Şimdi Ara

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU] (51. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46.008
Cevap
234
Favori
2.628.047
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
97 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dp 1.4a ya takılmış millet. İnsanlarda ne ekranlar var yahu.

3090'ın titan olduğunu düşüneceğiz gibi gözüküyor. Nvidia gene vramden çalıp 3080'in fiyatını düşük tutmaya çalışmış. Ya da bunu insanları yeni kart almaya zorlamak istemesine mi bağlamak lazım bilemedim. Apple'ın pil ömrüne göre performans düşürüp insanları yeni tel almaya zorlaması gibi vram şiştiğinde insanları shuttering ile bezdirip yeni kart mı aldırmak istiyorlar bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Eğer paylaşmış olduğum tablodaki gibi gelirse ki öyle görünüyor; güç tüketimindeki artışın en büyük sebeplerinden birisi G6X bellekler gibi duruyor.
    Cidden 7 nm olan bir kart için aşırı fazla geldi banada.gddr6x den kaynaklı gibi duruyor sanki.Sonuçta 12 nm den 7 nm e düşüşden ciddi bir watt kazanımı olması lazımdı.Ampere serisi cidden çok ilginç seri olmaya aday görünüyor.3080 bu tabloya göre çıkarsa 2080 ti den rahat %10 civarı ham performans olarak iyi olacağı görünüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark matter

Cidden 7 nm olan bir kart için aşırı fazla geldi banada.gddr6x den kaynaklı gibi duruyor sanki.Sonuçta 12 nm den 7 nm e düşüşden ciddi bir watt kazanımı olması lazımdı.Ampere serisi cidden çok ilginç seri olmaya aday görünüyor.3080 bu tabloya göre çıkarsa 2080 ti den rahat %10 civarı ham performans olarak iyi olacağı görünüyor.

Alıntıları Göster
    3070'in özellikleri tam net olmasa da; 3090-3080 ve 3080-3070 arasındaki belirtilen güç değerlerine ve özelliklere baktığımız zaman belleğin buna sebep olduğu ihtimali öne çıkıyor.

• Rtx 3080 1080 ti dan ne kadar performanslı olur sizce ve yükseltmeye değer mi
  • 10 GB ile 20 GB Max ne alaka şimdi.? Aynı modelde 2 farklı kapasite bellek. Bana pek mantıklı gelmedi niyese. Daha öncede haberleri çıkmıştı. Bios'dan kapalı olacak vs. Mantıksız geliyor.

Kartların büyük oluşu ve tükettiği güce bakarsak baya ısınıyor gibi. Bur iki yerde de okudum ısınacağı yönünde haberler. Ne derece doğru çıkacak bilmiyorum.

Emin olduğum bir şey var sadece, o da ülkemizde çok çok pahalı olacağı. 3090 için 1399 $ deniyor. Burda rahat 2k USD diyeyim biz ona. Kar payıdı, vergiydi bilmem ne 18-20 bin civarı rahat yazılır.

Performans beklentim 2 serisinden daha fazla bu modellerde fakat asıl şenlik 4 serisi ile olacak..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RageofTurk

Rtx 3080 1080 ti dan ne kadar performanslı olur sizce ve yükseltmeye değer mi
    Oynadığınız oyuna ve kullandığınız çözünürlüğe bağlı. Aslında her türlü değer tabiki 2K ve 4K düşününce.

1080p için ise değmez. Beklerim derseniz 2 sene daha 1080ti full hd de götürür sizi sonraki seriye.

• Bombalar ne zaman patlıyor

• ülkedeki dolar kuru, ekonomik sıkıntılar ve kartların yükselen fiyatları ile 3 serisi kesinlikle bütçe dostu olmayacak. Hele orta ve alt segment grubuna hiç hitap etmeyecek..

Uygun fiyatlı kart arayan 1 serilerine bakacak. Orta segment 2060 vs alacak artık.

3060 almak istesen 3-4 sene önceki high-end kart parası vermek zorunda kalacaksın Türkiye 'de.

Adaletin bu mu dünya.

• Bi ara duyulduydu, bu yeni bellekler 98 dereceye kadar ısınıyorlarmış.
  • quote:

3070'in özellikleri tam net olmasa da; 3090-3080 ve 3080-3070 arasındaki belirtilen güç değerlerine ve özelliklere baktığımız zaman belleğin buna sebep olduğu ihtimali öne çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Valla olurda bu tablo gibi çıkarsa tam rezalet.Sene oldu 2021 60 serisi hala 6 gb.Oyunların gb tüketimi deli gibi arttı 8 gb bile anca yetiyorken 6 gb ı alıp deli gibi drop yemek isteyen buyursun alsın.Ben 3060 veya 3070 düşünüyordum direk super serisini beklerim.
  • quote:

Valla olurda bu tablo gibi çıkarsa tam rezalet.Sene oldu 2021 60 serisi hala 6 gb.Oyunların gb tüketimi deli gibi arttı 8 gb bile anca yetiyorken 6 gb ı alıp deli gibi drop yemek isteyen buyursun alsın.Ben 3060 veya 3070 düşünüyordum direk super serisini beklerim.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Zaten şu şartlar altında bunun rakip ile falan da alakası yok. Tamamen satış stratejisi olduğu ortada. Zira sen git 3090'ı 24GB olarak lanse et ama 3080 10GB olarak kalsın. Arkasından da ekstra (adı her ne olursa) versiyon olarak 20GB gelecek olsun!?

Akabinde bellek boyutlarının bu kadar artıyor oluşu da çoğu şeyin habercisi zaten.

• 3060 6gb tam fiyasko tabloya gore.12gb olani ise tam facia.
    İki turlude sacmalik bence.

