Şimdi Ara

O\C: ATI X1800 ve X1900 için 2D\3D BIOS Mode (RESİMLİ) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
6.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: King_Arthur

quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Sanırım ATI'nin bir BIOS kilidi var. Default#, Overdrive1# ve Overdrive2# yi belli oranlarda arttırmadığınızda kesinlikle BIOS hızları kaydetmiyor. Bunun testini karta flashlamadan yapabilirsiniz. Yaptığınız dosyayı save edip kapatın ve daha sonra RaBiT ile yeniden açın doğru oranlarda yapmamışsanız BIOS tüm profilleri en düşük konuma save etmiştir göreceksiniz.

Kullanılabilir bir formul buldun mu derseniz henüz bende bulamadım ama ilerleme kaydettim. Şimdilik sadece Accelero X2 kullanan arkadaşların fan ayarlarını yapmasına yardımcı olacak gibi görünüyor. BIOS ile O/C ATI nin BIOS kilidinden dolayı mumkun olmadı.

Gelişmeler hakkında bilgilendirmeye çalışacağım...

Teşekkürler,

Hicks

ben dosyayı tekrar açtım ve baktım zaten dün gece
    kaydettiğim değerler aynen duruyodu yani doğru kaydetmiş. ama yine de işlemedi

Overdrive #1 ve Overdrive #2 'yi aynı değerlere ayarlayın. Sonra kartın standart 2D hızlarını da 25 er MHz arttırın.
    rABİT 2.1 işe yaramazsa rabit 2.0 ı da deneyebilirsiniz.

• Eline sağlık
  • Elinize sağlık.Çok teşekkür'ler ancak masa üstünden oyuna yani 3d ye geçerken hız aynı kalıyor.Yani 2d hızında kalıyor hep.Sorun nerde anlayamadım.Kartımda 1800xt pe biosu üzerinde owerdrive 1 ve 2 hızınıda o/clu ayarladım ama olmadı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KRALL -- 12 Kasım 2006; 20:40:45 >
  • Çok çok güzel bi çalışma olmuş bilmeyen arkadaşlar için resimli harika
  • Merhaba Arkadaşlar,

RaBiT ve WinFlash programlarının yeni sürümleri çıktı:

WinFlash 1.14:http://www.techpowerup.com/downloads/437
    RaBiT 2.2:http://www.techpowerup.com/downloads/283

Şu an kartım satışta olduğu için ben test edemiyorum fakat uygun arkadaşlarım varsa yukarıdaki yönergelerle yeni RaBiT'i test edebilirse sevinirim, bu versiyon sorunsuz BIOS O/C yapıyormuş okuduğuma göre, eski sürümleri gibi sorunlu değilmiş.

Teşekkürler,

Hicks

• sayın hicks benim kartım saphire ati radeon x1900xtx .ekran kartı soğutucum termaltake tide water pluss ,ben şunu merak ediyorum acaba bu karta saphirenin toxic biosu yüklenirmi ? yüklendikten sonra geri döndürülebilirmi? hardware olarak aynı olduğunu duymuştum (radeon 500/600 samsung 1.1 - toxic 527/630 samsung 1.1) acaba bunu yapan arkadaş varmı
  • Merhaba,

Ben kesinlikle farklı marka BIOS'u kullanılmasını önermiyorum. Burada anlatışdığı gibi orjinal BIOS'unuzu modlayın, çok daha sağlıklı.

Teşekkürler,

Hicks
  • quote:

Orjinalden alıntı: hicks

Merhaba,

Ben kesinlikle farklı marka BIOS'u kullanılmasını önermiyorum. Burada anlatışdığı gibi orjinal BIOS'unuzu modlayın, çok daha sağlıklı.

Teşekkürler,

Hicks

cevap verdiğiniz için teşekkür ederim ama merak işte ,ekran kartlarırın arasındaki tek fark gpu/memory saat hızı ve soğutma tekniği olduğunu duymuştum .ekran kartım overclocklu tam yükte 75-77 arası oluyor defaultta 40-47 . acaba biosların arasındaki fark sadece saat hızı mı? diye düşünmüştüm orjinal fanıyla defaultta 47-55 arasında overclocksuz tam yükte 77-83 arasında gidip geliyordu
  • Merhaba,

Basitçe anlatmam gerekirse, ekran kartlarının BIOS'larında PCB üzerindeki bileşenlerle ilgili bilgiler mevcuttur. Farklı marka hatta aynı marka farklı model BIOS kullandığınızda sizin ekran kartınıza ait olmayan bilgiler içerme olasılığı çok yüksektir, örneğin; GPU ve RAM hızları, GPU ve RAM voltajları, RAM'lerin timingleri, AVIVO chipi gibi... Bu bilgiler yanlış olursa siz başka bir ekran kartı ile sistemi açıp kendi BIOS'unu geri yüklemediğiniz sürece ekran kartı kullanılmaz hale gelir. Eğer farklı BIOS kartın üzerindeki bileşenleri çok zorlayacak değerlere sahipse (sıkı timingler, yüksek voltaj değerleri vs.) kartınız tamamen kullanılmaz hale bile gelebilir.

