Şimdi Ara

Obp adaletsizligi devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ösym bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor
    Ösym bu adaletsizlige ayna tutuyor
    #Ösym
    #Obpadaletsizliği
    Bu konuda twitter'da #Obpadaletsizliği konusu açılmadıkça #Yök ve #Ösym çözüm getirmeye yanaşmayacak
    Bu konuda dili yanan ya da yanacak herkesin elini taşın altına sokması lazım
    Haksızlık karşısında susan dilsiz yılandır
    Ortada bir haksızlık var
    Parayla satın alınan karne puanları ve temel liseler var
    Bu konuda çocukları torunları temel liselerde okuyan vekiller rahatlar ama unutmasınlar ki ah alanın düzeni olmaz
    Hepinizin üstünde masum insanların ahı var
    Twitter hesabı olan arkadaşlar en azından #Obpadaletsizliği ne düşüncelerini twit atarlarsa bu olay yökün ve ösymnin dikkatini çeker gelecegin için en az ders çalışman kadar önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drmustafabey -- 31 Aralık 2019; 0:26:4 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• +1 kimisi fen lisesinde olimpiyat sorularıyla sınava girer
    Kimisi cevapları alır girer
    Kimisi hiç girmez e okula bakar sadece

• Obp 80 lisede çalışmadım gezdim tozdum oyun oynadım 9 da 60 falandı o derece e şimdi o zamanlar köpekler gibi ders çalışan biri ile benim okuldan aldığım puan aynı olabilir mi ? ( ya da hiç puan almasak hakkaniyetli olur mu ? ) Obpnin durmasından yanayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Robin Hood. kullanıcısına yanıt
    Ben de biraz katılıyorum ama bunun istisnaları var. Özellikle temel liselerde

• Ustteki arkadasin dedigi gibi 93 obp yaptim fen lisesinde kolay olmuyor o ortalamalari yapmak cogu kisi yatiyordu 11 de kasmaya basladi cogu. Evet adaletsizlik var ama obpnin olmadigini bilsem ben pek kaale almazdim lise boyunca. Bence de kalmali

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DFFA8D944 -- 31 Aralık 2019; 0:45:8 >
  • Obp kalmalı yazılıları okullar değil meb yapmalı herkese aynı sorular

• Kusura bakmayın da benim lisemin sorduğu sınav soruları, almanca sınavına matematikten fazla calismamin bir karşılığı olmalı OBP kalmalı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar anlamanızda bir sorun var heralde biz obp kalksın demiyoruz adaletsizlik çözülsün diyoruz. Ben fen lisesinde it gibi obp kasmaya çalışıyorum saçma sapan soruların sorulduğu bir liseden arkadaş geliyor 96-97 obp o zaman ne anladık? eskisi gibi okulun statüsüne göre puan verilsin o zaman. Ne anlamı kaldı fen mi Anadolu mu meslek mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pilotless -- 31 Aralık 2019; 7:58:8 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robin Hood.

Obp 80 lisede çalışmadım gezdim tozdum oyun oynadım 9 da 60 falandı o derece e şimdi o zamanlar köpekler gibi ders çalışan biri ile benim okuldan aldığım puan aynı olabilir mi ? ( ya da hiç puan almasak hakkaniyetli olur mu ? ) Obpnin durmasından yanayım.
    Geçin bu laga lugaları köpek gibi çalışan adamın beni geçmesi gerekiyor mantıken geçmiyorsa onun çalıştığı derse tüküreyim şu polyannacılığı bırakın lütfen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam katsayı değişsin diyebilirsiniz ama obp kalkamaz. 200 soru sorulan bir eleme yönteminde 2,5 milyon kişiyi nasıl sıralanacak? Girdigimiz okulda bile sınavda aynı netler yapılırken bir düşün bakalım obp olmasa sıralamalar nasıl olur. Hep kendinizi düşünmeyin arkadaş.

