Şimdi Ara

Oblivion Hakkında Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oblivion'a yeni başladım sayılır.Morrowind'i de biraz oynamışlığım var ama pek fazla bi bilgim yok.Sorum şu oblivion'da iksirler yapılıyormuş bunlarla iyi para kazanılabiliyomuş sanırım.Nasıl yapıldığını anlatabilirmisiniz acaba.Birde oblivion'da ana hikayeyi devam ettirmek için belirli yerlere gidip oralardan mı görev alınması gerekiyor.Yan görevleri falan kimden alacağız biri anlatabilirmi.Şimdiden teşekkürler.

• Level ın hazırladığı türkçe tam çözüm linkiburada verilmişti. İngilizcen varsa kaynak çok fazla zaten örn. Uesp ye bakabilirsin.
  • Teşekkürler sağol
  • shivering isles ek paketini yukledim ama oyun icinde hic degisiklik olmadi.sizde de boyle mi?

onceden oyuna ayni sistemde bitirmis olmama ragmen bu sefer oyun takiliyor,halbuki kendisi ultra ozelliklere getirdi grafikleri
  • Shivering Isles, oyuna yeni bir ana harita ekliyor. Yükledikten sonra oyunu açtığında, kısa bir süre geçince bir pencere çıkarak oraya gitmeni sağlayan yerden bahsedecek; dilersen haritada işaretleyecek orayı.

Oyunda değişiklik olmuyor, evet. Menüler aynı kalıyor, bildiğin Oblivion'u oynuyorsun gene. Eşya - görev - mekân - "NPC" anlamında yenilik arıyorsan yeni gelen ana haritaya gideceksin.

Takılıyor? Sistemini yazar mısın?

Sonra, kullandığın tüm ayarları (oyun içindeki ayar kısmı ve ekran kartı sürücü ayarları) ekran görüntüleriyle göster. Sürücülerin sürümlerinden bahset. Oyunun yama durumunu ve kurulum sırasını söyle(altta bahsettim) "Takılma" derken tam neyi kastettiğini anlat. (Sabit sahnede de düşük başarım aldığını düşünüyorsan hatta, sana kayıt[save] dosyası göndereyim ve kare/sn'ye bak. Uzak bir sistem değilse, kare/sn hakkında doğruluk payı yüksek yorumlarda bulunabilirim.)

Tamam eskiden olmuyormuş; ama yine de bahset önce bunlardan.

Bu arada, oyunun kurulumunu şu şekilde yapın: Oblivion'u kurun; ardından, Oblivion'un 1.2.0416 yamasını kurun; ondan sonra da Shivering Isles eklentisini kurun.

Önce Shivering Isles kurup sonra SI ismiyle gelen küçük 1.2.0416 yamasını kurunca, yamaların grafiksel getirilerinin eksik olması - grafik sorunları(çıkmayan bazı gölgeler) gibi durumlar yaşamıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 4 Nisan 2009; 12:05:30 >

• ilgilendiğin için teşekkür ederim

önceden de yardım istemiştim ama ilgilenen çıkmadı kimse böyle birşey yaşamadığı için anlaşılan

dediğim gibi oyunu bitirdim öncedeni shivering isles oynamak için yeniden yükledim, aynı şekilde önceden tekrar yüklediğim halde hatta aynı dvd ile

bu sefer ilginç bir şekilde oyun takılıyor, yani bildiğimiz takılma fps değerini alamadım,

ultra high ayarladı oyun kendisi ilk başta ayarlanıcak diyor filan biliyorsunuz,

ne kadar ayarları kıstıysam v-sync, hdr filan tektekde azalttım denedim,

patch yapamadım, çünkü hata veriyor eski dosya bulunamadı filan diyor, bu 1.2.0416 patchinin UK ve ENGLİSH özellikli olan ikisini de denedim ama olmadı

sistemi yazayım :

