Şimdi Ara

Nvidia Shield Tv (Ana Başlık) (123. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir - 9 Masaüstü
5 sn
8.314
Cevap
204
Favori
412.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Di Renovatio kullanıcısına yanıt
    var cok basarılı artık dızılerı puhu tv den izliyorum
  • Sabahtan beri yazılanların hepsini okudum ve çıkardığım sonuç hiç bir android media player apple tv nin tırnağı olamaz. Keşke daha önce okumuş olsaydım çünkü shield tv almanya stoğuna girer girmez sipariş etmiş bulundum açıkçası pişman da oldum. Elime ulaşınca umarım pişmanlığım mutluluğa dönüşür ama burada okuduğum sorunlardan sonra ne ayarıyla apk siyle bilmemnesiyle uğraşacak sabrım var ne de vaktim var. Yok ses gidiyormuş, görünt granülleniyormuş, kumandanın bilmem nesi oluyormuş... İşten yorgun argın geliyorum bir de film izleyeceğim diye yarım saat ayar yapacaksam ne anlamı kalıyor.

    Bir yıla yakın zamandır apple tv kullanıyorum. Infuse kurulu. Filmlerim synology nas cihazımda depolu. Bir kere bile ne takılma yaşadım ne herhangi bir uğraşım oldu. tv+, puhu tv vs hepsi var. Alıyorum kumandayı filmleri şak diye açıyorum izliyorum. Açıkçası ben apple cı da değilim ama insanların shield ve benzerleri için saatlerce emek verdiğini görünce moralim bozuldu. Ben değil saatler 1 dakika bile harcamak istemem.

    Neyse shield tv gelsin umarım fikrim değişir. Gerçekten moralim bozuldu bir de insanlar harcadıkları emeği saatleri normalleştirmiş abi sen bin küsür lira veriyorsun bunca sorunla uğraşacaksan ne anlamı kalıyor o verdiğin paranın...




  • sonneillon kullanıcısına yanıt
    Öncelikle konunun öncelerinde size cihaz hakkında bu kadar kötü izlenimler veren neler yazılmış bilmiyorum ama kendimce cevap vereyim. Bu media player/tv boxlar kullanım amacınıza göre uğraş gerektirir. Eğer ki sizin istediğiniz şey NAS'ınızdan film izlemek, youtube, kodi, puhutv kullanmak ise yapacağınız şey çok basit. Kodi'ye filmlerinizi afişletecek, tek sefere mahsus olmak üzere birkaç ayar yapacak, sonra istediğiniz gibi kullanacaksınız. Saydıklarınız arasında bir tek tv+ olayı sorun, o da bu kadar ünlü bir cihaza uygulama çıkarmadıysa turkcell'in suçudur.
    Ses, görüntü sorunlarını ise apple tv de dahil olmak üzere her cihaz hakkında görürsünüz. Çünkü bazı aletler birbiriyle uyumsuz olabilir her zaman ve ona göre ayar gerektirebilir ve hatta kişinin cihazı sorunlu çıkabilir. Ama size şunun garantisini verebilirim ki eğer sizin istediğiniz şey cihazınızı açtığınız gibi hiçbir şeyle uğraşmadan NAS'ınızdan veya Netflix, puhutv gibi bir platformdan film izlemekse, bu cihaz sizi fazlasıyla memnun edecektir.




  • xeriphas kullanıcısına yanıt
    Tüm hafta sonu Nvidia Shield üzerindeki Kodi ile uğraştım.

    Keşke her şey dediğiniz gibi şip şak "Kodi'ye filmlerinizi afişletecek, tek sefere mahsus olmak üzere birkaç ayar yapacak, sonra istediğiniz gibi kullanacaksınız" şeklinde olsa.

    Kodi'nin ana ekranında "Tv Shows", "Movies", "Videos" var ancak NAS'daki vidyolara göre menüler oluşturmaya kalktınız mı sıkıntı başlıyor. Çünkü "custom category" olayı mesela Plex'deki mantıkla şip şak 2-3 adımla tanımlanabilen bir şey değil. Sağ elinizle kafanızın etrafında 2-3 tur atıp ondan sonra sol kulağınızı anca tutar gibi oluyorsunuz. Custom Category oluşturma yöntemleri playlist, favorites, nfo dosyaları filan gibi aslında başka işler için var olan araç ve yöntemleri birleştirerek yapılabiliyor ki çok zahmetli, uğraştırıcı.

    1)Menu, default skin'de customize edilemiyor.
    Skin 'lerin büyük çoğunluğu çöp. Eminence, Archtic Zephyr, Amber ve Aron Box işe yarar skin ler; bilhassa Eminence ve Archtic Zephyr güzel.

