Şimdi Ara

Oculus Quest 2 Kullanıcı Kulübü [ANA KONU] (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.669
Cevap
85
Favori
107.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sevgili forum üyeleri sadece film izlemek için oculus quest 2 gibi uygun bir çözüm var mı,

Bir arkadaşımın oculus quest 2 nde sinema salonunda tek başıma film izledim. İlk deneyimim oldu ve bayıldım.

Sadece film izlemek için kullanacağım bir çözüm var mı acaba ?

Oculus quest 2 alacak bütçem var fakat oyun vb uygulamalarda da kullanılıyor bildiğiniz üzere.

Sadece film izlemeye yarayacak makul bir çözüm vardır belki diye soruyorum.

• fatihcmn01 F kullanıcısına yanıt

Malesef

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quest 2 kullanıcılarından bir akıl danışmaya geldim.

Bu ay banka promosyonu sonrası bir çılgınlık yapıp bu cihazı alsam mı almasam mı kararsızım.

En son PSVR denemiştim ve çözünürlük beni rahatsız edecek kadar düşüktü. Ben bu cihazı başlı başına Steam'de ve bilgisayarda kullanmak için alacağım.

Sorularımı madde madde sıralamak istiyorum, vakit ayırıp yanıt verirseniz müteşekkir olurum efendim.

1. Çözünürlük ne durumda? Sizi rahatsız edecek bir seviyede düşük mü?
    2. Cihazı bilgisayarda kullanacağım için 5700XT ekran kartım yeterli olur mu? Takılma, donma vs. sorunu yaşar mıyım?
    3. Yine bilgisayara özgü bir soru; Forza Horizon 5, F1 22, High On Life vs. gibi başlığa çok uygun oyunlar native olarak destek veriyor mu bu alete? Yoksa stabil hale getirmek için kurcalamam mı gerekiyor? Veya native destek yoksa uğraşsanız da olmuyor mu?
    4. Yıllar önce gündemimdeyken hardcore oyunların azlığından şikayetçiydi herkes... Şu an cihazı alsam oyun azlığı beni rahatsız eder mi?
    5. BU SORU BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ SORU: Sizce bir heves alınıp "ya güzel alet de işte..." deyip bir süre sonra bir kenara attınız mı? Yoksa halen her gün zaman ayırıp vazgeçemediğiniz bir oyuncak mı sizler için?

Çok sordum biliyorum ama taktir edersiniz ucuz bir alet değil. Yanıtlarınız benim için çok kıymetli. Şimdiden sağ olun.

• U2ME2 kullanıcısına yanıt
    Ben iki soruya cevap verip gideceğim :)
    Hem psvr hem quest2 sahibi birisi olarak görüntü kalitesi ps den daha iyi. Örnek olarak boxvr oyununu her ikisinde de oynadım ve quest daha iyi. Farklı oyunlar farklı görüntü kalitesi sunar falan diye aynı oyun ile test ettim.
    Sadece gözlük için oyun bakıyorsan oyun sayısı yeterli diyebilirim. Ama pc ve steam üzerinde kullanırsan oyun sayısı hatırı sayılır şekilde artıyor. Bende pc almayı düşünüyorum sırf bunun için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • U2ME2 kullanıcısına yanıt
    Bende hem psvr var hemde quest 2, steamde indirim varken en iyi vr oyynlarını indirimdeyken almıştım 1-2 ay önce. Psvr tak kullan rahat, ama quest 2 ile beraber pc ve kalın usb kablosuyla biraz uğraştırıyor. Ama kablo ile psvr a göre net. Bende direksiyonda vardı asetto corsa filanda denedim. Rtx3060 6gb ekran kartlı laptop var bende. En yüksek çözünürlüğü yüksek çarpanlarlada denedim. En düşük ayarlarla yüksek hz ve fps ilede oynadım. Ama şunu söylim ilk başta dibinde düşse bu teknoloji bambaşka bunu asla bırakmamda desen hevesin geçecek...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U2ME2

Quest 2 kullanıcılarından bir akıl danışmaya geldim.

Bu ay banka promosyonu sonrası bir çılgınlık yapıp bu cihazı alsam mı almasam mı kararsızım.

En son PSVR denemiştim ve çözünürlük beni rahatsız edecek kadar düşüktü. Ben bu cihazı başlı başına Steam'de ve bilgisayarda kullanmak için alacağım.

Sorularımı madde madde sıralamak istiyorum, vakit ayırıp yanıt verirseniz müteşekkir olurum efendim.