opteron 165 2.25ghz
    2gb ddr 500mhz
    asus x1900xt 512mb

aynı sistemde oyunu çok rahat bitirdim, tek değişiklik 1 gb daha ram eklemiş olmam, ayrıca işlemci o zaman 2.6 ghz çalışıyordu şimdi 2.25 çalıştırıyorum

birçok oyunu oynadım rahatça, dead space, mirror's edge, fear 2, bioshock gibi, tabi grafik özellikleri tam değildi

oblivion'u oynarken ati omega sürücüleriyle oynamıştım, sonradan catalyst sürücülerine geçtim, şu an ki sürücü ayrıntıları :
     Oblivion Hakkında Yardım

catalyst ayarlarını hiç ellemedim,

önceki denemem de sürücüleri değiştirmeme rağmen yine de değişen birşey olmadı,

kısaca oyun sadece takılıyor grafik ayarlarını değiştirmek etki etmiyor, bilgisayara format bile atmadım en son bitirmemden bu yana

biraz karışık oldu ksuura bakmayın

• Hımm pek yardımcı olamayacağım sanırım.

Oyun tekleye tekleye ilerliyor değil mi? Sabit bir düşük kare/sn değil de, tekleye tekleye dengesiz ilerleme?

Eğer öyleyse, teklemeler olduğu anda sabit disk ışığı yanıyor mu, teklemelere uygun biçimde? Yanıyorsa, önemli bir veri olabilir bu.

Oyunun yamalarını kurmak belki etki eder, bilemiyorum:

Eğer denediklerin tam olarak bu yamalar ise:

http://static.bethsoft.com/Oblivion/Oblivion_v1.2.0416English.exe
    http://static.bethsoft.com/isles/FIGS/ob/Oblivion_v1.2.0416UK.exe

Shivering Isles ve oyunun kendisini sil. Sonra tekrar Oblivion'u kur. Ama Shivering Isles'i kurma. Sonra bu yamalardan hangisi uyuyorsa onu kur. O zaman hata vermemesi lâzım.

Ondan sonra Shivering Isles'i kurarsın.

Shivering Isles 1.2.0416 değil, Oblivion 1.2.0416. Bunu tekrar belirteyim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyun yardım
    8 yıl önce açıldı
    Kardeşlik hakkında yardım.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oyuna patch kurabilmek için oyunu kurduktan sonra crack'lemeden kur patchi yoksa "old file not found gibi bir uyarı alırsın.
  • teşekkürler,

1.2.0416 patch yaptım Oblivion için, sonra shivering isles yükledim ama bunun patch'ini yapamadım hata verdi,

yeni ekran kartı sürücüsü yükledim, yabancı forumlarda disk birleştirme tavsiye edilmiş

diski birleştirdim ama gene takılma sorunu devam etti,

oyun çalışırken harddisk ışığı sürekli yanıyordu, biraz bekledim oyun içerisinde ama gene olmadı

bilgisayar biryerde kasılıyor ama nerde bulamadım, microsoft sitesinden cleen sector boot yaptım ama çözüm olmadı

omega sürücülerini yeniden mi yükleyip denesem diyorum
  • kardeş başka bir yerde seni sorunla aynı olmasada benzer bir sorunu olana rastladım, oyuna girdikten 5-6 dk sonra donuyor, takılıyor fln demiş. çözümüde buymuş dediklerine göre, ben denemedim bilmiyorum :)

1-)İlk olarak oyunun yüklü olduğu klasörü açın,data klasörüne girin.Music klasöründe herhangi bir dosyayı açıp sağ tuşa tıklayarak program seçe gelin ve burda windows media player ı işartetleyin wmp de dosya açıldıktan sonra wmp dan seçenekler kısmından mp3 ün yanına bir tik atın
    2-)Daha sonra yine oblivion klasöründe oblivion default.ini dosyasını açıp audio kısmında "bmusic_enabled" in karşısındaki 1 i 0 yapın ayn işlemi oyunun save dosyalarının kayıtlı oldugu bölümdeki oblivion_defalut.ini dosyasında da yapın ve artık sorunsuzca oynayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi paxal -- 9 Nisan 2009; 16:41:03 >
  • Hortlamış bu konu Bu konuyu açtığım zamanlar oyun hakkında pek bir bilgim yoktu. Yaladık yuttuk artık sorusu olan varsa cevaplayabilirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Codest

