Şimdi Ara

Obama gitmeseydi dünyayı bir karanlık bekliyordu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilmiyorum ama çoğu kişi böyle düşünüyormuş. Bende Trumpın hareketlerine baktıkça böyle bir kuşkuya kapıldım. Obamayı zaten hiç sevmezdim. Çok yapmacık ve elinde bir güç var diye egolara binen biri gibi geliyordu. Hâlâ da öyle. Özellikle Putinle bir ara labali şekilde elinde kahve bardağıyla üstünlük kurar gibi pozu gerçekten egosunu,kibrini gösterdiğini düşünüyorum. Zaten babası müslüman söylentileri,ve siyahi olması yapmacık sempatik,masum gözükme çabası olarak algıladım. Işidi kurduğu iddaasıda apayrı bir durum zaten ki parmağı olduğunu düşünüyorum.

Siz obamanın gitmesi hakkında ne düşünüyorsunuz? İyi mi oldu,Kötü mü oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 26 Mart 2017; 14:29:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Klasik olacak ama Obama kötünün iyisiydi obama seçimleri kazanmadan önce abd ıraktan çıksın diyenler bugün obamayı ortadoğu politikasında pasif olmakla suçluyor bide trump'lı ortadoğuyu görelim bakalım

• Obama bana hep ortada dolaşan soytarı palyaço gibi geldi etkisiz eleman gibi geldi.

• Obama döneminde hem Afrika hem Orta doğu karıştı. Pasif görünüyodu ama kurnazdı

• Obama Amerikan derin devletinin istediği şekilde hareket ediyordu bunun dışına çıktığında tıpkı Trump gibi önüne engeller çıkartılıyordu bu bağlamda kim gelirse gelsin Amerika'nın planları değişmez.
  • obama iyi niyetliyse bile görevini hakkıyla yapamıyordu. Başkan Trump çok daha iyi. En azından gerçekçi.

• Biraz zaman geçsin Obama'nın değeri anlaşılır.

Obama'yı övmeye çalışmıyorum ama Trump'ın ne kadar felaket kararlar alacağını herkes görecek, o zaman herkes "Obama iyiydi yaa" demeye başlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Obama'nın sessiz kalmasına bakmayın. Güçsüz gibi gözükse de alttan çok şey yaptı. Trump ise direk kendisi yapıyor.
  • Obama nin siyasetini eleştirebilirsiniz. Ortadoğu politikası başarısız oldu. Lakin obama hakkında hiç bilgin yok görünen o ki. Acaba kaç defa Obamanin söylemlerini bizzat kendi ağzından dinledin merak ediyorum.

Obamanin muslumanlara yada başka etnik gruplara karşı tek bir kötü lafı yok.

Ortadoğu Politikasını sadece kendisi değil, Pentagon ve CIA hatta Senato belirliyor. Çoğu kez bu kurumlar arasında çatışmalar oluyor.

Obama ilk göreve geldiğinde Ortadoğu ya müdahale etmeyeceklerini, Müslümanların Ülkelerinde ABD askeri görmek istemediğini ve bunun radikal İslama yaradigini kabul etti. Hatta Ortadoğu nun bu hale gelmesinin ABD nin yanlış politikaları sonucu olduğunu bizzat kendisi söyledi.

Peki söylemleri ile ABD nin politikası uyum içinde yürüdü mü.. Tabiki hayır.

Obama ABD tarihinin en sempatik ve entelektüel başkanlarından birisiydi. Bakın Ecevit siyasi olarak başarılı olamasada, çoğu kişinin sempatisini kazanmış birisi.

Obama ABD nin Ecevitidir.

Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve İngiltere ile Esad ı devirmek için Cihadcilara göz yumdu. Esada gerekli tepkiyi göstermedi. İranın mezhepçi politikalarına yeterli tepki vermedi diye eleştirebilirsiniz. Ama unutmayın ki ABD Ortadoğu ya karışsa Şikayet ediyorlar, karışmaz ise şikayet ediyorlar.

İsid in ilk çıktığı dönem, yada Irak da Şii başbakanın yaptıklarına sessiz kaldığında ABD neredesin diye bağıranlar bölgenin insanı idi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cosmos2999 -- 26 Mart 2017; 14:43:1 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.