Şimdi Ara

Nvidia RTX Remix tanıtıldı: Klasik oyunlar yeniden canlanıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
550
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia RTX Remix tanıtıldı: Klasik oyunlar yeniden canlanıyor!



    Yakın zamanda düzenlenen GeForce Beyond etkinliğinde RTX 4090, RTX 4080 ve DLSS 3.0 teknolojisini tanıtan Nvidia, ayrıca klasik oyunlara yeni bir boyut kazandıracak RTX Remix platformunu duyurdu. Esasen bir modlama aracı olan RTX Remix, DirectX 8 ve 9 oyunlara ışın izleme özellikleri getiriyor.



    Klasik oyunlara Ray Tracing ve DLSS müjdesi!



    Bilindiği üzere Doom 3, Half-Life gibi oyun dünyasına yön veren eski yapımlar, günümüzde ışın izlemenin ihtiyaç duyacağı veri ve bileşenleri karşılamıyor. Ancak Nvidia Omniverse'in bir parçası olarak tanıtılan RTX Remix, oyun sahnelerinde yer alan detayların geliştirilmesine ve Ray Tracing (Işın izleme), DLSS 3.0 gibi RTX teknolojilerinin eklenmesine olanak tanıyacak. 





    Nvidia'nın açıklamalarına göre RTX Remix, yapay zekâ yardımı ile sahnede yer alan detayları analiz ederek, dokular, geometri, aydınlatma ve kameralar hakkında bilgileri hızlı bir şekilde toplayabilecek. Ardından bu veriler, NVIDIA Omniverse platformu tarafından kullanılan evrensel USD (Evrensel Sahne Tanımı) formatına çevrilerek kolayca 3B modelleme araçlarına aktarılacak.



    Nvidia RTX Remix tanıtıldı: Klasik oyunlar yeniden canlanıyor!



    Böylece RTX Remix, sadece tek bir tuş ile dokuları otomatik olarak ölçeklendirmek, yumuşatmak ve daha yüksek çözünürlüklü malzemeler oluşturmak gibi zorlu görevleri hızlandıracak. Ayrıca Nvidia, oluşturulan bu materyallerin Adobe Substance 3D Painter, Autodesk Maya, 3DS Max, Blender, SideFX gibi yazılımlar ile uyumlu olacağını söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Nvidia RTX 6000 Ada Generation duyuruldu



    RTX Remix ile beraber nihayet Doom 3, Half-Life, The Elder Scrolls III: Morrowind gibi klasik oyunların güncel grafiklere kavuşacağını söyleyebiliriz. Yeni yazılımın, ücretsiz olarak önümüzdeki haftalarda kullanıma açılması bekleniyor.




    Kaynak:https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/rtx-remix/







  • Adamlara laf ediyoruz da yenilikleri de hep onlar getiriyor.

  • Herşey ışık değil, moddelleme, animasyonlar ve kaplamalar çağ dışı olduktan sonra istediği kadar ışık oyunu yapsın nafile.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DISTURBED -- 22 Eylül 2022; 09:50:50 >
  • amd yazılım tarafında nvidia yı zorluyor, amd yi bu konuda tebrik ediyorum... gel gör ki amd sadece donanım tarafında iyi olmaya çalışıyordu, son zamanlarda onlarda da yazılımını güçlendirme çabası var fakat yinede rakip firma ondan daha iyi işler çıkarıyor...

  • Bu kadar degistirecekse gercekten bence bu oyunun ruhunu öldürür. Deneyip görmek lazım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alkımm kullanıcısına yanıt
    Yenilik ? Zaten ellerinde olan teknolojiyi başka oyunlara getirecekler sadece. Birde 2d kaplamalarin içinde güzel ışıklandırma olsa nolucak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Getirse ne olacak? Onemli olan 30XX, 20XX ve 10XX serisi kartlara getirecek mi? Burada kacirilan kisim bu aslinda. Nvidia daha bir senelik karti es geciyor. Elinde ki teknolojiyi belirli kartlara ozgu tutarak her sene kullaniciyi yeni kart almaya zorluyor. Bir 1080 kullanicisi olarak, Marve`s Spider-man`da FSR 2.0 kullaniyorum. AMD kesinlikle daha kullanici dostu bir yaklasim sergiliyor. Bir sonraki pc konfigurasyonum AMD islemci ve AMD grafik brimi olacak kesinlikle.

  • Gayet güzel bir gelişme. Özellikle Morrowind, Oblivion, Witcher 1, Half-Life ve bunun gibi oyunlarda güzel işler ortaya çıkabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bir firma düşünün geçen sene çıkardığı ürüne yeni yazılım desteğini sunmuyor, başka bir firma düşünün kendi markası ve rakip markadaki ürünlere model kısıtlaması olmadan yazılım desteği sunuyor.

  • Arkadaşlar görseldeki oyunun ismi nedir?

  • Nostaljik vakit kaybı meraklısı dışında kimse ilgilenmez.

  • Quake şu an güncel hâliyle harika görünüyor bence.

  • joven kullanıcısına yanıt

    hala red alert 2 oynarim arasira. Eminim benim gibi bir sürü kisi vardir

  • loses kullanıcısına yanıt

    Red Alert 2, Age of Empires 2 gibi sprite/voxel karışımı oyunlara etkisi olmayacaktır muhtemelen, sade eski 3d oyunların işine yarayacak gibi.

    2d görselleri AI yardımıyla upscale özelliği varsa bilemem tabi, haberde göremedim.

  • Ben beğendim güzel olmuşta , 2000 3000 serisine de getirmeleri gerekir. En azından 3000 serisine kesin gelmesi lazım, çakallık yapmayı bırakmalı nvidia.

  • Fena özellik değil ama şöyle bir sıkıntılı durum var.Sonradan grafikleri var olanın üzerine yenilenmiş remastered oyunların grafikleri yapay durabiliyor ve atmosferi kötü etkileyebiliyor, eski oyunların orjinal grafikleri kötü gibi dursa da ve daha karanlık bir renk paletine sahip olsa da dönemin şartları zorlanarak yapılmış o dönemin oyun ruhunu ve grafiklerini yansıtabilen yapımlar oluyor.En son Saints Row The Third Remastered aldım bir de orjinal oyunu denedim, işin ilginci orjinal oyunun grafikleri daha iyi ve remastered sıkıntılı, remastered da su efekti neredeyse hiç yok beyaz düz bir sis var, objelerin kenarları karıncalı, binalardaki billbooardlar piksel piksel, orjinal oyun ise hem daha orjinal bir atmosfer sunduğu gibi, remastered versiyonundaki gibi gereksiz bir ciladan geçmediği için performans da daha yüksek.Remastered oyun kötüdür demiyorum ama grafikleri gerçekten üst seviye bir noktaya getirmiyorsan yapay ve gereksiz.Bir nevi son dönemlerde ucuz para kırma modeli oldu bu yöntem oyun şirketleri için.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.