Alternatifsizlik tüketiciler kadar üreticiler için de büyük bir problem zira bunun son örneğine, TMSC'in 40nm üretim teknolojisinde yaşadığı verimlilik problemleri nedeniyle hep birlikte tanık olduk. GPU kıtlığına neden olan bu durum, hem AMD hem de Nvidia cephesini ciddi şekilde etkilerken konu hakkında en sert açıklama Nvidia'dan geldi ve Santa Clara merkezli firma, TMSC'yi suçladı.
2010 mali yılı dördüncü çeyrek finansal sonuçlarının açıklandığı konferans görüşmesinde Nvidia yönetilcileri, dördüncü çeyrekte daha fazla sayıda ürün sattıkları ancak 40nm için yaşanan kıtlığın 100-150 milyon dolarlık bir kayba neden olduğunu açıkladı. Nvidia ayrıca 40nm üretim teknolojisi için mevcut durumun yılın ilk yarısında daha iyi olmayacağına da özellikle dikkat çekiyor.
Tüm bu gelişmelere rağmen TMSC'nin inanılmaz bir iş çıkartarak, verimliliği geliştirdiğine de değinen Nvidia, sonuç olarak yaşanan kıtlığın satışları etkilediğini belirtiyor. Aynı durumdan etkilenen AMD ise şu anki durumundan pek şikayetçi görünmüyor zira firma yaptığı açıklama ile 2 milyondan fazla DirectX 11 ekran kartı sattığını açıklamış, teknik zorlukların her firmanın başına gelebileceğini belirtmişti.
150 milyon dolar sana ne yapar ey Nvidia. Tanesini 600$ dan satıyorsun kartın.
nvidia fermiyi satamiyacak gibime geliyor F/P olarak iyi kartlar çıkaramıyacak sanki
yaw kardesım 576 mm ye 3 mılyar transıstor sıgdıramıyorsa verilili %25 pekı nasıl 344mm ye 2.1 mılyar transıstor sığdırıryorlar verimlilik %40-50 acaip walla kafam almıyor :)
zamanında 8xx serisi ile milletten iyi söğüşlemiştiniz. onun yerine sayın.. muhahaha.. tabi bendende söğüşlemişlerdi.. 8600GT ekran kartına 149$+KDV vermiştim.. hala acıyorum o paraya..
at suçu TMSC ye olsun bitsin ! nvidia
150 milyon dolar nedir ki G92 yi tekrar isimlendirirsin katmer katmer kazanırsın. Zaten bu gidişle bizi gömer bu çip.
Tek çıkardığım sonuç gelecek kartlar 600$+kdv yi bile geçecektir.GTX 480 için 1100-1200 ü gözden çıkarın.
adamlar haklı yazık değilmi 1500 tlye ati kart alan oldu şerefsiz TMSC
quote:
Orijinalden alıntı: Batuist
zamanında 8xx serisi ile milletten iyi söğüşlemiştiniz. onun yerine sayın.. muhahaha.. tabi bendende söğüşlemişlerdi.. 8600GT ekran kartına 149$+KDV vermiştim.. hala acıyorum o paraya..
O da birşeymi? ben nVidia MSİ 8600gts oc 256Mb ddr3 128 bit e 230$ vermiştim(8800gt ler çıkmadan).Hesapta Crysis oynatıyordu. Şimdilerde ise çöp. 2 senede çöp olurmu bir kart arkadaş. Kazığın alasını yemişim 2010 un ilk çeyreğinde de zarar edecekmiş nVidia, üzülmem sanıyorum herşey MÜSTEHAK nVidia'ya
hakkaten yazık yaw ben 3 tane yegenlerım masautu topladım 2008 de hd 3650 512 mb ddr4 110 ytl para wermıstım hiçte şu an içim yanmıyor yaw mesala kart crysis 1440x900 de anti alising x2 te kasmadan oynatıyor işlemide 65 nm gariban athlonx2 5200 2.7 ghz yaw cidden baya milleti öpmüş nvidia
zaaaaaaaa :)))
Sayın editör TMSC değil TSMC olacak.
@lvlono
Hocam 2 sene öncesinde o kart orta seviye bile sayılmayabilir yani
Aslında bi bakıma haklılar. Çok verimlilik problemi yaşadı TSMC. Fakat bunları aştığını belirtmişti. Yani gene çelişki var. Gerçi nVidia'nın olup çelişkinin olmadığı bi konu da az raslanır forumda.
bence bu işlerin arkasında da karanlık güçler olabilir.. gerekli mercilere başvurmak lazım..
@stradosphere
üyelere hitabınıza ve üslubunuza dikkat edin==> tavrınızın devam etmesi halinde uzaklaştırma cezası uygulanır
iyi forumlar
@Confusion Yaptığım tüm yorumlarda hakaret mi vardı ? O zaman içerisinde hakaret olan satırı sil olsun bitsin,kaç yorumun birden neden siliyorsun ?
SEN ATI YE DUA ET SENİN KARTLAR ÇIKMADAN TSMC 40 NM DE EPEY YOL ALDI.YOKSA ÇOK DAHA FAZLA ZARAR EDERDİN
Şu anda NVidia'nın iddia ettiği gibi TSMC'nin üretim sıkıntısı devam ediyor olsaydı bundan Ati de etkilenmeliydi ancak hiç de sorun yaşıyor gibi görünmüyorlar. Bu nedenle ortada gerçekten bir üretim sorunu varsa bu TSMC'den değil de NVidia'nın tasarımından kaynaklanıyor gibi geliyor bana.