|
Merhaba Aklıma takılan bir hususta sizlerden bir yardım bekliyorum. Kullandığım kasa NZXT h9 elite . Anakartım ise MSI X670e tomahawk. Totalde 10 fan bulunuyor. 3 tanesi lt720 deepcool işlemci sıvı soğutucunun rgbsiz kendi fanları. Diğer 7 tanesi nzxt rgbli (120-140 olanlar) fanlar. Bu 7 fan anakarta bağlı olmadığı için başlangıçta sistem kendini test ederek fanları yüksek devirde çalıştırıp kontrol ediyor,ses çıkarıyor. 2 tane Kasa kontrolcüsü var. Biri kasanın kendisinden geldi. Diğer 3 fanı ben satın aldığım için içine küçük bir tane daha ekledim. 1 soket 2 fan destekliyor. Sorum şu; Bu kontrolürler gereklimidir? Doğrudan herşeyi anakarta bağlasam daha mı iyi olur? yoksa böyle kalsada bir sıkıntı yaratır mı? 7900X işlemci kullanıyorum. NZXT uygulaması olsun, başka uygulamalar olsun, açılırken işlemci sıcaklığı spike yapıyor. Örneğin ; Bir anda 70 dereceyi bulup tekrar idle temp , boşta sıcaklık olarak 45-48 derecelere iniyor. Kurulum ise NZXT GPU soğutma üzerine yaptım. 6 tane sağ ve alttan içeriye hava gelecek şekilde işlemci ve yanında 1 fan ile totalde 4 fan çıkış olarak exhaust ayarlı. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
Hızlı