Şimdi Ara

Nvıdıa program ayarlarında genel Ayarlarmı kullanılmalı? ss li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar gördüğünüz gibi,genel ayarları kullanın(açık) ve sadece açık olarak gösterilen Ayarlar var.Bu ayarların farkı nedir?hangisini kullanmalıyız?İkiside aynı şey mi aslında?

Buda max frame rate özelliği.Genel ayarları kullanın (off) ve sadece off yazan ayar var hangisini kullanmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her ikisi de aynı şey.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Genel ayarlar değilde yanında nvıdıa işareti olan genel ayarları kullanın diye yanında yazmayan ayarı seçtiğimde diğerine göre 5-6 fps daha akıcı oynattığını farkettim

• Darkin blade D kullanıcısına yanıt
    E ne düzelmiş, oyuna özel ayarlar kısmında yeni birşey keşfetmişsin madem ve işe de yarıyorsa güle güle kullanmak lazım.

Herkes dener ve yorumlarını belirtirse daha güzel olur, ben de deniyim bakalım bir fark oluyormu fln yazarım.
  • Bende malesef bir işe yaramadı, hatta 1-2 fps düştü diycem fakat o esnada arkada bişeyler oynamıştır fln belki.

Seçilebilen herşeyi elle seçtim.

önce

Sonra

Düzenleme: Başka oyun da deneyim dedim tek oyunla test olmasın diye onda da ilginç bir şekilde minik bir düşüş göründü, hatta çıkarmı diye bekledim de.

önce

Sonra

Ama sende işe yarıyorsa ne mutlu sana.

Sendeki kartın modeli nedir ?

Eğer düşük bir modelse NV-Inspector de sürücü ayarlarına girip şurdaki değerlerle oynaman performans kazandırabilir ancak girdiğin değere göre kapalamalar load bias azaltıyor yada arttırıyor, yani + değeri azaltıyor - değeri arttırıyor/sıkılaştırıyor gibi birşey ve işaret ile gösterdiğim bu 2 ayar birlikte çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Ocak 2020; 20:7:4 >

Hocam benim ekran kartı gtx1050,genel ayarlar yerine elle ayarı seçtim.Oyun daha akıcı oldu.Şuan ayarlardan memnunum
    Ayrıca şunu farkettim.Gta 5,witcher 3 gibi oyunları oynarken nvıdıa ayarlarından max frame rate özelliğini kapattığımda fps arttı.Oyunun kendi ayarlarından tazeleme hızını 60 fps olarak ayarlıyorum.Nvıdıa ayarlarından da max frame rate özelliğini kapatıyorum.Oyun daha akıcı oluyor.Ama gta 4 de tazeleme hızı 60 fps,120 fps olsun gibi bir seçenek yok.Gta 4 ü nvıdıa ayarlarında max frame rate yi 60 fps yaparak oynuyorum.Daha akıcı oluyor

Anladım, muhtemelen güncel sürücü kullanıyorsun, ben olsam o kart ile daha eski bir sürücü kullanırdım yani güncel sürüclerde türlü ayarlar belki o karta yük oluyor olabilir.

Mesela bir ara imkan bulursan 378.92 sürücüsünü filan deneybilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Hocam yük olacağını sanmıyorum ekran kartı güncellemeleri optimizasyon ve performans artışı sağlıyor ekran kartını güncel tutma taraftarıyım

Yaptığın ayarlar sende olumlu yönde etki ediyorken bende hiç bir getiri sağlamadığından böyle düşünüp bir öneride bulundum ama tabi keyfin senindir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.