Şimdi Ara

object pronouns-possessive adjectives

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar OBJECT PRONOUNS ile POSSESSİVE ADJECTİVES arasında ki farkı acıklayabilr mi bazıları

gramer olarak geliyor mesela quizlerde anlayamıyorum hangisi gelecek diye basit bi şekilde yardımcı olabilirmisiniz ?

• Object Pronouns yani türkçeleriyle "bana-beni, sana-seni, ona-onu, onlara-onları, bize, bizi" Cümle başında olmazlar(en azından senin karşına çıkacak cümlelerde diyelim). Kendinden önce birisinden ya da bir şeyden bahsedilmiştir ve ikinci kez aynı kişi/şeyden bhasedilirken tekrar kullanmak yerine zamirle konuşmada akıcılık sağlanmak amaçlanmaktadır. Eee bu açıklama bütün zamirler için geçerli, peki bunun farkı ne? Adında vermiş cevabı zaten; object:nesne. Nesne durumunda bu zamirler yani işi yapan kişi (özne) durumunda değiller. Örneklerden yola çıkarsak:

My brother hate Justin Bieber.
    My brother hates him. Justin Bieber bu cümlede nesne durumundadır ve bir erkek(!) :) olduğu için onu "him" ile ifade ediyoruz.

Where are my keys? I can't find them. (Anahtarlarım nerede? Onları bulamıyorum)
    Have you finished reading Beyoğlu rapsodisi? No, I haven't finished it yet. (Beyoğlu Rapsodisi'ni okumayı bitirdin mi? Hayır onu henüz bitimedim)
    The teacher is looking at us angrily. (Öğretmen sinirli bir şekilde bize bakıyor.)

I--> me you --> you she--> her he-->him it--> it they--> them we-->us

Possessive Adjectives adı zerinde sahiplik bildiren sıfatlar. Benim senin onun onların bizim gibi. Bunların devamında mutalaka ama mutlaka bir isim gelir.

My book her dress its tail his car their house our neighbor gibi.

Adjective (sıfat) ismi tanımlar, yani isimden önce gelir bu sebeple Possessive adjectivesden sonra bir isim gelmesi gerekir.

Örnekler çok yaratıcı değil ama karşına çıkması muhtemel örnekler şeklinde vermeye çalıştım. Umarım faydalı olabilmişimdir. PMden de kafana takılan olarsa sorabilirsin

http://www.myenglishpages.com/site_php_files/grammar-exercise-possessive-adjectives.php#.VEloTPmsWSp
    http://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=1965

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nickfury__ -- 23 Ekim 2014; 23:43:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nickfury__

Object Pronouns yani türkçeleriyle "bana-beni, sana-seni, ona-onu, onlara-onları, bize, bizi" Cümle başında olmazlar(en azından senin karşına çıkacak cümlelerde diyelim). Kendinden önce birisinden ya da bir şeyden bahsedilmiştir ve ikinci kez aynı kişi/şeyden bhasedilirken tekrar kullanmak yerine zamirle konuşmada akıcılık sağlanmak amaçlanmaktadır. Eee bu açıklama bütün zamirler için geçerli, peki bunun farkı ne? Adında vermiş cevabı zaten; object:nesne. Nesne durumunda bu zamirler yani işi yapan kişi (özne) durumunda değiller. Örneklerden yola çıkarsak:

My brother hate Justin Bieber.
    My brother hates him. Justin Bieber bu cümlede nesne durumundadır ve bir erkek(!) :) olduğu için onu "him" ile ifade ediyoruz.

Where are my keys? I can't find them. (Anahtarlarım nerede? Onları bulamıyorum)
    Have you finished reading Beyoğlu rapsodisi? No, I haven't finished it yet. (Beyoğlu Rapsodisi'ni okumayı bitirdin mi? Hayır onu henüz bitimedim)
    The teacher is looking at us angrily. (Öğretmen sinirli bir şekilde bize bakıyor.)

I--> me you --> you she--> her he-->him it--> it they--> them we-->us

Possessive Adjectives adı zerinde sahiplik bildiren sıfatlar. Benim senin onun onların bizim gibi. Bunların devamında mutalaka ama mutlaka bir isim gelir.

My book her dress its tail his car their house our neighbor gibi.

Adjective (sıfat) ismi tanımlar, yani isimden önce gelir bu sebeple Possessive adjectivesden sonra bir isim gelmesi gerekir.

Örnekler çok yaratıcı değil ama karşına çıkması muhtemel örnekler şeklinde vermeye çalıştım. Umarım faydalı olabilmişimdir. PMden de kafana takılan olarsa sorabilirsin

http://www.myenglishpages.com/site_php_files/grammar-exercise-possessive-adjectives.php#.VEloTPmsWSp
    http://www.englishexercises.org/makeagame/viewgame.asp?id=1965

cok sağolun hocam işime yaradı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.