Şimdi Ara

Nvidia ve Monitör Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ViewSonic VA2419-SH monitörünü kullanıyorum.

    Şimdi ben bu monitöre Nvidia denetim masası ile overclock yaptım ve 79hz'de sorunsuz kullanabiliyorum. 80hz yapınca hata veriyor yani limit 79hz imiş.

    Bunu uzun süre bu şekilde kullanırsam bir problem yapar mı?

    75hz'de kullansam mı daha sağlıklı olur yoksa böyle kalmasında bir sakınca yok mudur?

    Bir de renkler daha canlı gözükmeye başladı gözüme. Yenileme hızından kaynaklı bir değişim diye düşünüyorum

    Ekleme:

    Nvidia ve Monitör Overclock


    30 Ocakta harici bileşenlerde asıl konuyu açmıştım kimse cevap vermemişti şu an hala böyle kullanıyorum bu arada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mugetsuga -- 27 Şubat 2019; 18:47:38 >







  • Kardeş şu siteye bakabilirsin. Sanırım zarar verebiliyor:https://www.technopat.net/sosyal/konu/rehber-monitoerue-overclock-etmek.197108/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeliKulaBey -- 28 Şubat 2019; 13:42:5 >
  • 75ten 79a oc yapmak gereksiz hocam yüzde 5 farkı hissetmezsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tüm zamanlamaları sıfırlarsan 83 Hz'e kadar çıkarman varsayım olarak mümkün. Tabii, sıfır değeri atayamayacağını ve monitör ölçekleyicinin daha da üzerinde çalışmaya elverişli olacağını düşünerek sen 72 üzerine çıkmayarak iyi bir karar kılmış olursun. 80 yapacağım diyorsan, ölçekleyici arıza veriyor. Denendi, görüldü.
    CRU konusu, size CRU üzerinden sürücü resetleyerek nasıl bilgisayarı aç-kapa yapmadan hemen ayarlayabileceğinize bakabileceğiniz bir kaynaktır. Değerlendiriniz.
    Mete Can ile Custom Resolution Utility öğreniyoruz




  • Monitör overclock'un bir zararı yada riski var mı?
  • Teşekkürler arkadaşlar 1 aydır böyle kullanıyorum sorun yok gibi şimdilik. Zaten ilk başta 79hz olarak kullanıp birkaç saat sonra 75hz'de kullanmaya devam ettim.

    CRU konusuna da bakacağım teşekkürler.
  • bugün laptopa harici monitör bakarken acaba tazeleme hızı farklı olan paneli takabilir miyim,kadıköy'de bulur muyum diye düşündüm. sonra yazıcıoğlun'da perişan olmak istemeyince monitör overclock konularını araştırdım. her teknoloji sitesinde CRU öneriliyordu. Asus R510V (X550VX) laptopumda denedim. Oldukça güzel sonuçlar verince buraya da yazayım dedim. Hatta ilkten bir heyecanla 90hz yaptım restart yapınca ekran gelmedi. ya hardiski çıkarıp başka pc'de format atıcam dedim ya da harici monitör derken fişini çektim laptopun. tekrar açtım düzeldi. daha sonrakiler de eğer ki hz kaldırmayacak gibiyse artık ekran geliyor sadece kullanıcı adı şifre bölümüne yazdıktan sonra gitmeye başlıyor. Yine aynı şekilde fişi çekip tekrar açınca düzelmeye devam etti. Ve açılınca gelişmiş görüntü ayarlarında 90hz olarak gözüktü ama csgo'da yazılar kayık, masaüstü ekranında mouse imlecinin bir önceki hamlesi gözükmeye başladı bir de facebook'ta sohbetteki arkadaşların ismi 2 tane gözüküyor biri sola kayık ve bulanık olunca, 65,70,75,80 en son 86'ya geldim. tabi buraya gelirken 70'te sadece kullanıcı adı ekranı şifre yazınca büyüdü, masaüstü ölçeklendirmesi büyüdü. diğerlerinde yine arada gelmediği oldu ama en son hiçbir yırtılma,bulanıklık,titreme olmayan seçeneğin 86 (85 yerine 1 fazla attım sırf 5'in üstü olsun diye) 90 zaten kaldırmadığı için burada bıraktım. artık 90 zorlaması ve önceki denemelerle pc panel don lastiği gibi esnedi herhalde. :) en memnun olduğum şey csgo'da vsync açınca artık 1920x