Teşekkürler,

Hicks
  • çok güzel bir anlatım ,eline ve klavyene sağlık....

bu olayı x1800xl üzerinde yapanlar var mı?

çünkü bildiğim kadarı ile 2d/3d olayı bizim kartlarda yokmuş. ben zaten imzamdaki değerlere ati tool ile ulaşıyorum rahatlıkla ve otomatik 3d özelliği ile de oyunlarda güzelce çalışıyo.voltajda vermediğim için 550@1400 e sabitlemek benim işime gelir. eğer bu konularda tecrubeli arkadaşlar, bunu x1800xl ye uyguladıysalar, yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.
  • sayın hicks çalışmalarınız ve aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkür ederim
  • sayın hicks ben saphire 1900xtx kartıma ccc den overdrive den otomatik overclock yapıyorum ekran kartı soğutucum termaltake tide water pluss , oc nin sonuna doğru hata veriyor gpu 688 mhz ye kadar çıkıyor .zannedersem bellek hızı artarken hata veriyor . bellek hızını arttırmadan gpu hızını 675 mhz de sabitliyorum 3dmark 2005 testinde ortalarda hata veriyor
    ,feel hurricane2 550wat ps kullanıyorum sorum şu , acaba gpu voltajını bios modla bir iki değer artırsam faydası olurmu ?
    ramlarda heatsing ler var kasa havalandırması iyi gpu loadda 77 c. gpu nun default voltu kaç ,rabitte görünen volt odefault değermi yoksa program ilk açıldığında standart gösterdiği bir değermi var yani program 1.200 ü göstetiyorsa bu gpu nun değerimidir yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

O\C: ATI X1800 ve X1900 için 2D\3D BIOS Mode (RESİMLİ)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesutismail -- 5 Mart 2007; 15:39:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: scientis_t

çok güzel bir anlatım ,eline ve klavyene sağlık....

bu olayı x1800xl üzerinde yapanlar var mı?

çünkü bildiğim kadarı ile 2d/3d olayı bizim kartlarda yokmuş. ben zaten imzamdaki değerlere ati tool ile ulaşıyorum rahatlıkla ve otomatik 3d özelliği ile de oyunlarda güzelce çalışıyo.voltajda vermediğim için 550@1400 e sabitlemek benim işime gelir. eğer bu konularda tecrubeli arkadaşlar, bunu x1800xl ye uyguladıysalar, yardımlarınızı bekliyorum.şimdiden teşekkürler.

dostum ben yaklas1k 9 10 aydir bunla ugrasiorum zaten
    hani etkilemez falan demis arkadasin biri bu x1800xl yi
    ben su an 570-650 de kullaniorum
    3dmarklarda fark bariz ve oyunlardada boyle
    yalniz her kart yemeye bilir sadece xl icin degil.
    hatta ilk zamanlar fazla abanmistim ekran gitmisti rengarenk olmustu falan filan artik cerez niyetine canim
    s1k1l1o aciorum farkli bi mod oyle boyle eglencem oldu yane

• ya arkadaşlar bir soru sorucam benim ekran kartım x1900 değil şu anda sapphire radeon 9550 256 mb kullanıyorum bunu atiwinflash ile flash lamak istiyorum ama o force seçeneği bir türlü çıkmıyor bunun sebebi ne hemde techpowerup dan da 9600 bios unu indirmiştim ne yapmalıyım 2inci sorum da şu rabit de sizde çıkan bir seçenek bende çıkmıyor bunun için ne yapabilirm buda onun resmi
    arkadaşlar sizden tek istediğim şey lütfen kısa zamanda sorularıma cevap veriniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpunisherx -- 19 Ekim 2007; 16:15:43 >
  • arkadaşlar siz cevabı söylemedden ben söyliyeyim yaptım en sonunda bu işi artık benimde bir overclocklu ekran kartım ve gpu um var eskiden bazı oyunlarda ışık fazla olduğu için ekran kartı kendini yavaşlatıodu artık öle bişey yok ama overclock yaptıktan sonra ekran kartıma baktığımda Ati Radeon 9600/x1050 series yazıodu ama atitool da rv 360 yazıodu yuppi ama zaten yakında hd2400 alıcam umarım o daha iyi çalışır

