Şimdi Ara

NX8800GT Ekran kartınız yok hatası!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 gündür bir sorunla boğuşuyorum. Sorunum; GTA4 oynarken ekran bi anda karardı (monitor, kablosu boştaymış gibi ışık yaktı) ve öylece kaldı.

Reset attıktan sonra bios başlangıç ekranımda kırmızı noktalar ve çizgiler olduğunu farkettim.

Daha sonra ekran kartımın problemli olduğunu gördüm. Resimlerle daha iyi anlayacaksınız.

Kart yandı demeyin bana lütfen

• Eklemeyi unuttum, NVIDIA 280.26 ve 285.62 updatelerini defalarca hem temiz kurulumla hem kirli kurulumla yaptım.

Kartı söküp tekrar ve sağlam şekilde yerleştirdim. Kabloları kontrol ettim. Şimdilik ilerleme kaydedemedim.
  • ram arızası var görünüyor, fırında ısıtma konularına bir gözat derim.

geçmiş olsun.
  • fırın tariflerine bakın.
  • Ben evde lehim makinem olmasına ve amatör lehim çalışmaları yapmama rağmen güvenemem kendime böyle bir iş için.

Cpu-z ile GPU değerlerini göndersem size de emin olsak fırınlama tek çözüm mü, ki ona göre o riske girsem?
  • Kasayı açıp kontrol ettin mi

Şakası bir yana ram arızasına işaret bu, bir takım fırınlama videoları vardı izle derim, hem garantisi bitmiş olmalı o kartın e bu durumda kaybedecek hiçbirşeyin yok.
  • İzledim videoları kolay bir iş gibi görünüyor ama bazı bu işten anşayan insanlar bunun sağlıklı bir yöntem olmadığını söylüyorlar.

Sıcak hava tabancası ile lehimler eritilip tekrar yapılırsa daha mantıklı olur diyorlar ve işin uzmanı biri için 10dk sürer bu iş diyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerunver

İzledim videoları kolay bir iş gibi görünüyor ama bazı bu işten anşayan insanlar bunun sağlıklı bir yöntem olmadığını söylüyorlar.

Sıcak hava tabancası ile lehimler eritilip tekrar yapılırsa daha mantıklı olur diyorlar ve işin uzmanı biri için 10dk sürer bu iş diyorlar.

Kart zaten ölmüş daha neyin riski be kardeşim fırınla gitsin.

Garantisi olsa dokunma deriz zaten.
  • Madem lehim işlerinden anlıyorsunuz size daha mantıklı bir yol söyleyim.havalı havya ile gpu ya flaks kullanarak 3-4 dk tutun.buna kimsenin bişey diyeceğini sanmıyorum.yanlız ben fırınlada ekran kartı kurtardım fakat birkaç ay sonra patlıyor yine aynı oluyor.şu flaks ile havalı havya yöntemini yeni keşfettim.bu daha kesin bir çözüm gibi duruyor ..
  • kart sürücü hatası veriyor durum aşırı vahim sadece bozuk görüntü olsa yine iyiydi.
  • Yorum yapan herkese teşekkür ederim.

Forumdan Xallez'e yani Kenan Bey'e ulaştım.

Kendisi BGA makinesi ile sorunu geçici olarak çözebilecek bir arkadaşına yönlendirecek beni.

Sonuçları sizinle paylaşırım.
  • Sorun Ramlerde Fırınlama Yapabilirsin Ama Sorun 2-3 ay Sonra Tekrar Ortaya Çıkabilir
  • Aynı hatalı görüntü paterni benim macbookta vardı diagnose cd çalıştırdık video ram hatası çıktı... Büyük ihtimal video ram arızası mevcut sizde de... Kart zaten ömrünü tamamlamış... Fırınlama gibi fantastik çözümler bir süre daha çalışmasını sağlayabilir ama bence artık yeni bir kart edinme zamanı gelmiş...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.