Şimdi Ara

OCZ Gold Edition vs GSkill Sniper RAM Hakkında YARDIM Lütfen...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, malumunuz bir sorum olacak;

Anakart olarak Gigabyte GA-890GPA UD3H rev2.1 kullanıyorum. Anakart RAM olarak; 4*1.5V DDR3 DIMM yuva olmak üzere 16GB'a kadar bellek destekliyor. Frekansta ise 2000(O.C.) / 1333 MHz / 1066 MHz değerlerini destekliyor. Şu an bilgisayarda OCZ Gold Edition 4GB 1333 MHz tek nödül RAM takılı ve ben bu RAM'den çok memnunum. Ama şöyle bir durum söz konusu ki; RAM'i 8GB'a çıkartmak istiyorum. Sadece gittigidiyor da var, orada da 270 lira fiyat belirlemişler. Soruma gelecek olursak;

OCZ RAM şuan 4GB olmasına rağmen piyasada 200-300 lira civarlarında seyrediyor. Almak istediğim RAM ise GSkill 8GB (2x4GB) Sniper DDR3 1333MHz CL9 Dual Kit RAM. Bu ürünün fiyat aralığı ise 100-130 lira arası. Şimdi bir yerde OCZ Gold 4GB RAM 270 TL, diğer yerde GSkill 8GB RAM 130 TL. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Size sorum bendeki 4GB OCZ'yi çıkartıp, 8GB GSkill taksam, yine OCZ'nin performansını alır mıyım? Değiştirmeme değer mi? Bunu soruyorum çünkü bir yerde 4GB'lık RAM 270 lira iken diğer yerde 8GB'lık RAM 130 lira. Bu kafamı çok kurcalıyor. Yardımlarınızı ve fikirleriniz bekliyorum. Teşekkürler...

• performansta çok farkedeceğini sanmıyorum... istiyorsan 4gb tek modül gskill alıp ekleyerek ocz ile birlikte 8gb olarak kullanabilirsin.
  • Gittigidiyordaki satıcı ürünün sıfır olduğunu belirtiyor. Garantili, belgeli falan... Belki o yüzden bu kadar yüksek fiyat belirlemiş, çünkü piyasada yok;

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/ocz-ocz-gold-edition-1333mhz-4gb-cl9-ddr3-low-vo-35393311

Almak istediğim GSkill RAM ise;

http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-f3-10666cl9d-8gbsr-8gb-(2x4gb)-sniper-ddr3-1333mhz-cl9-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=53562

Peki neden OCZ'nin fiyatı bu kadar uçuk? Ben alırken de böyleydi. Kingston almadım, gittim OCZ aldım. İyi ki de almışım. Ama eğer performansı aynı ise GSkill'e göre kapasitesi 2 kat düşük olmasına rağmen neden fiyatı bu kadar uçuk?

Yorumlarınızı beklemeye devam ediyorum arkadaşlar..

• Artık OCZ ram'mi kaldı bu zamanda hocam,OCZ ram üretimini terkedeli neredeyse 2 yıl oldu.Zaten adam giibi ram i de olamadı bir türlü satarken.

Gerçekten mi soruyorsun yoksa şaka mı bu...

Gittigidiyor da bu fiyatı istiyorsa elde kalan ramleri bilmeyen biri düşse de kazıklasam mantığıyla ilana koymuştur o akıllı vatandaşta.

