Şimdi Ara

nvidia mı amd ati mi alsam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar ben bir ekran kartı almayı düşünüyorum ben bir linux kullanıcısıyım ubuntu kullanıyorum ve ekran kartım linux a uyumlu olsun istiyorum yani driver sorunu yaşamak istemiyorum nvidia da bu konuda çok iyi olduğunu biliyorum yani driver desteği var ama amd ati de driver desteği çok az ekran kartı almayı düşünüyorum iyi bir ekran kartı olsun istiyorum güç kaynağım 500wat amd atinin performansına lafım yok çok süper bir ekran kartları var hemde nvidiya ya göre ucuzda oluyor siz hangi marka modeli önerir siniz tabi birde farklı markaların farklı markalarıda var mesela nvidianın asus veya msı palit vs. vs. bu markalardanda hangisini önerirsiniz ben mesela http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/products.aspx?L2=OEMVGA&qs=|630=40 bu modelleri dikkatimi çekti birde bu modeller ama sizin tavsiyeniz önem veriyorum yani birmarkanın modelinin ne gibi sorunları olduğunu en iyi siz bilrsiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

• asus ve msı öneririm sana ama msı abd menşeili ürünler çıkarıyor buda tercih nedeni olabilir bir noktada bu markaların tüm üretimlerinde sorunsuz günler seni beklemekte para kısmına getireceksen konuyu fiyat farkı için zotacka yönelmende mümkün ama nvidia öneririm linux tam destek veriyor sorunsuz kullanıyorsun atide destek kısmı var ama biraz geride yaparsın ama uğraşırsanki ben yapmış durumdayım hd 3650 ddr2 agp 512 mb var bende sorunsuz opensusede kullanıyorum ama her dağıtımda bu imkanı bulamıyorum uğraşmam gerekiyor oyun diyorsan artık fizik motoruna alışman lazım zira oyunun geleceği fizik gücünde yatıyor ama net bir miktar belirtirsen model belirtirim daha kesin bir sonuç alırsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: sireno52

selam arkadaşlar ben bir ekran kartı almayı düşünüyorum ben bir linux kullanıcısıyım ubuntu kullanıyorum ve ekran kartım linux a uyumlu olsun istiyorum yani driver sorunu yaşamak istemiyorum nvidia da bu konuda çok iyi olduğunu biliyorum yani driver desteği var ama amd ati de driver desteği çok az ekran kartı almayı düşünüyorum iyi bir ekran kartı olsun istiyorum güç kaynağım 500wat amd atinin performansına lafım yok çok süper bir ekran kartları var hemde nvidiya ya göre ucuzda oluyor siz hangi marka modeli önerir siniz tabi birde farklı markaların farklı markalarıda var mesela nvidianın asus veya msı palit vs. vs. bu markalardanda hangisini önerirsiniz ben mesela http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/products.aspx?L2=OEMVGA&qs=|630=40 bu modelleri dikkatimi çekti birde bu modeller ama sizin tavsiyeniz önem veriyorum yani birmarkanın modelinin ne gibi sorunları olduğunu en iyi siz bilrsiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

size yardımcı olabilmemiz için;
    maximum bütçenizi
    sisteminizi komple yazmanızı ( psu marka-model-boyut dahil )
    ve ekran kartını hangi amaçla kullanacağınızı

yazmanız lazım

• Hocam bütçe belirtseydiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah.kas

quote:

Orijinalden alıntı: sireno52

selam arkadaşlar ben bir ekran kartı almayı düşünüyorum ben bir linux kullanıcısıyım ubuntu kullanıyorum ve ekran kartım linux a uyumlu olsun istiyorum yani driver sorunu yaşamak istemiyorum nvidia da bu konuda çok iyi olduğunu biliyorum yani driver desteği var ama amd ati de driver desteği çok az ekran kartı almayı düşünüyorum iyi bir ekran kartı olsun istiyorum güç kaynağım 500wat amd atinin performansına lafım yok çok süper bir ekran kartları var hemde nvidiya ya göre ucuzda oluyor siz hangi marka modeli önerir siniz tabi birde farklı markaların farklı markalarıda var mesela nvidianın asus veya msı palit vs. vs. bu markalardanda hangisini önerirsiniz ben mesela http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/products.aspx?L2=OEMVGA&qs=|630=40 bu modelleri dikkatimi çekti birde bu modeller ama sizin tavsiyeniz önem veriyorum yani birmarkanın modelinin ne gibi sorunları olduğunu en iyi siz bilrsiniz vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim

size yardımcı olabilmemiz için;
    maximum bütçenizi
    sisteminizi komple yazmanızı ( psu marka-model-boyut dahil )
    ve ekran kartını hangi amaçla kullanacağınızı

yazmanız lazım

Şöyle kişiler çok..
    Müneccim miyiz nereden bileceğiz acaba sizin bütçenizi? Diğer sistem bileşenlerinizi nereden bilebiliriz? Amacınızı nereden bilebiliriz?

• Müneccim olmaya pek de gerek yok, Linux ile en sorunsuz çalışacak kart sorulmuş. İş Linux tabanlı bir işletim sistemine gelince Nvidia kartların her zaman bir gömlek daha uyumlu olduğu bir gerçek, zamanında Ati kartlardan çok çekmiş biri olarak bir konuda uyarmak gerekirse, seçtiğiniz kartın Nvidia veya Ati olmasından bağımsız olarak öncelikle piyasada uzun süreden beri bulunan bir kart seçin. Güncel Linux dağıtımları ile görece yeni bir kart ile sürücü sorunu yaşamamanız mucize olur. Bu yüzden biraz daha eski kartlara yönelmekte fayda var. Nvidia alacaksanız GT4** serisinden bir kart alabilirsiniz veya Ati için ise free3d.org araştırmasına göre X.org ile en iyi çalışan kartı HD4670 olarak belirlemişler. Daha yeni kartlarla çoğu Linux dağıtımında sürücü sorunları çıkması muhtemel, aksi halde ya çok güncel bir Linux versiyonu kullanacaksınız ya da yeni dağıtımları bekleyeceksiniz. Bu sebeple kullanacağınız işletim sisteminin dağıtımını ve versiyonunu yazarsanız iyi olur.

Sonuç alarak başlığa bir cevap vermek gerekirse, kesinlikle Nvidia.

• Nvidia dan vazgeçme
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PALİT mi ZOTAC mı ?
    16 yıl önce açıldı
    fx5200 mü ati 9950 mi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AğzıAçık

Nvidia dan vazgeçme

Fanboy was here

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.