farkı başa baş mı yoksa sorumdaki gibi %40 fark mı olur.

Donanım merak ederseniz ;
    Laptop a takmayı düşünüyorum PackardBell TS11HR 702TK var SataIII destekli , masaüstünde de Asus P8P67M anakart var .

Birde extra soru vatanbilgisayar %25 indirimde word e kaç taksit veriyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hüzün Dram Keder -- 11 Eylül 2012; 17:05:49 >

• vatan world ile anlaşması sorunlu %25 indirimlerde world karta birşey yapmıyor, sırf onun için ben bonus kart aldım bilgin olsun.

Evet beyler bende bu iki model arasında kaldım f/p ve geleceğe dönüklük bakımından hangisi tercih edilir (neden) aradaki fiyat farkı 52 GB için değermi ? yorumlarınızı bekliyorum :)
    AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz AM4 - Asus ROG STRIX B350-F GAMING- Saphirre r9 290 4GB 512Bit - Adata XPG 8GB SPECTRIX D41 3000MHz DDR4 RGB Ram - Kingston 480GB KC1000 M.2 Sata NVMe SSD - WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 HDD - High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold PSU - Aerocool Project 7 P7-C0 Çift Taraflı Full Cam Yan Panelli Oyuncu Kasası
  • Force3 asenkron nand yongalar kullanıyor Vertex4 senkron.
    Vertex4 te Sandforce olmayan kontrolcü var Force3 'te SandForce.
    Vertex4 5 yıl garantili Force 3- 2 yıl(3'te olabilir tam emin olamadım).

Force3 performansıyla Vertex4 e değil ancak Agitilty 4'e filan rakip olur. Ben olsam garantisi için bile Vertex 4 alırdım galiba.

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Force3 asenkron nand yongalar kullanıyor Vertex4 senkron.

Force3 performansıyla Vertex4 e değil ancak Agitilty 4'e filan rakip olur. Ben olsam garantisi için bile Vertex 4 alırdım galiba.

Cevap için teşekkürler bende konuyu açtıktan sonra Force 3 diye arattım orada gördüm asenkron olduğunu , bilseydim konu bile açmazdım . Vatan indirimini bekleyip alacağım Vertex4 ü

Orijinalden alıntı: anil_kilic

quote:

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

Force3 asenkron nand yongalar kullanıyor Vertex4 senkron.

Cevap için teşekkürler bende konuyu açtıktan sonra Force 3 diye arattım orada gördüm asenkron olduğunu , bilseydim konu bile açmazdım . Vatan indirimini bekleyip alacağım Vertex4 ü

http://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=5294

inventus indirime girmiş taksit seçenekleri de fena değil. Benimde niyet var almaya
    AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz AM4 - Asus ROG STRIX B350-F GAMING- Saphirre r9 290 4GB 512Bit - Adata XPG 8GB SPECTRIX D41 3000MHz DDR4 RGB Ram - Kingston 480GB KC1000 M.2 Sata NVMe SSD - WD 3.5" 2TB Caviar Green Sata 3.0 HDD - High Power Astro Lite 750W 80Plus Gold PSU - Aerocool Project 7 P7-C0 Çift Taraflı Full Cam Yan Panelli Oyuncu Kasası

• Bu SSDler arasındaki performans farkını hissedeceğini sanmam. boyut olarak sana uygun değilse Vertexi önermem arkadaşım 120 gb ssd aldı şimdi bir tanedaha almayı düşünüyor eğer çok oyun ver program kullanan bir kullanıcıysan kesinlikle Force 3 almalısın
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Phoen1X

Bu SSDler arasındaki performans farkını hissedeceğini sanmam. boyut olarak sana uygun değilse Vertexi önermem arkadaşım 120 gb ssd aldı şimdi bir tanedaha almayı düşünüyor eğer çok oyun ver program kullanan bir kullanıcıysan kesinlikle Force 3 almalısın

Eski diskimi de "Akasa N.Stor Notebook SATA Optik Sürücü Yuvasına Uyumlu 2,5" SATA HDD Kutusu" kullanarak optik sürücünün yerine takacağım
    Yani 128GB+750GB olarak toplam alan.

Orijinalden alıntı: anil_kilic

quote:

Orijinalden alıntı: Phoen1X

Bu SSDler arasındaki performans farkını hissedeceğini sanmam. boyut olarak sana uygun değilse Vertexi önermem arkadaşım 120 gb ssd aldı şimdi bir tanedaha almayı düşünüyor eğer çok oyun ver program kullanan bir kullanıcıysan kesinlikle Force 3 almalısın

Eski diskimi de "Akasa N.Stor Notebook SATA Optik Sürücü Yuvasına Uyumlu 2,5" SATA HDD Kutusu" kullanarak optik sürücünün yerine takacağım
    Yani 128GB+750GB olarak toplam alan.

o zaman Vertex4'ü tercih et hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.