G-skill iyidir hiç düşünme derim.
  • Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Yorumları beklemeye devam ediyorum. Bir kişi bir fikir söylese bile benim için kârdır. Pazartesiye bu işi sonlandıracağım. Şu ana kadar GSkill'i alacak gibi görünüyorum. Ama lütfen RAM hakkında bilgisi olanlar bilgi paylaşımına devam etsin. Çünkü yanlış bir karar vermek istemiyorum. Hepinize teşekkürler ve saygılar...
  • Görende g.skill den daha performanslı olduğunu sanacak. Sanki altın kaplama.. G.skill al tabiki. Konuya girince şaka falan yapıyorsun sandım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Görende g.skill den daha performanslı olduğunu sanacak. Sanki altın kaplama.. G.skill al tabiki. Konuya girince şaka falan yapıyorsun sandım

Arkadaşlar şaka falan yaptığım yok! Herhalde bilgim olmadığı için buraya konu açtım, süs olsun diye değil. Alaycı yaklaşımınız hoş değil. Aradaki fiyat farkından dolayı aklımda soru işaretleri oluştu ve sormak istedim. Bunun neresi garibinize gitti anlamadım. Sizin hiç mi bilmediğiniz konu yok? Bir soru sormuşum, varsa cevabın biliyorsan yardım amaçlı istersen cevaplarsın. Şaka yapmışmıyım? Hıhı şakadan sordum evet. İş olsun diye. O yüzden de 10dk'da bir girip cevap veren, fikir paylaşan biri var mı diye bakıyorum!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 25 Mart 2012; 0:09:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tamam konunun cevabını verdik, almaya değmez. Daha ne ne cavabı istiyorsun ki?
  • Evet cevapları alıyorum, bunun için cevap yazanlarada teşekkür ediyorum. Ben cevap almıyorum demedim ki. Ama tutar birisi farklı bir cevap verir, örneğin performans değerleri hakkında bilgisi olan biri bir şeyler yazar, fikrim değişir. Daha ne cevap beklediğimi sen ne yapacaksın? Sen kendi cevabını vermişsin, sağol, Allah razı olsun. Fikrine, bilgine sağlık. Ama gerisi seni bağlamaz. Aklımda olan şeyleri sormak istiyorum, bilgisi olan, paylaşmak isteyende cevap verir. Bu seni bağlamaz.

quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo
    performansta çok farkedeceğini sanmıyorum... istiyorsan 4gb tek modül gskill alıp ekleyerek ocz ile birlikte 8gb olarak kullanabilirsin.

Arkadaşım bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bunu bende düşündüm ancak iki farklı marka RAM'i dual olarak kullanabilir miyim ki? Eğer OCZ ve GSkill'in timing süreleri farklı ise bu performans düşüklüğü yaratmaz mı? Eğer bu şekilde sorunsuz olarak kullanabileceksem GSkill 8GB (2*4GB) RAM alır takarım, OCZ'yi de hiç çıkartmam. 12 GB olarak kullanırım. Bu şekilde kullanabilir miyim ki? Bir sorun çıkartır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 25 Mart 2012; 2:05:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blu_Ray

Evet cevapları alıyorum, bunun için cevap yazanlarada teşekkür ediyorum. Ben cevap almıyorum demedim ki. Ama tutar birisi farklı bir cevap verir, örneğin performans değerleri hakkında bilgisi olan biri bir şeyler yazar, fikrim değişir. Daha ne cevap beklediğimi sen ne yapacaksın? Sen kendi cevabını vermişsin, sağol, Allah razı olsun. Fikrine, bilgine sağlık. Ama gerisi seni bağlamaz. Aklımda olan şeyleri sormak istiyorum, bilgisi olan, paylaşmak isteyende cevap verir. Bu seni bağlamaz.

quote:

performansta çok farkedeceğini sanmıyorum... istiyorsan 4gb tek modül gskill alıp ekleyerek ocz ile birlikte 8gb olarak kullanabilirsin.

Arkadaşım bilgilendirmen için teşekkür ederim. Bunu bende düşündüm ancak iki farklı marka RAM'i dual olarak kullanabilir miyim ki? Eğer OCZ ve GSkill'in timing süreleri farklı ise bu performans düşüklüğü yaratmaz mı? Eğer bu şekilde sorunsuz olarak kullanabileceksem GSkill 8GB (2*4GB) RAM alır takarım, OCZ'yi de hiç çıkartmam. 12 GB olarak kullanırım. Bu şekilde kullanabilir miyim ki? Bir sorun çıkartır mı?

o fiyat farkına takılmışsın da hocam o fark performans farkından değil.
    ddr3 ramlerin en düşük hızı 1333mhz hemen hemen piyasada, ortalama 1600mhz dir ki en uygun fiyatlılar bunlar... 1333mhz ile 1600 mhz arasında pek fiyat farkı yok... o yüzden en alınası ramler 1600mhz cl9 olanlar şu an...

