Şimdi Ara

Nvidia'nın GeForce 185.20 beta sürücüsü indirilebilir durumda (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
7.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni sürücüler eskisinden farklı olarak Nvidia kontrol panelindeki 3D ayarları yönetme başlığı altına eklenmiş olan 'Ambient Occlusion' ayarıyla beraber geliyor. Kapalı, düşük, orta veya yüksek olarak ayarlayabileceğimiz bu özelliğin getirisi ise, bol miktarda obje tarafından sarılmış yüzeylerde, çevredeki ışıklandırmanın yoğunluğunu düşürmek suretiyle daha gerçekçi sahneler elde etmek olarak açıklananıyor. Objelerin ekrandaki yerleşimine bağlı olarak yumuşak bir gölgelendirme ile derinlik algısını güçlendiren bu özellik lakin her uygulama ile uyumlu bulunmamakta. (Pclabs'tan alıntı)

Okuduğunuz gibi bu yeni sürücülerde nvidia Ambient Occlusion diye yeni bir ayar eklemiş. Bunun gerçekçiliği artırdığı söyleniyor. Ben de bir iki şey buldum.

Bunlar tomshardware dan bir eleman crysisten bir karşılaştırma yapmış.

Bu ayar kapalı iken:

http://img167.imageshack.us/img167/5453/aaoffwr0.jpg

Bu da açık iken:

http://img71.imageshack.us/img71/1443/aaonff0.jpg

O görüntüler başka. En azından nVidia'nın sürücüsündeki Ambient Occlusion'un farkı değil o, tarih öncesi zamandan kalma o ilgisiz görüntüler üzerinden hareket etmeyin.

Hayır yani oynadım, yok o şekilde bir fark. (Zaten belli ki garip ayarlar kullanmışlar, acayip bir görüntü var o örnekte. Oluşan fark, Ambient Occlusion'un bildiğim tanımlarını aşıyor, çok çeşitli alanlarda fark olmuş.)

Gerçekteki farklar hakkında fikir için şu gönderiye bakın:

http://forum.donanimhaber.com/m_28797448/mpage_1/key_//tm.htm#28802597

Hatta doğrudan buraya koyayım:

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Ek: Konu başında koyulan görüntülerdeki gibi farklar söz konusu değildir. Gerekli bilgi aşağıdadır.

1280x1024, oyun içinden 8xQ CSAA, sürücüden 16x AF, Dx10 her şey çok yüksek (+ blur seviyesi en yukarda) ile Crysis 1.21'de bir iki sahne üzerinde denedim.

Ayarın "düşük - orta - yüksek" şekilde üç seçeneği var. Ben, orta ve düşükte (düşükte daha kötü olmak üzere) hiç hoş olmayan görüntüler aldım, normâli öyle mi değil mi pek emin olamadığımdan, sadece "yüksek" seviyedeki görüntüleri koyacağım:

Önce kapalı, sonra "yüksek" seviyede açık şekilde, sıralama:

Sürücü ayarları:
    Nvidia'nın GeForce 185.20 beta sürücüsü indirilebilir durumda

Görüntüler, FRAPS'ın jpg dönüştürmesiyle alınmıştır:

-------------------------------

Not: Tabii transparency(şeffaflık) AA falan açılsa daha güzel görünecektir, otların - yaprakların durumu. Transparency AA yokken o tür şeyler tırtık tırtık çıkıyor, biliyorsunuz.

Gördüğünüz gibi, ciddi farklar söz konusu. Gölge açısından önemli değişim var. Sadece ormanlık - kırlık bölge için değil değişim, ikinci kısımdaki görüntülerden görebilirsiniz bunu.

Üstte koyulan görüntülerle ilgisi yok; o görüntülerdeki durum farklı bir olaymış (nvidia'nın sürücü ayarı değil) zaten, kaynağı burada:http://www.incrysis.com/forums/viewtopic.php?id=17733

Belliydi, öyle olduğu.
    nVidia'nın seçeneğiyle ilgisiz görüntüleri koymuşlar, TechPowerUp forumunda.

Dört görüntünün alındığı ormanlık kısım için konuşursak, "yüksek" seviyedeki ayarda başarımı önemli ölçüde düşürmekte (GTX 260 için, denediğim 1280x1024 - 8xQ CSAA - 16x AF - her şey çok yüksekte böyleydi. Daha düşük ayarlarda kayıp oranı ne şekilde etkilenir, bilemiyorum). Ne kadar düşürdüğü hakkında rakamlı bilgi veremyeceğim, çünkü kapsamlı test gerekiyor. Sahneye (yani özelliğin uygulanıp uygulanmamasına) göre değişecektir muhtemelen, götürüsü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 2 Ocak 2009; 23:28:17 >

• hayırlı uğurlu olsun nvidia seçtiğim için bir kez daha mutluyum
  • Fps olarak fark var.Cryostasisde artık hiç kasmıyor.Başka oyunda denemedim.
  • GTX280 Sli performansıda gayet güzell sadece lost planette kitlenme yaptı beta olmasına veriyorum whql çıkarsa dahada iyi olacaktırr
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ermeydan

Yeni sürücüler eskisinden farklı olarak Nvidia kontrol panelindeki 3D ayarları yönetme başlığı altına eklenmiş olan 'Ambient Occlusion' ayarıyla beraber geliyor. Kapalı, düşük, orta veya yüksek olarak ayarlayabileceğimiz bu özelliğin getirisi ise, bol miktarda obje tarafından sarılmış yüzeylerde, çevredeki ışıklandırmanın yoğunluğunu düşürmek suretiyle daha gerçekçi sahneler elde etmek olarak açıklananıyor. Objelerin ekrandaki yerleşimine bağlı olarak yumuşak bir gölgelendirme ile derinlik algısını güçlendiren bu özellik lakin her uygulama ile uyumlu bulunmamakta. (Pclabs'tan alıntı)

Okuduğunuz gibi bu yeni sürücülerde nvidia Ambient Occlusion diye yeni bir ayar eklemiş. Bunun gerçekçiliği artırdığı söyleniyor. Ben de bir iki şey buldum.