1. Çözünürlük ne durumda? Sizi rahatsız edecek bir seviyede düşük mü?
    2. Cihazı bilgisayarda kullanacağım için 5700XT ekran kartım yeterli olur mu? Takılma, donma vs. sorunu yaşar mıyım?
    3. Yine bilgisayara özgü bir soru; Forza Horizon 5, F1 22, High On Life vs. gibi başlığa çok uygun oyunlar native olarak destek veriyor mu bu alete? Yoksa stabil hale getirmek için kurcalamam mı gerekiyor? Veya native destek yoksa uğraşsanız da olmuyor mu?
    4. Yıllar önce gündemimdeyken hardcore oyunların azlığından şikayetçiydi herkes... Şu an cihazı alsam oyun azlığı beni rahatsız eder mi?
    5. BU SORU BENİM İÇİN EN ÖNEMLİ SORU: Sizce bir heves alınıp "ya güzel alet de işte..." deyip bir süre sonra bir kenara attınız mı? Yoksa halen her gün zaman ayırıp vazgeçemediğiniz bir oyuncak mı sizler için?

Çok sordum biliyorum ama taktir edersiniz ucuz bir alet değil. Yanıtlarınız benim için çok kıymetli. Şimdiden sağ olun.

Hocam kesinlikle almaya niyetiniz var ise alın asla pişman olmayacaksınız görüntü kalitesi ultra seviye de değil elbette ama psvr a göre çok daha iyi oyununa göre değişiyor görüntü kalitesi maksimum 720 veriyor bazı oyunlar.

Steam oyunları bir tık daha iyi görünüyor özelikle half life alyx şahane duruyor oynarken yok artık bunu da mı yaptınız dediğim çok yer oldu zaten oynadıkça görüntüyu takmiyorsunuz bile evet hardcore oyunlar yok cihaz bunu savunmuyor zaten basit ama etkileyici içerikleri var üst düzey birşey beklememek gerek ne bileyim callisto protocol veya high on life gibi üst düzey oyunları açacak kadar güçlü değil cihaz.

Oyun desteği konusun da hatri sayilir derece de kütüphanesi var çeşit çeşit ne ararsanız mevcut tam bir eğlence aracı sıkılırmiyim diye düşünmeyin bile ben ilk aldığımda hemen hemen her gün oynuyordum daha sonraları hafta da 2 ye düşürdüm malum efor isteyen bir teknoloji her zaman aynı tempo da olamıyoruz :)

Steame girin orada VR için test var Steamvr adlı uygulamayi indirin sistem açar mı açmaz mi diye test edin en iyi cevabı o verecektir büyük ihtimalle sıkıntı yaşamayacaksınız diye umuyorum

Uzun lafın kısası iyiki de yatırım yapmışım bu alete ömrü uzun destek veriyor yapımci firma gelecek vr oyunları da ilk günden çıkış yapacak malum yollar dediğimiz olay var yukarı mesajlar da paylaştım oyunlara para vermenize de gerek yok aşırı pahalı çünkü .. imkanınız var ise bir dakika düşünmeden sipariş verin şimdiden hayırlı olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bıyıklı Bey -- 2 Ocak 2023; 21:54:53 >

• Masque of the Red Death kullanıcısına yanıt
    Daha henüz quest 2 almadım acaba quest 3 umu beklesem acelem de yok ama çıktığında fiyat artarmi su anda ortalama quest 2 kadar bir fiyat olacagindan bahsedilyor

• Yanıtlarınız için çok ama çok teşekkürler.

Anladığım kadarıyla cihazın asıl keyfi PC üzerinde AAA oyun kovalamaktansa eğlencelik, keyif alınabilecek ve -bazı yollarl :D- hiçbir şekilde masraf çıkarmayacak yapımlardan geçiyor.

SteamVR testini de yaptım ve full kalite gösterdi. Görünen o ki bu ay alacağım cihazı... Desteğiniz ve yardımlar için müteşekkirim.

• @U2ME2

Ben de verilen cevaplara minik eklemeler yapayım:

1) PSVR1 göz başına çözünürlüğü 960x1080 iken, Quest 2 göz başına çözünürlüğü 1832x1920 piksel. Neredeyse iki katı bir artıştan söz ediyoruz ve bu kesinlikle hafife alınacak bir artış değil.  

2) Ekran kartınız VR için kabul edilebilir yeterlilikte, normal bir seviyede diyebiliriz.

3+4+5) Native VR desteği ile gelmeyen düz ekran (flatscreen) oyunları kendiniz modlamanız gerekiyor ve beraberinde epey bir kurcalama da gerektirebiliyor tabii ki. Aynı zamanda topluluk modlarıyla VR'a çevrilen oyunlar haliyle VR için yapılmış oyunlardan daha fazla bilgisayar gücü istiyor. Fakat yeni bu aleme girecek biri için zaten çok fazla native VR deneyimi var.  Eğer çok seçiçi, belirli bir tür harici başka oyunları oynamayan biri iseniz sıkılma ihtimaliniz var ama açıkçası VR olunca insanın hoşuna gitmeyecek türde oyunlar bile hoşuna gidebiliyor. Bu sıkılma mevzusu kişiden kişiye değişecek bir konu, bu yüzden bana böyle oldu size de böyle olur demenin çok anlamlı olacağını düşünmüyorum, ve bazı oyunlarda dil bariyerinin de etkisi olabileceğini düşünüyorum. Kendi adıma konuşacak olursam herkesin tecrübe etmesi gereken bir deneyim ve hiç sıkılmıyorum. :)

Bunlar haricinde bilgisayar üzerinden de oynayacaksanız kesinlikle kablo ile değil Wifi6/5ghz bir modem/router üzerinden kablosuz oynamanızı öneririm. Video veri kapasiteleri tıpatıp aynı olduğu için kalite farkı olmuyor, fakat Quest 2'nin kablosuz bağlantı programı (ücretsiz) olan Airlink'i kurcalamanız gerekecek.

