Şimdi Ara

Nvidia: Rakibimizden 10 kat daha büyüğüz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Bir markayı savunduğunu açık açık itiraf eden sensin. Ben teknolojiden bahsediyorum, siz şahsi algılayıp yanıtlamaya çalışıyorsunuz - sanki sizin şahsi başarınızmış gibi...
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Bana iyi olanı savunuyorum diyene bak. Yarın bir gün gelir, kendisi benden çok AMD'ci kesilirmiş. Bu gözler neler gördü...
  • O zaman 10 kat fazla ekran karti üretmeniz lazim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kere stoğu ona göre ayarlıyoruz filan yalan dolan,daha bu son seri ilk çıktığında tavsiye edilen fiyatla satış fiyatı arasında oldukça fark vardı,sonrasındada pek bişey değişmedi,ki o zamanlar daha mining ekran kartlarını etkilemiyordu.

    Sonra niyeyse gene millet amd,nvidia diye birbirini yemiş o da ayrı bir garip olmuş, rekabet olmadığı zaman intelin az çekirdekli işlemcilerini bile ne fahiş fiyattan sattığını herkes biliyor halbuki,hatta fiyatlandırmayıda kafasına göre kusuratlı sallıyordu ki ta ki amd den zen mimarisi gelene kadar.

    E amdnin işlemcideki yükselişi kötü mü oldu kullanıcılar için hayır gayette super oldu,intel bir anda çekirdekleri artırdı,daha fazla yenilik için kolları sıvadı yeniden bir hareketlenme oldu.

    İnsanlar daha uygun fiyatlara daha güçlü işlemcilere sahip oldular amd veya intel farketmez.

    E şimdi nvidia ekran kartında çok söz sahibi olması bizim için kötü olur bu durumda,intel gibi kusuratlı fiyatıda dayar,performansıda rakibi geride olduğundan gıdım gıdım arttırır böylece daha kazığa daha düşük ekran kartını almış olursun.

    Şimdi nvidia 10 kat olmuş,amd 5 kat önde olmuş bu iyi bir şey mi son kullanıcı için bunu düşünüp ona göre yorum yapmak lazım ama nerdee.




  • 10 mu kat büyüksünüz

  • Nvidianin en büyük başarısı notebook kartları. Masaüstünde eskiden uygun diye alıyorduk fakat şimdi neredeyse kafa kafaya. Nvidianin reklam ve yazilim desteginide göz önüne alırsak 10a katlaması normal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sphygmus

    O zaman 10 kat fazla ekran karti üretmeniz lazim

    iyi laf sokmuşsun kardeş nvida ya belini doğrultamaz pezv.. 1000 tl aldığımız ekran kartları olmuş 3 bin tl bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
  • 2 adet 1080ti kartım var tanesi 1950 tl den 2.ci el satıyorum almak isteyen varsa... Mesela yani :D

  • yıllardır amd kullandım,şimdi nvdia var ancak sebebide fiyat aralığıma uyan tek kartın bu olmasıydı,amd olmasaydı vay halimize derdik ki bu dönemde pc almak enayilik fiyatlar uçtu gitti git al bir xbox gold üyelik ve gamepass ile bak dalgana çok daha ucuza işini hallet

  • Amd kritik hatalar yaptı pazarlama konusunda. Performanslar da beklendiği gibi olmayınca sonuç bu. Ayrıca rakipler İntel ve Nvidia. İkisinin marka değeri baya yüksek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Madem o kadar güçlüsün fiyatlardada biraz kullanıcıları güldür.
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt
    Yurtdışında oyun oynayan insanlar pc yerine konsolla uğraşıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    3 bin vericem parasiyla bile alamiyorum piyasada yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyüklükten kasıt borsa değeri sanırım. Pazar payının 10 katı olduğunu sanmıyorum. Ki bu sadece grafik birimi. AMD aynı zamanda işlemci üreten bir firma.

    Bu büyük farkın en büyük sebebinin de mobil üreticilerini baştan bağlamaları İntel ile beraber.

    Hani bakıyoruz masaüstünde 1 AMD tercih ediliyorsa 5 İntel, 5 Nvidia tercih ediliyor. Ama mobil tarafta 1 AMD cihazı varsa 100 İntel, Nvidia cihazı var.

  • 10 kat büyüksün ama Dx 12'de rakibinden tokat yiyorsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nvidia ya bu açıklamayı yaptırtan AMD ye teşekkür ediyorum. Demek ki doğru yola meyilliler...
    Sinekte küçük ama mide bulandırır...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Siannis

    Özellikle işlemci noktasında ben zaten çok sıkıldım körü körüne savunanlara laf yetiştirmekten. Sizi çok iyi anlıyorum. Ben de hiçbir firmanın fanı olmamama rağmen çok yaftalandım şucu bucu diye.