Hortlamış bu konu Bu konuyu açtığım zamanlar oyun hakkında pek bir bilgim yoktu. Yaladık yuttuk artık sorusu olan varsa cevaplayabilirim

Benim sorularım var.<ben oyun yeni başladım. Öncelikle alt-tab yapıyorm sonra oyuna dönünce oyun kitleniyor.Bunun çözümü var mı?
    Haritada gidecegim yerleri göremiyorum. Bunu nasıl görebilirim? Üzerimde çok fazla yük dolmuş buyüzden karakter hareket edemiyor.O yükleri nasıl boşaltabilirim?mesela gereksiz bir sürü kıyafetler filan var,onları nasıl atabilirim?

• Oblivion, alt - tab veya başka bir işlemden sonra geri alma konusunda kendiliğinden sorunlu. Kafasına göre donabilir de, sorunsuz devam edebilir de. (Sende her seferinde mi donuyor?)

Çözümü olan bir şey mi, bilmiyorum. Pek sanmam çözüm olduğunu. Oyunun motorundan kaynaklanıyor olmalı. Fallout 3'te de durum aynıymış sanırım.

Eşyaları atmak için shift'e basılı tutarak eşyayı seç. Eşyaya basılı tutup "inventory" ekranının dışına sürüklersen "inventory"den gene çıkaracak; ancak eşyayı yere atmak yerine bu sefer elinde tutacaktır(tabii, fare sol tuşa basılı tuttuğun sürece elinde tutacaktır), karakter (gelmişken belirteyim: Yerdeki eşyaları, cesetleri falan elinde tutmak veya sürüklemek istersen z tuşunu kullanacaksın).

Haritada gideceğin yerler, yani "quest" gereği gitmen gereken yerler mi? Öyleyse, listeden ilgili quest'i tıklayarak "active quest" hâline getir. O zaman işaretlenir haritada ve alttaki kısımda. Tabii, gideceğin yer her quest'te işaretlenemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Nisan 2009; 20:41:39 >

• çok teşekkür ederim yalnız liseteden questi tıkla demşsin ama hangi liste?listeyi bulamadım da
  •  Oblivion Hakkında Yardım

Fare okunu getirdiğim kısımdan, harita ve görevlerin olduğu kısma geliyoruz.

Oblivion Hakkında Yardım

Henüz tamamlanmayan görevlerin listesine gene farenin bulunduğu yerden geçiyoruz (zaten kendiliğinden etkin görev listesi açılacaktır, başta).

Oblivion Hakkında Yardım

İstediğimiz görevi seçerek, tamamlanmamış görevler(current quests) kısmının hemen yanındaki "active quest" kısmına atmış oluyoruz görevi. Böylece haritada da işaretleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 12 Nisan 2009; 22:28:18 >

• tekrar çok sağol,tek tek resimli olarak anlatmışsın ,ayrıntılı olarak uğraşıp emek vermişsin.Gerçekten çok teşekkür ederim çok faydalı oldu.
  • Arkadaşlar bilen varsa birşey soracağım,oyunda silahlara zehir yada başka bişey eklemek için ne yapılıyr;?
  • potionları direk kullan de tabii zehir veya zararlı özellik içeren potionları :) böylece silahınla yaptığın ilk vuruşun ile potion etkisini gösterir.
  • bildiğim kadarıyla inventoryde zehiri seçiyorsun o zaten kendi soruyor, zilahı mı zehirleyeyim yoksa bir sonraki ok atışını mı diye. İksir hazırlamak isteyen arkadaşlar için de iki link vereyim;

http://www.uesp.net/oblivion/alchemy/alc_calc.php

http://oblivion.melian.cc/?cmd=cmdOblivionPotions

• sağolun arkadaşlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.