Şimdi Ara

Nvidia RTX 5060 ve 5060 Ti sızdırıldı: Kullanıcıları üzebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5060 ın 8 gb olması büyük hata tekellik böyle bir şey işte

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NVidia açık bir şekilde 5050'yi 5060 fiyatına 5060 diye satacak, görünen o. E benim de 3 kuruşluk malım olsa ve 10 kuruş istediğimde koşarak alsalar ben de 3'e değil 10 kuruşa satardım, o yüzden NVidia'ya da kızamıyorum. Hatta arttırıyorum, NVidia 5060 vram'ini fazla bile koymuş, en çok 6gb olmalıydı (tabi o da 4gb + daha yavaş çalışan 2gb şeklinde).

• Ne 3 ne 10'undan bahsediyorsun kardeşim, Adamlar hedaplamışlar Nvidia'nın koyduğu maximum kâr 50$.

Üretim maliyetini hesaplamışlar tahmini olarak 60$'dan fazla kâr etmesi imkansız.
    AMD'de aynı şekilde 50-60 bazen 100$'a kadar kâr ediyor.

• Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt
    kar 50 dolarsa dükkanı kapatıp giderler. 2024 Ekim sonu elde ettiği gelir yıllık yüzde 94 artışla 35,1 milyar dolar net karı da söz konusu çeyrekte yıllık yüzde 109 artarak 19,3 milyar dolara ulaştı. 19,3/35,1=%55 kar, ki buna yapılan yatırımlar hariç. he kart başı 50 dolar...

• nvidia'nın geforce tarafında elde ettiği kara kıyasla sunucu tarafında elde ettiği kar arasında uçurum var. Son nesil ai hızlandırıcıları birim başına 40 bin dolar civarında (elon musk 100.000 tane aldı bir o kadar daha alacak, openai yine benzer miktarda alacak) kim takar low end gaming marketi. Yarın tüm üretimi sunucu tarafına kaydırıyoruz ne haliniz varsa görün dese bile kaybedecekleri bir şey yok.

Nvidia RTX 5060 ve 5060 Ti sızdırıldı: Kullanıcıları üzebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finnbhennach -- 17 Aralık 2024; 9:35:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Techpowerup, NVidia ekran kartlarının son 6 jenerasyonunun resmi piyasaya çıkış fiyatlarını karşılaştırmış:

Tabi yanlış anlaşılmasın, bunlar resimde de açıklandığı üzere ABD enflasyon verileri de eklenerek güncellenmiş fiyatlar. 4070 aynı kalmış, 4060 ucuzlamış gibi görünse de aslında NVidia 3000 serisine göre donanımları kırptığı için burada da bir artış söz konusu. 4080 hakkında yorum yapmaya bile gerek yok, grafik ortada zaten.

• Bu iş artık saçmalamaya başladı bu saatten sonra nvidia karşı hiç saygım kalmadı özellikle o fg saçmalığından sonra

Sen gel millete sadece 40 serisinde olacak de sonra amd gelsin bir yazılımla senin vermediğin rakip kartlara bile fg teklonojisini sunsun. Bunun saçmalıkların savunulacak bir tarafı yok fanboyluk yapmayın apple cılar gibi.

• 5080 20GB olmalıydı en az. 5070 ti 18GB. 5070 16GB. 5060 TI 12 GB. 5060 12GB. 5050 8GB. 5040 6GB. 5030 4GB. 5010 4GB.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5080 aslında 5060 ti.

• Amd varken, ben artık dönüp bakmıyorum bile. İşlemci ve ekran kartı mükemmel uyum içerisinde çalışıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Intel B580 bile 250 dolara 12 GB veriyor ve neredeyse 4060 Ti performansını veriyor. AMD desen üst seviye ekran kartından çekilde, 8000 serisinde 8800'den yukarısı olmayacak ihtimalle. Bu sayede oraya harcayacakları enerjiyi asıl pazar payına sahip olan 8600-8800 serisine yönlendirecekler ve fiyat performansta rakipsiz olacaklar. Nvidia da halen 5060'ta 8 GB vermeye devam etsin...

• zamanında 3080 alacaktık değerini bilemedik

• dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

O kart 40k altına zaten bulunabiliyor hocam. 2-3 model atabilirim. He 40k üstü Asus gibi markalarda var tabi de, onlarda ara ara indirime girebiliyor. Misal 40k altı için;

https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-sapphire-pulse-radeon-rx-7900-xtx-11322-02-20g-384-bit-gddr6-24-gb-fiyati,187698521.html

• Professor X kullanıcısına yanıt

hocam şu iki kart varken...

• AMD Cuda desteklemediği sürece oyun kartından öteye gidemez. GPU hızlandırma destekleyen hiçbir yazılımda işe yaramayan bir kartı neden alayım...

• Nvidia artık tukeci tarafında değil bu saate sonra kesinlikle bir nvidia ekran kartı almam yok felan teknoloji yok dlss yalan dolan ıntel gördükten sonra yeni kahraman oldu resmen nvidia artık benim için çöp sun

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

Örnek vermek için söylüyorum; kullanmakta olduğum video ve fotoğraf düzenleme yazılımlarının hepsinde GPU işlem için OpenCL kullanılıyor ve bu artık bir endüstri standardı haline gelmiş durumda.

• İşte neden x bir pazarı tek firmanın domine etmesi tüketici için kötüdür görüyoruz.. Nvidia abi para bastıkça bi tarafı kalkıp tüketiciyi iplemez olmuş.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sızıntılara bakılırsa benim için yeni nesilde koşullar oluşmuş değil en azından 24gb lık 5080 çıksaydı ciddi ciddi düşünebilirdim. Ama zaten kullandığım kartta 16 gb vram var onu satıp neden gidip yine 16gb lık kart alayım. Bana saçma geliyor. Bir fark olmalı aldığımda dlss 4.0 falan bunlar için yeni kart almam

• ayzer01 kullanıcısına yanıt

4060 gibi serilerden 50 dolar kâr ediyorlar, şeylerinde değil.

Genel kârı içermen seka seviyeni ve beğenen 3 kişinin zkea seviyesini açıkca belirliyor.

Zaten Nvidia Sadece 4060 satıyor değil mi.

Çip sattıkları için 50 dolar kâe gayet normal bir, Ne yapacaksın 200 dolara çip mi satacaksın? Kârt üreticileride zaten milyarderdi alacak senin 200 dolar çipi 200 dolar malzeme koyacak 5$ kar edemeyecek. Vay be sen fena zekisin ya.

Hatırlatırım Nvidia parasını büyük kartlardan veya sunucu veye Ai ile alaklı ne varsa onlardan kazanıyor.

Ayrıca Nvidia 5000 serisi kartları çıkarmasada olur, Sence bundan manyak gibi kâr mı elde ediyorlar? Kullandığı teknolojilerden, Yaptıkları çekirdekten, Bozulan çiplerden bir habersin gelmiş yorum yazıyorsun.

AMD neyi riskli çip üretiyormuş?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.