Bu sistemi 2,7 (150) ye o/c li bir şekilde kullanırsam kitlenme sorunu yaşamıyorum, ama bu o/c yi arttırdığımda ( yaklaşık her değeri denedim 3,6 (200) e kadar ) ve de kaldırdığımda ( 2,4 (133 default) ve 1,8 (100) denedim) kitlenmeye yol açıyo. işletim sistemi başlar başlamaz resetleniyo, biraz sonra resetleniyor işlemciye yüklensemde yüklenmesem de; veya öylece kitlenip kalıyor. HDD den de şüpheliniyorum bad sector çıkmıştı sonra partitionları silip yeniden oluşturup tekrar formatladım, tüm bad ler kayboldu. Şüphelenmemin sebebi bazen tam hdd den bişiyler okumaya başlayacağı sırada kitleniyor olması. ama dediğim gibi 2,7 ye o/c li iken kitlenmiyor. Bugün yeni sistem yüklemeyi denedim, 3,6 da iken daha xp yüklemeye başlerken donanim tarama kısmı varya orda kitlenip kalıyor. 2,4 de denediğim de hdd nin bir sürücüsünü ntfs hızlı formatla dediğimde %20 ye gelip orda kitlendi (2 kez aynı yerde). 2.7 de iken yüklemeyi denemedim çünkü uyuz oldum. Sistemin 2.7 de stabil çalışıp da normal değerinde veya başka o/c değerlerinde kitlenmesi gibi bir şey olabilir mi? yoksa başka bir sorun mu var???
Sorun harddiskde. Elimde samsung 40 gb 7200 rpm hdd var dı, diğerini çıkartıp bunu taktım. 3.6 ya o/c leyince de sorun olmuyo o/c yi kaldırınca da. İmzamdaki hddyi ikinci hdd yapıp da samsung dan sistemi başlattığım zaman. eğer makina o/c siz se sorun olmuyor. Ancak 3.6 ya o/c li iken seagate hdd içindeki dosyalara erişmeye çalıştığım zaman bütün sürücüleri ile birlikte kayboluyor. Aygıt yöneticisinden de kayboluyor.
Ve seagate olan hdd ye yeni sistem yükleyemiyorum. Her koşulda kitleniyor. (2.7 de de kitlendi). PCNET eylül 2004 sayısında seagate in hdd kontrol etme programı içeren bir cd si vardı. onunla konrol ettim hdd yi bir sorun bulamadı. sürücülerin dosya sistemini tarattım onlarda da hata yok ama şunlar var diye iki farklı hata verdi:::
fat sürücülerde: ------- "Some files on the volume are open. This may effect the accuracy of the file system check and result in false errors.
The file system was checked and no problems were found."
benim anladığım kadarıyla: "bu sürücüdeki bazı dosyalar açık. Bu durum dosya sistemi kontrolünü etkileyebilir ve yanlış(gerçek olmayan) hatalara sebep olabilir.
Dosya sistemi kontrol edildi ve hata bulunamadı..."
Şimdi burda sorun ne diyecekseniz bu sürücülerdeki hiç bir dosya açık değil, windows başladığından beri sürücüleri açmadım bile... ------- ntfs sürücüde: "The file system contains minor inconsistencies, these are not errors and should not cause problems."
"Dosya sisteminde ufak tutarsızlıklar var, bunlar hata değiller ve probleme yol açmamalılar." Bu nedemek hiç bişiy anlamadım zaten. --------
Sonuç olarak hdd de sorun var buna eminim ama bu programda çıkmadı. Bu programın hazırlanış amacıda sorunsuz! hddlerin boş yere garantiye gönderilmesini engellemekmiş... Ben şimdi bunu aldığım yere (hızlı sistem) götürsem hayatta değişmezki.
Bir de acaba sata hdd de yapmam gereken ve yapmadığım bir ayar olabilir mi diye düşünüyorum ama ben bu hdd yi 2 ay sorunsuz kullandım.