Şimdi Ara

NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.151
Cevap
11
Favori
42.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @DeviL's

    Bir değişikliğe gittim ve sizi de kulübe ekledim.Sonuçta kartı kullanmış birisiniz ve incelemeniz artık kulüp sayfasında, hayırlı uğurlu olsun.

    @ole lukoje , @myalperen , @mnomer

    Arkadaşlar ilk üyeler olarak aramıza hoşgeldiniz.

    Kulübe alınma şartları konusunda ufak bir değişikliğe gittim.Oradaki açıklamaya göre saat hızlarınızı ekleyebilir misiniz ? Zaten birkaç kişi de bu durum görüldüğü zaman diğer forum üyeleri de buna uyacaktır.

    Teşekkürler.
  • Teşekkürler.Kulübümüz hayırlı olsun.Bu seri kartlar ve kullanıcıları tozu dumuna katacağa benziyor
  • Kulübümüz hayırlı olsun :) Ben stok hızda kullanıyorum şimdilik, overclock yapmadım, 1189MHz.
  • Hayırlı olsun Maxwell Kulübü.. Biz bir süre daha GTX'ten devam edeceğiz ama buraları da okumadan etmem ;)
  • Hayırlı olsun konu hocam @R£DSTON£ Kartlar gelince mağazalara bende katılacağım bu kulübe ancak hala tek 980 veya 970SLI olarak kararsızım...
  • @DeviL's

    Teşekkürler.

    Bende öyle düşünüyorum.Kartlar geldikten sonra hareketlenecek buralar.Kulüp tasarımı vs. her şey tamam.

    @myalperen

    Teşekkürler.

    Ekleyeceğim hızlarınızı.

    @alikiziltoprak

    Teşekkürler.

    GTX kulübü zaten en genel kulüp.Ama Maxwell ile beraber can kazanmasına ve desteğe ihtiyacı vardı.

    @Gandalf vs Ben

    Teşekkürler.

    Kartlar geldiği zaman herkes gibi sizi de aramıza beklerim.

    GTX 970 SLI daha mantıklı bir tercih olacaktır.
  • gigabyte sonunda ışıklı bir yazı eklemeyi akıl etmiş ,

    Gigabyte GeForce GTX 980 G1 Gaming harika bir kart olmuş, backplate de var. Eksiksiz bir kart olmuş

    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SLaYeR KiNG -- 20 Eylül 2014; 16:12:20 >
  • Evet güzel bir kart olmuşa benziyor.Ama GTX 700 serisindeki Windforce' larda çok problem yaşadığım için artık GIGABYTE' a karşı pek sıcak bakmıyorum.Fanlarındaki açı düzensizliği nedeniyle belli RPM' lerde '' rattle (tıkırtı) '' problemi yapıyorlardı.Umarım bu seride o problemden tamamen kurtulmuşlardır.
    __________

    Bence ZOTAC bu seride ipleri eline alır gibi geliyor bana.Derslerini iyi çalışmışlar. AMP! Extreme modeli eğer GTX 970' de de olursa çok satar tahminimce.

    ZOTAC GTX 980 AMP! Extreme, 4GB, GDDR5, 256 bit, 1393/7200 Mhz Ekran Kartı

    Nova' da Listelendi , 2186 TL fiyatı ile beraber.


    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10147

    Ayriyeten AMP! Omega modeli de listelenmiş.

    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10146

    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 20 Eylül 2014; 21:56:29 >




  • Sayfa güzel olmuş elinize sağlık.Yalnız maxwell le ilgili kafama takılan bir kaç şey var.GTX 780Ti 324 GB/S bant genişliği var yanlış hatırlamıyorsam.Yeni 9xx serisinde ise CUDA cekirdeklerine ve ROP dışında göze çarpacak kadar bi değişiklik görmedim.Aynı şekilde misal olarak GTX 970 in bellek bant genişliği 224 GB/S yani GTX 770 ile aynı gözüküyor.Netteki incelemelere baktığımda GTX 980 GTX 780Ti i geçmiş durumda.Ondan düşük bi bant genişliğinde hemde.Kafamı kurcalayan soru şu.Ya arkadaş bu adamlar yeni mimari yapmadılar AMD gibi 7xxx serisini R serisi olarak lanse edip bir kaç teknoloji ile harmanlayip sundular piyasaya.Nvidia sanki böyle bişey yapmış gibime geliyor ama teknik detaylardaki CUDA ve ROP sayısındaki artıştan sonra haydaaa diyorum kalıyorum.CUDA ve ROP un artmasından dolayı 224 GB bant genişliği olan bir kartin 330 GB lik bant genişliğine sahip bir kartı nasıl geçebiliyor.Tikandim kaldım Ama helal olsun adamlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ay sonunda EVGA GTX 970 Superclock ACX 2.0 kartını değerli dostum scorpion4201 getirtiyor. Tabi bir aksilik çıkmaz ise, kartı teslim aldıktan sonra inceleme ve testlere ait bir konu açacak.