    2)Menuleri sınıflandırabilmek için "library based favorites" tanımlaman gerekiyor. Çünkü file based favorites ile scraper bilgileri widget lar içinde görünmüyor. Default skin dışında Favorites için özel menu yok. Zaten default skin 'i kullanmayacak olduğunuz için Favorites 'i edit lemek ciddi sıkıntılı. Aralarda derme çatma erişip ulaşıyorsunuz. Bilgisayar ile NvidiaShield 'a bağlanıp xml dosyasını edit ederek de yapabiliyor.

    3)"library based favorites" için önce "Smart Playlist" ler tanımlamak gerekiyor. Kodi forumları "empty playlist" sorunlarından yıkılmak üzere. "Smart Playlist" lerin içinin boş olması sorunu var ki tam bir dert. Playlist içeriğindeki vidyoların scraping bilgileri(afişleme) tam ve düzgün değilse "smart playlist" boş geliyor, yani oluşturulamıyor. Ancak mesela "aile vidyoları" tipindeki vidyolar afişlenemeyecek olduğundan bunlar için NFO lar oluşturmanız gerekiyor. Yani bilgisayara bir medya management yazılımı kurup bu tipteki vidyolar için NFO oluşturmak gerekiyor(Oha!). Yani NAS'a cep telefonunuzdan her vidyo eklediğinizde bilgisayarda media management yazılımı ile NFO oluşturmanız gerekiyor. Hem macera, hem de dert.

    4)Afişleme/scraping sıkıntılı.
    TVDB api lerinde değişikliğe gitmiş, bir çok afişlemeyi ya yapamıyor ya da yanlış yapıyor.
    XEM var, sunucusuna bağlanamıyor.
    IMDB addon var yarım yamalak eksik bilgi getiriyor.
    "Universal Movie Scraper" var, hem yanlış bilgi getiriyor hem de content type olarak "TV Shows" seçerseniz kullanılamıyor.
    Dizileri (mesela belgesel serilerini) "movie" olarak seçip "Universal Movie Scraper" ile afişlemeye kalkarsanız, mesela "Planet Earth" serisi için 6 tane film tanımlaması yapıyor ki ortalık dağılıyor, tek dizi tanımlaması yapması lazım.
    Tek bir filmi/diziyi manuel olarak Plex'de olduğu gibi imdb/tvdb veya rotten tomatoes gibi bi yerden bir filmle/diziyle match ettiremiyorsunuz.
    ...

    Altyazı, widget vb. mevzulara hiç girmedim ki onlar da ayrı dertler. İşin bir başka yönü de her yüklenen add-on kendisi ayrıca dependency olarak yeni eklentiler kuruyor ve muhtemelen add-on u kaldırsanız dependency olarak yüklenen eklentiler geri kalıyor. Bunun da anlamı Kodi'ye çok ekleme/çıkarma yaptığınızda bir süre sonra Kodi kullanmadığınız eklentiler yüzünden şişiyor.

    Bunlar benim şimdilik karşılaştığım sorunlar. Belki çözümleri de vardır. Ancak gelmek istediğim nokta tüm bunlarla ortalama bir ev kullanıcısının uğrşmayacak olmasıdır. İleri bir ev kullanıcısının da tüm bunlarla sürekli uğraşacak zamanı, dikkati ve sabrı olmayabilir. Akşam eve geleceksin, cep telefonundaki fotoğrafları vidyoları NAS'a atacaksın ancak Kodi'de görünmeyecek. Download edip izlemediğin filmlerden dizilerden birini açıp izlemek isteyeceksin, afişleme düzgün değil. Ayda yılda bir eskiden mesela Antalya tatilinde çektiğin vidyolara resimlere bakmak isteyeceksin, onca fotoğrafın/vidyonun arasında bulamayacaksın. Diğer tarafta ise en basit haliyle izleyeceğin filmi usb flash diske kopyalayıp, tv'ye de flash diski saplayıp, yayıla yayıla film/dizi izleyip keyfine bakmak var.

    Cihaz olarak NvidiaShield oldukça "güçlü" bir izlenim veriyor. Nvidia kaynaklı bir soruna rastlamadım. Cihazdaki menu geçişleri filan manyakça hızlı, cache leme süper, ısınma yok. Ancak işler Nvidia Shield ile bitmiyor. Keşke Nvidia Shield 'in kendi içinde bir oynatıcısı olsaydı...