Hem PCVR hem Quest 2 VR oyunlarının aşağı yukarı neredeyse hepsi malum yollarla masraf çıkarmadan oynanabiliyor.  

Ayrıyetten burayı okuyacak diğer arkadaşlar için de SteamVR testinin çoğunluk tarafından tarihi geçmiş olarak görüldüğünü belirtmem gerek. Öncelikle ekran kartı bağlantısı kablo ile destekleniyor mu diye şu tabloya Meta'nın sitesinden göz atmalılar:

https://www.facebook.com/unsupportedbrowser

Buraya sorduktan sonra da Youtube/Reddit gibi yabancı kaynaklardan "<ekran kartı modeli> VR Test" benzeri aramalar yapmalarını öneririm.  

• maydem M kullanıcısına yanıt

@maydem Quest 2 alanların Quest 3 beklemedikleri için pişman olacaklarını sanmıyorum, muhtemelen Quest 2'den $100/$200 daha fazla olur. Bana kalırsa Quest Pro alanlar Quest 3 beklemedikleri için pişman olabilirler, Quest 3 ve Quest Pro arasında devasa bir fiyat farkı olacak. Normal tüketicilerin aşağı yukarı hepsi zaten Quest 2 ve 3 ile yollarına devam edeceği için uygulamalar ve oyunlar bu cihazlara endeksli yapılmaya devam edilecek.  

• Bıyıklı Bey kullanıcısına yanıt
    Alxy malum yollarla oynama inkanimiz var mı airlink ile

• quote:

Orijinalden alıntı: fatihcmn01

Alxy malum yollarla oynama inkanimiz var mı airlink ile
    Yani netten indirip Steamvr ile oynayabilirsiniz

• Steam'de ödül alınca Hitman 3 dikkatimi çekti, VR desteklediğini bilmiyordum.

İnternette biraz araştırdım, yorumlar hep kötü  Sanırım kullanıcıların çoğu VR deneyimi yaşamadığı için isme oy verdi ve seçti  

Deneyen var mı, nasıldır oyun?

• Oyunlarla alakası olmayanlara deneyebilecegimiz oyunlar var mı? richie's plank experience benzeri

• Arkadaşlar merhaba. Kablolu kullanımdan sonra 5 ghz router ile airlinkten bağlanmak istedim. Fakat bağlantı hızıma göre görüntü çok kötü ve dar pencerede. kablodan kötü. Bu konuda yardıma ihtiyacım var. Router hemen yanımda laptoptan çıkış verdim. Modem aktarmalı değil.ayarlarda mı yapmam gereken var. Lütfen yardım

• Arkadaşlar apk yükleyeceğim bilgisayardan ama kablo ile bağlıyorum gözlükte bilgisayara güven çıkıyor izin veriyorum ama bir türlü bilgisayarda gözlük görünmüyor yardım eder misiniz :(

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • fatihcmn01 F kullanıcısına yanıt

Steam mağazada VR ürünleri arat. VR artık oyun olmaktan çıktı ne oynasan gerçek dünyada eğlence moduna giriyorsun. All in Sports diye bir oyun var mesela birsürü spor var içinde, dünya kadar fitness uygulaması var. Fantazi oyunları var, en dibine kadar gidersin steamden.

• İBOSUTCU İ kullanıcısına yanıt

Router AC yada iyisi AX olsun.

• Forumdaşlar selam. Sidequest ve realistico(yanlış olabilir) PC de kurulu. Malum oyunlar için bir iki link buldum ama güncel oyunları malum yollar ile indirmek için ne yapabilirim. Ayrıca pc'deki VR oyununu oynamak için kablo takma haricinde nasıl bir yol izleyebilirim laptopun ekran kartı yok paylaşımli bir onbiard kullanıyorum.

• Arkadaşlar memnun musunuz bu üründen ? Alıp almamak arasında kaldım, hiçbir deneyimim yok. İyi ki almışım diyor musunuz? Günde 1-2 saat oyun oynamak, sanal gerçeklikle gezi yapmak için istiyorum bu teknoloji yi bir seviyeye geldi mi merak ediyorum. Youtube videoları gayet tatmin edici.

• 
Sayfa: önceki 5859606162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.