Şimdi Ara

NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.151
Cevap
11
Favori
42.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kuzeh

    Birkaç arkadaşın yaptığı incelemelere göz gezdirdim. Yine de çok fazla inceleme yapan olmamış. Özellikle Php isimli arkadaşın aldığı ve benim de almak istediğim Gigabyte modeli. Demek istediğim benim kartı almam Ekim ayının sonunu bulacak gibi görünüyor, forumda 970 alanların sayısı da hızla artıyor gördüğüm kadarıyla. Bu yüzden ben alıp incelememi sunana kadar kartın neyi var neyi yok tam anlamıyla ortaya dökülür diye düşünüyorum.

    Evet haklısınız.

    O tarihe kadar kartların neyi var neyi yok görürsünüz muhtemelen.
  • Artık rahat uyuyabilirim.
  • eylülde bitti 970 için kaldı 3 ay
  • Hocam açıkçası bazı kaynaklar ekimin ortası diyor, buradan saniye saniye 970-980 gelişmesi takip ettik, o yüzden buraya da sorayım dedim.

    Eğer amazon fiyatı gerçekten tahmin edildiği gibi 250$ civarında olup buraya kdv dahil 400$ gibi bir fiyatla gelirse direk amazondan alacağım, önce kartla ilgili bilgiler kesinleşssin amazondan alanlarla o zaman iletişime geçeyim, dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım
  • @Ezio Auditoré



    @ahmeteralpis

    Ekim' in ortası olabilir mi bilemiyorum çünkü; daha hiçbir haber yok GTX 960 için. GTX 980 - 970 için ana konudan takip etmişsinizdir gelişmeleri, ama orada da @turbo ile beraber an ve an yardımcı olmaya çalıştım tabii ki.Artık buradan devam ederiz diğer haberler muhtemelen.

    Özellikleri güzel gelip, dediğiniz fiyat civarı gelirse F/P kartı olabilir.Tabii umarım NVIDIA 2GB gibi bir hataya düşmez.
  • Açıkçası en net bilgiler veren site game-debate ve güvenilirliklerini bilmiyorum. onlar 250$ 2GB diyorlar. Başka yerlerde de 250$ civarı beklentiler okudum ancak başka bilgiler vermiyorlardı.
  • Umarım doğru yapmışımdır herşeyi.. daha yüksek çıktı dediğiniz gibi
    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]




  • Sizce, özel soğutmalı ekran kartları arasında en iyisi, asusun top serilerinidir? ben gtx 980 asus directıon ıı top beklıcem, ısmını yanlıs yazmış olabılır bu arada asus tarafından bır haber varmı ne zaman cıkar acaba?
  • @ahmeteralpis

    Evet o site bayağı bilgiler paylaşıyor ama bende güvenilirliklerini test etmedim.Ama muhtemelen bir kaynakları mevcuttur.

    @Php

    Paylaşımınız için teşekkürler.Evet tüm istenenleri doğru yapmışsınız.

    Ancak UH 4.0 ve GPU-Z arasında bir tutarsızlık oluşuyor.

    UH 4.0 1690 Mhz gibi uçuk bir değer gösterirken, GPU-Z 1576 Mhz değerini gösteriyor.Buradan yola çıkarak ya GPU-Z' de ya da UH 4.0' da bir hata olduğunu söyleyebilirim.Mesela @Ezio Auditoré adlı arkadaşımızın testinde de böyle bir sorun yaşandı.İki programdaki değerleri çok farklıydı.Bende UH 4.0' ın bazı durumlarda değeri yanlış gösterdiğini bildiğim için GPU-Z' yi kabul ettim.Ama sizde de böyle bir şey olunca ortada bir durum olduğu kesin.Bu GPU-Z sürümü GTX 900 serisi için ilk sürümdü yanılmıyorsam.Belki bu sürümde bir hata olabilir ve 0.8.0 sürümünde bu hatayı gidereceklerdir. GTX 750Ti' da GTX 900 serisi gibi Maxwell ama onda da dediğim gibi aynı durum mevcut. GTX 750Ti' ın birkaç ay önce çıktığını düşünürsek bu olaya sadece GTX 900 serisi ile alâkalı bir hata dememizde imkansız.