  • xnor2001 size katılıyorum. Shield elime henüz ulaşmadı ama bilgisayarda kodi kurup inceledim; işkencenin kodlanmış hali diyebilirim. İnsan öğrenci veya işsiz olur bunla uğraşır ki ben de severim uğraşmayı ama çalışan olunca gerçekten işkenceye dönüyor. En basitinden opensubtitles ayarı ve Türkçe kodlama için 1 saate yakın araştırma yapmam gerekti. Sizdeki sınıflandırma bende de problem oldu 2 saat uğraştım beceremedim. Baktım çekilecek şey değil kapattım direkt. Hakkaten filmi usb ye kopyalayıp tv den oynatmak daha konforlu. Bende apple tv 4 var bilseydim 4k versiyonu alırdım direkt. Nvidia'nın acilen kendi oynatıcısı üzerinde çalışması gerekiyor çünkü media player = oynatıcı yazılım. İsterse dünyanın en güçlü platformu olsun oynatıcı yazılım dandikse ne anlamı kalıyor ki. Bu kadar uğraşacaksak direkt laptopu tv ye bağlayıp izlemek daha kolay. Neyse gelsin de bir bakalım. Şuan karışık duygular içindeyim sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum. Siparişten önce konuyu okusaydım iyiydi.




  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    Hocam açıkçası ben hiç kategori oluşturmakla uğraşmadım. Onun yerine üç tane profil oluşturdum ve ayarların hepsini birinden aldırdım. İstediğim zaman 3 saniye içerisinde diğer profile geçiyorum. Afişleme konusunda sıkıntı yaşamadım hiç zira İngilizce kullanıyorum ve filmlerin hepsi farklı klasörlerde ve TMDB'deki ismine göre olunca sorunsuz buluyor. Ben cihazı iki aydır kullanıyorum ve ilk aldıktan sonra tek bir ayar bile yapmadım (ara sıra kütüphane temizlemek hariç).
    Benim söylemek istediğim şey buydu zaten yazdığım mesajda. Her kullanıcının beklentisi ve kullanım şekli farklıdır. Ve ben rahatlıkla istediğim zaman açıp bir şeyle uğraşmadan filmimi izleyebiliyorum.
  • sonneillon kullanıcısına yanıt
    Nvidia içinde Plex client ile sorunlarla karşılaşmıştım geçende, 1080p ve 4K vidyoları akıcı oynatamıyordu. Dün gece tekrar bi denedim, 4K vidyoları gayet güzel oynattı. Ancak 1 dakika filan ancak şöyle bi göz ucuyla bakıp kapattım. Çünkü Kodi'den sinir stres baygınlık gelmişti. Daha sonra tekrar bi kapsamlı kontrol edeceğim. Eğer Nvidia üzerindeki Plex client düzgün oynatmayı becerebilirse, tüm kişisel film/dizi/fotoğraf/müzik arşivimi Qnap üzerindeki Plex sunucu ile kategorize edip, Nvidia üzerinden sadece oynatma yapacağım.

    Kodi'yi ise henüz bakmadım ancak online TV izleme işleri için filan kullanırım belki.

    Plex'in afişlemesi, kategorize etme işleri filan çok başarılı.
  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    plexde alt yazı türkçe karakter yok
  • ali beyendi A kullanıcısına yanıt
    var.

    srt2utf8 kuruyorsun sunucuya, Plex kendi içinde srt dosyalarının encoding ini utf8'e çeviriyor. Şurada anlatmıştım.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131498912
  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    SRT2UTF-8 zipli dosyayı indirdikten sonra SRT2UTF-8 adlı dosyayı plexin içine nasıl kurucağız .Orayı çözemiyorum.
  • ali beyendi A kullanıcısına yanıt
    indirdiğiniz dosyayı unzip edip, oradaki dosyanın uzantısını .bundle olarak değiştirip aşağıdaki sayfada anlatıldığı üzere Plex Media Server kurulu olan sistemdeki Plug-Ins klasörü altına kopyalayacaksınız. Aşağıdaki sayfada Channel nasıl install ediliyorsa aynı şekilde yani. Ayrıca srt2utf8 plugins ayarları kısmında en üstte olması gerekiyordu galiba. Sonra Plex stop-start ve force library scan yapmanız gerekiyor.

