Şimdi Ara

Nvidia’nın baskısı nedeniyle ekran kartı üreticileri AMD için farklı marka arayışına girdi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • AI Programmer A kullanıcısına yanıt
    Ceza almalı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nForcer

    Kart üreticilerinin, GPU üreticilerine göre ayrı oyuncu markaları yaratmaya zorlanmasından çok, oyuncu markalarına neden ihtiyaç duyduklarını sorgulamak istiyorum ben. Oyuncu markası yaratınca daha çok satış yaptıklarına inanacak kadar kafayı mı bulmuş bunlar acaba?
    Sen, ben bu konularda bilgiliyiz ve üzerinde gaming de yazsa arez de yazsa aynı kartı aldığımızı biliyoruz ama bu konuda bilgisi olmayıp bunda gaming yazmıyor diye almayacak adam da çoktur piyasada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada nvidia kart almam diyenler olmuş
    ulan tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    Burada nvidia kart almam diyenler olmuş
    ulan tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok
    Bende sevmiyorum, gıcık oluyorum ama hep alıyorm
  • nVidia daha önce de bunu yapıyordu ama AMD de yapıyordu.

    Sırf bu yüzden Sapphire, AMD Exclusive Partner statüsünü kaybetmemek için sadece nVidia ekran kartı üreten ZOTAC markasını çıkartmıştı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Schneeflocke

    Burada nvidia kart almam diyenler olmuş
    ulan tavşan dağa küsmüş dağın haberi yok
    Memlekette toplasan 100 kişi çıkmaz bu protestoya katılan. Adam yaptırım gücü olduğunu düşünüyor. Oyuncular bitcoin işini bile engelleyemiyor. Hem de dünya genelinde milyonlarca oyuncu varken. Sen orta halli bir Avrasya ülkesi olarak pazarının %90'ı giriş-ekonomi seviyesi kartlardan oluşurken yok markaymış şuymuş buymuş, kim takar...

    Nvidia tekelligini pekiştirmek istiyor. Bunu büyük olan her firma ister ve yapar. Ama daha önce de dedim, burdan bir şey çıkmaz. Çünkü ortaklara rakip firmanın ürünlerini satmayacaksınız demiyor. Bu marka altında satmayacaksınız diyor ki bunun da karşılıklı bir anlaşma olduğu belli. Başka bir marka olarak satmaya devam edecekler, Asus da bunu yapmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 7 Nisan 2018; 12:24:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böyle 3kağıtları bi amerikan firması yapsa AB hemen tekelleşme davasını açar, öyle bi ceza oturturdu ki bi daha pazar hakimiyetini kullanıp baskı kurmak, AMD kart satmayın ya da adını değiştirin demek hayal olurdu.

  • wolferto kullanıcısına yanıt
    Şuan madencilik etkisi yok ki, hatta Şubat'tan beri durum böyle.


    Firmalar ekran kartı üretimini kıstı, fiyatları yükseltmek için. Bir de DRAM fiyatları arttı tabi.
  • Ceza almalı diyen arkadaşlar bu tarz anlaşmalar yıllardır var. Hatta mahallenizin bakkalı bile yapıyor. Coca Cola anlaşmalı olan dükkana Pepsi sokulmuyor (tam terside geçerli). Coca Cola bunu her yerde yıllardır uyguluyor, anlaşmalı olanlara daha iyi fırsatlar sunuyor.

    Aslında Nvidia farkında olmadan iyi bir şeye sebep olmuş olabilir. Asus adıyla satılacak kartda marka logosununda fiyatı oluyor ama Arez isimli bir kartın satışını yapmak için daha uygun fiyatlar gerekir. AMD'yi iyice fiyat performans bir konuma sokabilir bu yan marka olayları.

  • Oyuncuların uygun fiyata ekran kartı almak için planlar yapıyor Nvidia. Herşey AMD yüzünden olmadı mı Kripto para muhabbetine.