    Mesela benim ilk sayfada paylaşmış olduğum örnek testlerde; hem GPU-Z' deki GPU hızı hem de UH 4.0' da ki GPU hızı gördüğünüz üzere eşleşmekteler.Ama sizlerde nedense durum böyle oluyor.Buradan @turbo' yu da haberdar edeyim, belki onun bu konu hakkında bilgisi vardır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 28 Eylül 2014; 23:57:18 >




  • UH4 de böyle bir durum mevcut çoğu kez kartın asıl çalıştığı değerler yerine daha fazla gösterebiliyor misal şu an bende hiç gpu hızını göstermiyor .Bunun çözümü için gpu boostun disable edilmesi gerekli anca o zaman gpunun asıl çalışma hızını doğru okuyor sanırım bir tür program hatası.


    Aynı durum valley testindede var örneğin kendi kartımdan göstereyim;

    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]


    Keplerde gpu boost ile beraber gpu-z de yazan değerden ortalama olarak 80-90 mhz daha fazla bir gpu core clock değeri oluyordu ancak gpu-z de yazan boost değerinin bile altında olması nedeniyle sanki UH4 ün değeri daha doğru gibi duruyor zaten şu an ki gpu-z nin 970 e 32 rop göstermesindende durum anlaşılabiliyor gpu-z de henüz maxwelle hazır değil.


    Bu arada klüp hayırlı olsun eminim bir çok kişiye faydalı olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 29 Eylül 2014; 0:17:23 >




  • Teşekkürler, bende öyle olacağını düşünüyorum.Mesela ilk meyvelerinden biri bu gelişme olabilir.

    O zaman GPU-Z' deki değerleri kabul etmem doğru olmuş.Ama bende neden doğru gösteriyor ? Bende bir problem var herhalde. Boost' u falanda disabled yapmadım ama, anlamadım.
  • Bir üstteki mesajımı düzenledim sanırım gpu-z dede sorun var çünkü 970 de 64 rop var gpu-z 32 olarak gösteriyor ayrıca gpu hızı boostda eklendiğinde 1582 mhz den yüksek olmalı(maxwelldeki durumuda keplere uyarlarsak) ancak gpu-z gpu core clocku 1572 mhz olarak göstermiş hız düşürecek bir sıcaklıkta olmadığına göre sanırım maxweller için gpu-z ninde bir güncelleme alması gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Detonator-58

    Bir üstteki mesajımı düzenledim sanırım gpu-z dede sorun var çünkü 970 de 64 rop var gpu-z 32 olarak gösteriyor ayrıca gpu hızı boostda eklendiğinde 1582 mhz den yüksek olmalı(maxwelldeki durumuda keplere uyarlarsak) ancak gpu-z gpu core clocku 1572 mhz olarak göstermiş hız düşürecek bir sıcaklıkta olmadığına göre sanırım maxweller için gpu-z ninde bir güncelleme alması gerekiyor.

    ROP sayısına hiç dikkat etmemiştim.Ama GPU-Z' deki hızda bir tuhaflık olduğunu bende düşündüm.Daha sonradan GPU-Z' nin ilk kısmında yazan değerin program bug' ı falan olabileceğini düşündüm.Ama benimde yukarıda yazdığım gibi o zaman 0.8.0 sürümünü beklememiz lazım en sağlıklı değerler için.




  • Gerçi birde şu var;

    Mesela aşağıdaki iki resim @Ezio' nun aldığı resimler. GPU-Z' deki hız 1307 Mhz' ı gösteriyorken UH 4.0 açıkken GPU-Z 1399 Mhz okuyor.Bu gayet kabul edilebilir bir durum burada her şey normal.Ama UH 4.0' ın kendi üzerinde yine 1510 Mhz gibi değerler görülüyor (burada da senin bahsettiğin boost disabled mevzusu mevcut).Demek ki GTX 750Ti çıkalı belli bir süre geçtiğinden bu sorunları aşmışlar.Ama GTX 900 serisinde 0.8.0 ile sorun çözülecek muhtemelen.


