Şimdi Ara

O3 ün lewis nokta yapısıyla gösterimi nasıl oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.074
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu Bileşikler konusuna çok gıcık gidiyorum özellikle isimlendirmelere.
    Şimdi oksijen 2 elektron alarak soygaz elektron düzenine ulaşabiliyor.O yüzden O2 şeklinde kovelent bağ kurulabiliyor.PeKİ O3 şeklinde bağ nasıl yapıcak.Buda aynı şekildemi? Lewis nokta yapısıyla gösterirmisiniz

• ALLAH razı olsun hocam çok sağol bu şekilde yine soygaza benzemiş oluyorlar değilmi ? böyle resimde 2.örnekte oksijenlerden 2 tanesi kendi arasında 4lü kovelent bağ diğeriyle 2 li kovelent bağ yapmış. 4 bağ yapıldığı zaman soygaza benzemiyor ama :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi k4n44t -- 9 Temmuz 2010; 12:00:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: k4n44t

ALLAH razı olsun hocam çok sağol bu şekilde yine soygaza benzemiş oluyorlar değilmi ? böyle resimde 2.örnekte oksijenlerden 2 tanesi kendi arasında 4lü kovelent bağ diğeriyle 2 li kovelent bağ yapmış. 4 bağ yapıldığı zaman soygaza benzemiyor ama :S

toplam 3 bağ var molekülde 4 bağı nerden çıkardın.bileşiklerin çoğunda atomlar soygaza benzemeye çalışır.hatırladığım kadarıyla sadece bor ve berilyum oktet veya dublete ulaşamıyor.
  • Bu konudan bu sene soru geldi mi? Gösterimle ilgili.
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock3699

Bu konudan bu sene soru geldi mi? Gösterimle ilgili.

Her yıl gelme olasılığı olan konulardan birisi.
  • Bence üçgen olur derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Hocam her konu her yıl gelebilir , ben diyorum ki bu sene soru geldi mi? Bilen birisi söylerse sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdemirci

quote:

ALLAH razı olsun hocam çok sağol bu şekilde yine soygaza benzemiş oluyorlar değilmi ? böyle resimde 2.örnekte oksijenlerden 2 tanesi kendi arasında 4lü kovelent bağ diğeriyle 2 li kovelent bağ yapmış. 4 bağ yapıldığı zaman soygaza benzemiyor ama :S

toplam 3 bağ var molekülde 4 bağı nerden çıkardın.bileşiklerin çoğunda atomlar soygaza benzemeye çalışır.hatırladığım kadarıyla sadece bor ve berilyum oktet veya dublete ulaşamıyor.

oksijenin 2 tane yarı dolu orbitali olduğu için 2li bağ yağmıyormu ? 3 NERDEN çıktı

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cdemirci

quote:

oksijenin 2 tane yarı dolu orbitali olduğu için 2li bağ yağmıyormu ? 3 NERDEN çıktı

Doğru 2 bağ yapar Oksijen. 2 tane oluyo yarıdolu. 2p4 le bitiyo ya. sonda 1 tam dolu 2 yarı dolu oluyor. konuyu okumadım ama 2 bağ yapar diye biliyorum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Hocam her konu her yıl gelebilir , ben diyorum ki bu sene soru geldi mi? Bilen birisi söylerse sevinirim.

Pardon, "Bu yıl soru gelir mi?" diye okumuşum.

Bu yıl Lewis'ten soru gelmedi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.