    https://plexapp.zendesk.com/hc/en-us/articles/201187656-How-do-I-manually-install-a-channel-
  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    Alt yazi Olmuyor ben yapamadim. Ayrıca fılmlerde ses dılı secmeyıde bulamadım.Neyse kodı cok kolay ve cok daha ıyı bence.
    Kodi afislemede bence cok basarili 403 Film var yaklasik 45 dakika icinde 3-5 hata haric afisliyor.
  • günün 24 saati shield a hiç dokunmadan uzaktan bilgisayar ile erişmek istiyorum fakat bir çözüm bulamadım.team viewer quicksupport programıda işime yaramadı.bir çözümü var mı arkadaşlar?
  • tantalis1986 kullanıcısına yanıt
    amacınız cihazı uzaktan yönetmek mi yoksa oyunları uzaktan oynamak, vidyoları uzaktan izlemek mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xnor2001 -- 27 Şubat 2018; 10:37:49 >
  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    Uzaktan yönetmeyi kastteti ben de merak ediyorum bunu. Şirketten eve shielde bağlanıp torrent vs indirmek için ayarlayabilir miyiz?
  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    Kişiye göre düzenlenmiş medya yönetimi konusunda Kodi'nin büyük sıkıntıları var haklısınız.
    Ben de zamanında çok uğraşıp sonrasında gelen ana kategoriler neyse onu kullanıyorum.
    Arşive katmadığım home videoları, oğlanın izleyeceği Türkçe animasyonlar ve benzerlerini tek bir klasörde toplayıp afişleme yaptırmadan klasör olarak ekliyorum. Gerektiğinde videolar kısmından bağlanıp istediğimi seçerek izliyorum.
    Scraping için iki program kullanıyorum.
    Filmler için mediacompanion.
    https://sourceforge.net/projects/mediacompanion/

    Diziler için.
    EmberMediaManager.
    xeriphas'ın önerisi sizin beklentilerinizi karşılaması açısından en mantıklısı.




  • nebube N kullanıcısına yanıt
    Afişleme konusunda Plex ile sıkıntım olduğundan değil de merak ettiğimden soruyorum.

    Ben hafta sonu sizin mesajları gördükten sonra hem Ember hem de MediaCompanion programlarını indirdim kurdum filan ancak pek bir şey anlamadım. Zar zor
    NFO filan oluşturdum ancak sonra NFO'ları sildim. Çünkü arşive cep telefonumdan her vidyo attığımda oturup bu programlar NFO oluşturacak halim yok, çok zahmetli.

    O 2 programda anlamadığım bir şey de; afişleme dediğiniz şey srt, sub, fanart resimleri, trailer vidyoları, xml vs. bir çok muhtelif eklentilerden oluşan bir şey olmalı diye düşünüyorum. Tüm bu ıvır zıvırları bir klasöre filan mı indiriyor program ya da medyanın kendi klasörüne mi indiriyor? MediaCompanion'un veya Ember'in bulup getirdiği afişleme parçaları Kodi ile nasıl kolare ediliyor? .
  • xnor2001 X kullanıcısına yanıt
    Her iki program da film ve dizilere ait görsel ve bilgi dosyalarını filmin/dizinin kendi klasörüne ekliyor.
    Afişleme, bilgi toplama işi bittiğinde Kodi arşive alırken tüm bilgileri kendi veritabanına çekiyor.Kodi'yi kaldırsanız bile tüm gerekli bilgiler filmlerin dizilerin klasöründe mevcut olduğu için tekrar yeni kurulumda afişleme yapmadan sadece verileri çekiyorsunuz.
    Daha kısa sürüyor.
    Üstelik arşiv düzenlemesi vs için daha iyi arayüzleri var.
    Ana arşivinizi tamamen attıktan sonra kodi'den eklediğiniz klasörlerin scraper ayarlarını değiştirirseniz yeni videolar için scrape işlemini Kodi kendisi halleder.
    Ben genelde böyle yapıyorum.
    Yani ilk başta scrape için local information only yapıp tüm arşivi çektikten sonra Kodi üzerinden scrape seçeneğini online scraper'lardan biri olarak değiştirebilirsiniz.
  • nebube N kullanıcısına yanıt
    Eger kastettiginiz buysa
    Kodi -filmler-etiketler-yeni etiket diyerek kodide istediginiz afislenmis filmleri tek kloserde toplayabilirsin.Mesela cizgi film klaseru yapabilir ve cizgi filmleri klasorliyebilirsin.Ben istedigim siniflandirmayi bu sekilde yapiyorum..Dis gorunum amberde kullaniyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali beyendi -- 27 Şubat 2018; 18:16:43 >
  • Ağ üzerinden dosya aktarımı özelliğini daha yeni keşfettim. Bütün shield dosyalarına ve hatta Shield'a takılan harici disklere bile erişebiliyorsunuz. Shield'dan kopyalama hızı ortalama 70 mb/s, yazma hızı ise aşırı dalgalı. Harici disklerden yalnızca okuma var anladığım kadarıyla. Acaba harici bir diski Shield'a göre formatlasak ona da yazabilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 121122123124125
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.