    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Eylül 2014; 0:31:57 >




  • Bir ekleme yapayım hızlar güzel göze iyi görünüyor ama yapılan oc ye karşılık alınan verime bakıyorum çok düşük kalıyor nedense

    253 mhz gpu core (default a göre yaklaşık % 21 oc) olmasına rağmen uh4 de getirisi % 8 olmuş ki bu çok düşük sürücü ilede bu düzelmez çünkü 670 den beri kepler kullandım bir kere bile UH4 yada valleye performans sürücüsü çıkmadı.

    Aynı senaryo gk104 lerdede vardı ondada bir yerden sonra mhz artsa bile fps anlamında getirisi olmuyordu sonrasında gk110 lar çıktı işte asıl oc başarımı yüksek olan kartları kullanmaya başladık mesela gtx 780 %20 oc ye karşılık %18-20 arası getiri sağlarken 780 ti de ise oc başarımı 1:1 yani en iyi seviyede.

    Bu nedenle kartları benchler dışında 1500 lü mhzlerde kullanmak pek mantıklı görünmüyor çünkü saf gpu gücüne dayalı bir bench olan uh4 deki getirisi ile gerek olmayacağına işaret ediyor tercih kullanıcılarına kalmış.




  • 0.7.6 sürümünde 750 ti desteği gelmiş ancak okumada hata olmalı ki 0.7.7 sürümünde maxwell yani o zaman olan 750 ti için TMU/Shader sayılarında düzeltme yapılmış dediğin gibi sanırım bir sonraki sürümde bunların hepsini düzeltirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 29 Eylül 2014; 0:36:21 >
  • Evet bu konuda haklısın, geçen gün seninle başka bir konuda bu olay hakkında konuşmuştuk.

    Bende bu duruma dikkat ediyorum.Aynı GK104' teki mantık GM204 için de geçerli gibi görünüyor.Bunda 256 Bit bellek arayüzünün etkisi büyük. GM210 GPU' suna sahip olan Maxwell' ler geldiği zaman (gelen haberlere göre 384 Bit olacaklar) OC' a Maxwell GPU' sunun tepkisini o zaman tam anlamıyla görmüş olacağız.

    AMD' nin de gelen haberlere göre GDDR5 yerine yeni bellekler ile uğraştığını falan düşünürsek (20nm' de patlarsa) NVIDIA GM210' ları duruma göre erken getirebilir (AMD' den gelecek cevaba bağlı olarak).Tabii birde TSMC üretim süreci durumu da mevcut.
    __________

    Demek ki 0.7.6 - 0.7.7 sürümlerinde de böyle bir durum yaşandıysa 0.8.0 sürümü geldiğinde her şey düzelecektir.Umarım erken getirirlerde sıralama için daha doğru sonuçlar alabiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 29 Eylül 2014; 0:40:27 >




  • Beni de ekleyin .

    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]



    Edit : Hata mı yaptım acaba ? alma derseniz sabah iptal ederim .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trumpet -- 29 Eylül 2014; 20:58:40 >
  • trumpet kullanıcısına yanıt
    Usta Zotac'ta Omega ve AMP Extreme dışında kart almayın. Bu ref. tasarım bir pcb ve özel soğutmalı bi kart. Saat hızları da rakiplerinden geride.

    Bu civardaki fiyatlara MSI Gaming daha iyi olur.

    Tabi bulursanız Gigabyte gtx970 Gaming G1 daha da iyi...
  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    eyvallah ,

    şimdi pcb sine baktım , içime sinmedi gerçekten .

    Sabah ilk işim iptal ediyorum .

    NVIDIA MAXWELL Serisi [Kullananlar Kulübü]
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.