    Sizin diyalog kurduğunuz kişi için söylemiyorum kendisi ile belki 1-2 kere yazışmışızdır ama grafik koysanız grafik yanlış, pazar payı koysanız o da yanlış, AMD'nin, INTEL'in, NVIDIA'nın direkt kendi sitesinden paylaşılmış bilgi koysanız o da yanlış diyen bir kitle var. Geçen gün bir tanesine sordum neye dayandırdınız yanlış olduğunu diyorum, forumda 150 kişi oylamaya katıldı 100'ü bilmem ne firmasını seçti diyor. Düşünebiliyor musunuz bunu yazan kişinin görüşü, olaylara bakış açısı 150 kişilik bir forum anketinden ibaret. Üstelik ekonomik olarak hayli sıkıntılı bir ülkede yaşayan ve mecburen ucuza yönelen insanların olduğu bir forumun anketinden ibaret.

    Şimdi de grafik kartı bölümünde başladı yavaş yavaş bu. Diyorum, Intel-AMD bir nebze çekişebilir, Ryzen falan iş yaptı bir miktar ama NVIDIA - AMD rekabeti biteli yıllar geçti. Artık bu iki ismi rekabet kelimesi ile anmak bile mümkün değil. Son 5 senedir zaten direkt tekel NVIDIA. 2010'dan sonra da ezici üstün durumda zaten.

    Ekran kartı tarafında bu mantıkta olanlar oldukça fazlaydı. Ama Nvidia 2014 gibi ağırlığını koyup piyasayı tamamen domine edince pek kalmadı bunlar. Bir de Fury falan hayalkırıklığı yaşatınca iyice duruldu tartışmalar. Arada 1-2 tane dünyadan habersiz veya haberi olsa da fanatiklikten derisinin rengi değişen tip çıkıyordu, o kadar. Polaris faciası üzerine Vega ile artık tartışacak hiçbir şey kalmadığını en ağır fanatik bile anladı.

    Aynı tipler işlemci forumlarında da vardı. Mesela Bulldozer'le Amd ezecek geçecek diye atanlar, işlemciler çıkınca önce biraz tökezleyip sonra savunmaya devam ettiler. Sonra Vishera'lar çıkınca bakın ne güzel oldu moduna girdiler ama o sıra Amd üst seviye işlemci üretmeyeceğini açıklayıp Intel de gaza basınca, işlemci forumları baya boş kaldı. Çünkü ortada tartışacak bir şey kalmamıştı. Ryzen sayesinde bu tipler yine türedi ama Intel dediğimiz firma, Amd'nin kabaca 100 katı olduğu için aslında hala pek tartışacak bir şey yok. Yine de son kullanıcı olarak bakınca, sunulan ürünlerin rekabet içinde olması güzel tabi.

    Ekran kartı tarafında da Amd'den yeni bir şey çıkacak olduğunda, biraz daha üst seviyeye oynuyorsa, hemen başlar bu tipler "Amd ezecek, bu sefer Nvidia bitti!" vs diyerek. Sonra yine kaybolurlar. Her dönem, her sitede bunu gördüm. Mete Can hariç. O başka bir noktada. Her şeyin farkında olduğu halde efsanevi biçimde büyük bir motivasyonla Amd'yi savunur. Durdurulamaz, engellenemez, laf anlatılamaz. İsterseniz kendisinin açtığı bir Fury başlığı vardı, ona bir göz atın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.ED

    Editörümüz başlığı yanlış atmış. Şöyle olmalıydı: Nvidia, AMD'yi 10'a katlayıp (katlamayı) becerdi!

    Düzenleme': Nvidia, grafik çözümleriyle AMD'yi dağıttı!

    Düzenleme'': Nvidia'nın yüzü satış başarısıyla gülüyor

    Hahaha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Ne NVidia, Ne Intel ne AMD en büyük Yaşar Usta der kaçarım. Şaka bir yana, NVidia neden durduk yerde bu tür bir açıklama yapma ihtiyacı hissetmiş anlamadım, sanki kart almaya gittiğimizde kartın hızı, fiyatı gibi özelliklerini bırakıp "bu kartın üreticisi rakibinden çok daha büyük bir firmaymış, bunu alalım" mı denmesini bekliyorlar, nedir? Hayır, piyasa ağlanacak halde, millet orta sınıf kart bile bulamıyor, bu gidişle PC oyunculuğu pazarını öldürüp, oyuncuları küstürüp konsollara kaçırıyorsunuz haberiniz yok. 5-10 sene sonra bir bakmışsınız kart satacaksınız alan olmayacak. hatırlatayım, zamanında Nokia da piyasa lideriyiz, en yakın rakibimizden bilmem kaç kat büyüğüz diyordu muhtemelen ama değişen piyasa koşullarını ve müşteri kitlesinin taleplerini "büyüğüm" diye görmezden gelirsen karşılaşacağın son ortada işte.




  • mamad kullanıcısına yanıt
    Evet, baksan iyi olur. Son kertede Fury'nin niye avantajından yararlanamadığını açıkladım. Eksik kaldınız tartışmadan:[buradan devam]
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.