• CaimaN C kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle zaten bu da o kişinin okul sınavlarının kolaylığının kanıtı haline geliyor

• Allah'tan aöle kaçtım o 9. 10. sınıftaki 20 ile 25 ile kaldığım mat ve fizik dersleri hesaplanmayacak
  • Önceden de demiştim şimdi de diyorum. Obp kalkmaz. Görmüyorlar mı sanıyorsunuz tt gündemini hayır 2016dan beri her yaptığınızda görüyorlar, görecekler.
    Obp kalkarsa önce dershaneden sonra temel liseden dönüşen okulların sonu olur.
    Meb sırf benim ilçemdeki 3-4 özel okul için lise kontenjanlarını 240dan 120ye indirdi. Okullarda sınıflar var ama boş. Kocaman binanın yarısı dolu. Geçen sınav kontenjan olayları yüzünden 150 kişi açıkta kaldı.
    Meb devlet okullarına 20 saat derse girip 4.500 ödediği öğretmeni atamak istemiyor, özelde 50 saat çalıştırıp asgari ücret veren işverene bırakıyor (tabi bu da kuruma kalmış asgari ücretle işe alıp asgari ücretle emekli de edebilir) . Az buz değil, devlet bu konuda çok kârlı.

Hiçbir kurumun obp konusunda geri adım atacağını sanmıyorum.

• Robin Hood. kullanıcısına yanıt
    Lan hırbo.Sorun zaten senin gibi çalışmayan bir çok adamın obpsinin temel liseye gittigi icin 95 olması
  • yeni sistemle her donem yazililarin biri meb tarafindan yapilicakmis fakat bizi etkilemez ayrica sinifimdaki ortalamasi 80 olan adamla 97 olan benim ortalamamin esitlenmesi adaletsizlik olur asıl

• Aglamayin aga oturup calisacaktiniz zamaninda. Biz salak miyik calistik. Ha simdi temel lise ozel okul falan diyeceksiniz sadece o konuda haklisiniz

• BurAda çıkıp bütün olay çalışmakla , çalışmayan düşük çalışan yüksek alıyor diyen olursa Türkiyeden haberi olmayan mağara adamıdır derim.Kendi okulumdan türkiyeye ilk yüzünde adam çıkardılar.Çocuk 4 yıl boyunca hiç durmadan çalışmasına rağmen 90 ortalama yaptı.Ben normal bir çalışma düzenim olmasına rağmen
    76 ortalama yaptım.Ben 38 bindeyim 39 binde arkadaşım var 78 ortalama.22 binde arkadaşım 80 ortalama ve böyle bir sürü kişi daha var.Okulumuz eski kafalıydı ve böyle okullar çok fazla.Bütün her şeyi aşırı zorlayıp öğrencileri teşvik edeceklerini sanarak üniversite sınavında öğrencilerin geleceklerini karartıyorlar.Özeller ve daha farklı düşünen okullarda ise sınavları kolay yapılıyor.Yabancı dil sınavları cevapları veriliyor.Şimdi çıkıp bizim okul böyle demeyin ben çevremdeki insanların okullarında nasıl olduğunu anlatıyorum.Obp en büyük haksızlıktır.Ben 33 binden 38 bine düştüm.O 5 binlik sıralamada dünyam değişebilirdi.

• Valla kuruntu bunlar soru sayısı zaten az millet elenmiyor yığılma her yerde var bu sene ilk patlağı verdi obp de kalkarsa ortalık karışır ki kalkması lazım obpm yüksek değil (82 şuana kadar 11 de çalıştım bu sene aöldeyim bakalım ne gelecek) adamlar kaç sene çalışıyor ediyor hakkını alması lazım ama ya temel liselere sıkı denetim yapılmalı veya açık lisedeki gibi her dönem 2 sınav var sonuçta meb hafta sonları ortak bir sınav yapacak herkes farklı ilkokul ortaokulda girecek oradan alınan notlar e okula direk yansıyacak ve hocaların müdahalesi mümkün olmayacak sınıf içi performans öğretmene bırakılır gerçi gene özellerde 100 100 çakar geçerler bunun önlenmesi çok zor böyle bir sınavın yapılması da yemez diye düşünüyorum etkisi hafifletilebilir
  • Etkisini yüzde 4 ya da 3 bandına çekseler şuankinden daha iyi olur ama yapacaklarına gram inanmıyorum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.