    Nvidia ve Monitör Overclock

    1080 60 değil 86 oluyor ve oyunun keyfi çıkıyor. öncekinde 60hz de oynanıyordu ama smoke gelince 49 oluyordu. 80hz yapınca da 1-2 kere 49 oldu ama anlık hemen düzeldi. 86 yapınca şu an ki chromedaki web görüntüleri dahil bir çok şeyin kalitesi arttı gibi hissettim ve gözüm az daha yoruluyor şu an. asus r510v(x550vx) i7 6700hq,gtx950m win10 2004'te sonuçlar bu şekilde eğer denemek isteyenler varsa diye ayrıntılı şekilde yaşadıklarım bunlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi git4rist -- 4 Ocak 2021; 16:42:55 >




  • Bulanık olmaması gerekiyor. Monitörünün mhz hızına sadık bir dört işlem hesabı sonrası değişikliğe gitmeni öneririm. Arttırınca örtüşme olmaya başlıyordu.
    [Kaynak]

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gözüm daha az yoruluyor yazacaktım 86hz için eksik olmuş. bulanıklık 90hz'de oldu. onda da mesela herhangi bir kelimenin sanki yansımasıymış gibi sol çaprazında igölge gibi ikinci kez aynı kelime yazılmış şekilde gözüküyordu ve bu sebeple bulanık oluyordu. 86'da hiçbir problem yok. hatta pubg güncelleme geldi optimizasyon güzel olmuş son güncellemede onunda etkisi var ama orada da bu tazeleme hızının değişmesi oyun keyfimi arttırdı. csgo'da vysnc açık oynuyorum direkt 87 fps çıkıyor. pubg'de de aynı 87 çıkıyor ama yine de eskisi gibi yoruyor gtx950m'yi fakat önceden tüm ayarları en düşüğe getirince rahat oynardım. şu an kenar yumuşatma ultra diğerleri orta ayarda. ve oyunun genelinde 49-71 arası gidip geliyor. önceden bu değerleri anca en düşük ya da düşükte görebiliyordum tabi işleme açıları en düşükte. şu anda da işleme açısı en düşükte. fhd'de kasmıyor ama yinede rahat oynayayım diye 1600x900'e aldım. bilmiyorum herkeste mi aynı ama yeşilliğin bol olduğu maplerde uçaktan atlayıp havayolunu feet olarak yarılayana kadar fps 20'lere kadar düşüyor, yarıdan yere kadar olan kısımda 49-55 arası oluyor. sonra dediğim gibi yere inince 49-71 arası.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi git4rist -- 28 Ekim 2020; 18:14:59 >




  • Çarpanı olan tazeleme hızlarına ayarlarsan daha akıcı olabilir. Şu testi yapmanı da öneririm. İlk denemende eşitleme kutuplarını yanlış yapmış olabileceğini tahmin ediyorum.
    https://www.testufo.com/inversion

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • test sitesi için teşekkürler. 88 olarak ayarladım en son sonuçlar şu şekilde çıkıyor sitede :)

    Nvidia ve Monitör Overclock
  • Kutup ayarına inversiyon sayfasından bakıyorsun. Sana yönermeler var orada da, ekranın titrememesi gerekiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 90hz'de önceden sıkıntı yaptığı için en son dayanamayıp 89'a getirdim ve burada bıraktım. daha demin ki mesajdaki gibi frame rate +1,2 fazla, refresh rate 89. o inversion sekmesine girdiğimde iki şekilde baktım teste. birincisi normal kendi döngüsünde hem tam ekran hem pencere görünümünde hiç sayfayı hareket ettirmedim. bu şekilde titreme olmadı. fakat chrome sayfasını aşağı yukarı yaptığım sıra parıldamalar ve titreşimler oldu. sanki eski tüplü tvde karıncalar gibi bu test ekranı. aklımdan şeyden dolayı geldi, sayfayı aşağı yukarı yaparken parıldama esnasında sanki o test görüntüsünün içinden yatay şekilde eski tüplü tvdeki aşağı kayan yatay siyah şerit gibi bir şey belirip kayboluyor. ama normal kullanımda herhangi bir sorun yok 90hz'de ki gibi.

  • şu an mesaj yazdığım ekrana dikkat ettim gözüme çarptı. bazı mesajların arkasından pixel görüntüleri gözüküyor kırmızı,yeşil,mavi olarak çok küçük noktalar şeklinde. :)

  • 88'e düşürünce küçük bir bölgede kaldı. 87'ye aldığımda kayboldu pixel görüntüleri. şu an ekran sorunsuz. inversion testi daha demin ki gibi sayfa sabit şekilde görüntü döngüsünde titreme yok, sayfa hareket edince parıldama oluyor. şu an her şey yolunda mı gözüküyor bu duruma göre

    Nvidia ve Monitör Overclock



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi git4rist -- 29 Ekim 2020; 0:31:28 >
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt

    çarpan mevzusuna yeni jetonum düştü 84 yaptım. fakat + - kutup durumunu anlamadım :)

  • Hocam çok karışık. Zaman ver kendine.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.