• öncelikle anlatım için teşekkürler

yanlış anladıysam yada anlayamadıysam kusura bakmayın ama ben atıtrytool yada atitool ile yaptıgım ayarlarda 3d moduna geçtiginde istedigim ayarı otomatik başlatıp [kart gpu ve memo hızını + fan hızlarını] zaten ayarlayabiliyorum 3d çıkışında ise tkrr yarattıgım profil ile 2d de istedigim ayarlara otomatik geçebiliyorum yani bu anlattıgınızın bundan ne farkı var benmi anlayamadım yoksa esprisi sadece programsız olmasımı ?

düzeltme/ evet sanırım sadece programsız olması ama ben baktıgımda defult kısmını pasif buldum neyse eger bu şekilde yapamayan arkadaşlar yada programla yapmak isteyenler olursa atıtrytool biçilmiş kaftan ayrıca 3d geçişini ve 3d den 2d ye geçişini isterseniz sesli bir mesajla anlayabiliyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seventyseven -- 20 Ekim 2007; 20:07:20 >

• güzel olmuş resimli anlatım için tşk arkadaşım
  • Evet konuyu hortlattığımın farkındayım. Bu konuda anlatılanlardan faydalandığım için, konuyu açan Hicks'e teşekkür etmek ve kendi tecrübelerimi paylaşmak istedim.

Ekran kartım, ikinci elden almış olduğum, artık eskimiş bir grafik işlemciye sahip olan PowerColor/TuL x1950pro. Daha önceki ekran kartım da x1950pro ile aralarında %5'lik bir performans farkı bulunan Sapphire x1900GT rev.2 idi.

Bunları neden yazıyorum? Çünkü x1900GT anormal derecede ısınıyordu (idle:60C° load:85C°), haliyle bu kadar ısınan bir karta o.c yapmam mümkün olmadı. PowerColor X1950pro da ise max 60C°(fan deviri %55 iken) gördüm. Elbette 80nm üretimin ve kartın üstündeki Accelero X2 fanın bunda etkisi büyük.

Velhasılıkelam bu kadar az ısınan bir karta o.c yapmamak olmazdı. Kartı o.c yapmak için birçok program denedim (AtiTool, PowerStrip, CCC'daki Overdrive, RivaTuner ve ATT). En yüksek verimi Rivatuner ile aldım (600/1400@650/1700). Aslında kart 675/1725'te de 3dmark'ı tamamlıyordu ama oyunlarda kitlenme yapıyordu. Bellek hızı neysede, gpu o.c potansiyelinden hiç tatmin olmamıştım ve forumda gezerken bu konuyu buldum.

Burada en çok dikkatimi çeken şey, Rabit'in, bios editlerken gpu voltajının da ayarlanabilmesine imkan vermesiydi zira benim gpu'nun daha fazla gidebilmesi voltaja ihtiyacıdı vardı. Bende hemen programları kurdum ve olaya giriştim. 1.3v varsayılan gpu gerilimini, 1.4v'a çektim, gpu ve bellek hızlarını da Rivatuner ile kullanmakta olduğum hızlara (650/1700) çektim ve yeni bios'u yükledim. Daha sonra tekrar Rivatuner ile gpu'yu (1.4v) o.c yapmak istedim ama 675'ten sonra yine çakıldı+0.1v'nin pek faydası olmadı anlaşılan Sonra tekrar 650(1.3v/def)/1700 yaptım ve böyle kullanıyorum Artık üçüncü parti program kullanmama gerek kalmadı ama oyunlarda bellek kullanımı, fps değerini vs. görmek için (OSD) yine ATT ya da Riva kullanacağım galiba

Son olarak, Windows üzerinden ekran kartının veya ankartın bios'unu flashlamak pek tasvip edilen bir yol değil. Ha oluyor mu oluyor, bende ATI Winflash ile yaptım mesela ama Dos üzerinden kesinlikle daha güvenli

Hicks'e ve diğer paylaşımda bulunan arkadaşlara teşekkürler.

• Bende konuyu hortlattım ama abi adam süper bişey yapmış.

Hocam ellerine kollarına sağlık allah ne muradın varsa versin. Sen süper bişey yapmışsın ve bize ulaştırmışsın şimdi aynen yaptım ve bütün sorunlarım halloldu. Kart normalde çok ısınıyor ve GPU zarar gördü sanırım 85 derecenin üstüne çıktımı ekran bozuyor.

Buprogramla fan ayarlarını yükselttim hiç 85 dereceyi görmüyorum ve sorun yok...

Daha ne istiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Menow -- 2 Eylül 2008; 14:50:52 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.