    LİNK



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FoxPark -- 21 Eylül 2014; 19:42:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jeezy kullanıcısına yanıt
    Hocam hangi testlere baktınız benim incelediklerimde 980 3d mark 11-13 dışında 780 ti yı geçemiyor benzer değerler alıyor ayrıca 1440p de ise çoğu oyunda geçiliyor.Açıkcası sonuçlarda ben kararlılık göremiyorum kiminde 980 iyi iken kiminde 780 ti öne çıkmış anlaşılan yine kullanıcı incelemeleriyle durum netleşecek.
  • Kulübün hayırlı olsun umarım en yakın zamanda alrıız kartları
  • 980'in aradaki 200 dolarlık farkı ödettirecek ne farkı var bizim gibi düz kullanıcılar için?

    ya da biraz daha bekleyip TI mi alsak :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boogiee90 -- 21 Eylül 2014; 20:53:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detonator-58

    Hocam hangi testlere baktınız benim incelediklerimde 980 3d mark 11-13 dışında 780 ti yı geçemiyor benzer değerler alıyor ayrıca 1440p de ise çoğu oyunda geçiliyor.Açıkcası sonuçlarda ben kararlılık göremiyorum kiminde 980 iyi iken kiminde 780 ti öne çıkmış anlaşılan yine kullanıcı incelemeleriyle durum netleşecek.

    Valla 970/980 ile ilgili bir başlık açılmıştı orda baya bir paylaşımlar vardı orda gördüm.Belkide ben yanlış görmüşümdür.Ama benim tahminim performans değilde Watt/Fiyat oranı bir seri olacak bu Maxwell'ler.




  • @Jeezy

    Rica ederim.

    Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla yeni bir mimari olmadığını dile getirmişsiniz ya da ben öyle anladım ? Eğer kastettiğiniz böyle bir şey ise; GTX 900 serisindeki kartlar yeni bir mimariye sahiptirler.Bu mimarinin adıda kulübümüzün adını oluşturmaktadır. AMD' nin R9 290 ve 290X kartlarının altındaki tüm kartlarda yaptığı (yeni çıkan R9 285 hariç) dediğiniz gibi yeniden adlandırma ile kartları piyasaya sunmaktır. NVIDIA' da bu durumu GTX 680 - 770' de yapmıştı (sonra TITAN B.E. vs' de var ama konumuz değil).Ancak buradaki durum tamamen farklı, gördüğünüz o değişik sayıların ve bileşen değerlerinin sebebi mimarinin değişiminden dolayıdır.Kulüp sayfamızın en başında bunun hakkında paylaştığım bir tablo mevcut, o tablo içerisinde kartların daha az bileşen sayıları ile daha fazla bileşene sahip kartlara meydan okuduğunu görebilirsiniz.Ama buradaki en büyük fark '' ROP miktarındaki ve L2 Cache bellek kapitesindeki '' artıştan dolayı kaynaklanıyor.Yeni mimari ile birlikte gelen birkaç özelliği de kulübün ilk sayfasında açıklamaları ile paylaştım.Bunlar daha Maxwell mimarisinin GM204 kod adlı orta seviye GPU' ları daha GM210 full olmak üzere bir sürü türev GPU' lar göreceğiz.

    @FoxPark

    Konu açıldığı zaman linkini ilk sayfadaki bölüme eklerim.

    @MALTHAEL

    Teşekkürler, ama bir şeyi belirtmek isterim burası '' hepimizin '' kulübü. Sizin ve kulübümüze üye olan diğer arkadaşlarımızın paylaşımları ile daha da amacına ulaşacaktır.

    @boogiee90

    Eğer GTX 970 ilk baştaki tahmine dayalı bilgilerindeki gibi '' 32 ROP '' ile gelseydi evet GTX 980' i almak için o farka değebilecekti.Ama NVIDIA herkesi ters köşeye yatırarak GTX 970' i de 64 ROP birimi ile getirdi.Bu yüzden aradaki fiyat farkını vermek hata olur.Çünkü üzerine biraz daha koyulup rahatlıkla GTX 970 SLI yapılabiliyor.Akabinde geçenlerde bir arkadaşın yorumu vardı; GTX 980' nin fiyatı düşecek ama GTX 970' in fiyatı oynamayacak diye.Evet bu konuda haklı.GTX 980' nin üzerine kartlar geldiği zaman fiyatı düşecektir.Ama GTX 970' in fiyatının oynamasını pek beklemeyin.Bu bile GTX 980' i almamak için bir sebeptir.Ama tabii ki yine alan alır ve kullanır.

    Sizinle özel mesajdan konuştuğumuz gibi incelemeleri geldikten sonra durumuna ve kronik bir hatası olmamasına göre GTX 900 serisinde ZOTAC AMP! EXTREME modeli çok tutabilir.Ama tabii ki testlerini görmemiz lazım.




  • eklerseniz sevinirim MSI GE 70 2PC APACHE
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FoxPark

    Ay sonunda EVGA GTX 970 Superclock ACX 2.0 kartını değerli dostum scorpion4201 getirtiyor. Tabi bir aksilik çıkmaz ise, kartı teslim aldıktan sonra inceleme ve testlere ait bir konu açacak.


    LİNK

    Kadim dostum evgadan vazgeçtim ve verdiğim siparişi iptal ettim.Yurtdışı incelemelerden okuduğum sonuçlara göre evga bu sefer adına yakışanı yapamamış belki classified çıkınca durum değişir ancak ben msi almaya karar verdim :-)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elinize sağlık, kulüb hayırlı olsun.
  • @me262

    Ekledim.

    @scorpion4201

    Evet EVGA' in Acx serisinin bazı kartlarında fan sesi problemleri çıktı.Sizinkinde problem çıkarsa değiştirebilirdiniz ama riske girmemek en iyisi yinede (yurtdışından aldığınız da düşünüldüğünde).

    @bladeburak

    Rica ederim, hepimiz için hayırlı olur inşallah.

    Kartlar piyasaya geldikçe katılım artacaktır zaten.
  • Tek sorun fan sesi problemi değil evga 4+2 faz msi ve asus 6+2 faz kullanıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.