Şimdi Ara

O.C Q9550 yardım edebilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel core2 quad Q9550 2,833MHZ
    Anakart gigabayte ga-g41mt-3dv
    2*4gb Hı-level 1333mhz ram
    ekran kartım shappire hd5830 extreme
    transcend 128 gb SSD ve 600gb HDD
    PSU High power 600watt
    Arkadaşlar daha önce overclock deneyimim olmadı internetten araştırıp bazı denemeler yaptım Bios tan işlemci ye değer vererek denedim şu an standart frekansı zaten 8,5*333 ben frekansı en yüksek 343 e kadar çıkarabildim o da 2915Mhz ediyor bir fazlalaştırdığım zaman pc başlamıyor reset atıyor daha sonra açılıyor fakat en baştaki orjinal ayarlarına dönüyor. Gigabayte nın easytune6 yazılımını indirerek denedim tek farkıpc açıkken değerleri değiştirebiliyorsun fakat bu programda da 343mhz ye kadar çalışıyor 344 girdiğimde sistem donuyor bunu neden yapıyor hiç anlamadım internette de yeterli bilgi bulamadım beni aydınlatırsanız sevinirim.

• yardımı olabilecek birileri yokmu?
  • o anakart overclock sevmiyor hocam. zaten stabil çıkabileceği fsb değeri 333 zaten işlemci bu frekans ile çalışıyor. hiç kurcalamamanızı tavsiye ederim küçük kazançlar için ki kullanımda fark edemeyeceksiniz sisteminizin hasar almasına neden olabilir. 775 soket doğru düzgün anakartta yokken durduk yere başınızı ağrıtmayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum çarpan en fazla 8.5 mi oluyor
    Bende G41MT-Es2L anakart var
    E6500 işlemci var
    11 çarpan var
    11*341 3,751 de stabil halde şuan
  • saol kardeşim zaten şimdiye kadar oc ye ihtiyacım yoktu fakat bazen ufakta olsa kasma, donma yaptığında ben rahatsız oluyorum biraz takıntılıyım bu konuda fazla oyun oynuyan birisi değilim bazen cs go oynuyorum sadece cs go açtığımda sıkıntı olmuyor fakat youtube da müzik açıp ta oyuna girdiğimde çok az kasılmalar yapıyor
  • dostlarsa D kullanıcısına yanıt
    Aynen en fazla 8.5 oluyor zaten iki seçenek var birisi 8.0 diğeri + 0.5 o yüzden .arpan değişmiyor frekansı değiştirmeye çalışıyorum oda en fazla 343 oluyor 344 te kilitleniyor
  • @bretbitt
    Dostum o zaman voltaj istiyodur işlemci
  • bretbitt B kullanıcısına yanıt
    hacı ona voltajda vereceksin. bu seferde adam gibi fan lazım. stok fanla olacak iş değil o.
  • voltaj 1,28750v taydı 1,3600 civarına çıkardım bi değişiklik olmadı çalışmasında yine 343mhz yi geçemiyorum bide bu programda anlık kullandığı voltajı gösteriyor sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bretbitt -- 11 Şubat 2016; 13:38:20 >
  • birde arkadaşlar ekran kartına oc yapıyorum orjinali çekirdek 800 bellek 1000 mhz ben 950 ye 1200 civarlarında yapıyorum fan hızınıda artırıyorum tabi cs go ya giriyorum bi kaç dk sonra pc donuyor bu nasıl oc anlamadım performans artması lazım bende biraz tersi oluyor sanırım
  • Birde msi afterburner programiyla denermisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • RPDiFOR R kullanıcısına yanıt
    denedim bu program daha sağlıklı çalıştırıyor sanırım herhangi bir donma olmadı saolun :D
  • Siz sagolun yardim edebildiysem ne mutlu bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    En azından P45, X38 yada X48 anakart olması lazım elinizde ki adam gibi o.c. yapabilesiniz. Önce fsb arttırın pc sorun çıkarmaya başladığında voltaj arttırırsınız. Sonra tekrar fsb. Tekrar voltaj diye bu sıralama ile yük altında iken 60-65 dereceyi geçmeyecek şekilde ayarlayın. ;Şimdi havalar soğuk, yaz aylarında 70 üzerine çıkacaktır büyük ihtimal. Bu arada iyi de bir soğutucu lazım. Uygun yollu işinizi görebilecek Sunbeam Core contact Freezer olabilir. İyi bir soğutucum olmadığı için aynı işlemciyi gigabyte P45 anakart ile voltajsız 3,4 gibi bir hızda kullanıyordum.
  • anlaşılan problem anakarttan kaynaklanıyor o zaman yapacak bişey yok sanırım anlattğım gibi fsb yükseltemiyorum pc kilitleniyor voltajı artırsamda değişme olmuyor fsbyi artırabilsem soğutucu işini düşüneceğim fakat dediğim gibi hiç yükseltemiyorum
    dediğim anakartlardan birini bulursanız kaçırmayın.
  • OturtanBoğa kullanıcısına yanıt
    doğru söylüyorsunuz ama her geçen gün bi yenisi çıkan ürünler bunlar :D artık eskileri bırakmak lazım yeni sistem toplayacağım zaman bakarım artık böyle idare edicem
    p43td gıgabyt anakart bul öle dene
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.