Bunlar tomshardware dan bir eleman crysisten bir karşılaştırma yapmış.

Bu ayar kapalı iken:

Bu da açık iken:

Tabi bu ayar her oyunda desteklenmiyormuş. (http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showtopic=22520)

I went into the drivers to see what games were supported by ambient occlusion setting and only found these:

Assassin Creed
    Bioshock
    COD4
    COD:WAW
    CS:Source
    Company of heroes
    crysis (warhead not suported)
    devil may cry 4
    Fallout 3
    Far Cry 2
    Half-life 2: Episode Two (only!!)
    Left 4 Dead
    Lost Planet
    Mirror's Edge
    The Call of Juarez
    World in conflit
    World Of Warcraft

cok ilginc denemek sart.

• Daha 180.84 kullanıyordum :)

Neyse GTA IV bi süre sonra acayip kasmaya başlıyordu tüm ayarlar baya kısıkken bile. Bakalım bununla normale dönücek mi oyun ?
  • http://www.hardware-infos.com/tests.php?test=52

burada bir karşılaştırma yapılmış önceki driverlara göre
  • Clear Sky'da ne olmuş öyle:

http://www.hardware-infos.com/tests.php?test=52&seite=10 (GTX 260 G200-103)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 3 Ocak 2009; 12:32:15 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

Clear Sky'da ne olmuş öyle:

http://www.hardware-infos.com/tests.php?test=52&seite=10 (GTX 260 G200-103)

bu yeni özelliğin haricinde , böğle bi donanım sıcramasını driver güncellemeyle hiç görmemiştim sanırım %40 civarı bi artış var
  • Quad SLI kullanan varmıdır forumda? varsa şunu merak ediorum aşaıdaki resimdeki özellik eski sürücüde varmı yoxa yeni sürücüylemi active edilmiş 1 şey bu. ?

• Sitedeki sonuçlar özellikle aa ve af köklendiğinde çok iyi duruyır bir önceki seri 170xx serisine göre nvidia nasıl oldu da buna ultra big bang demedi hayret
  • mrb. arkadaşlar..
    oyunlarda sorunsuz oynamak için ideal driver hangisi..
    en son çıkan, beta yada geçmiş sürümlerden....

184.48 var şuan en son sertifikalı driver.
    ama 4-6AAx undercoverda araba halen ve yoldaki gölgeler çizikli..?
    ara ara takılmalarda oluyoo..

hangi driverı önerirsiniz...
    tşk.
  • ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM BENİM PCMDE ŞUAN YÜKLÜ 169.06 VAR BUNUN ÜSTÜNE 180.48 YÜKLÜORUM YÜKLERKEN HATA VERİO SEBEBİ NEDİR?????
  • quote:

Orjinalden alıntı: getbugra

ARKADAŞLAR LÜTFEN YARDIM BENİM PCMDE ŞUAN YÜKLÜ 169.06 VAR BUNUN ÜSTÜNE 180.48 YÜKLÜORUM YÜKLERKEN HATA VERİO SEBEBİ NEDİR?????

Üstüne kurmazsanız daha iyi olur . Önce eskisini silip sonra yenisini yükleyin
  • İn-direlim bakalım nasılmış

Allah Allah in-dir edemi sansür geldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahraman.E -- 4 Ocak 2009; 23:40:00 >
  • Arkadaşlar bende kontrol panelden özel ayarlar yapılmıyor. Genel ayarlar yapılabiliyor sadece. Şekil 1A da görüldüğü gibi seçenekler çıkmıyor.(eski driverlerı silip tekrar yükledim sorunsuz bir şekilde) Bir de bunun sadece İngilizce olanı yok mu International olanı türkçe oluyo kavramları karıştırıyorum

• yahu atiden nvıdıa ya geçiyorum ati 8.12 çıkarıyor nvıdıadan atiye geçiyoruz 185 çıkıyor bu arada 8.12 benim 4850 ye pek yaramadı ekranda karlama gibi gel gitler oluyor rüzgar esiyormuş gibi
  • Bu driver nasıl kurulacak eskiyi kaldırmalımıyım nasıl yapacagım konusunda yardım edebilirmisiniz.?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Oz_An

Arkadaşlar bende kontrol panelden özel ayarlar yapılmıyor. Genel ayarlar yapılabiliyor sadece. Şekil 1A da görüldüğü gibi seçenekler çıkmıyor.(eski driverlerı silip tekrar yükledim sorunsuz bir şekilde) Bir de bunun sadece İngilizce olanı yok mu International olanı türkçe oluyo kavramları karıştırıyorum

AP

Herkeste normal mi çalışıyor yaa

• Burdan indirdim kurdum şu an driver sürümü 180.84,tü 180.48 oldu bu nasıl iştir yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kahraman.E -- 5 Ocak 2009; 19:01:59 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.