örnek :http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/products.aspx?L2=OEMMEM&br=GSKILL&qs=|29=6|31=16500&sb=20&sk=0

G.skill ramlerin fiyatına bakarsan 1600mhz 2x4gb ramler 100 lira iken 2133mhz olan 2x4gb raöler 200 lira. Bu fiyat farkı Vatana özel değil, hemen hemen her yerde bu böyledir... Bu ramlerin 2133mhz üretilmesi belki daha zor olduğu için az sayıda üretilir zaten standart ramlere göre...

Hız farkı % 30 ama fiyat iki katı... Performans dersen % 10 bile farketmiyor. Genelde % 5 denir...

ispatı :

fark 2 fps

fark % 1 veya 2 genelde...

şimdi anlıyor musun hocam, neden bir rame o kadar para vermemen gerektiğini... Para tuzağı bunlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 25 Mart 2012; 6:06:14 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Blu_Ray

Evet cevapları alıyorum, bunun için cevap yazanlarada teşekkür ediyorum. Ben cevap almıyorum demedim ki. Ama tutar birisi farklı bir cevap verir, örneğin performans değerleri hakkında bilgisi olan biri bir şeyler yazar, fikrim değişir. Daha ne cevap beklediğimi sen ne yapacaksın? Sen kendi cevabını vermişsin, sağol, Allah razı olsun. Fikrine, bilgine sağlık. Ama gerisi seni bağlamaz. Aklımda olan şeyleri sormak istiyorum, bilgisi olan, paylaşmak isteyende cevap verir. Bu seni bağlamaz.

quote:

o fiyat farkına takılmışsın da hocam o fark performans farkından değil.
    ddr3 ramlerin en düşük hızı 1333mhz hemen hemen piyasada, ortalama 1600mhz dir ki en uygun fiyatlılar bunlar... 1333mhz ile 1600 mhz arasında pek fiyat farkı yok... o yüzden en alınası ramler 1600mhz cl9 olanlar şu an...

örnek :http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/products.aspx?L2=OEMMEM&br=GSKILL&qs=|29=6|31=16500&sb=20&sk=0

G.skill ramlerin fiyatına bakarsan 1600mhz 2x4gb ramler 100 lira iken 2133mhz olan 2x4gb raöler 200 lira. Bu fiyat farkı Vatana özel değil, hemen hemen her yerde bu böyledir... Bu ramlerin 2133mhz üretilmesi belki daha zor olduğu için az sayıda üretilir zaten standart ramlere göre...

Hız farkı % 30 ama fiyat iki katı... Performans dersen % 10 bile farketmiyor. Genelde % 5 denir...

ispatı :

fark 2 fps

fark % 1 veya 2 genelde...

şimdi anlıyor musun hocam, neden bir rame o kadar para vermemen gerektiğini... Para tuzağı bunlar

Bilgilendirmeler için çok çok teşekkür ederim arkadaşlar. RAM'i aldım. GSkill Sniper 2*4GB 1333 MHz CL9 aldım. Şuan OCZ ile beraber takılı. 12 GB olarak kullanıyorum. Bir sorununu görürsem ilerde OCZ'yi çıkartırım artık. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blu_Ray -- 26 Mart 2012; 23:05:54 >

• Vatandan g-skill 2x4 1866 mhz almışdım remler güzeldi ama anakartım desteklemediği için değiştirmek zorunda kaldım anakartının rem destek listesinden bir rem seçersen performans artıyor .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.