  • CoreXXX kullanıcısına yanıt
    Nvidia intel kadar güçlü değil ise neden Nvidia yapay zekada bu kadar ilerledi de Intel Mobileye ile zar zor bu piyasada tutunuyor?
    Asıl Dell yöneticisi haklı ne yazık ki ileride AMD'ye pay kalmayacak piyasada.
    AMD'nin odaklandığı yerler belli, ki AMD bile bu işin farkında ve Nvidia gibi araç içi sistemlere de yöneldi.
    Her şey ekran kartı üretmek işlemci üretmek değil ne yazık ki. Günümüzün parlayan yıldızları bu piyasadan kalkalı uzun zaman oldu.
    Artık mobil bile o patlayıştan sonra duraklama devrine girdi. Daha insanlar 8 çekirdeğin 8'inin de ne amaçla kullanılacağını bilmiyor ki ironidir Apple bile bu tufana A11 Bionic Hexa Core mimarisi ile katıldı. Çünkü bu mobil ve bilgisayar piyasaları durgunlaştı.
  • nVIDIA tekelci köle taciridir... köleler kurtulmak istiyor ama kurtulamazlar...
  • Şu amd nin ayakta durmasi cok önemli. Bugün açıklama yapsalar kapattık arkadaş fabrikayi yok artik amd deseler. Ne intelden ne nvidia dan 3 sene yeni nesil üretim göremezsin. Gtx 1050 500$ yeni fiyati. hadi alma yiyorsa alternatifin yok arkadaş.

    Hem intel hem nvidia için hep bir küçük bela amd. Kafa kafaya yarışamiyor her zaman belki ama ya fiyatları aşağı çekmede ya yeni nesili piyasaya sürmek için baskı yapan bir tehdit. İstedikleri gibi at koşturmalarini engelliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 7 Nisan 2018; 20:50:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Selçuk ALAGÖZ

    Gözünü toprak doyursun Nvidia. Zaten piyasanın büyük çoğunluğu sende, istiyorsun ki tamamen tekel olayım da müşterileri keyfime göre yolayım.
    Nvidianin asil korkusu



    Mining vs derken 3 ve 4.cu bi gpu ureticisi + intel pazara elle tutulur urun sunmadan sarsilmaz bir hakimiyet kurmak istemesinden.

    Zira bunlar teki gerceklesse saglam bi sap tutacagini iyi biliyor.

    Mevcut durumunu dayatarak acikca zorbalik yapiyor gibi gorunebikir ama aslinda kumar oynamaktan baska bir sey degil.

    Kendi sektorlerinde en buyukken tuketici ve rakiplerine bi seyler dayatip tarihin tozlu raflarina yer alan cokca firma mevcut.

    Nvidia bu baskasina benzemezcilere nokia der susarim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • AMD'nin hakkını araması gerekiyor. Bu durum tam manasıyla tekelcilik çünkü. Gerekli adımları vakit kaybetmeden atmaları artık kaçınılmaz.
  • Bu işe bulaşan tüm markalar zaten 2. sınıf ekran kartlarıyla AMD'yi temsil ediyordu. O yüzden, kullanıcıların bu değişikliğe yol açan nedeni kulağına küpe yapıp birinci sınıf kalmaya devam eden markaları tercih etmelerinin alacakları tecrübeye olası getirilerini tercih etmesi gerekiyor.
  • bile bile lades oluyor bu tekel kurulu canına okur nvidianın yakında.

  • ülke gündemine hiç bir eleştirel habere destekleyici mesaj yazmama izin verilmiyor,

    ben de eleştiren ülkenin gerçek halini dile getiren mesajlara destek oyu tıklıyorum sadece.. mesaj yazamıyorum, haberiniz olsun millet, burayı da kokutmuşlar

    Mecburen bu alakasız bölüme yazdım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whippoorwill

    Nvidia'da İntel'in yolundan gidiyor. Sonu benzemez umarım.
    Sonu mu? Intel'e nolmuş ki sonuna gelmiş gibi konuşmuşsun? Bütün firmalar Intel gibi olmak ister heralde. Her çeyrek "milyar" dolarlarla kâr açıklıyorlar. Amd bir yıl belli ölçüde rekabet geliştirebildi diye Intel öldü mü sandın ne yaptın?



    Ne içiyorsunuz anlamıyorum ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Keşke S3 markası falan da geri dönse piyasaya da şöyle bir endişelense NVidia. Endişelenmez demeyin, özellikle giriş seviyesi masaüstü ve dizüstünde tutunursa, NVidia endişelenir. GPU hariç hiçbir noktada dikiş tutturamadılar çünkü (chipset hikayesi).

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.