Bu sekilde olmasi gerekirdi
    3050 6gb
    3060 8gb
    3070 10gb
    3080 12gb
    3090 16gb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WARTIME -- 28 Ağustos 2020; 17:55:30 >
  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    Bellek mimarisi geliştikçe çektiği güçte azalma olmuyormu? DDR3'ten DDR4'e geçişte bunu gördük şimdide DDR5'in 1.1V'la çalışacağı söyleniyor. Ben bunu belleğe bağlayamıyorum. Özellikle paylaşılan gücün TDP değilde TGP olduğunu unutmazsak.
    24GB bellekli 3090'da durum normal olur ama bundan 14GB daha az bellek kullanan 3080'in 30W daha az güç tüketmeside belleği temize çıkarır bu konuda.
    Bence bu sızıntıdaki 3080'in 7nm oluşu hatalı, bence 3080'ler 8nm Samsung üretimi ve bu yüzden aşırı güç tüketiyorlar.

Edit : Düzeltme ve link

TDP: Thermal Design Power
    TGP: Total Graphics Power

"The power consumption of the whole graphics card is defined by the TGP"
    https://www.geeks3d.com/20190613/graphics-cards-power-tdp-tgp/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yoizhik -- 28 Ağustos 2020; 18:16:17 >

• WARTIME kullanıcısına yanıt
    Valla boyle olmasi gerekiyordu. Resmen kapitalizmin dibine vurmuslar. Ben şu an 2070 Super gucunde olan 3060 alacagim ancak 1 sene sonra 6gb vram var diye sorun yasayacagim. Komedi resmen.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yoizhik kullanıcısına yanıt
    güç tüketiminin asıl sebebi bana kalırsa mimariyi ümüğüne kadar sıkmışlar. yani aslında 7 nm elbette daha az güç çeker ama bundan fırsat bilip naviye karşı iyi bir duruş sergilmek için çipi veriminin ötesinde hızlarda çalıştırıyorlar muhtemelen

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

mesela 3.9 ghza kadar lineer, ondan sonra biraz daha eğim kazanıyor, 4.2 ghzde ise verim camdan dışarı çıkıyor

muhtemelen voltajı vermişlerdir verebildikleri kadar, olabildiğince hız arttırmak için

NVIDIA RTX 3000 Serisi [ANA KONU]

• quote:

Orijinalden alıntı: Yoizhik

Bellek mimarisi geliştikçe çektiği güçte azalma olmuyormu? DDR3'ten DDR4'e geçişte bunu gördük şimdide DDR5'in 1.1V'la çalışacağı söyleniyor. Ben bunu belleğe bağlayamıyorum. Özellikle paylaşılan gücün TDP değilde TGP olduğunu unutmazsak.
    24GB bellekli 3090'da durum normal olur ama bundan 14GB daha az bellek kullanan 3080'in 30W daha az güç tüketmeside belleği temize çıkarır bu konuda.
    Bence bu sızıntıdaki 3080'in 7nm oluşu hatalı, bence 3080'ler 8nm Samsung üretimi ve bu yüzden aşırı güç tüketiyorlar.

Edit : Düzeltme ve link

TDP: Thermal Design Power
    TGP: Total Graphics Power

"The power consumption of the whole graphics card is defined by the TGP"
    https://www.geeks3d.com/20190613/graphics-cards-power-tdp-tgp/
    Zaten belirttiğim üzere buradaki bellek durumu ihtimal dahilinde olan bir durum, 1 eylül sonrası çoğu şey netleşiyor olacaktır. Bellek boyutundan ziyade çıkılan hızlarla bağlantılı olarak da düşünülmesi elzem (bundan dolayı eldeki verilere göre 3070'i belirttim). Ortada henüz RT Core sayıları da yok. Bununla da alakalı olması yine ihtimal dahilinde.

• Bundan 2 yıl evvel millet gtx 1100 serisi bekliyordu son ana kadar kimse rtx adı ile geleceğini bile tahmin etmiyordu.Şimdi yine dedikodular dolaşıyor.ama asıl olan fiyatları.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Zaten belirttiğim üzere buradaki bellek durumu ihtimal dahilinde olan bir durum, 1 eylül sonrası çoğu şey netleşiyor olacaktır. Bellek boyutundan ziyade çıkılan hızlarla bağlantılı olarak da düşünülmesi elzem (bundan dolayı eldeki verilere göre 3070'i belirttim). Ortada henüz RT Core sayıları da yok. Bununla da alakalı olması yine ihtimal dahilinde.

Alıntıları Göster
    Shader işlemci sayısı haricinde rt core ve tensor core durumuda var seninde belirttiğin gibi.Bunların % kaç arttığı soru işareti hala.Sızıntıya göre tek gördüğümüz shader işlemci sayısı.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Evet sadece 4K da oynarım ve oynamayı düşünüyorum. Açıkçası ben 2k60ps yerine 4k30fps yi tercih edenlerdenim. 55 ekran OLEDC9 mevcut elimde.

3080 konusunda canımı tek sıkan 10 gb olması. Fakat 2 yıl idare etse beni yeter sonra 4 serisine geçerim. 2 yıl boyunca ultra 4K ya bu vram yeter mi aslında. ve % kaç performans artışı alırım 1080ti a kıyasla. 3090 alamam çünkü
  • quote:

Shader işlemci sayısı haricinde rt core ve tensor core durumuda var seninde belirttiğin gibi.Bunların % kaç arttığı soru işareti hala.Sızıntıya göre tek gördüğümüz shader işlemci sayısı.

Alıntıları Göster
    Şu an zaten herkes gibi ihtimaller üzerinden ilerliyoruz ve her şey masada. Beklenen gün de yaklaştığı için haliyle sabırsızlık artıyor.

• 
Sayfa: önceki 4950515253
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.