Şimdi Ara

OBP yüzünden açıktan ikinci lise okusam olur mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek lisesi çıkışlıyım ve OBP 64 olduğu için sayısalda 32kdan 46kya attı. Sanırım açıktan düz lise okuma imkanım varmış ve bunu yeni öğreniyorum. Keşke daha önce bilseydim. Zaten 3.mezun yılımdı.

Fakat

Şöyle bir durum var ki, açıktan liseye kayıt olursam en kısa 1,5 yılda bitirebiliyor muşum yani seneye sınav zamanına yetişmiyor. Böyle bir durumda; YKS sınavında, o zamana kadar girebildiğim açık lise sınavlarının OBPsi mi etkili oluyor yoksa açık liseyi bitirmediğim için açık lisenin OBP'sini kullanamaz mıyım ? Ayrıca sınavlar artık yüzyüze yapılacak ve ingilizce tarih din bilgim 0. Olurda 64'den daha düşük bir ortalama yaparsam yine eski meslek lisesi OBP'mi kullanabilirim değil mi ?

Bu fikirlerimde bir yanlış, hata var mı ? İlerde, açık liseye kayıtım aktif olduğu için YKS'ye kayıt yaptıramama vs gibi bir durum yaşar mıyım ? Riskli mi sizce ne diyorsunuz ?

• rez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca, açık lise bitmeden üniversite sınavını kazanıp yerleşince geriye kalan açık lise sınavları ne olacak ? Hadi eyw deyip geçip gidecek miyiz ? MEB ve ÖSYM'yi arıyorum hiçbiri bir cevap veremiyor.

• Şikayetvar'da örgün liseyi 55 OBP ile bitiren biri ikinci liseyi açıktan 95 OBP ile bitirmiş olmasına rağmen YKS'den sonra OBP güncelleme kısmında açık lise OBP'si 75 görünüyormuş. Bu olay kesin doğru mu bilmiyorum ama bu olaya göre ikinci liseyi açıktan 95 OBP ile bitirsen bile açık lise OBP'n 64+95 bölü 2 = 79.5 olacak.

• bizim bi arkadaş bu sene yksye girdi ama açık lisesi bitmemişti 1 dönem daha vardı,sınav hesaplanmamış

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jwthh kullanıcısına yanıt

hangi maddeden ötürü hesaplanmamış peki

• Yeniden123 Y kullanıcısına yanıt
    detaylı bilgim yok,bu dönem 4 dersi vardı ama ders secmeyince 15 20 ders kaydolmuş sınav akşamı bi giriyor sistemin kapanmasına 1 saat kala 20 ders doğal olarak yetişmiyor

benim arkadaşın da enayilik büyük yoksa bitiyodu bu dönem

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.